Убиецът на лешояда Ултрон се измъкна ненаказан

Прекратиха разследването за застреляната ценна птица, която ни бе дарена от белгийски зоопарк, но не успя да доживее първия си рожден ден

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като знам шефът нанПловдивската полиция какъв е , нищо ново …

Както се казва: един вид специални поздрави до всички (без)отговорни лица от разните институции

И как смяташ да хванеш чекиджия с пушка? Освен ако не си случайно там на място и не го познаваш?

Едва ли има изненадани от хода на това разследване. Най-вероятно извършителят е поредния бизнесмен или нечий недосегаем роднина. Нищо няма да се промени , защото проблемът си е в нас като нация.

Щом е Кърджали , значи някой Турчин или Турски Циганин го е гръмнал , да му Майката Мангалска ! Те нито дървета садиха , а секът Българска гора ! Те горски птици и животна не отглеждаха и не ги пазеха , сега бракониерстват като техни ! ДОЛУ ДПС !

Думи ,които чух от алпинист: Където има воля ,има и път! Мисля ,че разбирате за какво говоря!

в земя населявана от малоумници какво очаквате

Бат Бояне, хубави думи много, но на думи е лесно :)

Е т'ва е ганьо - бърза до унищожи всичко хубаво, което получи. И затова не заслужава нищо хубаво. Това не е държава, а помийна яма, населена с диваци, обаче с огромно самомнение и самочувствие, че са много велики.

Абе я стига, да не се мислиш,за много по-добър?! Ганьовците сме си същата долна стока, но се имаме за велики, щото светим в тъмното от белота. Хаха.

Сокол удари и счупи стъклото на колата на министър Ангелов по пътя за Варна 18:18 | 26 ноември 2020

Като за начало, с малко мерак и то овреме. Дотук със задълбаването, за повече няма смисъл. Иначе, поне от статията става ясно, че е бил ранен над територията на някакво ловно стопанство. Доколкото знам, там е ясно кой влиза и защо, а и се охранява. Риторичният въпрос по-скоро се редуцира, до кой някой ВИП клиент отдъхвал на воля тъдява в часовете/деня на прострелването, или до някой бракониер. И тъй като е по-малко вероятно да е гастрольор, един разговор с местните е можело и да даде някои насоки на разследващите, не ли? Стига да са го направили. Ако са, поднасям своите извинения, ако не са - дано някой ден им бъде потърсено сметка и отговорност. Бай дъ уей, по тия и ред други въпроси, статията мълчи, така че ... като публика толкоз

Тази мръсна държава е крайно време да я закрият.

Щом е в България, всичките ганювци сте виновни, че може циганин или турчин да извърши такова нещо и да се измъкне, ганювец. И лъвовете не бяха в кърджалийско, нито женския зубър, нито другия лешояд, който го отровиха. Ама ганю само гледа с кого за какво да си измие ръцете, той ганю все е света вода ненапита.

1- този, който е убил лешояда е супер простия селтак ! 2- всички тези фондации (може да проверите колко 'зелени' фондации има в България) единствено и само се хранят от тези фондации, намерили са си удобна пазарна ниша да смучат пари откъдето сварят, без особен смисъл за природата. Преди да се нароят толкова много фондации, все едно бяха спрели да се размножават елените, или да летят чайките ?! Ами не бяха, пак си съществуваха и регулираха от естествени природни закони.. Да не говорим, че изкуственото развъждане на лешояди е вредно, неествено и напълно излишно за България. Като оставим настрана колко грозни са тези птици, то за да се хранят имат нужда от много храна (мърша) на ден. В дивата природа мършата е храна на поне още 3 птици и поне 10 животни. Така че няма толкова умрели от естествена смърт животни, колкото потребление има. Ако умре пък домашно животно, то по закон си задължен да го извозиш до екарисаж и т.н. - а не може да го оставиш на полето с надеждата, че видиш ли ще дойде лешояд от Кърджали да го изяде. Пълен абсурд. Оттам вече, тези птици лешояди, а напоследък и соколи нападат домашни птици, нападат и гълъби които хората колекционират и съответно селяните им мажат вратовете на птиците си с отрови, или отстрелват лешоядите и соколите. Защо тези фондации не размножат рис, примерно. Той е изчезнал в България, красиво животно, напълно подходящо за нашите планини. Защо не протестират против изсичането на Странджа, като всеки ден се извозват тирове с големи, огромни трупи. А реваха ПИРИН НЕ Е БАНИЦА 1 седмица, който трябва си прибра парите от рекета, а балъците с колела и свирки по улиците отнесоха по някоя палка и това беше. Същите тези от фондациите си живеят охолно с пари от ЕС и Мин. на земеделието, самоназначават се на длъжности и сами си изписват разходи, така че като дойдат 2 милиона от ЕС, тъкмо ги нагласят да им стигнат, няма случай на върнат лев (евро).

Мерси, Гешеф! Да ти се връща, мамицата ти каскетирана!

Знам, че ше бъда публично освиркан, ама такива гадини като лешоядитте са си за трепане. Друг е въпросът, че не съм аз или който и да е в правото си, да отнема живот, който не е дал. Заради това, когато станеш ловец, трябва да знаеш кои са защитените видове и кои не. Щом лешояда е в червената книга - не го докосваш. Толкоз! И още по-друг е въпроса, че заради ей такива говеда като тоя, убил птицата, думата ловец стана мръсна дума. А това не е никакъв ловец, а прост бракониер - незачитащ правила, ами дошъл просто да гърми за кеф. Заслужава да му сложат чифт рога и да го пуснат в гората, а местната дружинка да зареди чифтетата с морска сол и да по подпука. Колкото до прокуратурата - не се сърдете - как ще го хванат? Има ли видели, чули - кой знае кога е станало. Не съжалявам за птицата, а за потъпкването на закона! Това е болното!

Скапан български манталитет. Някой забогатял мургав шпакловчик си е показал простотията.

Са ако и ни обясниш оти лешоядите са гадини ?

Изрод е този който я е убил

Крупен чиновник блъска двама човека на пешеходна пътека, пита съдията: - Какви ще са последствията? - Този, който с глава е разбил предното стъкло, пет години за нападение и опит за грабеж, а този, който е излетял в храстите може общо осем години - и за опит да избяга от местопроизшествието.

Лелеките и от чужбина са мноо дейни в коментарите , На бе шмотляци , на четете за САЩ https://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/5-types-of-poaching-happening-right-here-in-the-u-s/

това е мръсен и подъл сокол протестър, антиваксър, тулуп, атентатор, превратчик от хората на фатмака, на черепа

Разбира се - антипатични са ми заради начина им на хранене. Има ли достатъчно мърша, ядат докато се надуят до такава степен, че не могат да летят и чакат храната малко да се слегне. Може и да полегнат на една страна. В общи линии - противни същества! Но ... има и едно голямо но! От голяма полза за природата са ... стомашната им киселина е под 1 рН, и убива всякакви бактерии като антракс и чума по свинете, което би било пагубно за други животни, хранещи се с мърша. По принцип ядат само мърша и за това са ми антипатични. Но пък са добри санитари в природата. А и не са от най-красивите животни. За това и казвам, че са за трепане, но не сме ние тези, които трябва да го правим, най-малкото, защото и те са част от природата и не ни застрашават пряко. А безпричинното, или по-точно убийството за кеф на животно, просто защото не ти харесва или просто за удоволствие е признак за дълбоки психологични проблеми!

Циганина Оптимус ще да е убиеца!

Циганин с пушка, а. Няма как да не е някой циганин винонвен да те е в тъпака.

От САЩ ли са застреляли лешояда?

Еййййй голямо чудо станало. Утре ще ни поднесат новина за извънземен червей станал храна за рибите поднесен от бракониер рибар. И то в 10 абзаца, колко е бил важен. АЙ СТИГА!

Уважаеми, dir.bg, преди да публикувате статии, в които има правна материя и юридически термини, съгласувайте я с адвокат, който да ви обясни разликата между спиране и прекратяване на досъдебно произовство съгласно разпоредбите на НПК. Настоящото е спряно, тъй като се води срещу неизвестен извършител. Същото ще бъде възобновено от наблюдаващия прокурор при наличие на нови данни от разследващите органи, в случая полицията. Поднесена по този начин, статията Ви подвежда, а Бай Ганьо само това й чака разбрал-неразбрал, с нула правна и обща култура!

да се застреляш, няма да липсваш на никого

Много си прост,ама много.Наричат тези птици санитари на природата.Ядат мърша и така спомагат да не се разпространяват болести.Най добре е да замълчиш .

А не да си разхожда каскета по села и паланки.

Добре, че от време на време отстрелват и по някой ловец....

Те се самопрострелват обикновено, поне на хартия ;-) И често не е фатално, уви.

И на мен са ми антипатични ловците - не само гнусните бракониери, ами и простите редови убийци. Считам, че нямат място в обществото - след като всеки може да си вземе месо от магазина, тяхното съществуване е излишно. Е, няма да проявя нехуманно отношение като и да искам да ги убиват, но са ми безкрайно противни не само да ги гледам, ами ми се повдига само като си помисля за тях!

Един недосегаем днес писаха, че се е гътнал на офроуд в Рила, след осем вечерта - със сигурност не е бил бракониер, съвсем законен си бил и добре, че понякога Съдбата си знае работата.

УМРЕ КАКТО Е УМРЯЛ ЛЕШОЯДА В МЪКИ...