Цветан Василев: Имам над 150 хил. служители

В интервю за германското издание "Ханделсблат" банкерът Цветан Василев прогнозира, че политическата система в България "много скоро ще се промени".

Обратно в новината

Коментари - Цветан Василев: Имам над 150 хил. служители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли заплатите на служителите му са 300 евро?

Dали са му градинка и той я полива, а народът подсмърча по форумите. Дойде ли денят на изборите народът отива ухилен да си каже думата и както се вижда-народът не владее членоразделна реч,защото е много прост и късоглед понякога/обикновено в дните на избори/.

Много е прав за корупцията и се надявам, че политическата система у нас наистина ще се промени.

Във всички държави е така.Само дето ти май не го знаеш.

Спонсорът на Бареков и попечителят на Свинянчо Пеевски. Леле, каква ли политическа промяна ни е планувал този?

Ами той отново ще си полива градинката, а народът отново ще подсмърча пред витрините.

"Нашият най-голям проблем е, че политиците смятат, че са всемогъщи и недосегаеми" - а ти с кои си бе, аланколу???

Има основание да говори така, другаря Цветанов. Русия е пред вторичен разпад, а в Мосоквабад, всеки трети е мюсулманин. Много е вероятно руски таварищи да се пренесат в България при парите си и с това да пренесат руския авторитаризъм на местна почва.

За да се промени политическата система, трябва да се промени Конституцията. Това става след избори и Велико НС или насилствено. Как според другаря Цветанов ще стане промяната? Втори въпрос. Коя форма на политическо устройство счита другаря Цветанов, че ще замени демокрацията? Тоталитаризъм, авторитаризъм или направо ще бъде наложено крепостничеството, тоест робовладелство?

Някой другар счита, че политическата система може да с пленум на любимото му БСП или банкет на хора от ДС. Ето защо е натиснал червената ръчичка в поста ми. Браво, другарю!

СЛЕД КАТО МЕДИИТЕ УСЛУЖЛИВО ПРЕМЪЛЧАВАТ ВАЖНИ ФАКТИ, НИЕ ГРАЖДАНИТE СМЕ ПРИНУДЕНИ ПОМЕЖДУ СИ ДА СЕ САМОИНФОРМИРАМЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ: Цветан Василев се свързва с финансирането на медийната група на ДПС на Делян Пеевски и Ирена Кръстева (Монитор; 24 часа; Труд; Телеграф; Политика; Дневник; Уикенд; Tелевизиите TV7, ББТ) и с последната приватизация на Булгартабак (зад покупката стоят КТБ, депутатът от ДПС Делян Пеевски и "Винпром Пещера") Корпоративна търговска банка, още от времето на кабинета на Луканов, е известна като банката на властта. Настоящият й шеф Василев, при Костовото управление изведнъж успява да се замогне и само за няколко години се превръща в един от най - богатите хора в държавата. 1988 Българска външнотърговска банка (по- късно на Булбанк ) и руската Внешекономбанк (банката на властта в Русия) обединяват капитали и създават Булгарсофинвест! През 1994 новосъздаденото българо-руско дружество Булгарсофинвест се преименува в Корпоративна Търговска Банка! Новоизлюпената банка служи за облекчаване на разплащането между двете страни. Руската Внешекономбанк cпонсорира всички руски проекти в областта на атомната енергетика. Парите за строежа на АЕЦ Белене също щяха да дойдат оттам. Цветан Василев успява да влезе в банката, благодарение на близките си контакти със СДС, въпреки че потеклото му е от стар комунистически род. През 2003 става мажоритарен собственик на КТБ. От години вече парите на големи държавни компании са на разплащателни сметки с малка или никаква лихва в Корпоративна банка. В същото време банката дава на тези дружества големи кредити с големи лихви. Има и малко клиенти - физически лица, чиито влогове получават преференциални лихви от 10-12%. Сред тях е Ахмед Доган, чийто милионен хонорар му носи най-високия процент. Към пролетта на 2010 г. 48% от парите на държавните фирми са в банката на Василев, без на обществото да е показан ясен механизъм, по който тя е избрана.

Всичкото това естествено е дирижирано от ВТБ, Руската банка на КГБ и Путин!!!!

имаш и верни неща,но доста ги пообърка банките,особено сливанията.разчиташ само на инфо от конкурентната медиина капиталова групировка,която не е много читава,особено по темата.

alivap

Много се е увлякъл, сиромаха!И той е от назначените капиталисти.Скоро ще му скроят кюляф!Няма да мине метър.

Защо си помисли , че трите коли с горили ще го спасят когато му дойде реда , да се консултира с Кюлев, Луканов, Макарона, разните шефчета от мултигруп дето отлетяха на онзи свят...оппс този още не са го гръмнали неговите господари....

Е ПРОЕКТА БАРЕКОВ.УСПЕЕ ЛИ ,БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТСКУБНЕ ОТ КЛЕЩИТЕ НА ДС .85 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕМОГАТ ДА СХВАНАТ ,КАКЪВ ДЕБЕЛ ИМ Е ПРИГОТВИЛ ЦВЕТАНЧО ВАСИЛЕВ -ЧЕНГЕТО

КОЕТО ДЪРЖИ ЧЕРНАТА КАСА НА ДС.ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ НАС В НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА СА ТАМ.С ТЕЗИ ПАРИ СЕГА ТОЙ СМЪКВА И ВДИГА ПРАВИТЕЛСТВА КОГАТО ПАРТИЯТА ГО ПРИЗОВЕ.СМЪКНА БОЙКО ,КОГАТО БЕШЕ РЕШИЛ ДА ВЗЕМЕ ТЕЗИ ОТКРАДНАТИ ПАРИ ,ОБРАТНО

Май отдавна не е имало показни убийства ?

Генерирал 10 % от БВП ... ама с държавна поддръжка, за да не го лови конкурентен натиск. А това, че при такива изкривени правила на играта неговите 10% ни лишават от неслучили се 15%, свободната преса просто ще го пропусне.

Бойко като каза, че отваря досиетата на кредитните милионери зъбките боляха ли? Вярно е, че Ц. Василев свали Бойко, обаче всичко се връща и колкото по късно, толкова по мръсно...

Hа кои му пука!

Плъх номер едно (според списание Форбс) защо се показва само в Германия, я ела да се явиш тука, нещо и на него му пари под крачетата, да не би да го е страх от Бойко? Нали Гея, Бея и Лудото те освободиха от страха, давай по нашите медии (извинете по неговите медии).

Не Европа е виновна, че са ниски заплатите, а ти и тези като теб, които крадохте 25 години от хората.

Кога беше обикновен служител в банка, кога стана и за колко време стана един от най-големите в БГ? Когато ходи на срещи, ходи с три коли и доста охрана. Познавам доста богати хора, до които стои един човек, който е хем шофьор, хем охрана. Знаете кои се придвижват така. Някои от тях в момента живеят в ЮАР. И на мен да ми дадат парите на НЕК и държавата да ми поднесе своите предприятия на тепсия и аз ще съм като него и вие също. Явно е решил да избелва и се стреми да се хареса на бедния бг избирател. Той си мисли, че е започнал да променя политическата система с Бареков. Това да си мислиш не е като да ти дават г-н Василев. Молете се политическата система да не се промени така, че да загубите всичко. За същото се моля и аз, защото и аз имам бизнес, но както е тръгнало симбиозата между изкуствени бизнесмени и псевдо политици ще накара хората да направят това, което е описал Маркс в Капитала.

Един от най-крупните мафиоти в днешна България! Негови са ЦКБ, Булгартабак, Виваком, преди седмица взе и бензиностанциите на Петрол, ТВ7, всички издания на Пеевски - Преса, Телеграф, Монитор, Уикенд, ВсекиДен, Галерия, Блиц, Пик, Афера и още и още и още...! След като изкупи почти всички разпространители на вестници, сега поетапно годни малките търговци на павилиони - вестници, списания, цигари и слага своите Lafka, когато направи моноп, ще разкара конкуренцията, ще продава "правилните" вестници и ще прави с тая държава каквото си иска! Цветан Василев, неговите шефове от Русия, ДПС и Пеевски... скоро и във вашия дом!

хехе :) негови не са. Май бъркаш ЦКБ със КТБ, но както и да е, зад него са руски пари. този е "местният наместник"

Какво може да стане с парите ми, ако съм ги вложил при него на депозит в близките година-две...? Дали промяната, за която говори той, е опасност за депозитите на обикновените хора? Дава по-високи лихви, но помним какво стана в недалечното минало!

деер

А проспериращият бизнесмен дава по-високи заплати дори от германците и така чрез реална конкуренция се разраства в България...... А дано, ама надали .....

За сведение на посрещачите на 11 коловоз източна страна на гарата: Политическо/мафиотската върхушка, виждайки, че положението става напечено, се готви да "подмени"системата, като подмени известните стари хиени с "Нови лица, партии и нови правила".Отдавна им е известно,че такова време ще дойде, а и със сигурност са се подготвили добре за него.Като старите хиени ще се оттеглят и скрият, въпреки че ще продължат да дърпат конците от сянката, и постепенно ще се превърнат в добри и уважавани бизнесмени и радетели за общото благо.Само дето ще бъдат много добре подплатени за разлика от повечето си съграждани.Очаквайте много промени, но бъдете сигурни, че основно лица, като това на снимката ще намажат основно от тези промени.

Аз пък съм доволен от него. Дава ми добра лихва и всичките ми пари са при него. Вместо да ги дам на гърците за без пари аз ги давам понена българин.

Той пък ги дава на Доган :)

Аз нали си взимам лихвата дреме ми къде ги дава щом сметката му излиза!!!

КОМУНИСТ,НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ БЪЛГАРИН

пак доидоха лудите!

На човек не му трябва толкова много!И трябва да помни за ореховата черупка!

АЗ СЪМ МАГНИТ ЗА ОЛОВО!

Хареса ми, че Василев критикува недостатъчната помощ от ЕС за България и Румъния и я сочи като една от причините за тежкото положение у нас. Защото, когато отворихме пазарите, трябваше в замяна на получим съразмерни преки инвестиции и субсидии. Получихме обаче твърде малко в замяна на разрушената ни икономика. Безработицата и бедността са следствия. Кой да каже това публично и на висок глас? Би трябвало политиците, ако не от правителството, то от опозицията или поне някой депутат. Но те си мълчат и угодничат. Браво на Василев!

Handelsblatt е авторитетен вестник. Средният немски бизнесмен друго може и да не чете, но този вестник да. Като че ли преди месеци Василев даде интервю за австрийския Der Standard, но той е считан за ляв, близък до социалдемократите. Докато Handelsblatt си е консервативен вестник отвсякъде. Едва ли случайно дават трибуна на Василев. Възможно е да има някъде кръстосване на интереси към Германия. Всеки може да си мисли за Василев, каквото си иска, но пред света той е крупен български банкер и предприемач. Ако някой, примерно от Германия, иска да сключи голяма сделка в България, ще се обърне към партньори от калибъра на Василев.

това, че са му публикували интервюто ,не значи, че го подкрепят, или, че му вярват! Недей да демагогстваш така, грозно е.. Той и Юрген Рот публикува интервюта на ТИМ-аджии, а написа цяла книга за тях, че държат 1/2 от БГ (очевидно другата 1/2 я държи този красавец от снимката)

Много е красив наистина.

голем крадец,малък бизнесмен,ала му големи и черни мустаките на .....СКРИВАМ КОМЕНТАРА СИ,жална майка бг с такива СТАМБУЛУФЦИ

Пеевски ти ли си бе?

пешка на мафията

ОТ КОГА ЕДИН СЛУЖИТЕЛ НА БАНКА (банкер) ЗАПОЧНА ДА ПРОМЕНЯ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИСТЕМИ В ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ? В КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ЕДИН БАНКЕР СЕ Е ЗАЕЛ ДА ПРОМЕНЯ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИСТЕМИ СПОРЕД СОБСТВЕНИТЕ СИ СУБЕКТИВНИ УБЕЖДЕНИЯ? ТОВА Е ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ! С ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМАТ ВСИЧКИ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ В ЕВРОПА и САЩ!

"С ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМАТ ВСИЧКИ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ В ЕВРОПА и САЩ!" - трудна задача. Ако тръгнат да се ''заемат'' веднага всички фенове на Путьо почват да вият на умряло, че ни се ''бъркали във вътрешните работи''. Стар комунистически трик.

симо

Питай Хенри Полсън,шефа на ГОЛДМАН САКС.

Ти май не си наясно кой движи световните процеси :) И кой диктува на обами, камерънци, оланди и други. Е, в БГ нещата са дребни и различни, но ... най накрая и в БГ дойде "демокрацията"

Този не го знам що за бизнесмен е ,но говори като политик. Уж е голям бизнесмен, уж за него работят 150 000 души, уж създава 10% от БВП ,а пък дава по 300 евро. И ножицата между бедни и богати била голяма. Ами събери я тази ножица де. Значи ти вместо да я събереш защото за тебе работят 150 000 , ти я държиш отворена. И къде отива толкова голяма сума. Кой политик или политици финансирсаш , Я КАЗВАЙ.

Kaква нова политическа система ни готвите бе агентурата - военен комунизъм на Путин ли ? ...да изчакаме да свърши путиниадата в град Пучи и лилипута да гризне тояжката та да ви видим новата система ...гладни мечета в сибир заточени ...

какви грузински мустаки на снимката и какъв поглед от там(от мустаците и погледа) ще да източника на интелекта за управление на 150 000 наени работници

"Според него, в старите страни-членки на Европейския съюз не бива да са изненадани, че българи и румънци напускат родината си, тъй като заплатите в Западна Европа са десет пъти по-високи. " ТЕ напускат страните си заради такива скапаняци като тебе които обслужват Руската мафия която прави монополи в България и я държи мизерна!!!! Ти с твоят монопол на медиите през Пеевски се опитваш да завладееш цяла България защото си един от олигарсите от Държавна Сигурност!!! Със сигурност си бил на срещата с Луканов когато той е съобщил на 200тината от ДС че това сте бъдещите милионери на България....

Изцепи се,съвсем ти преля пропагандата,има и други медии,небезизвестни и други олигарси,също небезизвестни кукловоди,които не се показват,защо ли?Нещо за тях да кажеш?

Естествено че има и други олигарси, но Василев е решил вече да се покаже наяве....До сега беше скрит ама няма как вече, то такъв конгломерат както той му вика, трудно се крие......Всичко това благодарение на това че Всичките пари на държавни фирми бяха при него.....Вече не са, но достатъчно му беше през всичките години да е превилигирован....Колкото до другите олигарси, ами който иска да ги изброи....Все пак е имал 200 служители на ДС при Луканов.....

Подкупите ,за които говори,създават погрешна нагласа и пречат на политиците да мислят държавнически и за общото благо.Забравят за какво са назначени.Голям подкуп се избива от заплатите на работниците,за което политиците не ги е еня.Затова сме на този хал досега.Но ,от тук по-долу ,няма накъде и наистина нещата трябва да се променят ,както и условията за развитие на бизнеса,така че всеки да мисли за работата,а не за политиците,които единствено трябва да са само инструмент,нищо повече.

Така е ,източиха парите от държавните предприятия,но отидоха в единици,вече не между живите,сега жените им благоденстват,богати синьорити,никой не ги закача.

Този типаж 6 то главно ,с тези мустаци и прическа тип комсомолски активист ,трябва да бъде спрян да дава интервюта по света и да манипулира европейското мнение ! Кой е той,за да прогнозира,че системата скоро ще се смени? Какво има пред вид ? Диктатура на мафията в негово лице и на семейство Шопарови с Догановия клан ? Аз бих искала тази гнида на българското общество да даде публично обяснение за това . И наглостта му няма граници ,да говори за бедни и богати ,когато точно той и неговия мафиотски кръг обедняват народа и крадат с пълни шепи от народното имущество .Нека всички като него направят публично достояние на богатството си,как е спечелено,на колко възлиза и какви данъци плаща . Да си разкрият всички офшорните сметки тайните такива. Гадни циници и наглеци !

прилича много на турчин и затова се заиграва с тях. Първо, преди хвалбата, да си каже как е забогатял. Не му мина номера с Пеевски и сега пробва с лекето Бареков. Предвижда правилно политическа промяна, но тя няма да е в негова полза. Ще му донесе неприятности, вземане на заграбеното ... Да не му завиждат преди да му видят края.

неефективно ползване на работниците в България ! - работодателите не извадят по пет лева за магнитна отвертка и работниците губят време да гонят винтове по пода - работодателите се чудят как да платят по-малко и наемат неквалифицирани работници , които произвеждат брак - работодателите крадат здравни и пенсионни осигуровки - благодарение на крадливите работодатели и циганите здравеопазването е отвратително в България - скоро ше има наплив към Европа от гладни български пенсионери с мизерни пенсии заради откраднати пенсионни осигуровки .

казват се не служители, а роби. които издарят над 500 000на армя от цигани заробващи цялата дарява. и е прав че така пари не може да прави. п.с бях спрял да пиша защото докато беше б.б. поне знаех кои слухти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветан Василев: Имам над 150 хил. служители тоя изрод иска да лапне цяла България и за това му помагат станишев,местан,сидеров и орешарски

И как му помагат,уточни се ,де?

Е ти сляп ли си... проектозакона, който толерира ЛАФКА какво е. Да не е пречка

Вчера бе излъчен телевизионен репортаж за това как Евгени Стефанов от свищовското село Деляновци отглежда сам двамата си синове на 8 и 12 години със сумата от 80 лева на месец. Семейството има крещяща нужда от финансова помощ. Децата нямат обувки, бащата пере на ръка от години, телевизорът е недостижим лукс. Майката на децата отказва да им предостави полагащитесе детски добавки в размер на крупната сума от 70 лева. Социалните отказват помощ, тъй като пращат бащата да се консултира с адвокати. В същото време той връща кредит от 5000 лева, който е взел преди време, за да издържа синовете си.И този човек не краде!!! Така живеят още стотици хиляди българи!!! А в същото време политиците ни казват,че няма пари,а вдигат заплатите си с по 350 лв,за да станат по 2700 месечно,отделно комисионните,отделно корупцията и кражбите! Олигарси ,като тоя всяка вечер хвърлят по 1000 лв за една вечеря,на ден харчат по 4 - 5 000 ,като джобни пари и това всичко на гърба на българския народ,защото тези пари ги е откраднал от нас !!!! Това е самата истина в България,прост и беден народ произвежда престъпни и продажни политици и свръх богати и нагли олигарси!!!!

Такайбе, майна, ний само в Пловдив сми нат 20 0ОО, а кьт ся задъде мача с локото , кс путриплениътъ от Рогош, Маноле Страма , и момита Катунчанки, ставами повичи от пидисе хиляди! .Много мънгизи фърли бай Цвятко, на банката, но за гуляму разочаровинии ни мужахми да са откъсними от локото, ту наравно, ту прид нас, ни мужахми и един кръг да са нарадвами и да са погаврими със смърфовити, но бай Цваятко обищал, че ши ни удвои порциона , на рипами и повичи да биснеими като пияни свини в жълти пирушини ЖЪЛТИ ПИРУШИНИ, по това шъ ни познаити , Дрис- канарити! Няма Бонев, няма Зума , ниЙ циними Чико, Чумбе, и локума? локула

ктб - втб - путин ако искате и в обратна посока може ! простия български народ отново го управлява кремъл, ЧЕСТИТО !

ето го на снимката раковото заболяване на държавата ни !!

Защо,право си дума човекот,че политиците предпочитат подкупа,пред реформите и че това трябва да се промени.Съвсем разумен си изглежда,на теб какъв ти е проблема,чети внимателно,не гледай само снимката.

а? Да 'чете внимателно'' ?!? Кое бе? този плаща на цялата медиина империя на Певски, разни мижитурки, като Барековци и т.н., контролира цели правителства, И ТИ КАЗВАШ - ДА ЧЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ?! Ти си егаси човека ...

За такава малки по мащаби държава и толкова слаба икономика това е пагубно. би трябвало антимонополните служби да се самосезират след такива изказвания

по-нагло и арогантно същество едва ли може да съществува !!!!!!!!!!!!!!! но явно простия български народ си го заслужава........