Български режисьор убит от сина си в Сан Диего

Българският режисьор от близкото минало Александър Шивачев е бил убит от сина си в американския град Сан Диего.

Обратно в новината

Коментари - Български режисьор убит от сина си в Сан Диего | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не зная за кой път ще кажа, че личният ти живот и отношенията ти с този или онзи не ме интересуват нито мен, нито другите форумци, някои от които също пишат и които вие смятате, че съм все аз. Както и да е. За себе си можеш да правиш каквото искаш, но е некоректно да даваш публично подробности за личността и живота на други хора без тяхно съгласие. Не мога да изпълня заръката ти да се отнасям с респект към към този човек за в бъдеще, поради две прости причини. Едната е, че с поведението си във форума напоследък не е заслужил никакъв респект, дори обратното (а какъв е навън не ме интересува) и втората - просто няма да има контакти с него. Все пак сме във форума за да се забавляваме, а не за да чешем нечие его или да търпим нечии настроения и паранои.

Грешиш, не забърквай името на Невестулката с тези на останалите... станаха наистина много...., а колкото за лудница.... имаш право.

Нужда от социални контакти нямам, а ако имах едва ли щеше това да стане по интернет. Това ,че изразявам мнението си като всеки друг участник е нормално, за това съществува този род услуга. Винаги съм се придържала по темите, това, че мнението ми е различно и те дразни е друг въпрос. Не съм издевателсвала над положението на българите - зная, че политически имаха проблеми. Сега нещата вече се оправят. Зная също ,че голяма част от българите вечно се оплакват....най-вече с материалното си положение. Не ,че не могат да работят - мързи ги! Тези нямат! Вече за кой ли път пиша,че човек ,който иска успява! Та дори и охльови да отглежда! Няма срамна професия според мен. Има срам от некадърие и мързел. Точно за това не потдържам твоята теза. За Невестулката - радвам се ,че е бил ценен. Той го заслужава! На истина е един много интелигентен мъж. Ще се радвам ако и за в бъдеще се отнасяш към него с респект, дори и това да е за моя сметка. Ако е необходимо ще прекратя контакта си с него, щом мислиш, че аз съм причината той да стане сприхав, злобен и т.н. За мен той също се промени - да, но не в отрицателна светлина. С него кореспондирам /Скайп/ повече от година. От начало беше недоверчив и точно както казваш ти - сприхав, сега е спокоен и с него може да се комуникира много приятно. Ако целта ми беше да завържа социални контакти с някой , то сега нямаше да съм вече в дира. Както виждаш, тук съм.... дори и не толкова често. Все пак, работата и семейството са на първа линия. Това, че ти преминаваш от един ник в друг бях предупредена точно от него. Не ми пречи , така както и нападките ти. Не ги приемам всъщност като нападки, а като слабост от твоя страна. Хуморът ти обаче ми харесваше! Както и да е, може би ще е по-добре да се прехвърля по други медии, дира не е единствен. Вече получих много други адреси, където мога да комуникирам с българи и да изказвам мнението си. Това го правя и за теб - не е необходимо да сменяш никовете си толкова често, за да изразиш едно и също мнение. Всичко най-добро!

Далеч съм от идеята да се занимавам с бизнес,има по спокойни начини на печалба.Маймуната си ти,и въртиш около една цел.Казвал съм ти го вече многократно и по други форуми.Губиш си времето.Тая дето я мислиш няма да те огрее.

клуба на анонимните психопатки , продължавайте в същия дух.Чакаме ви.

Хванати или на свобода маймуните са си маймуни. Освен monkey business, друго не могат да предложат. Което и виждаме!

До Друга Вера с множеството и никове.С риск да ме хванат на компютъра,че не си върша счетоводната работата,а се занимавам с глупости бих казал само.Не се опитвай да хванеш маймуни с трици.Номерът ти избледня.

Нямам нищо общо с невестулката, както едно вертикално разсъждение ме обвинява. Учудващо е, колко различни могат да са хората в публичния и в привидно анонимния Интернет свят. И същевременно депресиращо, като се види какво се крие под маската.

иди се прегледай на психиатър,имаш нужда.

Много съм впечатлен, че ме четете от най-крехка възраст!

Аз както казах не пиша много по форумите, но ми се стори твърде анормален един и същ стил на поведение и без да познавам хората бях почти сигурна, че мненията са манипулирани.Ако си прав за това както и аз се съмнявам много жалко за човека.Липсата на смелост и откровенност е ниско качество на личността...Както вече коментирах от имената (никовете ) става ясна и особата стояща зад монитора.Поне бъдете искренни!!!

до Agrippina и Примата.Вие не се ли усещате,че всички герои тук са само едно лице.Прави сте,че Друга Вера,се представя с хиляди имена,не сте се усетили обаче,че и невестулката е нейн ник.

Лудите стават все повече.Вече е цял клуб.Доктори,писател няма ли кой да ви прибере в лудницата бе?

Четем, четем, дедо Гларус! Чукча е не само писател, а и читател!;)

Благодаря за уточнението относно личността на Емилка но и по дшете имена сташа ясно само едно ..че е жена.Ето защо впечатлението ми относно ника и използваното лично местоимение е в женски род.Сигурно както уточни е прекрасен чошек и професионалист, но когато двама човека са на различни мнения се ражда и спора.Не винаги до крайност цивилизован.Аз нямам никакви лични впечатления за личността Емилка и реагирам относно пошедението му без да ме интерисува личното благополучие.Все пак поздравления за Емилка .Аз лично не нападам никой а защитавам собствената си теза..и както казах веюе не приемам нещата лично.Усмивки на всички

Благодаря за препоръчената книга драги-a ми ...нейният прочет е заел съзнанието ми още когато бях на 15 години и не мисля, че съм забравила родния си език a e въпрос на бързина на писане.Относно превода на италиански език на въпросната книга едва ли някой би се захванал да преведе или пък да чете балкански автор вземайки предвид манталитета който имаме.Пред Данте ми се струва че Алеко не върви.Но намирам намека за неуместен.Не се крийте под други никове ако сте смели и откровенни пишете от вашите и заучените фрази не ме трогват.:))) Нипиши ми нещо оригинално за да покажеш остроумието си не ми вади стари пърцали от скрина..няма да ме впечатлят

изречение от поста ми да се чете- ...тази година Амеба,догодина Гларус

Кво става тука,бе?

Това, че съм се заблудил никак не ме натъжава!:) Фен-клубът не е мой, а Ваш - тук паметта Ви изневерява! Мисля, че за всичко друго не съм се заблудил и за това - много здраве и хубаво настроение от мен!

Драги Еуглен, дедукцията този път изневери и на Вас.Определено нямам нищо общо с Мдаааа.Не ви завиждам за последното попълнение на фен клуба Ви, но какво да се прави-Митре излезна от село,но селото не излезна от Митре:))) Препоръча на синьората да прочете освен Амебата разказа на Алеко Константинов Пази Боже сляпо да прогледа.Сигурно го има в превод на италиански/съдейки по правописа, вероятно е позабравила българския език ,ако въобще го е знаела/.Желая Ви всичко добро и нови творчески успехи- тази година Амеба,догодина- Гларус

ЧРД, все пак!:)

Наистина нещата отидоха по-далеч отколкото трябва. Ще направя един последен опит да изразя същността. А тя е, че форумът е място за обсъждане предимно на новините и статиите предложени от Дир. За страничните и личните теми има места и сайтове за социални контакти. По характер Интернет предлага известна анономност и по този начин хората могат да се концентрират на съдържанието на изказването, а не на външния вид, общественото положение, бизнеса или миналите заслуги на авторите им. Това е ценно и демократично свойство, дава възможност хора от различни възрасти, страни, професии и нива на образование да обсъждат широк спектър от теми равностойно. В този смисъл е неуместно форумът да се използва като открит дневник за живота на този или онзи. Естествено има моменти на шеги или малки отклонения, но те обикновено предлагат по-особен поглед върху темата или са просто моментно разпускане. В този смисъл личността, която споменаваш, винаги е бил уважаван съфорумец с оригинални коментари и интересен поглед върху темите. Много хора във форума го харесваха и уважаваха именно заради това и когато преди известно време започна да става дребнав, раздразнителен, заядлив и дори на моменти агресивен, това беше учудващо и в известна степен разочароващо. Би било жалко това да е истинският му характер, както ти казваш. Въпреки всичко, поводът за последните дискусии е твоята нескромна личност, а не той. Той е споменат в шеговит план дотолкова, доколкото начинът по който излиза в твоя защита, е в известна степен донкихотовски, но за съжаление, същевременно и разрушаващ представата и положителния образ, изградени досега в някои от съфорумците му. Та, това е. Нищо лично, както се казва.

Приятелко, никой никого не напада - просто се забавляваме, докато се опитваме да те свалим от облаците! Нашият идол е участвал винаги много успешно в тези забавления, но откакто прочете Амебата, чувството му за хумор взе да се изпарява или просто се настрои на твоето! След като се чувствате мишени на нападки и евтини подмятания, явно не се забавлявате, така че, аз също няма да се забавлявам! Желая ви всичко най-добро и не мислете, че всичките ви опоненти са едно и също лице! Все пак бихте могли да допуснете, че провокирате и други хора! Приятна скука, ваша Бабет!

Защо да се представям - нали съм луда, множествена личност, злобен интернет манияк, който не спи, за да ви пише и се е вторачил в Йети и Вас!? Хайде да спирам, че идват да ми слагат усмирителната риза, а трябва и да се заредя с алкохол! Поздравче от Гулю!;)

Добро утро момичета, към сутришното кафе, се чудя как ни търпи дира още - заприличали сме на махленски клюкарки....ти си това, онази е онова....Стига вече! Всеки си има начина на живот, различаващ се от начина на другия. Не искам да ви отнемам много време, пък и за мен днес е ограничено - ще изрязваме фигури по тиквите .... подготовка ха хелоуин. Обещах на децата и не искам да им липсвам в .... творчеството. Искам да защитя този човек ,който стана мишена за вашите нападки. Не зная дали това е проблема и на Друга Вера, преди той я потдържаше с евтини подхвърляния и провокации. Сега, след като се запознахме и видя, че зад моето име не стои измислена фигура, а всичко, което съм казала е истина, се срамува от предишните си постинги и нападки. Друга Вера, не го нападай, той просто стана естествен, изразява мислите си без да ги подправя. Той не е това нищожество, което ти се опитваш да изобразиш в подхвърлянията и предположенията си/ по същият начин както пробваше и при мен/. Ще ти го опиша, за да знаеш с кого си кореспондираш. Той е сравнително известен художник - има множество участия в България и чужбина с картините си. Красива работа, определено! Обича литературата и чете... според мен прекалено много. Семеен, има две образовани и много симпатични момчета. Работи в един изследователски или научен център...не зная точно как го наричат, освен това има и малко ателие. Картините му се продават успешно както в България, така и в чужбина. Скромен е, симпатичен, и хуморът му е много завладяващ. Приятелите му - също хора с добро име в България и някои доста известни в политиката. Това е той. Така ,че преди да нападнете пак някой с евтини предположения.... замислете се. Вече ставате смешни. Агрипина, радвам се, че си успяла жена в Италия. Не забравяй обаче ,че и в България има стойностни хора. Единият от тях е Невестулката, - за него става въпрос тук. Мъж е , не е жена... но невестулко няма....името е само в женски род. Желая ви приятна неделя със семействата си и се радвайте на последните може би слънчеви дни...идва студ!

Тук някоя наистина преминава от една роля в друга.Съвсем нормално е при липса на лудници и психиатри.Да вземе да се снабди с достатъчно алкохол докато не са дигнали цените още.Взе да става забавно и за случайно влизащите.Няма ли и тя да се представи, ако изобщо има с какво.

ахххахах комплименти успя да ме разсмееш след вечеря..Виж ти си ми станала наистина идол а царския дворец място за духовно уединение...нито анимационни филмчета гледам нито пък Лувъра ми допада..въпросът ми относно предложението ти е дали има членски внос за посещение и членуване в обществото което ми предлагаш?За духовна храна ок но така или иначе съм с леко наднормено тегло едва ли ще отговоря на изискванията :))))))

Ще ме умориш от смях:)

Съжалявам да го кажа, но отново не си разбрала почти нищо от това, което хората ти пишат. А всички ние мислим толкова еднакво, че ни мислиш за един човек. Основното е, че в този форум обсъждаме различни теми, а не благосъстоянието и личният живот на форумците и в частност твоя. За това нещо има други места. В този смисъл досаден е факта, че ни занимаваш със себе си, а не това, което си направила или не си направила. Ако не можеш да разбереш иронията в някои постинги и я приемаш за злоба и завист си е единствено за твоя сметка. Не си за завиждане. Не зная дали ще го разбереш.

Няма нищо иронично, драга Агрипина! Съвсем сериозно е предложението ми да Ви включат в Дедо Йети груп! Мисля, че отговаряте напълно на изискванията! Това е специален кръг от хора и йетита, който си има идол Невестулката! Те живеят изключително само духовен живот! Някои от тях са вегетарианци на фотосинтеза и понякога левитират(прелитат, демек, през форумите)! Те са изключително надарени - говорят почти всички езици на света, четат книги (с малки изключения), гледат често анимационни филмчета, за да се разтоварват от усилената умствена дейност, свирят на различни музикални инструменти (даже са основали първият оркестър в света), посещават центрове на културата и изкуството. Лувърът им е любимо място и изобщо...като заговорят, от устат им падат бисери (или мрамори), както и от други места! Изтънчена работа, драга ми Агрипина, точно за Вас! Почакайте, след малко идолът им пак ще прелети от тук!;)

Еее, не мога да се размина от минаващи!

Много сте забавни всичките,но нямам време да ви отговарям,минавам ПРЕЗ тук само на път за хладилника да си взема още една бира и отивам да гледам мача. Ариведерчи е буона нотте на синьора агриПЕНА.Или по-точно адио.На останали те- салути е бачи:)))

Като се замисля към лагери не се приобщавам.:)))) Прекалено арогантна независима и свободомислеща съм :).

В кой кръг да ме добяват?Аз съм само минаваща през тук.Обаче благодаря за предложението макар и да ми се струва иронично:)))

Нашата философка не схваща, че тук поне трима са и писали и понеже споделям тяхното мнение, а виждам, че визира само мен в отговора си, кажете и, че благодаря от името на всички, особено за предложената психологическа помощ! :) Наистина помага за настроението в дир-а! Между другото, може да добавите и Агрипина към Вашия кръг - лика-прилика са си с Примата!;)

На някои хора дедукцията хич не им работи и си мислят, че говорят с едно и също лице!

Емилке ще ти го кажа на италиански и ше спра да се занимавам с теб ...Mettitlo in testa che non vado d'accordo con le soldi che ce l'ho ma con tutt cio che c'ho qundi la mentalita .Не парадирам със състоянието си защото само си го знам а за пояснение ще ти кажа че магистратура в най престижния университет на Италия простаци не приемат.Живота извън форума доказва кои какъв е и съм далече от мисълта че всичко се купува с пари.Говорех за друго нещо провокирано от предишния дилаог а иммено че сме българи колкото и вие самите но не харесваме някой неща в България и определени хора в нея.И това че аз лично мога да си позволкя да видя България сега когато съм навън а не когато съм живяла в нея и вярвам че със всички е така.А съм фукла защщото сди имам всичко и ми е симпатично да се нарека такава...по добре от колкото злобна и застаряваща дама.....

Позволила съм си да ти говоря на ти защото поведението ти ми говори че мога да го направя.С нищо не си ме риспектирала за да ти го воря на Вие.Относно ника ми браво че си погледнал в google но си чела като дяво евангиелето:)) Агрипини бол в римската история...Не приемам нещата лично нито пък парадирам с финансовото си състояние а със себе си..Относно обидата ти първа си позволи да ме наречеш комплексарка и това бе запали.Емоционална личност съм.И така... коментирах държавата ни и хората в ния без да персонализирам никой от форума но виждам смисъл и разбирам намеренията ми са надскочили оччакванията .и за край на изпростелия до крайност разговор искам дса напомня че България преди година беше изобразена като турски кенеф на изложба.Дайте си равносметка защо преди да съдите каквото и да е било мнение различно от вашито.Доказано е че защитаваме родината си само по форумите и ако всеки които пише се противи и така навън България би била доста по различна от това което е.Всеки има право на глас и мнение моето е това което изложих дори и да не ТИ харесва.Не мисля че съм комплексирана нито че не харесвам родината си!!!Хаплива съм когато ме нарекат комплексарка а драга ми емилке мисля че и ти би се обидила от факта.Много усмивки от мен.Едва ли ако се познаваме лично би имала този тон и поведение с мен но това е друга тема.Погрешни са голяма част от разсъжденията и менията ти за мен.И за анимационния герой аз дестски филми не гледам не ми остава време а и откровенно не меинтерисуват.

Много добре го написа Друга Вера - ПРЕДИЗВИКАН ОТГОВОР. Ако се върнеш в годините назад ще ти стане много ясно, защо и отговорите ми са ЕДИН ОТГОВОР на предизвикателните подхвърляния от ... може би само твоя страна / под различни никове/. Е, нямаше какво да крия...на всичките ти ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ отговорих много точно и достоверно - че не съм се омъжила за някой старец от Австрия, за да имам всичко. Че не работя в италиянски пицарии, че не съм емигрантка представяща се като.... и т.н. Теб не те дразнеше отговорът ми, а същността му, и това ,че можех да го докажа. Поне вече на трима участника от този форум съм го доказала. Докато аз се забавлявах, ти още повече се чудеше как да ме нападнеш.... простака се показвал със задника си и подобни...Е, съжалявам... или всъсщност НЕ, че не отговарям на представите ти. Не само мен, ти просто нападаше на пресекулки. Без определена тема, представители на друга религия или нещо точно, което не обичаш. За мен беше една тренировка на езика, удоволствие да гледам безпомощното ти състояние...За останалите форумци - също забавление. Благодаря ти все пак, с теб ми беше приятно да комуникирам - ценя чувството ти за хумор. Пречеше ми само злобата, но и нея си я обяснявах с живота, които си имала. Не само твоя, на твоите прадеди .... тази злоба идва от много столетия преди теб. Не бедността прави хората злобни! Има много по-бедни държави, с много приятни хора. Искам да ти дам и един съвет, защото забелязах ,че си вечно във форума и то в много късни часове. Ако отвориш сърцето си към хората, те ще те приемат много по бързо с отворени ръце.... Ще имаш много приятели, тонът ти ще е много по-мек и не предизвикателен, няма да лъха злоба от теб. В този форум ще влизаш само, когато имаш време.... за да не изгубиш връзката с останалите вече с години участници. Животът ти ще е по-пълен, а не самотен пред компа. Докато аз имах теми ,които ме интересуваха... и нападах само мослемс, хора, които плюват по Родината си, младежта и животните..... ти не намери спокойствие никъде. Необходимо ли е? Послушай съвета ми, аз нямам нищо против теб. Искам да ти помогна. Ако живееш с тази злоба.... ще се разболееш, независимо под колко личности се представяш и разчленяваш, това си ти и омразата и злобата, която таиш в сърцето си, ще съсипе само теб, не десетките ти никове. Съжалявам, че не мога да ти пиша повече днес, но съм поканена на вечеря. Време е да се преобличам и приготвям. Желая ти и на теб приятна вечер .... и да не търсиш под вола теле, а да се научиш да гледаш реално на нещата.

Живей си с успеха и не ни занимавай с комплексарските си изпълнения. НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ!!! РАЗБИРАШ ЛИ?

Драга Примавера, повечето хора във форума, особено по-старите участници, много добре знаят за какво става въпрос - тук има хора още от периодите Кирилка, Никита и Йети. Права си, че българите не сме свикнали да парадираме с постигнатото. В тесен кръг, сред приятели, роднини и съседи може да се похвалим, дори да почерпим, но не и да парадираме в медиите, каквато безспорно е и този форум. Наистина културата ни е малко по-различна, но не зная и за чужденци, които толкова настоятелно да правят обществено достояние подробности от личния си живот, както ти правиш. Освен, че не е по темата, хората не се интересуват от тях, а някои определено се дразнят. Твоето не е гордост от постигнататото, а определено желание да издавателстваш над много измъчени и борещи се с живота и обстоятелствата българи, на които така лицемерно твърдиш, че съчувстваш. Това вече е нечистоплътно и не може да се промени дори с къпане 5 пъти на ден в някоя от многобройните ти бани. Когато някой се бори да оцелее и ти му тикаш в лицето лицето луксозният си живот, това е най-малкото израз на лош вкус. Ако си забелязала, дори английската кралица когато слиза сред народа се облича семпло. След като пък вече ти е дадено да разбереш, че поведението ти е неподходящо и въпреки всичко продължаваш, това е вече нахалство, арогантност и умишлено дразнене и нищо чудно, че получаваш негативни реакции от съфорумците си. Надменната поза и менторският ти тон са неуместни, имайки предвид, че много българи, дори и от форума са постигнали, същото като теб, а някои и дори повече, но без помощ от татко, съпруг или друг, без да са учили чужд език в семейството си и без да са знаели нищо за страната в която са отишли. Да не говорим колко са смехотворни опитите ти да се представяш за специалист в области, в които във форума има истински професионалисти, например програмиране. От всичко казано, излиза че наистина има разлика в културите между теб и повечето форумци. Тя е предимно в личната култура и не е в твоя полза. Има елементарни неща, които се учат още в детските години и които при теб липсват. В продължение на години ти продължаваш да парадираш с невежеството и невъзпитанието си, а това е вече глупост и простотия. За тези неща граници няма, те виреят навсякъде, дори в Австрия и не зависят от размера на банковата сметка. За съжаление, тука твоят ментор е прав, като каза наскоро, че не всичко се купува с пари.

За някои хора определени материални придобивки са нещо съвсем естествено- качество на живот. Това, че влизат в разговор също е съвсем естествено. Просташко е , ако други ,които го нямат се дрязнят от този начин на живот. Вместо и те да го придобият или се постараят да повишат нивото си на покупателна спообност, те злобеят против другите. Всеки човек се ражда равен, преминава през училище, университет, работа, курсове....и.... едни успяват да постигнат нещо, други не...Когато постигнатото е лично, без помощ, без чужд капитал или връзки както казвате там - тогава е ценно. Аз с това се гордея, останалото са само плодовете от това, което е всъщност причината ми за гордост. Най-много обаче се гордея с децата си - пълни отличници, палавки, но добре възпитани. Това е моята ГОРДОСТ, и това, че умея да съчетая семейството, бизнеса и хобито ми под един знаменател наречен УСПЕХ.

Нямаме нужда да ни ценят и уважават разни нафукани фукли и кухи лейки, които не могат да ни стъпят на малкото пръстче, а от техните словодиарии - съвсем нямаме нужда!

Абсолютно си права! Освен обичта си и времето ,което сме длъжни да отделяме за децата си, трябва да ги пазим, да им обясняваме много неща, нека знаят какво е да си наркоман, от къде идват повечето наркотици, кой има за цел да ги трови.....Защо избират по-заможни семейства, по- развити страни......каква всъщност е целта им...., това са много важни теми! И обърнете внимание защо нашите европейски деца са отровени от наркотици, а не тяхните....където всъщност растът тези растения и се обработват. Обяснете на децата си от къде идва цялата тази злоба и агресия. Българинът винаги е бил спокоен човек -търпял е дори 500 години, да го мачкат, плюят и деформират характера му.... Самоубийства и убийства не са типична черта на един европеец!

Българи, живеещи в България и българи ,живеещи в чужбина.....не се карайте и не се обиждайте! Вие всички сте едни - европейци и християни! По- лесно е да си приятел с някой, от колкото враг. Не допускайте лекета като Неко и други да плюват по вас... това са турци или турски мелези, които имат само това в главата си - да ви направят злобни и гадни. Те самите обаче избягали веднъж от България, не искат да отидат в Турция.... явно и там нещо не е на ред..... те са злобните, не трябва да се повличаме по тяхната отрова....Те могат само едно - да се гъзят в посока изток и да плюват по всичко около себе си.

Каква дедукция,какво нещо...страхота... си аз,че Ш.Х. има наследници,но не очаквах да ги срещна в дир.бг.

Като пример мога да разкажа за мнението на мои колеги и хората тук за един български политик. Преди години, беше познат в Австрия като дърпащ конците на подземният свят, мафиот и т.н. След многократни разговори с колеги ,българи живеещи тук, приятели, клиенти... успях да създам едно доста положително мнение за него и доверие на всички, които са имали възможност да разговарят с мен на тази тема. Те от своя страна предаваха моето доверие и добро мнение на други...Сега той е известен с друго име - на човек, който се бори с корупцията, който работи за доброто на страната си, коректен, точен, всеотдаен. В контраст на този случай, както на всички вече ви е известно отвращението ми към турци и мослеми, успях само за месец, да убедя много работодатели тук да уволнят работници от този род. Само в моето малко селце за месец са уволнени 32 турчина. В съседното бройката също е голяма....където и да отида говоря с хората за това, което ме интересува, което искам да променя.... вече виждам резултатите от това.....Така ,че от вас зависи... много! А кой ,какво има...това са детски теми...за ... на кафе и кухен. Важните теми, са тези, които показват мястото ви в обществото, кои сте и от къде идвате. Какво влияние имате в чужбина и как представяте самите себе си.

Това да успее човек в друга страна, с друг език не е лесно! Свалям шапка на такива хора. Това за мен означава ум, трудолюбие, особенни качества и много други координирани компоненти. Естествено е всеки да се радва на плодовете на работата си. Да ги включва в разговорите си, да ги споделя с близки, познати и непознати. Това не е фукане! Фукане ще е, ако тези плодове са получени като подарък, като са придобити по незаконен начин....Но да постигнеш сам със собствен труд нещо и то в чужбина, да покажеш на света ,че един българин е интелигентен и способен....това, мили участници в този форум, е нещо, което заслужава признание и похвала. Това, показва и вашето лице пред света....Ако вие, това не можете да го покажете, ако плювате по себе си и ближните си, виждате в тях само лошите неща.... няма да получите признание никъде! Защото вие сте част от тях! Част, от тази черна и отрицателна страна! Заслужавате недоверието на чужденците и страха, че и вие сте част от една криминално или корупционно развиваща се страна. Ако искате да бъдете ценени и уважавани, то постарайте се да покажете най-доброто от там от където идвате! Когато човек иска - може!

Ще започна първо с България и нейните граждани. Не съм българка, но майка ми е. Почти всичките си ваканции като дете съм прекарвала по Черноморието, по Балканите....мога да кажа само - красива страна! За хората - гостоприемни, любопитни, интелигентни и с добри и меки характери. Аз обичам да се смея, може би за това винаги и на всякъде са ме приемали с отворени ръце. Завърших едно висше образование там и имам прекрасни спомени от колегите и преподавателите там. Трябваше обаче да се прибера обратно и като напусках... дори ми се доплака. Бяха много хубави години от младостта ми. За да не прекъсна връзката с тази страна и да не забравя езика, започнах да работя като преводачка. С годините започнах да усещам една промяна в хората. Станаха по-недоверчиви, напрегнати, злобни....всеки се затвори в себе си ...и трудно можеше човек да комуникира с тях. Начина на живот ги промени, непрекъснатите неприятности, напрежение, промени....Едва ли граждани на други страни биха останали непроменени при всички тия катаклизми, през които преминаха ,а и все още преминават българите. За тези, които в съзнанието е останало само лошо.... съжалявам много, явно са преживели много лоши времена там. Все пак се надявам, да има и нещо светло...,хубаво...б народ е бил векове под натиск, турски, комунистически, социалистическо-турс го както искате. Запазил е обаче достойнството си. Запазил е духът си, вярата си....Невестулка е права - във всяка страна има измет, на всякъде има крадци и убийци... криминални...Те не трябва да са показател за една нация! Ще прекъсна и ще продължа отново, за да не затруднявам дира с дългите си постинги.