Вдигнаха стена от коли на загинали на пътя

"Да пазим живота на децата на България" написа днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в символичната книга "Стоп на войната по пътищата".

Обратно в новината

Коментари - Вдигнаха стена от коли на загинали на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази стена на плача доказва, че нас ни управляват инфантилни и луди хора.

По нашенско, за да се постави някъде светофар или да се боядиса една пешеходна пътека, трябва да загине преди това едно детенце.....Само не ме карайте да ви давам примери - сетете се за момиченцето, отнесено под Американския колеж в Симеоново преди няколко години от бизнесдама.... И стига с тия лигави призивчета за отбиване на номера от ден до пладне, ами си стегнете службите и обсъдете отговорността на родителите - училищата не са заместници и учителите не са безплатни гувернантки!!

По нашенско, за да се постави някъде светофар или да се боядиса една пешеходна пътека, трябва да загине преди това едно детенце.....Само не ме карайте да ви давам примери - сетете се за момиченцето, отнесено под Американския колеж в Симеоново преди няколко години от бизнесдама.... И стига с тия лигави призивчета за отбиване на номера от ден до пладне, ами си стегнете службите и обсъдете отговорността на родителите - училищата не са заместници и учителите не са безплатни гувернантки!!

Това е добра идея, но мисля, че не е достатъчна. Предлагам на шофьорските курсове да се показват снимки, правени веднага след катастрофите от КАТ и лекарите от Бърза помощ - с убити, размазани и вещите им разхвърляни на метри от катастрофата. също така и филмчета /гледала съм западни, не знам дали има изработени наши/ с тестове на коли при различни скорости и какво става с водача и пътниците, когато се опитват да спират на мокър асфалт при скорост 50 км/час, 80 км/час или 120-150 км/час - с манекени, които също така се разлетяват на парчета, както и джигитите, които го правят в реални условия. Също и за ролята на коланите и състоянието на МПСто, и за реакциите на водача, които са в мног оширок диапазон и човек трябва да си знае възможностите, преди да натиска газта до ламарината! Мисля, че тези зловещи илюстрации ще откажат доста юнаци от юнашкото каране и ще ги наведат на мисълта да си поддържат строшетайките и да си слагат коланите! Защото се видя ,че с убеждаване не става - ужасът и страхът, че можеш да се окажеш в такава размазана позиция, може би ще сработят по-добре от добрите пожелания!

С по-добри пътища ще има и по-добри шофьори.

Общинар, ваще глави са още по-дебели, а уж трябва да сте умни хора... Коли, в които са загинали хора, не помагат на безопасността на децата на пътя - но вие сте свикнали да отчетете дейност, а не да търсите истинския ефект. Вижте какво има на www.adrants.com/ images/ windshiled_poster.jp - ето това върши работа!

като ги гледам тези ухилените на снимката сякаш са на банкет,а не на кампания по тъжен повод

ЕТО ВИ ЕДНА ОЩЕ ПО-ДОБРА ИДЕЯ. СМАЧКАНИТЕ КОЛИ ДА ГИ ОСТАВЯТ ДА СЕ ТРУПАТ ПОКРАЙ ПЪТИЩАТА. ВЕРНО ЩЕ ЗАГРОЗЯВА ПЕЙЗАЖА, МА ПОНЕ ЩЕ СЕ ДОБИЕ ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА КАТО СЕ ДВИЖИМЕ В КОРИДОРИ ОТ СМАЧКАНИ ЛАМАРИНИ. НЯМА ДА Е НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪр, ЩЕ Е НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ 50 МЕТРА. СМЕТНЕТЕ ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ СМАЧКАНИ КОЛИ ЗА 10 ГОДИНИ И КИЛОМЕТРИТЕ ОТ ТУКА ДО МОРЕТО, ПА ТОГАВА ДА ВИДИТЕ ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС.

Санкциите не решават абсолютно нищо!трябва да се води просветителсо-поучит дейност,да се обясняват последиците от употребата на алкохол,превишената скорост,неспазване на закона за движение по пътищата,необходимос от толерантност,да се снимат филми от които да се вижда как се спазват ниски скорости и коректността в другите страни!Смятам ,че ниската култура на движение е последица от ниската ни култура въобще!Невъзпитаният глупак си е невъзпитан глупак навсякъде,не само в колата,но и в къщи,на работа,в заведението идр.Основна причина е ниското възпитание на българина,в това съм абсолютно сигурен!

Не си показвайте типично българските привички, като става въпрос за такава мащабна кампания. Булстрад не получава нито стотинка за това, че предоставя автомобилите си за кампанията, а освен това бяха достатъчно любезни да поемат разноските и за транспортирането на смачканите МПС-та, което, повярвайте, никак не изглеждаше лесно и приятно. Освен това откликнаха веднага на идеята за съвместна акция, за разлика от останалите застрахователи, които имаха наглостта да искат пари за нещо толкова важно. Да, тази Стена на протеста ще остане там, докато накара простите селски кратуни на някои от вас да обърнат внимание, че по пътищата ни се движат и деца и те не правят нищо по въпроса да ги защитят.

А бе на кофти място са ги сложили - докато ги зяпах, минавайки оттам, щях да се тресна в колата пред мен.

A tui pute oti se hili taka? Mnogo e smeshno che 1000 dushi umirat godishno?

Браво Цецо.

Добра си е рекламата и те кара да се замислиш, че някои събития могат да бъдат не сасъвсем хипотетични.

как да ги опазиме децата,нали се движат между колите на улицата,няма свободни третоари,родителите да си нау4ат децата да се пазят....

Поредната голяма глупост от някой инфантилен чиновник

И пак няма да има ефект. По пътищата се вижда ефекта от целия живот в България...

докато няма култура на каране,така 6те е,и аз сьм за пьлнолетен и 6офьор да се става на 21 г

kak da gi opazime i decata i nas,kato nie samite roditeli my podarqvame za 18 r.d knijka i mo6tna kola,a za po malkite deca nemojeme edin svoboden trotoar da im posigyrime,za da stigne spokoino do y4ili6te,6ibana durjava

Безподобна глупост! А кой плаща за нея?

образоват българите така че всеки да разбира последствията от действията си на пътя подсъзнанието им е пълнено с години с помощта на всички масмедии със състезания, реклами за бързи автомобили, каскади с безсмъртни герои, екстремални усещания и т.н. и т.н. След това като излезат по пътищата и правят същите тия неща - ПЪЛНИМ ХАЗНАТА и всички са доволни. Недостойна игра която не бива да се играе в цивилизовано общество - член на елитна организация като ЕС.

тези коли много скъпи бе.те тия си мислят че пътищата са техни и са най-опасни

И Китайска стена да издигнат от такива автомобили, българинът не се стряска. Той е най-добрият шофьор и на него нищо не може да му се случи.

Това е много грозна и нагла реклама ,и освен това подобното привлича подобно-колкото повече такива картинки толкова повече катастрофи.Според мен не е това начина да се намалят катастрофите и да се спазват законите.

Мисля, че тези качените коли са прекалено слабо ужулени, за да стреснат някого. Ефектът даже би бил обратен - човек като ги види ще си каже, че ако това е тежка катастрофа няма нищо страшно. Според мен трябва да качат наистина размазани коли, на които не им личи моделът и ако може с петната от кръв вътре или с деформирани манекени на седалките.

Безмислени лозунги и призиви- увеличете наказуемостта и ще намалеят убийствата по пътищата - не може пияно руско говедо да сгази две деца и да има условна пирсъда ! Затова ще има война по пътищата - корумпирани съдии и полицаи !

Ако Булстрад не си бяха направили и реклама на фона на тези грозни картинки, добре щеше да бъде...

Е аз Кристо Явашев, бих изровил тела на загинали по пътищата и бих ги закрепил по дърветата в парка. Но и това е добре стига да има тук там мозък и кръвчица за по автентично.

Уважаеми Г-н. Министре, Ако Вие не сторите следното: -спрете на всяка цена,тъпите дрогирани копелета,които със стъклени погледите гледат като тъпири от черните си лимозини след поредното извършено от тях нарушение!В противен случай още дълго време ще си откривате подобни стени по време на мандата си,а за втори едва ли ще е редно да мислите!

Цветанов, затегни прилагането на ЗДП от КАТ (а не Ко ши праим ся?) и нека собствениците си оправят пътищата и маркировките. Размазаните коли носят още болка на близките на жертвите, но не и педагогически ефект. Да, и нови приходи на Булстрад ;)