173 убити в контролираните от бунтовниците зони на Алепо

След прекратяването на примирието 173 души са убити в контролираните от бунтовниците зони на Алепо.

Обратно в новината

Коментари - 173 убити в контролираните от бунтовниците зони на Алепо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На сметалото с дървените топки ли?

ХОРА ЗАГУБИХТЕ УМАСИ ТОВА ОТ ГОДИНИ СИ Е ВОЙНА В ДЪРЖАВИТЕ, ИЗБИХА МНОГО НЕВИНЕН НАРОД . КАТО ЗАПОЧНИМЕ ОТ КОРЕЯ, ВИЕТАМ, И ДР, СЕГА И СИРИЯ.

Володя, Володя...Докога ще се заниамваш, с европедалите и лудите крави?! Я им тегли една майна! И почвай да пращаш Ислями Джотата и Джихади мюслитата на свиждане с Аллах!! Пък както ти сам каза: Мойта работа е да им уреда среща с Аллах...Пък от там нататъка, той ще си ги разпредела по абонатбните станции! За кого 72 девствени европедала..>А за кой, заврян шиш в гъза, и то в Ада!!!

Хитруванията на Лавров още веднъж доказват,че договори с кремълски тъпанари са безполезни!Те разбират само от силови методи и жестоки санкции за вразумяване!

Санкции? Ами дръжте си кочанестите домати! Чакаме българите да дойдете на почивка у нас, ние сме санкционирани седим си в Сочи

Защо американо-израелското лоби подпали войната в Сирия? През февруари 2002 г. бе създаден консорциум от енергийни компании, наречен Nabucco (OMV Gas & Power GmbH (Austria), BOTAŞ (Turkey), MOL, Budapest/Hungary, TRANSGAZ, Medias/Romania, and BULGARGAZ, Sofia/Bulgaria follow) за изграждане на нов магистрален газопровод. Главният доставчик щеше да бъде Ирак, следван от Азербайджан, Туркменистан и Египет. Всичко изглеждаше розово, до момента в който сирийският президент Асад, отказа да се включи в проекта и тръбите да преминат през Сирия. Енергийното лоби използва Катар и Саудитска Арабия и чрез тях организира, финансира и въоръжи наемници и религиозни фанатици с цел сваляне на непослушното сирийско правителство, а Асад бе обявен за враг номер едно.До него момент Асад не беше тиранин. В Сирия всеки е свободен да иразява и изповядва религията си открито и без страх от каквото и да е преследване. По конституция Сирия е светска и демократична държава, а не мюсулмански шариат. Това я прави едно от изключително редките изключения в региона и огромен трън в очите на Израел и Саудитска Арабия главните спонсори на терористичната атака срещу Сирия. Преди започването на войната, израелците дадоха ултиматум на демократично избраният президент на република Сирия Асад, да спре подкрепата си за окупираните от Израел палестински територии. Турция , която има териториални имперски амбиции за възстановяване на някогашният си халифат, включващ земи от всички гранични държави (включително България) с радост се включи в подгоговката на т.н. гражданска война в Сирия.Турците организираха тайни терористични тренировъчни лагери на територията си и отвориха сирийската си граница за свободен достъп. Привлякоха се наемници от цял свят, които се обучаваха и въоръжаваха от офицери на ЦРУ и Мосад. Войната започна с преднамереното планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация. В последвалите размирици по същия начин бяха разстреляни протестиращи.

Пак ли с тази газ. Стига глуппсти. Отвори една карта и ще откриеш половин дузина възможности за газопровод, които заобикалят сирия.

Умнико, преди да пишеш тези глупости за наличие на половин дузина възможности за газопровод, които заобикалят Сирия , отиди да поставиш един букет цветя та гроба на " Набуко" , който не доживя да види тези половин дузина възможности за газопровод, които заобикалят Сирия.

кажи поне една от тази "дузина". И как стои икономически.

Абе, да питам, че не разбрах - откога джихадистите станаха бунтовници ?

Некой да е чул за тази новина и даси трае. ДЕТРОЙТ, КВО ЩЕ КАЖЕШ? Руски военни кораби с помощта на управляеми ракети унищожили център за координация на терористи западно от Алепо, в резултат от което са убити около 30 израелски и западни офицери от разузнаването. Това съобщи информационна агенция Sputnik, цитирана от eadaily. От руски военни кораби са пуснати три управляеми ракети Калибр по център за координация на операциите в Дар Езза в западната част на Алепо около планините Саман, в резултат от което са убити 30 израелски и западни офицери се казва в съобщението. Заедно с израелските офицери са убити и няколко американски, турски, саудитски, катарски и британски военнослужещи. Загиналите офицери ръководили провеждането на терористичните удари в Алепо и Идлиб. Тази информация е подета от западни и ирански медии, следящи събитията в региона. Сред тях е иранската агенция FARS.

чекай да питам съседката Пена...:)

Оти я тършиш Пена ? Тя не заспива ли с кокошките?

Информационна агенция Спутник:))) Това ли е неоспоримото доказателство за нещо? Все едно да вярваш на сайта брадва, петел или блиц:))) Напоследък се навъдиха доста такива и много лъжи в тях съм открил и не им вярвам много за нищо. И ти си част от общия креслив хор анонимни.

"Примирието, договорено на 9 септември от Русия и САЩ, на практика рухна седмица по-късно, след като хуманитарен конвой беше нападнат в понеделник, при което загинаха около 20 души."???!!! Насир Менто, защо лъжеш като изоглавен, бе пе.ал нещастен?! Всички знаят, че премирието на практика рухна, след като САЩ и съюзниците му бомбардираха редовната сирийска армия по време на договореното премирие, при което загинаха най-малкото 60 войника и имаше над 100 ранени!

АСАД БИЛ ДИКТАТОР ... АМИ АЛЛАХ ДА НЕ Е ДЕМОКРАТ ???:)))

Ами... Илхам Хейдар оглу Алиев, що за птица е?

АКО ЯНКИ НАПРАВЯТ ГО ХОУМ , В СИРИЯ ЩЕ НАСТАНЕ МИР Д 1 СЕДМИЦА ВРЕМЕ .... ОБАЧЕ ЧЕРНИЯ ПАВИАН Е ЛУДНАЛ ДА СМЕНЯ АСАД ПОНЕЖЕ ТОГАВА ЕВРЕИТЕ МОГАТ ДА ОКУПИРАТ ВСИЧКИ ВОДНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИЧЕНИЯ :)))

А къде да ходи джуджето от руското гестапо?

НЕ СА ХОРАТА КОИТО РЕШАВАТ НЕЩАТА В СИРИЯ. Разделянето на Сирия на руска и американска ВЪЗДУШНИ ЗОНИ , не решава проблемите защото на терен се бият не РУСКИ и АМЕРИКАНСКИ войници , а ПРОИРАНСКИТЕ ШИИТСКИ МИЛИЦИИ, ХИЗБУЛА и ИРАНЦИТЕ от "АЛ КУДС" от една страна и САУДИТСКА АРАБИЯ и ТУРЦИЯ от друга. ФАКТОРИТЕ ОТ КОИТО ЗАВИСИ РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА СА ИРАН И ТУРЦИЯ. И Иран и Турция са извън контрола на Русия и САЩ! НЕЩО ПОВЕЧЕ - противно на руско - американското СПОРАЗУМЕНИЕ, Иран и Турция се договарят не само за военните действия в СИРИЯ , но и за енергийни проекти за пренос на газ от най голямото в света газово находище в ЮЖЕН ПАРС през Иран - Турция - БЪЛГАРИЯ - ЕВРОПА!!! Срещата на Плевнелиев и Борисов с ИРАНЦИТЕ не бе случайна!! СЪС СВОЯТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА СБЛИЖАВАНЕ СЪС САЩ, РУСНАЦИТЕ НЕ САМО ЗАГУБИХА ИРАН КАТО СЪЮЗНИК, НО СЛОЖИХА КРЪСТ НА ПРОЕКТИ КАТО "ТУРСКИ ПОТОК" И "СИБИРСКА СИЛА". ВТОРИЯТ ПРОЕКТ БЕ ПРЕКРАТЕН ОТ КИТАЙСКА СТРАНА СЛЕД СДЕЛКА ЗА ДОСТАВКИ НА ИРАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ СРЕЩУ СТРОИТЕЛСТВО НА АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ И ДОСТАВКИ НА КИТАЙСКО ПВО ЗА ТЯХНАТА ЗАЩИТА. ДВУЛИЧИЕТО НА РУСКАТА СТРАНА БЕ НАГРАДЕНО ПО ПОДОБАВАЩ НАЧИН И ОТ ТУРЦИЯ И ОТ ИРАН И ОТ КИТАЙ!

Браво на Русия. 20% от избилите са деца терористи. Бах му маата тез добри войници.

Май не гледаш ислямистките клипове достатъчно добре ? За тях най-голямата им реклама са наистина децата-убийци . . . !

никой не им обръща внимание. А през България минаха стотици, а колко ще останат?

Ти колко деца уби!?

Американските приказки изтъркани до дупка: Русия убийца на деца и старци, а те са света вода ненапита, които постоянно бомбардират мирни хора и са убили вече стотици хиляди в различни държави.Човек критично мислещ и информиран не може да не се възмути от тази наглост американска.Загубили елементарна съвест.

Ако не си чул 15 (ПЕТНАДЕСЕТ МИЛИОНА) са избили след ВСВ, в над 200 военни конфликта в 130 държави по света и у нас.

ХИТЛЕР ЮНГЕН :)) ИЛИ БОЙ СКАУТС ?

Обективни данни от руснаците за конвоя: руски дрон проследи до края пътуването на конвоя и се върна обратно.Успоредно с конвоя се е движела кула с прицепа с миномет.С каква цел не е ясно.След това руските средства за въздушен контрол откриват американски боеви дрон излетял от турската базата Инжерлик,който се насочил към конвоя.Изгарянето на на конвоя съвпада по време след като американски дрон се насочил обратно към базата.Този дрон носи две противотанкови ракети и следите на поражението е характерно за поражението от тях.Следите от авиаснаряд (ако беше самолет) нямало.Руските наблюдения никъде не се привеждат в противоположност на американските обвинения срещу Русия при това веднага след случилото се. Кери цял ден говорише за вината на Русия. Обаче на другия ден Пентагон подведе Кери с обяснение, че нямат данни за вината на Русия. Станало нормално безпардонно и бездоказателно да се обвинява Русия за да отвлекат вниманието от собствените престъпления както убийство но 63 сирийски войници, след които бандити ИД започнали офанзива. Все едно, че е имало уговорка.Иначе не е възможно да се организира настъплението веднага без предварителна подготовка.Затова Захарова обвини САЩ ,че те помагат на ИД.

Ти за руснак добре пишеш на Български,но пишеш, ,обективни''руски лъжи!На русна,ите никой не им вярва!Особено след Крим,кланетата в Донбас и свалянето на Боинг-а! Унищожаването на конвоя и смърта на служителите са дело на руските войски в Сирия!Това го потвърждават американците!А на тях може да се вярва защото те имат армия която спазва правилата на войната!

Осведомен, ако не си идиот или плямпач от природа,то трябва да знаеш, че се прави разследване.Никой не може да бъде обвинен преди това.Русия , впрочем,никого за сега не обвинява.Абсурд за руснаците да унищожават хуманитарен конвой и безсмислица в военно и в политическо отношение.

Щото много им се иска и хоп то взело че станало.И как го потвърждават,а? Чети и реви:"However, US officials claim that the convoy of UN trucks was attacked by the Russian or Syrian armies. Moreover, an unnamed American official claimed that not only we, but also the UN and the Red Cross have irrefutable evidence. Later, however, he explained that there is NO EVIDENCE of Russian involvement, and that the convoy was hit from the air."

Ти ако си, няма ли да помогнеш на детето си . . . ?! Това е нещо нормално, не виждам защо трябва да обвиняват САЩ, че помага на ИД. Вие не слушате ли разкритията на бъдещия им президент Тръмп, който ясно казва кой е основал ИД ?

бунтовници бе, кви 5 лева. Бунтовници са били нашит деди по време на ТУРСКОТО РОБСТВО, а тези просто са платени касапи.

Бунтовниците от умерената и по-умерената опозиция се сляли с фронта Ал-Насра, по същия начин както турците, саудитците и американските наемници преди това се слели в умерена опозиция

Малко са!!

събитията бяха така: 17 септември - САЩ удариха от въздуха части на сирийската армия близо до Дейр eз-Зур. 19 септември - Асад обяви, че вече няма да спазва примирието, щото никой не го спазва вече. 19 септември вечерта - "НЯКОЙ" удари конвой на ООН и обвини руснаците, като това беше уж причина за край на примирието.

иначе преди това беше така: 12 септември - Началото на примирието в полунощ на 12 септември, неделя срещу понеделник. Ако примирието се запази една седмица, американските сили ще приемат да сътрудничат с руската армия в Сирия, добави държавният секретар на САЩ. Тоест, една седмица свършва на ... 19 септември!!!

Паисий

кой има интерес американците да не съгласуват действията си с Русия? То е ясно - ПЕНТАГОНА. Те през цялото време кроят информация и не искат да дават данни за своите мисии, докато руснаците ги дават предварително.

Ако Щатите спазят примирието една седмица ще ееее

САЩ е единствената свръхдържава - В.В.Путин 2016

И?

не е!!!!

Малко са!!

Свръхдържава? Което не я прави прилична и уважаема държава, тя със силата държи в страх хора и се превръща в бандитска сила, заливаща с кръв големи територии.Тя е голяма опасност за всички живеещи на планетата

Малко са 173-те убити главорези в контролираните от бунтовниците-джихадисти зони на Алепо. Трябваше да избият всички!

Дрогари, хайде малко по-сериозно! Година и нещо вече едно Алепо не може да превземем, а вече излъгахме хората, че сме разгромили ИГИЛ! Това ще стане малко като тридесет годишната война хахаха Знаете ли, че в Сирия има над 5 хиляди руски войници на терен? Не знаехте? Е вече знаете! Путин се опитва да скрие тоя факт от мужиците, за да не му падне рейтинга :)

Хехех, че ти откъде тогава си разбрал като Путин крие, ве - от потния сириец в Лондон ли? Руските въздушни удари свършиха повече работа от т. нар. коалиция за четири години. И за разлика от тях не удрят постоянно хуманитарни конвои, болници и сватби. А, и също така не подаряват непрекъснато оръжие за джихадистите (попаднало уж по погрешка). Е, как искаш да стане лесно при подобни обстоятелства?

Шило

Кой се тормози година и нещо покрай Алепо? Нещо ми се губи. Руснаците например навлязоха преди година, трябваше да отбраняват Дамаск, обърнаха войната, и настъплението започна на няколко фронта. А чакра Алепо са от няколко месеца, като постоянно ги молят за примирие. Интересно ми е друго- тези , дето са от пет години там, как допуснаха въобще Алено, Палмира, да бъдат превзети от ИД?

Алепо не е превзето от ИДИЛ, смешен руски троле. В Алепо ИДИЛ няма. Отвори една карта, и виж които територии контролира ИДИЛ. Палмира беше ПР акция на путкин, там всичко беше сринато със земята, няма нищо. Руснаците и асад освободиха един безлюден срутен до земята град в пустинята. В Палмира няма никой!

знаеш ли колко цивилни има в града, които се ползват за прикритие. При масирана атака ще има огромни жертви от тяхна страна.

Абе знаеш ли,че може да е вярно?Очен е възможно част от избитите, ,сирийски''войници да са отпускари от руската армия!И Путин в безсилната си злоба е ударил конвоя на ООН-е! Да си отмъсти на ,,пиндосите'' !И сега малоумно изглеждащите му говорители и министри дрънкат глупости безкрай за американски дрон и други подобни ....

По-скоро е постъпил като джентълмен уважаващ жените... Все пак Сара Пейлин, представителката на САЩ в ООН, още миналата събота каза че руснаците ще ударят хуманитерен коновой, и о, чудо взе че "позна".

прочетох, че САЩ са се извинили за удара по армията. Защо САЩ, а не лично главнокомандващия, интересно. Какво има да се извинява стреляния народ на САЩ.

То извинението добре, но кой ще възстанови изгубената защитна мощ на Деир ез-Зор. Защита в момента е силно увредена и градът може да падне всеки момент. Това, което ИДИЛ не успя да постигне за 4 години, Неадекватната коалиция го постигна за един ден.

говорят за убити цивилни(не е ясно колко и как са преброени), а никъде не споменават какво се случва с "умерената опозиция"и неумерената. Явно от Лондон и Париж с бусолата се вижда много избирателно.

"Примирието, договорено на 9 септември от Русия и САЩ, на практика рухна седмица по-късно, след като хуманитарен конвой беше нападнат в понеделник." Примирието рухна не с изгорелия конвой, а с бомбардировката на позициите на САА в Дейр ез Зор от американската коалиция!

Не се засягай де, все пак нашите медии са платени и ги е страх за местото. Това което искаш да напишат може да се случи само в демократични държави.

В американска колония, няма начин да напишат че примирието е разрушено от американския удар по воиници на Асад.

Лавров, мошеник 1 на Планетата! Путин, най-влиятелния човек на планетата! Също като екскремент в каца с мед! Маймун Обама и Кери ряпа да рупат!

А ти си не Американо а Мерикано. Демек не Сони а Соньо, малко по цигански.

Това от "умерените" терористи ли са или от "по-умерените". За статистиката.

Путин е най-влиятелния човек на планетата! Също като екскремент в каца с мед! Маймун Обама ряпа да рупа!

Русснаците няма да мирясат, докато не избият и последният сириец в Алепо.

Не кацването на Луната е голямата крачка за човечеството. Голяма крачка за човечеството би било, ако това човечество започне да чете, слуша и говори истината за това което става на Земята.

За информация на редакторите на ДИР, от повече от 20 дни сирийската армия и руския център за примирие са отворили хуманитарни коридори за напускане на цивилното население и на джихадистите, които не искат да се бият. Джихадистите, под смъртна заплаха не позволяват на гражданите да напуснат и ги използват като жив щит. Убити са част от направилите опити да се възползват от това. Трябва да сте честни и информирани и е ПОЗОР да наричате главорезите бунтовници.

Американски инструктори обучават терористите да не пускат мирното население да се изтегли от местата за водене на престрелки с цел затрудняване на ударите и за пропаганда срещу Русия и Асад.

Примирието, договорено на 9 септември от Русия и САЩ, на практика рухна седмица по-късно, след като хуманитарен конвой беше нападнат..." НЕ! Пропадна, когато американци и западняци убиха над 100 сирийски военни и казаха само едно: Сори... Пропагандата в момента е по-жестока и от комунистическата едно време. То бива мизерия и лъжи, бива... ама....

Е, след като хуманитарния конвой беше нападнат от руснаците, ще чуем ли "сорри"?

Путин не използва думата "сори", любимите му думи са "мочить в сортире"!!!!!

Дай да те гръмна пък после ще кажа сори на роднините ти както казаха сащианците за бомбардираната сирийска армия. Днес счупих всички рекорди - един изтрит коментар и един скрит. И това без нито една нецензурна дума.

Само исляма има радикални течения,там се култивира средновековието.Някои от запада си въобразяват какво ли не ,включително ,че могат да ги култивират и тръгнали да отричат христовото учение.Преди това около 40 уахабити проповедници дипломирани в Недеж-СА са посетили района на Алепо и Източен Каломун под Дамаск да водели диалог с терористите от Джебхат Ан Нусра,към тях се били присъединили Джейм аль Ислям и Архар аш Шам ,призовавали ги да засилят терористичните актове.ИД и Ан Нусра обстрелвали районите Алепо и Хандрата.Обаче около 200 терориста са пресекли границата на Турция.

В САЩ американските полицаи застрелват цивилни при най малкото съмнение, че могат да окажат съпротива, а американците (или поне техните политици и медии) са се загрижили, че в Сирия сирийската армия и руснаците избивали "умерени" бунтовници и терористи!

В САЩ американските полицаи застрелват цивилни, в Русия Националната Гвардия има право да стреля по бременни и по деца!

Както преди СССР поддържаше тоталитарните режими в социалистическите страни със заплахи, забрани и ограничения, така и днес Русия поддържа диктаторския режим на убиеца на своя си народ Асад, който без намесата на чекистите отдавна да беше изхвърлен от власт и обесен и Сирия до днес да беше се възстановила и бежанците отдавна да бяха се завърнали в родината си. Днес Асад и Москва бомбардират Алеппо, а бежанците се трупат на турската, българската и гръцка граници. Но не е далеч денят, когато Асад ще бъде обесен като Саддам, а Русия ще се разпадне позорно както някога СССР.

"убиеца на своя си народ Асад" Явно ти симпатизираш на убийците на чуждите народи - като: САЩ - избиха 1 млн. души в Ирак, Афганистан и Либия. САЩ - избиха 1 милион във Виетнам, включително с напалм Англия и Франция - бомбардираха Либия, НАТО - бомбардираха Югославия ... ... и т.н.

тя сирия и сега си е при асад

Да ти изсъхнат ръцете дано! :)))

Сирия при Асад беше една цветуща държава. И всички религии съжителстваха мирно. Ако си и такъв патриот, колкото са ти знанията... А ако си платен, смени се, примерно, на USпатриот.

Бг патриоте, със сигурност от доста години живееш и работиш на запад-я в САЩ, я в Европа.Иначе си страшен патриот.

А що ще правим с джихадистите от Мимас?

Откога ислямистите, които режат глави на деца, станаха "бунтовници"? Това някаква подигравка ли е?

Русия не хвърля бомби по "умерените" опозиционери, а само по джихадистите. А какво правят при тях "умерените" е интересен въпрос, на който е хубаво да отговорят техните спонсори.

Даде се шанс на опозицията и за съжаление го пропиляха, сега не им остава нищо друго освен да умрат до крак и помощ няма да има. Намират се в пълно обкръжение и мунициите и храната рано или късно ще свършат, за това и се борят така ожестчено да разкъсат обръча докато могат. За Сирия се очертава най-лошия сценарии които и да победи, това ще бъде победа на диктатурата или джихада. Нали не си правите погрешни сметки че Асад както и сега няма спре да избива опозицията под предлог че се бори с тероризма. Очакавам също организиции свързани с Асад като Хизбула, да получат огромна подкрепа за да извършват по същество пак тероризъм. Ако сте се надявали че като спечели Асад ще победи доброто и справедливостта, сбъркали сте.

Лавров и други неща казва, ама на нашите демократи и РЕФОРМАТОРИ не им отърва: США извинились перед президентом Сирии Башаром Асадом за авиаудар по сирийской армии, сообщил глава МИД РФ Сергей Лавров. Да, извинились, сказал министр в эфире программы Вести в субботу, отвечая на вопрос, приносили ли США извинения президенту Сирии за авиаудар в районе Дейр-эз-Зора. Ситуация (с авиаударом, ред.) немного странная. Я сказал государственному секретарю США Джону Керри, а потом и на встрече Международной группы поддержки Сирии (МГПС), что положение в Дейр эз-Зоре в отличие от ситуации в Алеппо, где линия соприкосновения постоянно меняется, статично уже более двух лет.

От други медии става ясно следното: Голяма част от контролираната от бунтовниците част на Алепо е без вода, там живеят около 250 000 души. Бунтовниците от своя страна са изключили помпената станция, снабдяваща с вода районите, контролирани от силите на Асад и така без вода са останали над 2 млн. души.

Този център за наблюдение на правата на човека се намира в една стара къща в Ковънтри, състои от един сириец с основно образование, който не е нито журналист, нито юрист, има магазин за дрехи втора употреба. Това е основният източник на информация за западната преса. Всеки сам да си направи сметка колко достоверна може да бъде тя.

1. Примирието бе договорено само за 1 седмица - така че то си беше за толкова. Допи през тази 1 седмица се водеха боеве от половината бунтовници = умирени джихадисти. 2. хуманитарният конвой беше нападнат май от тях с помощта на американски безпилотник, който е предавал данни за местонахождението му, точно за да се провали примирието и за да се затъмни предишното нападение на САЩ над Сирийските части при Дейр ас Зур

Вчера папата си каза че смята журналята за мошеници които публикуват каквото им хрумне без да го проверяват... Първоначално лондонския сириец, дето си изкарва манджата като пуска комикси за положението в Сирия, пусна партенката че след "обстрел" от неизвестни самолети над "хуманитарен" конвой 12 хуманитарни работници са загинали, а близо 40 цивилни, включително деца, са били ранени. После мълвата вдигна бройката на отстреляните на 20, че дори и 30... и така докато някой някъде не каза че в уреченото време над района е хвърчал някакъв дрон, и о чудо изведнъж говорителя на ООН каза че само един хуманитарен работник е загинал, а и няма никакви данни за пострадали деца, както и че в момента търсят собственика на дрона който оказва такъв съживяващ ефект за да им покаже какво е снимал.

дронът (Предатор) е излетял от Инджирлик - така че собственикът му я ясен. САЩ!

Е, не толкоз грубо де... чаках на гюме някой чwждопоклоник да се изцепи че да го зарадвам;)

Ньее уъжиш пак като дърт комунист!Сирийскии руски самолети са били в зоната когато е бил поразен конвоя.Амррикански генерал го заяви това в Конгреса!И на повторно ьапитване каза,че със сигурност може да се твърди,че конвоят е ударен от руски самолети!В склада са намерени осколки от руски бомби или ракети! А руснаците са знаели трасето и целта на хуманитарният конвой още когато е било договорено примирието! Просто Путин опять действа без да мисли!

Че какво да каже американския генерал и то в американския конгрес, колкото и да си НЕосведомен няма как да не си чувал за инстинкта за самосъхранение, сиреч след като за пореден път американската армия беше хваната по бели гащи ти смяташ че американски генерал ще си признае в американския конгрес че пак са нарушили заповед на Главнокомандуващия си като са провели още една акция в нарушение на примирието в Сирия, какво ли му пука че всичко което твърдиш че е казал беше ОПРОВЕРГАНО от говорителя на ООН.

Обстоятелствата около бомбардировката на хуманитарния конвой до момента са доста неясни. Не е известно какво е заснел този дрон, но в ООН Лавров официално заяви, че в тази бомбардировката не са замесени руски и сирийски ВВС и , че по същото време в района е засечен американски безпилотник, който има ракети, които могат да поразяват такива цели. Този намек ми напомня за една друга "грешка", при която самолети на "антиидилската коалиция" бомбардираха позиции на сирийската армия. Очевидно проведеното вътрешно разследване в коалицията е дало определен резултат, защото Кери е помолил Лавров да предаде извинения от името на САЩ на Асад.

Какъв инстинкт за самосъхранение бълнуваш?Американдкият генерал не е в съд,а в конгреса и отговаря на въпроси преди да завърши американското разследване за унищожаването на конвоя!А при въздушният удар на Коалицията срещу СА след като е потвърдена грешката са поднесени извинения!И ударът е бил спрян веднага след руското обаждане!Руснаците въобще не осъзнават действуята си и последствията от тях!Ударът по конвоя е бил итмъщение според тях,но отричат и лъжат както обикновено!

Викаш американците още РАЗСЛЕДВАТ... ама ти вече знаеш заключението на РАЗСЛЕДВАЩИТЕ-) А ако се окаже че американския дрон, който е регистрирал напускането на наблюдаващите конвоя руски самолети, се е проявил чисто по американски пак ли ще се извинят,а. Ползват забранени боеприпаси-сори, избиват законната армия-сори, палят цивилно населени- миии много сори, просто колатерални жертви, ама вече си имаме обеца на ухо и следващия път няма да оставим някакъв ефрейтор да изнесе секретната информация в медиите.

Този център за наблюдение на правата на човека се намира в една стара къща в Ковънтри, състои от един сириец с основно образование, който не е нито журналист, нито юрист, има магазин за дрехи втора употреба. Това е основният източник на информация за западната преса. Всеки сам да си направи сметка колко достоверна може да бъде тя.

Рано или късно, някой ще го гръмне тоя малоумник, който се прави на много осведомен и пуска постоянно партенки. Ако погледнете по дълбоко в Гугъла и Вики педията ще видите и кой го финансира! Опитайте се да познаете преди да сте го прочели!

Сирийският Център за наблюдение на правата на човека се намира в Лондон и от там излъчва новини. Информацията му не се проверява и често е плод на пропаганда. Това какво се случва в Алепо може само да се предполага. От друга страна част от бунтовниците се бият на страната на ИД, а другите нямат ясна идентичност освен тази, че са срещу Асад. Това, което е ясно без съмнение е, че това е една касапница с активно международно участие.

Сирийският Център за наблюдение на правата на човека е по-зле и от "нашия Биг, Вип, Плей-мет-брадър; (свине) Фермата и т.нар. Парла-ме(н)т.

Аз пък знам, че се намира не в Лондон, а в Ковънтри. Той е един търговец на дрехи с магазин и 1 компютър-сървър.

Значи,ако утре с автомат в ръка реша да свалям законната власт в България съм опозиционер и БУНТОВНИК ли ????

Не, тогава ще си терорист. Разликата е че ти ще недоволстваш към послушното пред САЩ правителство

Населението на Алепо имаше 1 седмица да премине в контролираната от държавата част на града. Който си мисли, че главорезите ще го защитят от някого и остава да се крие в развалините, разбира се че ще загине

Няма бунтовници,това са жестоки убийци и терористи и ако не бъдат унищожени може някой ден да се появят у нас като бежанци,слава на Русия и Асад който избиват тези животни.

Кратко и точно казано. Съгласен съм.