Митове и факти за убийството на Джон Ф. Кенеди

Множество конспиративни теории витаят около смъртта на Джон Ф. Кенеди. Не малко от тях са се оказали погрешни.

Обратно в новината

Коментари - Митове и факти за убийството на Джон Ф. Кенеди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, най-интересното от разсекретените досега от Тръмп документи е, че покрай разследването на убийството на Кенеди е станало известно, че ЦРУ е подготвяло серия бомбени атентати в американски градове, които да припише на режима на Кастро в Куба. На фона на това разкритие, теориите за 11 септември придобиват ново измерение....

Ти си типичен руски трол, разпространяващ собствените си сънища като фалшиви новини! Безсрамник!!!!

трябва да слушаме и гледаме това долнопробно водевилно представление. ЦРУ, ФБР, полиция и всякакви други хрантутници искат да останат засекретени документите, че заплашвали работата им при положение, че с официалната версия за убийството - сам човек без никаква помощ убива президента на САЩ, показва, че напразно ги има тези служби, защото никаква, ама съвсем, работа не са в състояние да свършат. Всеки обикновен човек може просто ей-така да убие дори президента и за какво изобщо са им тези служби? Я, по-добре да си спестят милиардите, които ежегодно харчат за тях и да оставят президентите на свободен отстрел.

Само, че пропускаш общо известния факт, че Осуалд не е "обикновен" човек, а фанатизиран поклонник на СССР и болшевишките идеи. Като се вземе предвид и неговата писихическа лабилност (нормален човек не би могъл да е апологет на руския болшевизъм) става съвсем вероятно да е подтикнат за подобно деяние от идолите си, нали?

обикновен имам предвид човек без власт, влияние и пари, които дават власт и политически "приятели". Съветската връзка още тогава се натрапва точно чрез включването му в заговора. Но той е бил лош стрелец и не са го ползвали за убийството на президента. Той е застрелял единия физически убиец. Не е имало нужда да намесват другарите, мислели са, че и сами могат да излъжат достатъчно правдоподобно и вече толкова години сякаш успяват.

loyola

Украинските медии пък лансират версията, че КГБ е организирало атентата :)

Това е една от най-вероятните хипотези. Официалните американски власт тогава не и дават публичност поради сложната международна обстановка - току що е постигнато решаване на Караибската криза и има затопляне в отношенията с комунистическите държави. КГБ действа подмолно и това е в стила им.

макар и с липсващите 20 кадъра, показва ясно поне 3 неща: първо, малко преди изстрелите ескортът по даден знак се отдалечава от колата; второ, след първия изстрел колата вместо да се изнесе с висока скорост, както е по правилата, спира и прави Кенеди много удобна мишена; трето, когато шофьорът на колата се обръща и произвежда контролния изстрел, първата дама хуква да бяга през багажника на колата, но един от кортежа се приближава и й казва нещо, след което тя се връща в колата и се хвърля към тялото на Кенеди, изобразявайки предана съпруга. Тези 3 неща нямат нищо общо с Осуалд.

vasil

Логиката в действията на хора,оказали се под обстрел,често се разминава с обичайната ежедневна.

не се разминава - докато неясно кой стреля по президента, не е чак толкова уплашена, но когато човек от службите стреля в него пред очите й, тя логично се вижда следващата жертва, като неудобен свидетел, но приближилият се агент й казва, че нея няма да я убият и тя спокойно изиграва ролята си на безутешна вдовица. Кое е нелогично?

световно неизвестен Кнуд да не говори за неубедителност, че от балистичната експертиза на "вълшебния" куршум едва ли има по-смехотворна глупост. Имало ли е втори стрелец? През 80-те години се появява свидетел, който се е намирал на затревеното възвишение и е видял втория стрелец. По една "случайност" той разпознава полицая, убит от Осуалд. Ама защо се появил толкова късно? Защото през 1963 е бил млад и му се е живеело. Чудно, нали?

Факт: За пет години след убийстово на Кенеди над СТО човека - полицаи, агенти на ФБР, журналисти, детективи и случайни свидетели са убити или загинали при неизяснени обстоятелства. Иначе свободата на словото е изконно право в САЩ и по света, нали?

vasil

За убийствата пък на президентите Линкълн,Гарфийлд и Маккинли пък всички свидетели и участници са умрели към днешна дста.Е и?

Ти четеш ли внимателно или просто гледаш да се лъснеш? За ПЕТ ГОДИНИ, бе, умник! ПЕТ ГОДИНИ - над сто човека. Нито един не е починал от естествена смърт.

Още преди изборите Хувър разполагал със сведения, че Джианкана работи съвместно с един наемен убиец за отстраняването на Фидел Кастро. Мафията притежавала значителни хазартни и друг порочни начинания в Куба, които били заплашени от режима на Кастро. Впоследствие Хувър научава, че МАФИОТИТЕ Джианкана и Джон Росели СА БИЛИ В СЪЮЗ С ЦРУ,!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?за да извършат покушение срещу Кастро. ================== САМО ЗА МИГ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ - СЛЕД КАТО Е ДОКАЗАНО (вече), че ЦРУ И МАФИЯТА СА СЕ НАМЕРИЛИ И СА ДЕЙСТВАЛИ ЗАЕДНО ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА УБИЙСТВОТО НА ЕДИН ЧОВЕК (в случая Кастро), ЗАЩО ПОНЕ ДА НЕ СЕ ДОПУСНЕ, И СЛЕДОВАТЕЛНО РАЗСЛЕДВА, ДАЛИ ТЕ НЕ СА НАМЕРИЛИ ОБЩИЯ СИ ИНТЕРЕС И ПРИ (СПОЛУЧЛИВОТО) ОТСТРАНЯВАНЕ И НА ДРУГ МНОГО СИЛНО НЕУДОБЕН, МНООООГО ПОВЕЧЕ НЕУДОБЕН ЗА ТЯХ ОТ КАСТРО ЧОВЕК - АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ Джон Кенеди!?!?! И всичките тези ДЕСЕТКИ УБИЙСТВА след атентата дават ли изобщо някаква друга дори и теоретична възможност ОСВЕН ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНАТА ПРИ ТЕЗИ ФАКТИ!?!?!?! ===================

Имам една мечта! Връзките на семейств4о Кенеди с мафията не били единственият източник на напрежение между Боби Кенеди и Хувър. Друга причина било отношението на Бюрото към афроамериканците и движенията за граждански права. Боби непрекъснато натяквал на Хувър да увеличи броя на агентите от малцинствата. Мнозина намеквали, че Хувър е против афроамериканците, но това не било така. Неговата домашна помощница, както и петимата служители на Бюрото, които се грижели за личните му нужди, били чернокожи. Хувър просто не виждал друго бъдеще за цветнокожите, освен да прислужват на белите хора. Естествено, този фанатизъм, също като останалите вярвания на Хувър, става част от културата на Бюрото. Пасивният фанатизъм да не се наемат или повишават хората заради тяхната раса е безпорно осъдителен за една държавна агенция, но не и необичаен за времето си. Но агресивната, систематична кампания за унищожението на един от най-надарените черни лидери в страната била нещо непростимо. Мартин Лутър Кинг във ФБР Водаческите дарби на Мартин Лутър Кинг и неговата способност да възбужда множеството от черни и бели последователи притеснявали Хувър. Кинг за първи път привлича вниманието на Хувър в края на 50-те години, когато се сбижава с един чернокож комунист на име Бенджамин Дейвис. С възхода на Кинг до статута на черен водач, Бюрото засилва наблюдението си върху него. Според книгата на Овид Демарис Джей Едгар Хувър такъв, какъвто го познаваха, изглежда пределно ясно, че той е бил решен да се справи с Кинг:

Още от първите дни на правосъдния министър на Кенеди, Хувър го засипва със сведения, свързващи Кинг с `двама твърди, авторитетни комунисти`, един от които имал директни връзки със съветския `апарат`. Според твърдо изразеното мнение на Хувър, тези мъже целели да контролират Кинг и оттам Южняшкия християнски конгрес на лидерите, и в по-голям мащаб движението за граждански права. През юни 1963 г. Боби споделя с Хувър, че смята да предупреди Кинг за неговите опасни връзки. На срещата в Белия дом Кинг получава съвсем ясно съобщение: Още от първите дни на правосъдния министър на Кенеди, Хувър го засипва със сведения, свързващи Кинг с `двама твърди, авторитетни комунисти`, един от които имал директни връзки със съветския `апарат`. Според твърдо изразеното мнение на Хувър, тези мъже целели да контролират Кинг и оттам Южняшкия християнски конгрес на лидерите, и в по-голям мащаб движението за граждански права. Първо, Бърк Маршал, началникът на Правосъдния отдел за граждански права, шепнеше в ухото му. Станли Левисън и Джак О`Дел трябва да си вървят. Железните доказателства, които нито той, нито Кинг можели да видят, показвали, че двамата работят за Комунистическата партия. И ако това се разчуело, политическото бъдеще на Джон Кенеди щяло да бъде застрашено. Джон Кенеди, поддръжникът на законодателството за гражданските права (Джентри). Това изглежда не свършило работа. Кинг бил скептичен и се наложило самият Кенеди да говори с него за сериозността на положението. Накрая той освободил О`Дел, но отказал да предприеме каквито и да било действия срещу Левисън. Самият Левисън решил да се оттегли, за да не позволи движението за граждански права да бъде злепоставено заради връзката му с Кинг.

Още преди Боби Кенеди да стане шеф на Хувър, директорът на ФБР значително бил променил отношението си към престъпността. Още от времето на Сухия режим Хувър настоявал, че не съществува престъпен синдикат в национален мащаб. Да, извършвали се престъпни действия от италиански, ирландски и еврейски гангстери, но те били на местно ниво и трябвало да се разследват от местните органи на реда. Но един инцидент от 1957 г., когато 62 пенсионирани бизнесмени са арестувани в нюйоркското имение на Джоузеф Барбара старши, за негов срам го кара да научи някои неща за организираната престъпност. По онова време ФБР дори не можело да разпознае имената на мафиотските босове, които управлявали престъпните си владения из цялата страна. Затова кръстоносният поход на Боби Кенеди от 1961 г. се превръща в задача от първостепенно значение за Хувър. Кенеди подпомага неговите усилия чрез прокарването на нови криминални закони в Конгреса, които затягат юрисдикцията на Бюрото в случаите на организирана престъпност. Единственият проблем бил, че Хувър използвал в огромен мащаб техники за следене, които били незаконни и се страхувал, че Боби Кенеди може да разбере за това. Като добавка към традиционното подслушване, Бюрото нарушавало границите на частни имоти, за да инсталира електронни микрофони. Хувър не искал разрешение за това, но представял на Боби събраните по този начин доказателства и последният едва ли би могъл да пледира за незнание в случай че всичко излезе наяве. Походът на Боби срещу организираната престъпност среща известни затруднения. Първо, съществувала връзката между патриарха Джоузеф Кенеди и могъщия бос на Чикаго Сам Джианкана, който бил помогнал да се събере решаващия вот за Кенеди по време на изборите. Отношенията със семейство Кенеди се задълбочават още повече, когато Франк Синатра урежда запознанството между президента и Джудит Кембъл.

Още преди изборите Хувър разполагал със сведения, че Джианкана работи съвместно с един наемен убиец за отстраняването на Фидел Кастро. Мафията притежавала значителни хазартни и друг порочни начинания в Куба, които били заплашени от режима на Кастро. Впоследствие Хувър научава, че мафиотите Джианкана и Джон Росели са били в съюз с ЦРУ, за да извършат покушение срещу Кастро. Подслушвателните устройства също разкриват, че Джудит Кембъл е телефонирала в Белия дом от къщата на Джианкана. През декември 1961 г. Хувър информира Боби Кенеди, че Джианкана смятал, че не бил получил това, за което бил платил, визирайки даренията си за предизборната кампания на Кенеди. Това вероятно се е превърнало в огромен източник на напрежение между братята и техния баща. Не само че тази връзка с мафията заплашвала да урони имиджа на семейство Кенеди, ами не друг, а точно Хувър я бил документирал старателно. След по-малко от седмица Джоузеф Кенеди претърпява сериозен инсулт, който го лишава от способността да говори. Джон Кенеди разбира съвсем ясно съобщението и се дистанцира напълно от Кембъл и Синатра. Джианкана бил бесен. Не само че влиянието му върху семейство Кенеди изчезнало напълно, но и Хувър изпратил агентите на ФБР по следите му.

Първо, Бърк Маршал, началникът на Правосъдния отдел за граждански права, шепнеше в ухото му. Станли Левисън и Джак О`Дел трябва да си вървят. Железните доказателства, които нито той, нито Кинг можели да видят, показвали, че двамата работят за Комунистическата партия. И ако това се разчуело, политическото бъдеще на Джон Кенеди щяло да бъде застрашено. Джон Кенеди, поддръжникът на законодателството за гражданските права (Джентри). Това изглежда не свършило работа. Кинг бил скептичен и се наложило самият Кенеди да говори с него за сериозността на положението. Накрая той освободил О`Дел, но отказал да предприеме каквито и да било действия срещу Левисън. Самият Левисън решил да се оттегли, за да не позволи движението за граждански права да бъде злепоставено заради връзката му с Кинг. На 28 август 1963 г. Кинг произнася своята могъща реч Имам една мечта! пред тълпите събрали се във Вашингтон. Подслушвателните устройства, поставени през онази нощ в хотел Уилард обаче разкриват богатия извънбрачен, сексуален живот на преподобния д-р Кинг. Пуританът Хувър бил отвратен от мисълта, че един духовник би могъл да се държи по този начин, но от друга страна тържествувал, че доказателството от микрофона, поставен от полицията, е попаднало в ръцете му. На следващия ден, началникът на Бюрото за вътрешно разузнаване Уилям Съливан коментира: Аз лично смятам, че в светлината на силната, демагогска реч, която Кинг изнесе вчера, той стои с една глава и едни рамене над всички останали негърски лидери взети заедно, когато се касае до въздействането на многобройните негърски маси. Сега ние трябва да го бележим, ако все още не сме го направили, като най-опасния негър за бъдещето на тази нация, застрашено от гледна точка на Комунизма, Негрите и националната сигурност.

В резултат на всичко това не само Трафиканте, но И ЦЯЛАТА АМЕРИКАНСКА МАФИЯ СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Кенеди, КОЙТО СЕ ЯВЯВА ОГРОМНА ПРЕЧКА ЗА ТЯХ! През 1962 г. след Карибската криза Кенеди подписва договор с Хрушчов в който освен другото обещава да остави Куба на мира!И това автоматично превръща Кенеди в ОСНОВНА МИШЕНА И ВРТАГ НОМЕР ЕДНО НА МАФИЯТА! Отмяната на правото на ФЕД-а пък да печата долара и да трупа огромни печалби, респ. да упражнява огромен контрол върбу Америка и американския народ, както и света ПЪК ГО ПРЕВРЪЩА В НЕПОСРЕДСТВЕНА ОГОРМНА ОПАСНОСТ И ВРАГ И ЗА МОГЪЩИТЕ ХОРА ЗАД ФЕДА! Повече от ясно е, че при ОБЕДИНЯВАНЕТО НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ТЕЗИ ДВЕ НАЙ-МОГЪЩИ ГРУПИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ (и не само) в Америка И ПО СВЕТА, УБИЙСТВОТО, АТЕНТАТЪТ СРЕЩУДЖОН КЕНЕДИ, А ПОСЛЕ И СРЕЩУ БРАТ МУ Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ!!!

Семейство Кенеди Изборите през 1960 г. възвестяват някои неприятни промени за г-н Хувър. Неговото любимо хоби комунистическата заплаха вече не представлявало реална опасност за националната сигурност. Хувър бил работил под много администрации, но тази на Кенеди била доста различна от останалите. Хувър и братята Кенеди Джон Кенеди бил с двадесет и две години по-млад от Хувър. И още по-лошо новият правосъден министър и шеф на Хувър Робърт Кенеди бил с трийсет години по-млад. Всички фактори, които карат възрастните и опитни хора да негодуват срещу младите идеалисти били налице и разклащали основите на отношенията между Хувър и неговите нови господари. След осемте години в старите и опитни ръце на администрацията на Айзенхауер, Кенеди донасят със себе си млада, жизнена енергия и желанието да вършат работа. Нови идеи. Нови подходи. Нови програми. Възрастта на Хувър (65 г.) и неговите строги вярвания го изолират от младежката култура, която надигала глава в американското общество. Младите хора оспорвали традициите и политиката. Косите ставали по-дълги, а облеклото все по-малко официално. Студентите в Сан Франциско организират протест срещу ексцесиите на любимата правителствена организация на Хувър HUAC. Расовите размирици се увеличат. Въпреки слуховете за противното, отношенията на Хувър с братята Кенеди не били наистина лоши. Хувър бил дългогодишен приятел на непоколебимо консервативния патриарх Джоузеф Кенеди. Джон Кенеди, чийто легендарен любовен живот е старателно документиран в досиетата на Хувър, бил достатъчно умен, за да не ядосва стария човек. Вместо това, той се държал много любезно и в отговор Хувър бил също така учтив и покровителствен.

Когато Джудит Кембъл, смятана за любовница на мафиотските босове Сам Джианкана и Джон Розели, си пробива път в сърцето на Кенеди, Хувър счел за своя отговорност да направи нещо по въпроса. През март 1962 г. той предупреждава президента за опасността от подобна интимна близост. Кенеди се вслушва в съвета му, осъзнавайки че щом Хувър знае за тази връзка, американската общественост също може да научи. Отношенията межу Боби и Хувър БИЛИ НАПРЕГНАТИ (да си спомним, че Робърт Кенеди е главен прокурор И ГЛАВЕН И ЗАКЛЕТ ВРАГ НА МАФИЯТА!!!, когато брат му Джон е президент, и след това .. И ТОЙ Е УБИТ!!!, но според техния посредник Кортни Еванс, никога не се е стигало до открита конфронтация. Повечето от протестите на Хувър се изразявали в тривиални неща, като начинът на обличане на служителите на Боби, това че Боби водел кучето си в офиса (където то зацапвало килима), това че играел на дартс в кабинета си (стреличките оставяли дупки по дървените повърхности). Според Еванс двамата мъже всъщност доста си приличали: Когато си спомням за Боб Кенеди през 1961 г. осъзнавам, че Хувър е действал по същия начин през 1924 г същият темперамент, нетърпимост към некомпетентността, внимание към детайлите, изискване за логична обосновка за назначаване на длъжност и общо взето майстор в решаването на проблеми.

И все пак - кой наистина убива (и организира убийството на) Кенеди? Американският Конгрес ПРАВИ ОБЩО 6 (Шест!) разследвания на тази тема. ======================== Последният комитет приключва през 1979 година С ИЗВОДА, ЧЕ ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ УБИЙСТВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА КЕНЕДИ Е ... МАЩАБНА КОНСПИРАЦИЯ!?!?!?!? ======================== УБИЙСТВОТО Е ОРГАНИЗИРАНО ОТ МАФИЯТА, КАТО НАЙ-ВЕРОЯТНИТЕ ПРЕКИ ОРГАНИЗАТОРИ НА АТЕНТАТА СА ДВАМАТА МАФИОТСКИ БОСОВЕ Карлос Марсело и Санто Трафиканте. Какви са обаче техните мотиви? Както е известно президентът Джон Кенеди назначава брат си, Робърт Кенеди за attorney general, тоест за главен прокурор и юридически представител на прсавителството! И ПЪРВАТА РАБОТА НА Робърт е(бе) да ... ПОДГОНИ БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА!!! По заповед на Робърт Кенеди агенти на ФБР отвличат Марсело и го оставят в средата на джунглата на Гватемала без никакви средства за оцеляване. Той обаче успява някак си да оцелее и след няколко месеца отново е в САЩ, твърдо решен да отмъсти! Санто Трафиканте пък е кръстникът на Флорида, глава на мафията в Куба и личен много добър приятел на диктатора Батиста! Той притежава там десетки хотели, казина, ресторанти, плантации...Когато на власт идва Фидел Кастро, Трафиканте е прогонен от Куба. а имотите му са отнети в името на народа на Куба. В РЕЗУЛТАТ НЕ САМО ТРАФИКАНТЕ, НО И ЦЯЛАТА АМЕРИКАНСКА МАФИЯ СИ ПОСТАВЯТ ЗА ГЛАВНА ЦЕЛ ДА СВАЛЯТ КАСТРО И ДА СИ ВЪРНАТ КУБА! и тук президентът Кенеди се оказва ОГРОМНА ПРЕЧКА! НЕ ПО-МАЛКА ПРЕЧКА ОБАЧЕ ТОЙ СЕ ОКАЗВА И СА КРЪГА ОТ ХОРА, КОИТО СТОЯТ ЗАД ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ! А те имат много сериозни позиции и СРЕД МНОГО ОТ ХОРАТА ВЪВ ВЛАСТТА И ПОЛИТИКАТА, И ОСОБЕНО ... В СЛУЖБИТЕ! Особена е ролята и мястото на една наистина много зловеща фигура от онова време - шефът на ФБР Хувър, за когото всички, и които го харесвт и подкрепят, и онези, които не го приемат са единодушни, ЧЕ НЕ СЕ Е СЪОБРАЗЯВАЛ ОСОБЕНО СЪС ЗАКОНА И НОРМИТЕ НА ПОЧТЕНОСТТА И МОРАЛА!!!

Ние българите не се интересуваме от тая утрепка. Ето новост за американопедалите.

Не е Путин! На Ким дядо му е бил. Казаха го по СиЕнЕн. Скоро брадъра ще потегля натам...

От цялата работа ние (мислещите) знаем едно: Убиха невинен човек, обвинявайки го в неизвършено от него престъпление, петното от което виси и до ден днешен над неговата фамилия, за сметка на нечии интереси. За медиите остава шумът всяка година на тази дата да вдигат пушилката отново и отново така, както го правят в Кралството за тяхната принцеса. Демокрация братче, нямаш избор....

Баш си го утрепаа тия от ЦРУ-то

Санкции срещу Русия ще има ли ? Да ги накажат , че са убили Кенеди .....ако не са руснаците , да ги накажат , че не са предотвратили убийството.... ако не са знаели... за незнание да ги накажат ...санкции !

фед. уби кенеди а след него ,,целият свят,,...!!!

ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО?!? Ето това е е въпросът, на който обществото няма да получи отговор, защото кукловодите го поръчаха! Кенеди поиска първо - частният и окупиран от чифутските мошеници Федерален резерв да стане държавен, и второ - да разсекрети връзките и срещите с извънземните!

всичкото тълкуване и разнообразни теории на убийството, никой не можа да даде смислен отговор, защо Жаклинчето се покатери на задния капак на лимузината и след това веднага се върна обратно...Пък и никой не даде отговор, защо тя, като весела вдовица, набързо се метна на врата на магната Онасис!Толкова ли не се намери друг достоен американец за нея от всичките 140 милиона мъже там?!

Явно си гледал въпросното клипче. Същото го отбелязахме преди няколко месеца.

"въпросното клипче" е известно от няколко десетки години...Колкото до непонятното пълзене на Жаклин по капака, това го има на поне 4-5 различни записа от онова време!

Да се коменира Правдоподобно Убийството на Кенеди е все едно да кажеш коя е Мона Лиза. ------------- Всеки коментар по това говори за Интелигетност. Моля, да се замислите преди за пишете.

(По повод на атентата има едно хубаво парче на Mighty Mo Rogers). Кенеди е трябвало да бъде наясно с какво се захваща и какво може да очаква. В противен случай няма на кого да се сърди. А и изневерите му пред очите на цялото ам. общество. Инстинктът ти за самосъхранение трябва да е закърнял, или пък да си твърде самонадеян, че да не си в картината на реалността, за да очакиваш изненади. Във всеки случай заключението на специалисти и псоветени е, че фаталният куршум е дошъл отпред. На док. кадри се вижда как главата на президента отскача назад. Твърди се, че куршумът е изстрелян от шофьора на лимузината (а и има версия, че това е Жаклин Кенеди, което е в областта на буйното въобръжение, но...). На света няма да му стане по-добре, ако научи окончателната истина, защото тя не му е нужна.

(По повод на атентата има едно хубаво парче на Mighty Mo Rogers). Кенеди е трябвало да бъде наясно с какво се захваща и какво може да очаква. В противен случай няма на кого да се сърди. А и изневерите му пред очите на цялото ам. общество го првят още по-уязвим. Инстинктът ти за самосъхранение трябва да е закърнял, или пък да си твърде самонадеян, че да не си в картината на реалността, и да не си готов за изненади. Във всеки случай заключението на специалисти и псоветени е, че фаталният куршум е дошъл отпред. На док. кадри се вижда как главата на президента отскача назад. Твърди се, че куршумът е изстрелян от шофьора на лимузината (а и има версия, че това е Жаклин Кенеди, или тя е изстреляла втори кършум (има интересен клип в ютюб), което е в областта на буйното въобръжение, но...). На света няма да му стане по-добре, ако научи окончателната истина, защото тя не му е нужна.

ФАКТ/УБИТ...МИТОВЕ/колкото искаш.......,ИСТИНАТА/скрита...Това ли е най добрата демокрация?

Има една книга написана от Истински познавач на Америка и нейните Нрави - Анатолий Громико. Живял е там. Казва се "Братя Кенеди". И сега даже сме забравили примерно Сирхан- Сирхан - това е част от Историята "Кенеди", защото освен Джон има и Робърт. Идентични случки, само дето не се знае кой е Поръчителя. -------------------- Нищо подобно, ЗНАЯТ ГО .... амо не им стиска да го кажат.

Hедеи пиши глупости има много автори но не и Aндреи Gромико.

много бързате да се покажете колко сте умни, а се получава обратното... Анатолий Громико е руски учен и дипломат и наистина има публицистика.. Андрей Громико е руски политик, беше дълги години външен министър... Преди да поставите на "всяка манджа мерудия" попрочетете по нещо от Интернет-там има всичко...

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, СЛЕД КАТО РАЗСЕКРЕТЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КУЛИТЕ, КОЛКО МНОГО ВЪПРОСИ ЩЕ ИМА И КОЛКО МАЛКО ОТГОВОРИ. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ УБЕДИ И В МОМЕНТА ОТ НЕТА - В РЕНСИЛВАНИЯ НЯМА ПАДНАЛ САМОЛЕТ. И САМО ТОВА ЛИ Е?

Кенеди си го Убиха, защото гледаше на Света не по Американските разбирания ... защото те и сега са Калпаво Нефелни. ------------- Бащата е Посланик на САЩ в Кралството и върл Почитател на Нацизма по време на Последната Война. И не винаги Синовете трябва да приличат на Бащите си.

Никога Няма да се Разбере, кой Уби Кенеди. Не Защо, а Първо КОЙ. ---------- Все едно да гадаем Мона Лиза коя е.

Оригиналът на Мона Лиза не е на Леонардо. Той случайно го вижда, заинтригуван е и го прерисува по начин, превръщайки го в шедьовърът, който ни е известен. А историята услужливо мълчи за оригинала, който не се е радвал на такава популярност. Неслучайно в познатият ни шедьовър в образа на Мона Лиза се откриват прилики с автопортрет на Леонардо ( а той е бил гей). Всяка истина, рано или късно, излиза наяве. Образът върху Плащеницата, с която уж е било покрито тялото на Спасителя, също е произведение на Леонардо. Това е първият известен пример на фотографска техника, Всъщност той е отпечатал на Плащеницата своето изображение, подигравайки се така с Ватикана и християнството по един много изтънчен и зловещ начин, отмъщавайки си за своята съдба.

Глупости и го Абсолютни.

Съдбата на Леонардо е тъжна съдба на bastardo: Майка му (с еврейски корени) била прислужница при един богаташ християнин, от когото забременява и ражда бъдещия гений.

Контролирано разсекретяване имащо за цел да скрие истината. А тя е че Кенеди умря защото стана неудобен за Федералния Резерв.

Кажи и защо ! Защото е искал да изземе от частния държавен резерв възможността да печатат зелено !

Президент Кенеди го ликвидира ЦРУ, защото след пълният провал на нападението на Куба, той се закани да ги ликвидира.Всичко друго поднесено от "същите" е пълна фалшификация.

Дано от ФБР четат ДИР-а. Ще си уволнят доста хора, като непотребни.

$$$ и извънземни.

В общи линии почти всичко е казано, но са пропуснати и интересни подробности. След като застрелва Кенеди, Осуалд застрелва и полицай, който се е опитал да го провери. При преминаването на полицейска кола се скрива във входа на магазин, а след това се шмугва в кино, без билет, по средата на прожекцията и във време когато би трябвало да е на работа в склада. Там и го залавят.

Не знам кой го е убил, но знам, че длъжността президент на САЩ е една от най-рисковите -десетина процента умират по време на служба. Май само президент на Локо Пловдив е по-опасно да бъдеш:))

както винаги Дойче Зеле пуска бози. Аман вече. Хора, има цели книги от запознати хора, като прокурора Джим Гарисън, които са разследвали убийството от първа ръка.

dobrin

излиза че целта бил сенатора,демек,грумнали кенеди слъºажно...

Определено си гледал и филма на времето по този повод ? На български беше озаглавен 'Аферата Херисън'.

Комунистите са виновни...за всичко..трябва да бъдат изкоренени

"Мълчанието на Хувър"Секретно! Над 100 загиват след убийството на Джон Кенеди. Една от тях: - Мери Шермън, биолог, която е участвала в програмата на ЦРУ за създаване на биологично оръжие за атентат срещу Фидел Кастро, е била убита на 21 юли 1964 г. с нож в сърцето. След това е подпален домът й, но огънят изгасва и трупът остава невредим. Служителят от ЦРУ, с когото е работила, умира от инсулт. Лекарят, който му направил аутопсията, умира веднага след това от сърдечен удар. Братът на патолога пък бил застрелян.

Факт е, че го убиха.

Помислете: Ако Осуалд е убиецът на Кенеди, както се опитва да ни внуши официалната версия на Вашингтон, то защо след убийството му при меко казано странни обстоятелства "загиват" една камара свидетели на атентата????? Вероятно Осуалд е станал от гроба и ги е очистил???? :))

Ако Осуалд е убиецът на Кенеди, защо вместо да бяга и да се скрие далече, той отива на кино?

И още много "защо?" към официалната версия на Вашингтон и все без отговори...

Кой и защо уби Мерилин Монро, която е имала връзка с Джон Кенеди? Който в последствие я изоставя, а тя се е заканила, че ще издаде някои тайни,които знаела докато е имала връзка с него.Например, как са били планирали да убият Фидел Кастро.Писалката с , която, щял да се подпише ,щели са да поставят отровно вещество в бутона, натискайки го за да излезе писеца, щяла да го убоде в пръста.

а кой уби че гевара?

очевидно това убийство е извършено от руснаците и сега тръмп се опитва да прикрие фактите. не е изненадващо, нали?

а още по очевидно е че ти си тъп

Не е тъп - шпионите никога не са тъпи.

Над 100 загиват след убийството на Джон Кенеди. Мълчанието на Хувър link

Те - говедата - така си се стрелят. В говедарника оръжието е като християнския кръст за вярващите. Има стотици хиляди застреляни в говедарника за 300-те му години история, без да броим милионите местни жители, избивани поголовно.

В Путлеристан са десетки милиони изпозастреляни без да броим избитите хора на съседни държави, като тези в Катин

айде сега кажи и за перона дето си на пост другарю милиционер

Ако може да изброиш милионите и стотиците милиони избити поименно щот иначе как да ти вярвам на тебе чалгопитека тъпоръбест.