20 г. затвор за убийството на банкерка в Бургас

Бургаският окръжен съд постанови 20 години затвор на Любомир Симеонов за убийството на банкерката Павлинка Йовчева миналия септември.

Обратно в новината

Коментари - 20 г. затвор за убийството на банкерка в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След време на този човек ще направим паметник.

"В съдебна зала Симеонов се опитва да докаже, че зад действията на Йовчева и на банката, стои организирана престъпна група за източване на малкия и среден бизнес. Магистратите не му разрешиха повечето въпроси в тази насока, с мотив, че те не са предмет на делото за умишлено убийство, за което е подсъдим." Не са предмет на това дело... А друго дело ще има ли? Ако този човек е свидетел на престъпление и има доказателства, къде е прокуратурата да се захване с тъмните дела на банката?

Освободете незабавно човека, той е постъпил по възможно най верният начин! Всички в България знаят за повсеместната корупция и за безскруполните "рекетьори БАНКЕРИ"

Не ми е ясно защо за едни нарушители на закона има наказание, а за други нарушители - няма. Сещам се за случая Стовински. Там също имаше смъртен случай, употреба на алкохол ит. н., но...нищо. И не само той-хиляди са тези случаи, които са безнаказани.

Ти, купена главо, правиш ли разлика между умишлено убийство и катастрофа?

При желание да убиеш конкретен човек при нивото на нашата полиция не мисля,че е необходима много над средната доза оперативно мислене,за да се скатаеш от закона. Да не говорим,че има много по-тривиални начини /тъп предмет и т.н/,а не разстрел с пистолет,който все пак идва отнякъде и може по-лесно да се проследи,отколкото една тухла четворка например. Офицерът обаче не е действал така-екзекутирал я е и не се е крил от полицията, а е отишъл да си понесе последствията. Искал е да бъде чут,не оневинен. За мен това е достатъчно доказателство за неговата версия. В банките се вихри чудовищна корупция, чиновниците там се самозабравиха,защото с идването на кризата внезапно осъзнаха,че "силните на деня" /бизнесмените- и тези със,и тези без кавички/,са зависими от тях. За гаврата с обикновени хора да не говорим- всеки,който има познати,може да поразрови и ще чуе история от първо лице. "Всяка власт корумпира, абсолютната власт корумпира абсолютно." В условията на оскъдни пари този,чийто подпис отпуска кредита, е и човекът с абсолютна власт. Всеки бизнесмен знае какво е да не получиш навреме финансов транш,на който си разчитал. Банковите чиновници имат достъп до цялата информация.Тези с нисък морал се самозабравят и си вменяват важност,каквато не притежават-почват да считат,че те са главен фактор в уравнението. Ако въпросната г-жа е била в тази графа хора и при положение,че държавата е абдикирала от функциите си,самоуправството е единственото средство,което остава на страната на справедливостта. В противен случай злото ще продължава да расте,опиянено от своята недосегаемост.

Убил, защото смятал, че въпреки неуспешните си търговски сделки някой е бил длъжен да продължава да го кредитира. А понеже е и военен от комунистическата армия на НРБ, т.е. неадекватен в цивилния живот индивид, се схваща като подчинен на банкерката, която била длъжна да се грижи за него. Пълен изрод! Да гние доживот!

може и да си прав, донякъде, но и банките се самозабравиха, нека това да бъде урок и за двете страни, да не се взимат толкова на сериозно

и какво? решението за всичко, което не ни харесва или не се случва, според нашите очаквания, да грабнем по един пистолет и да излезем да се стреляме по улиците ли? няма какво да оправдае убийството на човек ( не говоря за случаите, когато някой посегне на детето ти - тогава и аз бих го убила). въпросът е, че държавата е или безсилна или няма интерес/желание да наказва и всеки перко си мисли, че може безнаказано да прави каквото прецени. в повечето случаи наказанието, ако го има, не е адекватно да причинената вреда

"БЪЛГАРИЯ УБИ БАНКЕРКА!!"

ти си тъп ! нагъл си и си лъжец !

Да гние тъпанара !! Семкаджиите дето плямпате тука и го защитавате понятие си нямате колко пари е профукал и не е върнал. Естествено, че няма да му дават нов кредит. Изнудвали го били. Парите да не би да са негови, че го изнудват ?? Що не иде в друга банка ? Що не ги вземе от приятел ?? Нали е много силен бизнесмен и много ги разбира ? Бил защитавал дъравата... откачалник. Сега всяка вечер ще си защитава задника. Безуспешно.

Цинично изказване Напълно заслужена присъда .

Наистина понякога банките прекаляват и то отделни личности в тях.Прости и корумпирани,оплетени в далавери.Много ясно,че колегите й ще я прикрият.На всеки му е прикипявало от несраведливостите в тая държава и като няма правосъдие следва саморазправа.Колкото до децата й останали сирачета се казва на малки деца,а сина й както виждам може да изкарва прехраната си сам.Не оправдавам убийството,но безизходицата ражда смърт.

Съзнаваш ли, че банката меко казано не е длъжна да му дава пари? Никой не е длъжен. Ако е неблагонадежден, какъвто очевидно е, нормално няма да получи заем, освен от такива като него.

Ей затова се махнах от БГ! Не ми се живее с ИДИОТИ! Само това е причината! Чета коментарите на идиотите тука, които защитават един убиец и се успокоявам че това е били страхотно решение!!! ;)))))

Доживотнааа!!! Доживотна! Такова нагло убийство с предумисъл! Посред бял ден! Съдиите са идиоти!!!

Не е убийство, а екзекуция на нагла корумпирана рекетьорка. Ако имаше повече хора като този достоен българин сега щяхме да сме доста по-добре, а боклуците по-малко.

Кой си ти бе, боклук, че ще екзекутираш! Ако това беще дъщеря ви или сетра ви, друга песен щяхте да пеете!

рекет.

да беше я прегазил пиян или на пешеходна пътка/зона, щеше само с условна да се размине. явно съдиите имат семтки в тази банка.

Човека е жертва на липсата на банков надзор-единия вчера го прибраха сега е ред на искров и левон БНБ прикрива банката въпреки че същата е многократно осъждана за надвзети суми по кредитите на хората

ПРАВИЛНО, ЧЕ Е ОСЪДЕН НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР! ПОМИСЛИЕТЕ, ЧЕ Е УБИЛ МАЙКА НА 2 ДЕЦА, КОИТО СЕГА ЩЕ ЖИВЕЯТ БЕЗ НЕЯ! НЕМОЖЕ ВСЕКИ НА КОЙТО МУ КЕФНЕ, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА СЕ РАЗПРАВЯ И ДА УБИВА!

Когато банков надзор неработи и жалбите на хората несе чуват такае пожелавам на левон да гние в една килия заедно с тоз изстрадал човек

Никой не е бит без нищо!Присъдата е за назидание.

чета и не вярвам. някакъв , профукал от некадърност или липса на късмет пари взети на заем . вместо да миряса , иска още милион и половина . съвсем резонно му отказват . до тук добре . той застрелва служител на банката !? това е много зле ! но още по зле е че тук повечето го защитават ! кой от вас ще даде пари на някой който не е върнал предишния си заем ? не разбирате ли че този е убил друг човек за нещо което си е причинил сам ?

А ти знаеш ли истината че хулиш човека.Повечето от нас знаем или поне сме чували как се дават пари спечелени по някакъв проект.Шибаният чиновник ти иска половината за да получиш ти нещо.Затова съм склонен да му вярвам още повече че казва че е подавал сигнали.Затова аз съм за вместо да се гърми изнудвания да гръмне изнодвача.Тогава може нещо да се промени

какъв проект? какво сте чували ? той е ипотекирал ! сам доброволно . никой не го е насилвал . ако му бяха дали и тези пари какво ? щеше да иска още и да гръмне трима ли ? ако това беше дъщеря ти ? а от не върнати кредити фалира банката и с нея още стотици вложители ? знаел ли съм истината . хулил съм човека ! просто казвам че защитавате убиец и това е ненормално !

Присъда от системата за всички, опълчили се срещу същата порочна корумпирана система. А в това време се поощрява да се изтрепваме помежду си безнаказано. Но когато тази жена е застреляна в резултат от действията си, всички изтръпнаха да не би да някой обикновен да стигне и до тях в един момент. разбира се, че ще дадат максимално наказание.

си много прав.

Значи има ли гласност ,колко бързо може да действат съдът, законите и следствието.Няма ли гласност,чакаш с години да стигнеш до съд.

Това е присъда за човека , на който му е писнало да бъде тормозен и ограбван, а за този, който размаза зверски дете в Стара Загора казват, че ще го съдят за непредумишлено убийство..... а защо тогава умишлено е нарушил забраните, защо толкова ненормално е карал в пешеходната зона? Явно сме тъпанарска държава- престъпниците и крадците на свобода, а малтретираните- в затвора!!!

Доживотнааа!!! Доживотна! Такова нагло убийство с предумисъл! Посред бял ден! Мама ви скопена и български съдии!!!

Очевидно не си от запад, а си от изток щом защитаваш корумпираната гадина.

Достойните хора отиват в затвора, а шибани п.чки са с бели якички.

"Любомир Симеонов изнудван" - пишете в търсачката и четете. Не скачайте веднага.

си е типичен шапкар шизофрен, от електората на столетницата, на принципа: щом не ми дават ще убивам..

деер

Съгласен съм , че не е разумно да трепеш на ред, но ако имаше 20 като него през миналите 25 години, едва ли щяхме да сме толкова западнала държава, като единственото преимущество, че африканците и арабухите не са налягали по централните улици в градовете. ....... Главните менажери на банките са послушковци, а регионалните са играчи на едро и те наистина закриват , ликвидират и глътват фирмите закъсали или умишлено ги натоварват , за да закъсат. Не знам нито една банка, за която да не знам пример. Пичът е избрал да убие вместо да се пропие. Мутрите избират да бият вместо да работят. Депутата си взима комисионата. Работягите се изгърбват и рядко забогатяват... и т.н. Всеки прави избор . Аз нямам нужда някой да убива вместо мен и не искам да си присвоява моя избор.

Точно заради твоето "учудване" такива случаи като с г-н Симеонов ще стават все повече!

Представям си банкерката как се е опулила, когато този вместо полагащия й се подкуп е извадил пистолет. Сигурно е много тъпа, познавала е човека, знаела е, че пише жалби, има ядове. Ако го е изкъшкала надменно или си е поискала сухо, естествено е да й тегли куршума. Не съм убеден във вината му, а предвид, че сме в БГ, не вярвам на прокуратурата и съда.

...нещо съвсем откачате,даже и да е била виновна ,не знам,Павлинка,това ли е начинът,а именно стрелба и убийство,нещо съвсем изкрейзвате!Има как да се реагира дори и при сбърканата наша демокрация ,а не така! Що за християни и хора сте! Ако ваши близки вършат безобразия,по този начин ли да се справят с тях потърпевшите?

Ами вече изкрейзихме. Не вярвам на друго възмездие и справедливост, освен на куршума. Пред Макаров всички са равни, дори белите якички.

Принуждават ни насила.

принуждават те на сила да вземеш кредит и да не го обслужваш ?

Да благодарим на българския съд за справедливоста!Само да отбележа че убиеца на малкия Пауло го пуснаха под домашен арест щото му било лошо!А сега се сещам и за Максим Ставииски който уби едно дете ,осакати друго а съдът го осъди условно!Сега хайде всички дружно да повярваме на бъргарския съд!

Не убих заради пари, а убих заради държавата. Докато има бели якички в тази държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката и хората ще бъдат все по-гладни." До болка е прав г-н Симеонов. Жалко ,че заради един боклук си затри живота, да беше подкарал бизнес в чужбина-за кадърните светът е малък.

Айде няма нужда някакви изперкали нещастници да ходят да се правят на герои и убиват заради държавата МИ!!! Доживотнааа!!! Доживотна трябваще да му дадат на тоя боклук!

Изцяло съм на страната на Л. Симеонов.Няма управия в България.Представям си колко са се гаврили с човека за да изтрещи толкова .Веднага се сещам ,как и Плевньо са го рекетирали навремето в Соф.община.Нищо ново.

Връщам се от чужбина и оставям на срочен влог една прилична сума валута. Наскоро след това ми се наложи да платя нещо и поисках малка сума в заем от същата служителка в банката. За гаранция оставях много по голямият ми срочен влог. Тя смутено ми каза, че нямали право да дават заеми на хора над 70 години. Аз веднага им показах документни от банки в САЩ, какви заеми съм правил до скоро. България съвсем не е Америка, каза ми тя. Права беше. Аз допълних- и никога няма да стане като Америка.

България наистина не е Америка, а аз не мога да проумея защо ще ти трябва заем (ако ще и 20лв) при наличие на "прилична сума във валута"? Да не си разбуташ срочния депозит ли? И си набутал в един единствен срочен депозит ВСИЧКИТЕ си прилични пари???

PS: все пак подай жалба срещу служителката. 99% е сигурно, че причината е собствената й некомпетентност. Чувала е, че не дават заеми на хора над 70г, но не е наясно с гаранцията с влог. Някои даже не знаят, че това съществува като вариант - съответно ако някой пита за съвет няма как да получи смислен съвет. Неотдавна една служителка на Булсатком обясняваше на клиентка, че титуляр-абонат трябвало да се върне от чужбина за да промени договора и нямало друг начин (абсолютно никакъв). Тъпата овца въобще не беше чувала за понятието пълномощно.

тоя случай алчният е тоя посерко от снимката, или как Ви се струват 1,5 мил., когато имаш и още толкова непогасени + това тръгнал да убива с незаконен пистолет понеже никой нормален човек щеше да му даде парите при тия обстоятелства, с две думи, стегнала го е фуражката..

Искате ли да знаете как се прави едър бизнес в БГ? Значи, почвате си някакъв бизнес. Кадърни сте, развивате го, печелите пари. Щом станете достатъчно 'оперативно интересни' и почнете да въртите пари, при вас идват едни полуграмотни примати с джипове, тауирани гологлави 'доброжелатели' и ви заплашват децата, жената и тебе, че, ако 'не играеш с нашта фирма', ще те фалират физически. Шефа на мутрите обира парсата, кара джип за 100000+ ойро, на тебе я дадат нещо като подизпълнител, я не. Казано накратко, духаш супата. Част от банковите служители са в играта, защото имат вътрешна информация кой какви пари върти. Обикновенният човечец не издържа много, но в случая мафията на белите якички е попаднала на офицер, които не цепи сливи на позабравилата се чиновничка, която си е намерила майстора.

Абе аз четох други отзиви от подчинени на убиеца. Въобще не е бил Робин Худ към работниците си - напротив, класически лаком "бизнесмен".

...На негова страна,ако пуши цигари дори ще му занеса един картон безакцизни цигари (от пазара),защото съм му набор,висшист и ...трайно "безработен"...пуша само такива...излизат ми 1/2 от "нереалните" цени на "акцизните"...дано "Ревизоро" не се върне с "БГ без ценз" при придстоящите избори и Роската не стане М-р на МВР-то... ...Ял съм им попарата на "банкерите" и "банките"им и съм напълно наясно,че у нас за да си добре,реализиран и успял...трябва да си всичко друго,но ..НЕ И ПРЕДПРИЕМЧИВ,СПОСОБЕН,ТРУДОЛЮБИВ И ...ЧЕСТЕН... ЗАТОВА ТАКИВА КАТО НАС,ИЗМОРЕНИ И ОСТАРЕЛИ В "ПРЕХОДА",НЯМАМЕ ВЕЧЕ СИЛИ ДОРИ И ДА ЕМИГРИРАМЕ А ОТ МЕСЕЦ ЮЛИ ДОРИ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ПОСЛЕДНОТО ОСТАНАЛО "ПРЕПИТАНИЕ"...КОФИТЕ ЗА БОКЛУК,С "НОВИЯ" ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ....

СВОБОДА ЗА ЛЮБО!!! А ТАКИВА ПАВЛИНКИ В БЪЛГАРИЯ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ!!!БОКЛУЦИТЕ ЗА БЪРЗА ПЕЧАЛБА ТОВА ИМ СЕ ПОЛАГА:ДВА НА ЕДИН БЕЗ КОМИН.

Явно така става вече в България, когато човек се признае за виновен и в същото време започне да говори истини... Жалко за жената...

Дингила от Сливен (виш по-долу), 15 години и полвина Че влязъл бес покана в банка на идна дърта калина Леля Сийче

Посегателство срещу БАНКОВАТА СИСТЕМА или срещу политик води до доживотен затвор - УБийството на Паоло в Стара Загора води до домашен ареста докато се усмирят страстите и до условна присъда след 2 години време. Гнусна, мръсна държава - тук скоро ще падне дълбок мрак отново, просто сън убеден в това

Тоя глупая дурак да отива да лежи. Да се беше убил себе си.

Колко боклуци ходят на свобода!Ако знаят съдиите на народа колко му е писнало от политиците трябва да строят нови затвори!

Не мога да повярвам,че има хора натискащи + за МАДЪР ФАКИНГ УБИЕЦ!!!!

Натискам ти " -" за тъпата фраза , написана с главни букви - мадър факкинг убиец. що не говориш български? А от английския май знаете само псувни!