Атентаторите дошли в България с влак от Варшава

Тримата терористи, заподозрени за атентата на бургаското летище миналия юли, са пристигнали в България с влак от Варшава. В полската столица те кацнали със самолет след полет от Бейрут. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред „Ню Йорк Таймс”.

Обратно в новината

Коментари - Атентаторите дошли в България с влак от Варшава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

к'ви влакове к'ви 5лева - всичките тези неща израелският премиер ги знаеше веднага след взрива 30минути бяха минали и хизбула каза човека :) ...хубаво че не се е прецакал преди взрива да обяви хизбула за виновни

Нетаняху да си каже за следващите години хизбула къде другаде са поръчали атентати. що никой не ги обича тея евреи а?

нещо маи ни вземат за канарчета а???!!!

какъв смех....

Колегата 007 твърди, че арабските "революционери" реално са терористи и е едва ли не логично ние да сме им врагове. Значи сирийските "революционери" са терористи, ама ние ги подкрепяме. Както подкрепихме и египетските, и либийските, и йеменските, и туниските "революционери" от тн "арабска революция".

да се разследва влакът от Варшава! Кой го е финансирал? Кой ме е определил маршрута? Кой достави релсите? Дизела му кой го зареди с дизел? Путин? Обама? Арафат?

Атентаторът дошъл в България с експреса " Хубавата Елена" .

Чудя се как сътрудниците му не виждат,че всичките му обяснения са пълни с противоречия -явно ни смятат за олигофрени.Ами щом сме ги избрали...

а ти минава през плиткия мозък, че може нарочно така да се говори....То на българина, каквото и да му казваш, той все не вярва...Ама освен нас гледат и слушат и други....ако въобще разбираш какво искам да кажа....

В началото Боко добре им го каза да не ни замесват с техните проблеми,но не можа да удържи на натиска.Все пак добре че решиха само да изкажат "предположение"и не посмяха по нататък,и сега нека тези срещу които е предположението да докажат че е че не са замесени,не само на думи.Топката е в тях и много важно да очистят името си.Дори и да са живяли в Ливан,това нищо не доказва.

Сега е време да разследват и помагачите им от българска страна. Напуснали са БГ като са се помотали в единствения район в БГ с шиитско влияние - а именно по Разградско и през Русе. Който не е запознат с географията на България да уточним, че никой не би се наврял в този район, който е лабиринт от турски поселища с маршрут Бургас -Варна (?)- Русе, освен ако си няма лична работа там

Ъхъ - но не отричаш, че си закърнял палестински мозък!

От кога във влаковете има паспортен контрол? А бе! Цецко ти да не си бил с тях във влака да ги държиш из късо да не се откажат!

на мосад ръцете са дълги имат опит с взривове голям баламосват света с лъжи гнусни как има хора вярват им още не знам. с тез предположения цв.цвъкови къси пак станахме пред света за срам.

Тъпите, гнусни евреи да си седнат на миризливите задници в Израел, а не да обикалят по света! Мамицата им гадна, трябваше Хитлер да беше жив още 20-тина години , че да ги свари всички на сапун. А Боко тиквата ще им оправи проблема когато пръдне гогутка у кипело млеко. България има толко проблеми за оправяне, че ме боли фара тая израелска измет кой ги е гръмнал у Бургас

а хванахте ли тия дето палиха коли миналата година ? а телефонните измамници ? а изнасилвачите и убийците на стари хорица ? а убиеца на яна, а убиеца на мирослава от перник ? на сетрите белнейски ? и т.н. :((( кажи бе накадърник ?????

Несвързани мисли на закърняващ палестински мозък! Набийте си го там - където сте свикнали (т.е. отзад), че не такива като вас определят мисленето. Вие сте нежелани дори и в арабските страни, където ви считат за мързелива пасмина, за циганите на арабския свят.

БРЕЙ, САМО ЕДИН АТЕНТАТ - а вече толкова много хора РАЗБИРАТ ОТ НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ и КОНТРАТЕРОРИЗЪМ!!!!!! Брях, маа_у стара! Сега ми стана ясно, защо нямаме нужда от ДАНС, МАНС и ВАНС - всеки българин е една Мата Хари!

дайте рецепта срещу грип че нещо виното не помага. утре трябва да стана.

Чесан

Приказки от 1001 нощ. "Нашето" МВР пак се показва като една институция, неработеща за нас, но работеща за т.нар. Запад.

според мен атентата е извършен успешно и убийствено в България защото тук няма да се открие поръчителя. нищо ново.

Атентаторите дойдоха в България с цепелин, на който с големи букви пишеше: ХИЗБУЛА - ПО ПОКАНА НА БСП

Учудва ме едно нещо в този форум - как не разбирате някои елементарни неща: 1. За повечето хора по света, България Е част от Запада (НАТО, ЕС). 2. За повечето ислямисти (шиити и сунити), България Е законна цел за атака, защото е част от Запада. 3. Начинът на живот, който водим и преобладаващата в страната религия, правят гражданите й за ислямистките терористи законни цели за атаки. 4. Въпрос само на време е да се стигне до нова терористична атака от ислямистки терористи на наша територия - незовисимо дали казваме, че Хизбула е виновна за атаката в Сарафово. Спрете да живеете в годините на развития социализъм, когато арабите бяха наши приятели - защото ги обучавахме тук и им давахме оръжие. Сега за техните "революционери" - реално терористи, ние СМЕ врагове.

1. За повечето хора България не е запад /за жалост/ 2. България не е и никога не е била цел на ислямистите. 3. При просташката политика на ГЕРБ, може би е въпрос на време но е спорно Що се отнася до другота, писна ми недоправени пубери да ми обясняват каво и как - едно време, когато не са били родени

Хизбулла е рзглеждана като "врждебна на страната" и "терористична организация", още по времето преди 1989 г. (т.е., по времето, когато България бе "Народна република", "братска", "пролетарска" и подкрепяше всякакви "народноосвободителни", "прогресивни" и др. "тинтири-минтири" , борещи се за властта, къде ли не - и в най-джигитайските и маймунарски "държавици" по света. Някъде, дори още гърмят с оръжие, с което нашето "Политбюро" ги е "подпомогнало безвъзмездно", преди з0-на години. Ни ХИЗБУЛЛА - още тогава е била считана за "ачик ТЕРОРИСТИЧНА" организация. Е, типично по "нашенски" - защо да не бъде използвана възможността, да "пишем черна точка" на Бойко и Цецко - ама няма да сме прави.

не отклонявай темата с глупости! Що не нападнаха Полша, Литва, Чехия? Хайде бягай в канала! От кога предупреждаваха, че ще има атентат в БГ. Нямат основание да нападат Европа, защото само тя се дърпа да ги признае за терористи! Даже и след атентата! Не виждаш ли, че просто нямат мотив да разсърдят стара Европа! Сега да помислим: обявяват ги за терористи, спират им сметките, спират им оръжията, за какво им трябват оръжия, да се защитават от кого? И като не могат да се защитят какво става! Налагат ембарго, някои няма да го спазват и така....

а как мислисте за износ на български коли в сирия където по нататък се превръщат в коли бомби и убиват много невинни хора,дали не трябва да бъде съдена българия за подпомагане на международен тероризъм, а другият въпрос на тези търговци няма ли данък печалба от продажбата на колите.

Същото беше и в Босна ... някой спомня ли си кой пукна първата пушка ...

гледах филми. от торенти а не от телевизии. скъпи ще да са на наши съседи . на умрялото. много животно, малко човек.нула интелект. ние тук можем и без война. и без гащи. само с вяра. в розовото на сергей. на червен фенер ще да е розово...или по тъмно. само по татуто можете да познаете липсата в тъмното.

Че не са дошли от Бангладеш е повече от ясно. Аз питам: Как така някакви араби, каквито и да са те, си позволяват да водят войната си с Израел в неутрална страна? И ние да не смеем да кажем какви са? Ако се наложи, да се скъсат дипломатическите отношения с Ливан! Защото там, в правителството е и Хизбула.Не може да прикриват международни престъпници и ние да си мълчим. А, това, че еврейте са ги разкрили веднага е нормално.От 700 хиляди араби, граждани на Израел и живеещи и работещи там , поне 10000 са агенти на МОСАД. Щом са влезли в Ливан, те са длъжни да ги намерят и ги предадат на България, защото тук са извършили престъплението. Разсъждавайте като пишете нещо. А не само: Цвъцко, Мъцко, Тиквата, Тиквоний, Пожарникарчето и какви ли не глупости да драскате. Просто, се обосновавайте.Ако не можете - се скрийте.

"Как така някакви араби, каквито и да са те, си позволяват да водят войната си с Израел в неутрална страна?" А кой ти каза, че "някакви араби" водят война на неутрална територия? Кой доказа, че това което казаха "Цвъцко, Мъцко," е истина?

Знаеш ли какво е казал Ботев? "Ако не е истина, не и лъжа" Като си толкова похватен кажи на кого да вярваме. Това е официалната версия на българското правителство. Навремето Тодор Живков и БКП се разхождаха под ръка с доказани убийци(сивите вълци, едри трафиканти на дрога и какви ли не отрепки). Но сега времената са други. Ние сме част от ЕС, а не от Великият "братски" съветски съюз, който на изпроводяк ни завлече с около милиард долара А вие, че, или си фантазирате или сте издънка на БКП и мразите Бойко Борисов си е ваш проблем.

До момента казаха къде са живяли, какви паспорти имат, какви са политическите им убеждения но за националност така и неспоменаха.

Хм-не разбирате ли, че за да "късате" каквито и да е било междудържавни отношения с когото и да е било, трябва да имате безспорни доказателства? Ако ги нямате, дори и да "скъсате" с една държава, ако нейно военно крило е решило, че незаконно ги обвинявате, без да имате доказателства, които да им "лепнете" на челото, може да ви спретне нов терористичен акт! ТОГАВА ТЕРОРИСТИТЕ СТАВАТ И "БОРЦИ СРЕЩУ НЕСПРАВЕДЛИВИЯТ И КОРУМПИРАН БГ. СЪД И СЛЕДСТВИЕ" И ЕДВА ЛИ НЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПО-СПРАВЕДЛИВА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ, В КОЯТО ХОРАТА ДА СЕ СЪДЯТ САМО СЛЕД НАЛИЧИЕ НА БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ЗАЩО САМИ СИ ПОСТАВЯМЕ ТАКИВА КЛОПКИ? ЗАРАДИ НЕДОСТАТЪЧНИЯТ ИНЕТЕЛЕКТ НА ЦВЕТАНОВ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СИ ИМАМЕ ЧЛ.303 ОТ НПК -Чл. 303. (1) Присъдата не може да почива на предположения. (2) Съдът признава подсъдимия за виновен, когато обвинението е доказано по несъмнен начин.Чл. 304. Съдът признава подсъдимия за невинен, когато не се установи, че деянието е извършено, че е извършено от подсъдимия или че е извършено от него виновно, както и когато деянието не съставлява престъпление.

Блестящо разследване, Цветанов. Еваллата! Никой нищо друго не разбра, освен че са виновни Хизбула.

Е, то именно това и трябва да се знае- не трябва да се знаят други прозаични неща- като например- чии държавни интереси обслужва намесването на България в чужди конфликти и чужди войни:)Уж става въпрос за Хизбула, обаче тактично е дадено достатъчно време на заподозрените лица да се укрият;) Впрочем- лицата не са даже подсъдими, не им е проведен разпит - дори по делегация- от ливанските власти; липсва естественият завършек на процеса по събиране на доказателства с всички доказателствени способи в досъдебното производство - нали през април ще правят следствен експеримент в автобус по казуса; раследването е по средата, обаче не, та не- ние да си кажем , че са Хизбула;) И КАКВО ПОСТИГНАХМЕ С ТОВА КАЗВАНЕ? ЛИЦАТА ИЗПРАВЕНИ ЛИ С ПРЕД БЪЛГАРСКИ СЪД? Чушки и домати ни предлага цветанов...

ааааа.....как бе мъгла...ми ясно е кат бял ден....хизбула обичат да пътуват, бе...и тва е то...това е наи-силния коз- предположение за връзката на тия предполагаеми атентатори с хизбула....след този силен предполагаем факт има и друг още по-силен...има ливанци с двоино гражданство канадци...и ливанци с двоино австралииско гражданство...всеки е забелязал, че мосад кат тръгнат да убиват и взривяват си ползват само евреиските паспорти, имат споразумение с америка, канада и австралия...само да внимава цв.цв.....да не ги набеди публично, че като ни осъдят в международен съд..да не стане така българия да плаща за клевети...цв.цв. тоя момент подисугурил ли го е с усата?..някои да предположи?....кои ша плаща бе шива?...за тия супер-яки предположения...ние знаем, че цв.цв.знае, че т.н. предполагаеми атентарори си умират от смях с тези преположения ...а истинските атентатори никаога няма да бъдат хванати,щото замазаха всичко пред очите на уж родната...полиция

Ако някой ми дойде на гости, под асмата, да пием по една ракия лятото и случано нещо му се случи, аз ще нося отговорност за това и ще я поема. Щом има 5-има убити израелци дошли в България да си харяат парите, аз ще заема тяхната позиция, защото съм добронамерен и принципен човек. Щом мойте гости ме питат кой им причини белята, ако знам го псочвам. Па те ако си имат някакви вражди с нападателя да се оправят, мен не ме интересува. Разбра ме , обзалагам се.

Ако някой ми дойде на гости, под асмата, да пием по една ракия лятото и случано нещо му се случи, аз ще нося отговорност за това и ще я поема. Щом има 5-има убити израелци дошли в България да си харяат парите, аз ще заема тяхната позиция, защото съм добронамерен и принципен човек. Щом мойте гости ме питат кой им причини белята, ако знам го псочвам. Па те ако си имат някакви вражди с нападателя да се оправят, мен не ме интересува. Разбра ме , обзалагам се.

Посочвате го, но само АКО ГО ЗНАЕТЕ и ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ Е ТОЧНО ТОЙ! Иначе- този субект завежда срещу Вас дело за клевета, а ако е организация, заради това, че нямате безспорни доказателства, организацията става ГЕРОЙ, защото се бори срещу незаконосъобразните Ви действия- т.е. без да имате доказателства, че именно нейн член е извършил "белята" , й приписвате извършване на "беля"! Тогава може и да очаквате бомби пред дома си...

Има два варианта с атентата. 1.Да си мъличим и да искаме съдействие от Ливан.. 2.Да кажем на целия свят , че следите водят към Хизбула и отново да поискаме от Ливан съдействие за изясняване на случая с техните граждани. Аз мисля, че втория вариант, е по-добрия избор, при положение, че има две лица за които има доказателства, че са ливанци и са съучастници на атентатора. Нищо не губим. Хизбула твърди, че не са терористи. Няма от какво да се страхуваме.

Ако е така, значи трябва да отпаднат текстовете, инкриминиращи проповядването на расова, етническа, религиозна и т.н. омраза. Освен това, трябва да не се преследва пропагандирането на нацизма, фашизма и възвеличаването на Хитлер. С терора е така - някой надъхал някого по интернет и той се самовзривил (в Лондонското метро) - "надъхващата" организация е невинна, нали така?

кого плашиш с бомба пред дома му ...боклук. хората дето ги убиха ..бяха на гости в нашия дом. да си имаме уважението. който купил смърт да яде същото. затова плащаме за сигурност отделно от съд. да сме сигурни кой гърми в нашата..мила България. безнаказано.

Значи прокуратурата, която води разследване за случката под асмата, ти казва, че работи по някои версии, за случилото се, но не може да ги докаже още, защото е на средата от разследването, те моли да почакаш, обаче ти като добър домакин отиваш и казваш на гостенина, че точно този му е ударил шамар, без доказателства, само по слухове! А и още същия ден, съгражданина ти от другия край на града ти казва кой е ударил шамара! Странно много странно!

Последено, загинал или умрял?

говорим за Стамболийски и 9 юни 1923 г. За тогава става въпрос! Как си наследника на черния капитан - добре?

Примитивно мислене. Лошото в случая е, че който и да ни навреди от тук нататъкт ще има кой да се обвинява....Приятелси огън ?????

на вътрешните работи добре изглежда, стегнат сериозен! Сравнявам повечето мнения, сериозни мнения, а не на хлапета и ще попитам: Можете ли да ми дадете поне една основателна причина, защо не му вярвате?

1. Материалите от досъдебното производство са секретни 2. С действията си министърът сам се конституира като помагач на заподозрените лица съгласно чл.20 ал.4 от НПК 3. Думите "обосновано предположение", употребени от него, НЕ НОСЯТ смисъла и съдържанието на "имаме доказателства, годни за съд" и не са употребени в юридически смисъл.

Досадна моя грешка- чл. 20 ал.4 от НК - а именно:(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства ИЛИ ПО ДРУГ начин.

А защо точно България ? Още повече че и Сирийската опозиция и Хизбула си купуват оттук колите и си перат тука парите от дрога?

Ти кой министър си гледал?Този с ръкавелите и ризите от ЦРУ?

Надявам се, че не сте от пиар отдела на МВР:) Дори и да сте , не забравяйте , че моите 3 отговора ще чуете от всеки правоспособен юрист, изучавал в 3ти курс "наказателно право-обща и специална част".

Защо веднага пък Мосад, в Израел си има достатъчно терористични организации от етнически евреи които убиват евреи... Само дето ни заливат с информация как арабите искат шерията а скромно пропускат че еврейската организация Ках пък иска въвеждането на Галаха сиреч еврейското религиозно законодателство и след няколко терористични акта също е обявена за незаконна в Израел, ама това касае вътрешната политика на евреите и няма как да им донесе дивиденти в международен мащаб та се опитват да си премълчат че не всички бомби в обетованата земя са с арабски корен.

Ми ти сам го казваш за Ках - вътрешна работа. Т.е. - няма терористични атаки ивън Израел. Пък и ако започнем да броим ислямистките терористични организации, действащи по цял свят, до утре можем да щракаме по клавиатурите....

И като как така стигна до извода че съм написал че Ках не са правили атентати в чужбина? Това че е вътрешно-еврейска работа не е равнозначно на твърдението че правят атентати само в Израел, апропо Ках не обичат хазарта а освен на корабчетата в Акабския залив къде другаде може да се взриви казино... жокерче Ках са забранени в Германия и Франция а познай защо?

Из статията от агенция фокус"... Много често обявените въобще не стигат до съд. САМОТО ОБЯВЯВАНЕ УДОВЛЕТВОРЯВА, СПРАВЕДЛИВО ИЛИ НЕ, ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ПОТРЕБНОСТ ЗА ОБЯСНЕНИЕ НА НЯКАКЪВ ФАКТ, камо ли когато става дума за терористичен акт в една спокойна, миролюбива и гостоприемна страна...." Т.е. драги съфорумци,НЯМА НУЖДА ОТ СЪД, НЯМА НУЖДА ОТ СЪДЕБНО УСТАНОВЯВАНЕ НА ВИНА,ДАВАМЕ ВИ ИНФО,НА КОЕТО СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ВЯРВАТЕ А НИЕ СИ ОБСЛУЖВАМЕ ЧУЖДИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ;)

Щом е МОСАД, Станишев пак се дъни. Няма никаква заплаха за националната ни сигурност. Лошо е, че Сергей каза,че има заплаха за националната ни сигурност, без да има ни най малки поводи и доказателства за това. Дори на децата е ясно, че Станишев визира Хизбула, когато казва, че България е застрашена. Даа, ама в Европа не смеят още да кажат, че Хизбула са терористи. Станишев го каза, обаче. Интересно ми е като шеф на ПЕС дали ще потвърди тази позиция в Европарламента ,или ще се извърти като фурнаджийска лопата.

Хахахаха -"да разлаем кучетата" като водещ елемент на разсъждения от "правоимащите органи" са видни доста ясно:)Бойко Ноев: В борбата с тероризма рядко се стига до съд 08 февруари 2013 10:24 Агенция "Фокус". В борбата с тероризма рядко се стига до съд. Това каза в интервю за Агенция Фокус Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова (1994-1995) и през 1999-2001 в правителството на Иван Костов. Докато ние събираме ДНК, терористите сглобяват поредната жива бомба, каза той. Често и у нас, и в други страни се съобщава за причастност към едно или друго престъпление без вината да е непосредствено доказана. Много често обявените въобще не стигат до съд. САМОТО ОБЯВЯВАНЕ УДОВЛЕТВОРЯВА, СПРАВЕДЛИВО ИЛИ НЕ, ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ПОТРЕБНОСТ ЗА ОБЯСНЕНИЕ НА НЯКАКЪВ ФАКТ, камо ли когато става дума за терористичен акт в една спокойна, миролюбива и гостоприемна страна.

В същност Европа не е определяла Хизбула, за терористична организация. Не знам защо Станишев каза, че имало заплаха за сигурноста ни. Ако Хузбула стои зад атентата , значи Борисов е прав. Ако не е Хизбула, защо да се плашим тогава? Това знчи, че те не са терористи.Значи Станишев говори глупости, като споменава ,че е застрашена националната сигурност.

четох 5 пъти и не разбрах с кое си станишев ни пази сигурното. пак ще чета.

хехе доста хитро - тоя коментар трябва да се лепне на всички мрънкачи и застрашени..... добър си пич. п.с. за пича над мене - сори то като нема, нема как да стане. ако гледаме от добрата страна - поне си се научил да пишеш....

Абсолютно прав си. Логично е.

Въпроси: 1. цветанов предупреди ли с изявленията си заподозрените лица в Ливан? 2. До 1 месец ще бъде ли проведен законосъобразен разпит на заподозрените лица, находящи се в Ливан и кога точно ще започне съдебната фаза на наказателното производство по казуса? 3. Заподозрените лица предадени ли са вече на бг. държава и предявен ли им е Обвинителен акт?

май на цветанов е по лесно да намери ятаците. ако няма ятаци тук..дано не са хора с двойно гражданство - агенти на ДС от преди ексурзии. Някога разкриван ли е агент на ДС ..оправил се другаде. все пак имаше изявления че атентатът в Сарафово е подобен на други.. или опити като домашно..другаде. и какво общо има станишев и, или, или с доган. що е общо между костов и овчаров. ...и колко могат да носят бойко и цветанов .като престилки на най бедна демокрация.да вярваме че нещата са под контрол и Миглена че е по изпрана и чиста. и че няма нищо общо с овчаров и георгиев, нито с аеци и яеци.... ха ха. стига флашки- дайте видео. аз на слухове не вярвам.

Я малко си напънете фантазията и стигнете до извода, че Борссов и Цветанов лично са взривили камикадзето, за да не ги издаде. Ако не ви стига фантазия, поискайте от другаря ви Станишев, той има в излишък.

Доста фенове на Хизбула тука, като гледам.

Не, много сме "феновете" на Цецо. :)

Малкия Иванчо пита баща си : - Тате а терориста от Хизбула защо е знаел иврит ? - А иначе как щеше да прочете инструкцията за употреба на бомбата ?

Само на мен ли ми се струва, че в резултат на горещините през този ден в Сарафово се е взривила дефектна газова уредба на автобуса при пускането на двигателя, а това момче от камерите за наблюдение може да е най-обикновен европейски "гларус" ??? Газифицирани са автобуси от марките Мерцедес 305G, Икарус 280 с турбо двигател, автобус Чавдар 11М4, Волво с двигател В5955, Мерцедес О303 и "СЕТРА". Автобусите работят отлично и при тях замяната на дизела с природен газ дори при тежки натоварвания в градски условия е над 50 %. Дали е бил включен климатикът и защо доста от оцелелите свидетели са стояли извън автобуса на 40 градусова жега? Бил ли е газифициран автобусът или не? Дали газовите бутилки не са били препълнени за да се икономисва от нафтата, която после може да послужи за личната кола на шофьора и т.н.? Не ми говорете, че терорист натоварен кат камила ще обикаля насам-натам часове из чакалнята на бургаското летище, което е доста добре охранявано.

Умнико, първо взривения автобус е марка БОВА - холандски, с двигател ДАФ - от тях няма преработени на газ. Второ - газифицираните дизели не работят с пропан-бутан а с метан! И трето - според тебе , може да се е взривила и запалката на шофьора - тъй ще е най удобно за всички! Колкото до климатика - трябва да си луд да пуснеш климатик, когато всички врати са отворени и пътниците влизат или слизат от автобуса - щото файдата ще е колкото от козел мляко! Аман от разбирачи...

1. Написано е "природен газ", а не "пропан бутан" или метан. 2. Когато е на паркинга с туристи свестните шофьори включват климатика. В случая взривът е станал когато е включен двигателя на автобуса за да се пусне климатика. 3. Автобусът е бил с газова уредба. 4. Не знам, в тази ситуация, как ще се развият отношенията ни с параноидните управляващи в Израел?

Много здрави тея мусулмански карти бе, от какъв матерял ли са ? И при 11септември стоманата се беше стопила , а мусулманските лични карти нови - новенички. И защо точно в България ? Някакси всичко излиза по мед и масло Атентат-България-Европа-Нато-Хисбула-Война-Иран-Петрол. И това ако нее кента флош роял? Ааа щях да забравя, за какво френски служби ни атакуваха инкогнито, да събират гилзите ли дойдоха. А ле-лееееее смърди ми отсекъде!!!

и се чудех какво ми липсва? Липсват ми дати и часове! Ако Цецко може по подробно така, че да можем да сравняваме, и анализираме! Той във Вашингтон ли беше един месец или в Холивуд? Кой плащаше командировката? Как един месец БГ беше оставена без вътрешен министър?

Най-после загрях защо изскочи досието на Буда. Казали са му по телефона /не 112/ признавай каквото ти кажем за терористите, защото иначе ще извадим всички листи от досието!

Я, колко макове (злобеещи червенотиквеници) избуяха!

Ето това е е един от моментите, когато като чета какви ги дрънкат министрите ни, изпитвам срам, че съм българка!

То е налице и обосновано предположение, че израел и сащ са ни спретнали това мероприятие, но няма достатъчно доказателства

Гранична полиция нали е част от МВР, толкоз ли не им стигна акълът и на Цветанов и на Фролов да се поинтересуват как се влиза и излиза в страната че колегите им да им обяснят как при влизане се удря печат в паспорта от къде и кога е влязло лицето пък на излизане този печат се проверява от граничния полицай в регистрите на влезлите и тогава му удря втори печат с дата и място на излизане от страната или министърът твърди че някой в България е щял да нанесе липсващите печати и съответно да го включи в масива на гранична полиция така че атентаорът да влезе с едни а пък да излезе от страната с други документи за самоличност.

От както сме в ЕС на вътрешните граници към общността почти не проверяват, еле пък да прекарват паспортите през четците. Вероятно след инцидента са започнали да проверяват всички излизащи, но при липса на данни за влизащи, нищо не могат да засекат. Затова и терористите са кацнали в държава от ЕС и пак са избягали през държава от ЕС.

Абе говориш глупости - в БГ може да влезнеш с един паспорт и да излезнеш с друг. Да не говорим, че може да минеш и с лична карта, в която няма как да ти сложат печат. Освен това в много от случаите само ми поглеждат личната карта и нищо повече - нито се сканира, нито се записва нещо някъде. И с паспорт е подобно положението - бият ти печата и чао. Никой нищо не гледа. Друг е въпроса, че след атентата е трябвало с месеци най-щатлено да се гледат паспортите на всички и да се прави face control. Много добре си личи арабин с канадски паспорт. То си е като китаец с български.

Е, ако твърденията Ви са верни излиза че холандското искане да си затегнем граничния контрол почива на реалността и в крайна сметка спъването ни за Шенген е чист прагматизъм който няма нищо общо с вътрешно-политическите проблеми на Холандия. Само едно малко уточнение втрешните граници минават с лична карта само гражданите на ЕС останалите и на външните граници трябва да си покажат паспортите със валидна виза за влизане или крайната дестинация на тура.

На влизане/излизане от Румъния печати няма.

Явно не си пътувал в последните вече доста години. След приемането ни в ЕС вече няма контрол по границите. Има по тези със страните извън ЕС. По границата с Румъния единствено се проверява дали пътуващите имат документ за самоличност и дали е валиден. Нищо повече. Не се добавят в никаква база данни. Това са паспорта и печатите го няма от доста години.

Няма контрол между вътрешните граници и само за членове на Евросъюза, както сигурно сте забелязали на граничните пунктове има коридор Граждани на ЕС и коридор всички други през който трябва да минават тези на които по изискване на нашия закон се отбелязва влизането в страната с печат в пътните документи. Е, ако поради някаква причина се нарушава законодателството това вече е друг въпрос.

Ми не е така.Когато си влезъл вече в ЕС не се слагат печати,печат е сложен само в Полша на влизане и в Румъния на излизане.

Важното е да се "ръсят акъли" - без значение, дали има нещо вярно в тях. Какви "печати в паспортите" на границата между България и Румъния през 2012 г?! Прави се само проверка на документите - печат се удря само ако се напуска ЕС.

Уважаеми господа, порових се в настоящето законодателство и всичко което съм написал за чужденците извън Евро-съюза влязли в България е вярно, като освен това се изисква да представят и достатъчно средства които да покриват времето през което пребивават в страната ни, регистрационна карта при влизане, а при регистриране на адрес хотелиерът или наемодателя е длъжен да провери дали представените от чужденците документи отговарят на изискванията на нашия закон. За справки ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В сила от 26.05.2000 г. Приет с ПМС 87 от 19.05.2000 г. Обн. ДВ. бр.43 от 26 Май 2000г., изм. ДВ. бр.15 от 24 Февруари 2004г., изм. ДВ. бр.87 от 5 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.2 от 6 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.49 от 19 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.44 от 9 Май 2008г., отм. ДВ. бр.51 от 5 Юли 2011г.

за да пишете тук някой преди вас нещо е дал от себе си. атентатите крадат от всички. може да забравите и политика и плата за политика. и за вашето бъдеще и за памет към невинни жертви. можете.

Тук се обсъжда абсурдността на действията на цветанов! Никой не оправдава извършителите на терористичният акт. цветанов е толкова полицай, колкото аз съм фризьорка!Но той нанесе непоправими, фатални щети на разследването, защото даде шанс на заподозрените лица да се укрият- т.е. де факто, стана техен помагач! Жалко за онези хора, които съвестно са си вършили работата, за да има и минимални доказани факти по казуса!Ако с моят труд някой се подиграе така, този някой ще ми стане враг до живот....

тук с коментара си ти съдиш себе си. коментирайте се за коментара ми помежду си.

ми ти си си фризйорка. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дори 2 фризьорки. лек ти ден и успешна транслеталация.

Сега чак се сетих, че единствено в Хизбула нямат фотографи и затова се разхождат пред камерите да си направят фото като за последно. Поне да беше разказал как се правят бомби та да почерпим и ние опит.