Василев: Продаваме активите на банката и я спасяваме

Възстановяване на КТБ АД може да стане само чрез продажба на активите, финансирани от банката на реалната им цена, която по моя оценка е над 2,5 млрд. евро.

Обратно в новината

Коментари - Василев: Продаваме активите на банката и я спасяваме | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какво значи това? продаваш за да спасиш

Призив за смяна на квестори?! Правилно! трябва да бъдат назначени: - Иван Костов - има да взема около 4 милиона с лихвите! - Вежди Рашидов - за да престане да бие полицаи - Рамадан Кънев ( паричките на ДС(б) са вложени от него ) - Васко Кеца ( Премянов ще ви обясни защо и как )

Дайте най-сетне списъка с имената на тези, които са гушнали милионни кредити и които нито стотинка няма да върнат. Точно тези крадци кредитни милионери сринаха банката и ако има справедливост, трябва да се извадят на светло, да се вкарат в затвора и да им се вземе имуществото. Лошото е, че много време им се даде и те вече отдавна са прехвърлили милионите или са изчезнали от страната.

Брей този се мисли за най големия крадец в България!

Хаха, и този илитерат бил банкер!?! Та неговите познания за финанси и банково оздравяване са кокото на някой продавач на зеленчуци... Сега като се замисля, тук в Европа даже и продавачите на зеленчуци трябва доста добре да умеят да си правят разчетите, може би ги обиждам като ги сравнявам с този индивид :)))

г-н Василев, дайте списък на активите на банката с пазарната им стойност. Само да ви напомня, че пазарна стойност е тази стойност на която може да се продаде даден актив! И как така активите на банката са само 2.5 милиарда, а останалите пари къде са?????

Човека Ви каза, останалите от фонда за защита на влоговете, а с тези, ще си върне планираните печалби...

Цветан Василев какви врели некипели ни ги разправя. Моята къща на село в балкана, мога да е продам за 5000 лв., но е ипотекирам за 100 000 лв. и сега да разправям, че пазарната и стойност е 200 000 лв.

Последно:''Кое в Бе-ГЕТОТО е ,.....''ГАРАНТИРАНО''?

Нагъл човек!Седнал за морал да говори!Като си морално чист, бе крадльо , защо се криеш в СърБия?

А бе той може и да е нагъл ,но не е по-нагъл от квесторите + Искров които започват на безценица да продават активите на КТБ. Нали го видяхме по ТV чиста проба мутра.Май това беше целта на занятието и Искров е вътре 3-4 дни преди кризата си е изтеглил личния депозит от КТБ.

гъци, оти да е на безценица бе. Оди дай си и ти офертота па ако е най-висока га ги прилапаш нема да викаш че са на безценица. Гаранция ти давам. Ши викаш - заболе ме сърцето га ги плащах

Бг-крадците са в шок ,...иде време за плащане ,ама нещо си прехвърлят топката ,...КОЙ Е ОТКРАДНАЛ ПОВЕЧЕ,ИНАЧЕ ВСИЧКИ СА КРАЛИ...?

но до 3,5 милярда се губи един за което в щатите щеше да лежиш минимум 250 години ...подобно с аферата Mадоф

Цветан Василев ни взима за шарани!!!

НА КУКИЧКАТА. Този МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА дето си го гушнаха.. За него що не ПИШЕШ!! ПИБ "ОБЕЩАВА" до нова година "УЖ" да върне някакви си триста милиона.. КРАЯ НА ГОДИНАТА СИ ДОЙДЕ, А ПАРИТЕ ГИ НЯМА, И НЯМА В БЮДЖЕТА...

Естествено,...ние какви сме ? Защо в Бг ,има ТАРИКАТИ?

Преди време дадох прогноза тука че вложителите ще получат за първи април 2015 по 50 лв на калпак. Обаче не взех предвид кандърмите с образуване на новото правителство. Коригирам се - вложителите ще получат по 25 лв за втори февруари 2016.

Потник, нима до февруари 2016 цената на еврото ще мине двайсете?

КАГЕБЕ-ТО ИЗВЪРШИ ПОРЕДНАТА НАКАЗАТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ЗАДУНАЙСКАТА СИ ГУБЕРНИЯ, ОГРАБВАЙКИ ПОЧТИ 4/ЧЕТИРИ/ МИЛИАРДА ЕВРО СПЕСТЯВАНИЯ НА ТУЗЕМНИТЕ СИ РОБИ. С ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ СТРОЯТ ПАТОКА СИ, А СЛЕД ТУЙ ПОКОЛЕНИЯ ТУЗЕМНИ ГЛАВАНАЦИ ЩЕ ГО ИЗПЛАЩАТ ЙОЩ ЕДНЪЖ.

Нищо не ти е ясно....

ПРАВ!!! АМА НЕ Е КГБ-то!!! ВИЖ СИ В БОРДА НА КОЯ БАНКА СЕ ЦУНКА СЕГА ДЖИДЖИТО??? ЧИЙ МИНИСТЪР БЕШЕ, когато за последно се продадоха БТК, БУЛГАРТАБАК и т.н. АПЕТИТНИ АКТИВИ... Виж си в ЧИЕ ХОТЕЛЧЕ НА ПАМПОРОВО се намазаха в вакса ските на мустака.... И като разплетеш ТЕЗИ СЧЕРВА, ЩЕ СИ МНОГО ПО-БЛИЗО ДО ИСТИНАТА..

прочети - за ОСТАВКАТА НА ИСКРОВ през 2009-та и ПОВТОРНОТО МУ ИЗБИРАНЕ ОТ ГРОБ.... И ЗА ПРОДАЖБАТА НА БАКБ СИ ПРОЧЕТИ... СХЕМАТА Е СЪЩАТА И ИЗПИПАНА... Сега по ДОЛАР ЗА БТК, ДОЛАР ЗА БУЛГАРТАБАК СА СПАСТРИЛИ...

Василев да не чака Путин да посети Сърбия, а да каже кой стои зад фалита на КТБ! Истината ще изненада много хора, но това няма значение... и без това ни чакат избори !

То за изборите е ясно, но по-интересното е какви събития ще ги съпътстват. Например тук има един материал как еврото постепенно ще се изравни с щ.д., за който непрекъснато чувахме как му предстои срив изчезване. Мисълта ни е , че голямата игра и голямото надфцакване предстои, и се явява въпросът ние къде сме в схемата и имамае ли готовност да не с енагълтаме с вода, докато другите си пият отлежала скоч ракия.

Другарю Василев ,...ВСИЧКИ шефове,държавни чантаджии,цигани ,мутри,....... КРАДЕТЕ Бг ,та се СКЪСВАТЕ...

Звучи правдоподобно. От не толкова далечната история 1995-6-7 можем да изровим множество случки за умишленото унищожение на всички български банки. Не всички бяха фалирали, просто имаше директива да се унищожат. Тогава операцията беше извършена от БНБ. Днес участва и прокуратурата. Идеята е да няма силни местни финансови групи, нали все пак трябва да ни държат в бедност, за да върви емиграцията и разпада.

Толкова си прав, че чак ние е омерзително да го признаем...Само нашите политици се правят на умрели лисици и че не разбират какво става и че ставащото не ги касае.

Тоя е най- голямата Мутра в България. Разтрел за такива и направо да взривяват и закриват фирмите му.

Аз пък си мислех, че е Борисов.

Може да е мутра, но не може да е най-голямата, защото му видяха сметката като на момиченце. Най-големите мутри ги търси в едни сгради наречени САРАЙ!

Кой има интерес да фалира банка ? И в коя банка ще бъдат прехвърлени разплащанията? Когато стане ясно, тогава ще разберем кой стои зад фалита на ктб. Знам, че няма никаква логика това да е цветан василев. Не вярвайте на всичко, което ви пробутват за истина.

Като си толкова честен, къде са ми парите? Кога ще ми ги върнеш?

Нали тука още миналата година писахте че руската внешторгбанк си премества (изтегля парите)от тяхнатаси КТБ.КАКВО СЕ ЧУДИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ?

Когато дойде съдия-изпълнител и описва имущество, то после се разпродава на безценица. Същата е и ситуацията с "инвестициите" на КТБ. Няма как да се продадат бързо на реалната си цена (доколкото е реална). Или се разпродават на безценица (като държавните предприятия) или си стоят и затъват.

Дрън, дрън, първо вика квестори като иска специялен надзор, сега квесторите му виновни. Защо затвори банката, като има толкова "добри активи". Истината е, че е похарчил парите на вложителите в абсурдни инвестиций и спонсорства.

Между другото точно ей така седяхме и гледахме като телета, когато: - ни казваха, че затваряме 4 блока на АЕЦ-а без никой да го е искал от нас - когато продаваха предприятия по 1 долар - когато подписваха договорите с Мариците - когато ни предупреждаваха, че експертите на Виденов пак са на власт и ще има банкова криза

Тук си абсолютно права. Обаче нали имаме органи, които да защитават интересите на гражданите, на държавата? Нали има прокуратура? Нали затова са добре платени, за да не крадат? Нали затова имат вечен имунитет, да не ги притискат властимащите? Само че в тая шуро-баджанашка държава никой не си върши работата. А особено усърдни в това си неработене са държавните служители от съдебната власт, от министерства, учреждения, комисии, общини и прочие. Защото те гледат на заплатите, които вземат като на нещо, което им се дава ей така, да си живеят и да си го харчат, а не че трябва да свършат определена работа за това. Въпрос на възпитание, морал и малко идеализъм.

Добре бе лейко, но май те е хванала шизофренията. Нали твоите хора ги натвориха тези неща и те не са експертите на Виденов, а тия на КОСТОВ, БОРИСОВ И ДУГАН. Е сега ще си спретнат една хубава коалицийка и е възможно при това да престанем да си траем, както ни призоваваш!

Лейката е много избирателна, когато става дума за ГЕРБ и ББ. Изглежда ги смята за чисти като планински кристал, затова услужливо ги е пропуснала. За останалото е права. Вместо да сме ВСИЧКИ на протест пред БНБ и прокуратура - главните изпълнители на плана за екзекуция на КТБ, ние мълчаливо гледаме как екзекуторите изпълняват целите си и съвсем тихомълком и на безценица разграбват банката... Народеее!?!

Квесторите искали да продадат активите на банката под пазарната им цена. Нищо ново. Ами те самите банки така правят със своите клиенти. Ако на някой се случи, недай си боже, да закъса и да пропусне някое плащане по кредит, то банките много бързо му виждат сметката. Не го подкрепят, нито се опитват да му възстановят бизнеса и тогава да го продадат с някаква печалба, а направо му режат главата от кръста. Нека Цецо Мустака види хубаво ли е това! Както казваше един мой познат: Банките са такива институции, които непрекъснато те убеждават колко добре е да им плащаш за да имаш чадър, а когато завали дъжд, идват и ти изтръгват чадъра от ръцете. Всъщност, добре е най-после да започне да се говори с истински имена. Кой иска да вземе банката, кой Виваком, кой тоя завод за стъкло. Доган ли е, Пеевски ли е, Боко Тъпото ли е, някой комуняга ли е? Или виновни са американците, германците и международното положение?

Абсолютно съм сигурен, че виновните за КТБ сега я крадат!

Всичко това е много хубаво, много мило, само защо същия този Цветан Василев е издирван от Интерпол за присвояване на вложенията в КТБ? Ами ако е невинен, както той твърди, да даде показания и ако Прокуратурата прецени, че не е извършил нищо нередно ,дори няма да бъде образувано съдебно дело. Защо се крие и само пуска от време навреме по някоя партенка , че имал планове , че бил оклеветен, че му били виновни тоя и оня , а той - чист като момина сълза?

Вие бихте ли се оставил в ръцете на нашата Прокуратура..? Всъщност същата, която започна атаката срещу банката.

Ха, ха! А имаме ли друга Прокуратура? Освен това Прокуратурата не решава нищо, а съда!

Добре, че е Василев, че някой да повдигне въпросът за КТБ и да разберем, че имало някакъв Бисер Лазов, че въобще нещо се случва! Приказките за КТБ се разгоряха в нужния момент, а после угаснаха като вестите за братя Галеви, за Христо Бисеров или за Украйна!

С предложението да се продадат активите Василев косвено не признава ли неплатежоспособност? Косвено може да се предположи и за начина на съществуване на КТБ. А бе където са барнали куките бизнес не е останал.

Показването на този крадлив циганин не само дразни нацията, но и предизвиква отвръщение към цялата класа на изпедепцани айдуци. Освен тази мустаката мутра с 306 милиона лева от КТБ, други като него са Ковачки, Донев, Иво и прочее уличници. Пита се в задачката до десните - къде са тука дечицата на левите, на ДС и прочее? Може би ще побликувате най-после след четвърт век биографиите на всички престъпници на десните, които и до ден днешен крадат на воля?

Каквото и да говори, този си е за затвора, ама бил бушон, ами да не е бил, нали бушоните са затова-да гърмят, ако вземе и на тях да им се разминава, вече ще е прекалено

Ала-бала...Банката отдавна е фалирала....

В ТУРЦИЯ БЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ И НАТО БЯХА ПЪК НАЛОЖИЛИ САНКЦИИ НА ДЕМИРБАНК - СОБСТВЕНОСТ НА РУСКАТА СБЕРБАНК И НОМЕР 5 В ТУРЦИЯ - ВЧЕРА ГИ ОТМЕНИХА .... ... ТАКА ЧЕ ИГРАТА Е ГЕОПОЛИТИЧЕСКА И В ТАКИВА СЛУЧАЙ МАСОНИТЕ ГУБЯТ КОЙ СИН, КОЙ СОБСТВЕНАТА СИ ГЛАВА ... КАТО ТРЪГНАТ ОНИЯ С ЧЕРНИТЕ КОЖЕНИ ШЛИФЕРИ ОТ МОСКВА :)))

Драги български патриоте, да не забравиш да се обадиш за инструкции в ГРУ Москва Ясенево.

Мустака е свръхнагъл!!! Изпечен крадец от класа и сега пак се опитва да манипулира хората! Отворете си очите!!! И хотела в Сърбия си плаща вашите пари!!!!!!

15 БАНКИ ИСКАТ ДА КУПЯТ "ЛОШИТЕ КРЕДИТИ" В КТБ - БАНКА ВИКТОРИЯ ..... ... АКО ЕДНО МЕСО Е ВМИРИСАНО , ЩО ЩЕ ИСКАТ ДА ГО КУПУВАТ ???? ... ДА ПОПИТАМ ПО КАСАПСКИ ????

КАжи си бе пич, че Доган стои зад цялата работа. Смешно подобие на държавица и смешни "бизнесмени".

ВЯРНО Е ЧЕ КОЙТО Е ПРОТИВ БЕБЧЕТО НА БОЙКО Т.Е. ПЕЕВСКИ ТАКА МУ СЕ СЛУЧВА - КАТО НА ЦВ ВАСАИЛЕВ - ЦЕЛТА Е КТБ ДА ПАДНЕ В РЪЧИЩАТА НА Б.Б И БЕБЧО / Т.Е. ПЕЕВСКИ /

АКО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НА ОРКИТЕ В УКРАЙНА И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ОТКРАДНА 1.5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ РУСКАТА БАНК ВТБ - 100% ДЪРЖАВНА , НЕ САМО ЧЕ ЩЕ ИМ ГЪРМЯТ СКЛАДОВЕТЕ ЗА ОРЪЖИЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ МАСОНИ , ... АМИ НИЩО ЧУДНО И ДА ИМ ПРАТЯТ ШИВАЧИ ДА ИМ УШИЯТ ПО ЕДНО ДЪРВЕН0 ПАЛТО - ВСЕ ПАК ЗИМА ИДЕ :))

Човек трябва да е малоумен или супер наивен, за да отрече, че целта е продажбата на всички ценни активи под реалната им пазарна стойност с цел облажването на определен кръг от хора.

А управляващите ни мислят за турбо-тъпи, за да не го разберем, а? :)

Херкулес

Явно с годините .. такова чувство сме насадили в тях..

Абе ,Борат-стига си вземал хората,за мезе,бе!

humfry

Грешката на Василев е, че говори както винаги прекалено абстрактно за повечето български граждани, освен това не назовава имената на хората, стоящи зад предполагаемия "атентат" срещу КТБ! Борисов е популярен, защото говори на нивото на по-голямата част от народа.

Василев не греши, просто му се живее. Освен това нищо не може да докаже. Българският Съд е най-критикувана държавна структура и това не е случайно. Умеят да превръщат несъмнената вина в съмнителна условна присъда.

humfry

Прав си принципно. И да каже истината, и доказателства да има, "всички" ще решат, че са подправени. Нагледали сме се на този филм. Ама какво хубаво чакаме да се случи в България тогава?

Dir-човци, пак се окалпазанили заглавието... За каква кражба на завод говорите?

Много ми е интересно как ще възстановят нещо, което е изфирясало.

Тази година си беше извършен най-големия обир.КТБ най-вероятно ще я фалират и ще изпапкат париците т.е. всички активи(кредити) и всички компании на банкта а тук говорим за милиарди.Групировката е ясна и това е ДПС и в частност Ахмед -фамилията му я знаете!

Имоти за 5 милиарда лева се продават за ден , ден и половина . Особено в страна дето БВП не е толкова за година , а после ще настани касиерките по лавките дето Пеевски ги е насрал на всяка спирка , само ще трябва да отворят по още едно гише за вложителите .

Горкият ни телеком! От 2004 насам все на крадци налита!

Да се неначуди човек защо изобщо трябваше да го продават, а? :)

За да може крадлив дедо да си оправи борчовете по казината на Монако, Казабланка и Лас Вегас.

Bell

Днес Василев говори за групировка, която се опитва да фалира КТБ. Вчера Румен Овчаров каза, че БСП е била заложник на една икономическа групировка през последната 1 година. НЯКОЙ НАЙ-НАКРАЯ НЯМА ЛИ ДА Я НАЗОВЕ КОЯ Е ТАЯ ГРУПИРОВКА, И КОЙ СЕДИ ЗАД НЕЯ? КОЙ ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА? КОЙ ИМА ТАКЪВ РЕСУРС?

Кой можа да разиграе на карта цялата българска енергетика за да я употреби за извършване на държавен преврат преди година? Всъщност защо трябва да се спасява банка, която максимум 30 дни след отварянето си ще фалира поради липса на доверие от клиентите си?

ДПС.

А така наречените "лоши" кредити, идентифицирани като лоши по неконвенционална и вероятно неслучайна методология, обслужваща интересите на организаторите на атентата срещу КТБ АД, са предназначени за "доказателствен материал" за обвинението срещу мен и моите колеги, декларира Цветан Василев Сарайските атентатори в лицето на Доган,Пеевски,Цацаров и Искров не са предвидили , че ще има толкова силен професионален отпор от страна не само на Василев, но и на редица известни банкови експерти по отношение опита да се ликвидира КТБ и нейните активи да бъдат придобити на безценица от правилните хора.

С едно само не съм съгласна: Никой не се опитва да придобие БТК на безценица - те вече го притежават и няма как да го купят от себе си. Проблемът им е да скъсат нишките за собственост, че след проблема с Бисеров се оказа, че схемите на Почетния председател са много пробити откъм финансова прозрачност.

Искаш омертата да падне? А ха хаа..само гледай какви каламбури съм подготвила!