"Ужасна нoвинa. Преди няколко дни Сашо Шивачев е бил убит зверски с гири от собствения си син. Режисьорът е работил с Бригита Чолакова. Той загива на 6 октомври - датата, на която почина самата Бригита. Царство им небесно!", пишеше в профила на Йорданка Христова във Фейсбук, цитиран от в. "Стандарт".
Сан Диего стана известен със смъртта на голямата актриса Мариана Димитрова, която се самоуби, скачайки от покрива на местния мол, на 1 юни 2005 г.
Американското онлайн изданието 10 news.com публикува подробности за кървавата трагедия с българина под заглавие: "Съсед: Синът, който уби баща си у дома, изглеждаше горд".
"24-годишен мъж беше арестуван рано в сряда, малко след като брутално бе пребил до смърт баща си с бухалка в дома на семейството в Юнивърси сити. Малко след 1,30 през нощта полицаите са били извикани в апартамент на втория етаж в блок 9100", съобщава полицейският началник Дино Делимитрос. Свидетел разказва, че той е позвънил на телефон 911, след като е чул жена да крещи за помощ в комплекса. И че преди да дойде полицията, е говорил със сина на жертвата, който изглеждал "горд".
Униформените откриват 64-годишния Шивачев вече починал в апартамента. Съпругата му признала, че го е чула да се бори с 24-годишния им син Никола.
Никола Шивачев е първият и основен заподозрян за убийството. Той обаче отрича, обосновавайки се с ангажимент, който имал предишния ден. Не е ясно какъв е мотивът за престъплението. Предварителните разследвания са доказали само, че е имало спречкване между бащата и сина.
"Прекрасен човек, много голям приятел. Невероятен професионалист с грижа към работата си и хората", казва журналистката Таня Димитрова, работила в екипа на Бригита Чолакова с режисьора.
"Не можем да повярваме, че такъв човек си отиде по този зверски начин. Тук се ожени, а после заминаха. Успя да се стабилизира там и да закрепи семейството. Отгледаха детето, което го унищожи. Не сме говорили с жена му, не знаем нищо повече. Когато Сашо си идваше, разказваше, че всичко е много добре там. Че са се устроили, че има хубава работа. Беше направил студио за масаж", добавя Димитрова.