Гаф с биометричните паспорти

Провеждането на две реформи в МВР в един мандат – диаметрално противоположни само по себе си говори, че има умисъл за създаването на добра хранителна среда за организираната престъпност, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Гаф с биометричните паспорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен ми изтече и сега чакам новите защото нямало да мога да пътувам в европа без тези данни -казват от РПУ-то

Физкулт-Ура! Ей такъв министър не бяхме имали...

Цветанов е същият като Михов.Никаква разлика не виждам между двамата.

До Aurora: На съд казваш за корупция. ОК. Но защо само за това? Можеш ли да ми кажеш в коя директива или регламент на ЕС се изискват биометрични данни в документите за самоличност? А дали ти е известно колко лесно се фалшифицират отпечатъци, ако ги имаш описани в електронен вид? При прояден от корупция държавен апарат и разкапано МВР нали се досещаш какви рискове поема всеки който си даде биометричните данни на МВР просто така? Всеки от нас може да се окаже убиец, крадец и каквото си поиска някой корумпиран чиновник. Това даже не е тоталитаризъм. МВР ще се превърне във Светата Инквизиция от средновековието. Кого ще съдите за ТОВА? САЩ събират данни само от ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ. РБ се готви да го прави от своите. Първа в света! И единствена. Сега и завинаги. По-скоро ще си сменя гражданството отколкото да дам на МВР биометричните си данни. Поздрави

Освен световния корупционер сименс, има и друг играч, по дребен - ЙВЦаппелен. Цецо да ги пребърка и тех.

На двете фирми (френският гигант САГЕМ и немската държавна печатница) които обжалват търга, май офертите им били с ок.20млн ПО-ЕФТИТИНИ, ама документите им не били НАРЕД......

ПИСНА МИ от тия от герб. Като малкки деца реват - тежко наследство, предното правителство ни прецака ... Ами вземете направете нещо и тогава се вайкайте - имало злоупотреби - ами осъдете някой и тогава вдигайте шум, Стига популизъм !!!

Става дума за Сименс, спечелила въпросния търг за изработването на биометрични паспорти. Същата тази фирма преди време спечели и 112, уж пак на търг по метода честен труд. В глобален мащаб въпросната компания е осъждана многократно и продължава да бъде осъждана по дела за подкупи и корупциа, уви не и в България..

Необходимостта от смяна на документите е лъжа. Министъра да е спокоен . При изтичане на документите да ги преиздава както досега . Никакви нови защити не са необходими и никой не ни задължава да го правим. Единствените заинтересовани са фирмите от бизнеса с издаване на документи. В условия на криза много големи проблеми са ни бедността, ниските доходи, липсата на транспортна инфраструктура, здравеопазването и качествено образование. Дори сега по защита на документите сме по-добре от много страни от Европа. Испания или Англия въобще нямат лични карти. Един от познатите ми в Германия не си е сменял германския паспорт от 20 години и никой не го задължава. Днеска пръстови отпечатъци , утре ирисови сканери, после кръвни проби - докога ще го търпиме тоя рекет прикрит под благовидния предлог за защита. Ясно е , че не за защитата на докментите са се загрижили , а защото има реална опасност да не стигнат парите

Не само за липса на политическа воля става дума, макар че и такова нещо има, разбира се, но също така и за наличие на голямо криминално престпление - уреждане на свои фирми на свои хора ,които да вадят старите образци документи колкото дълго могат да им държат чадъра над главите, да се обогатяват и да си снасят процентите на своите покровители във властта - напр. виж там кои бяха министри през това време, а след това - като останат няколко месеца, да се претупа някаква процедура и да станат пак истериите като през 2000 година, когато хората не можеха да заминат с купени билети за самолети, защото МВР работеше едва ли не денонощно, но не можеше да смогне с новите лични карти и паспорти /тогавашните нови/, особено през летните месеци, когато българите в чужбина си идваха и искаха да си подновяват документите за по една седмица, и имаше безкрайни опашки, и всички вадеха паспорти по цената за експресна услуга, която ставаше като бърза, а за обикновена нямаше време и желаещи, и беше пълна лудница! Но тъй като на комуноидите никога не им е пукало ни най-малко за грижите на обикновения гражданин, а винаги са гледали само огромните печалби на своите фирми, напреженията и денгубите и нервите на гражданите не ги вълнуваха въобще... и сега пак са подготвили точно същата история! След нас и потоп - това е тяхното мото в живота и в историята - и наистина, след тях остава пустиня - в икономика, в правораздаване, във всичко, а явно и в такава частна област като едните нови документи! На съд за лошо управление, и да си върнат заплатите, които са получавали за нищонеправене и ходене по гуляи и банкети, за присвоявания и лобиране за своите хора и фирми, и конфискация на имуществото, незаконно придобито!

й тоя лаф ми хареса-за пика който ще бъде за подмяна на голяма част от българското общество. С какво ли смятат да го подменят това българско общество?!

другарю Цецо научи се да говориш разбираемо или си събирай раничката.Ставаш за овчар.Там няма да ти трябва словоизлияние и правилен изкоз.Простак!

Защо трябва все в щатите да гледаме.Тях ги тресе шпиономания.Аз не желая да имам нова карта.Старата ми върши работа.С отпечатъците може да стане страшно:Белнейски и т.н.И лаптопа ми е с отпечатък/леново/.

Защото всички знаем, че 2010 г. трябва да имаме биометрия на новите документи за самоличност. Всички знаем, че от 2000 г., когато започна процесът с подмяната на документите, знаем, че 2010 г. идва един пик, който ще бъде за подмяна на голямата част от българското общество. Това изречение ми е трудно да го асимилирам, но в крайна сметка, ако правилно съм разбрал, защо 2002 година, когато съм си извадил лична карта, не са ми издали биометричен документ за самоличност, след като процеса бил започнал още от 2000та година.?

Писна ми! Поредната измама и далавера. На всеки няколко години се измислят всевъзможни глупости, като регистрационни номера на автомобилите, лични карти и т.н. Нас никой не ни пита искаме ли, не искаме ли...

миков е един посерич нагъл, такъв мишок ли трябваше да направят министър на МВР!? с право ги издухаха, всичката им работа беше такава, некадърници недни!

Аман от тия обществени поръчки и законни търгове - преструвки за честност и накрая пак пробутват който си искат. Да промят направо закона парламетна или правителството да избират с гласуване фирмите-изпълнители на по-важни неща и толкова. Сега от много търгове и законности всяко нещо се мотае, после се оспорва, бави и ефект никакъв.

Ако в България имаше общество, никога нямаше да се стигне до ваденето на такива документи, една от разликите между нас и западните народи , където мнението на народа тежи.

Като ни вземат биометрични данни, всеки един от нас може да се окаже убиеца на сестрите Белнейски примерно. Ами намерихме неговите отпечатъци. Кой, къде как и каво е сравнявал никой няма да ви каже. Така че да заявим ясно че тоя номер няма да мине. Правителство което въведе тая работа го пиши загубило изборите.

Картата ми изтича догодина.Наистина мисля да кажа,че съм я загубил и да си извадя нова.Десет години няма да могат да ме бутнат...

Новите лични карти ще са безспорно нарушение на човешките права и поредната стъпка към тотален контрол. Всеки нормален човек трябва да окаже съпротива на силите на мрака, въпреки , че е казано в светите писания, че изход няма...Никой няма да може нито да продава, нито да купува ако няма на челото или на дясната си ръка знака Му... Цитатът не е точен, но смисълът му е ясен - биочипът идва. Приготвяйте на дядо си шмайзера ако имате....

Как да няма престъпление? Паричните загуби могат да се пресметнат. Ясно е и кой отговаря за забавянето. Какво чака прокуратурата? Аз ли да и върша работата?

аз не искам да си сменям документите,все ми е тая с какви защити ще бъдат ,а и не искам да плащам за това така че спорът е излишен.държавата да му мисли след като иска

Ne gi vzimaite tezi pasporti, zashtoto 4rez tezi danni mogat da vi slediat sas satelit kadeto i da ste po vsiako edno vreme. tova e oshte edno sredstvo za totalen kontrol.

За мен този проблем е най-малкия! По-голям проблем е НЕЪВЗМОЖНОСТТА МВР да гарантира неприкосновенноста на данните на гражданите, а това са много чувствителни данни!

Нищо не разбрах от това изказване!Свят ми се зави докато го четох!И правописни грешки има!Ужас!

Само на регистрираните криминално проявени вземат отпечатъци и ги снимат с табелата и до ръстомера.

Искам да знам дали в Западна Европа в документите за самоличност има пръстови отпечатъци? НЕ ЖЕЛАЯ ДА ДАВАМ БИОТМЕТРИЧНИТЕ СИ ДАННИ В РАЗПОРЕЖДАНЕ НА СЕГАШНИТЕ КОРУМПИРАНИ ЧЕНГЕТА! Опомнтете се бе хора! Дадете ли си отпечатъците, системата ще може да прави с вас каквото си поиска, когато си поиска и както си поиска! Това и по Татово го нямаше! Не желая априори да ме третират като престъпник в собствената ми държава!

Аз пък не искам да си подменям личната карта . Защо ми е биом документ? А и ще ме карат да плащам.. В Англия например хората нямат такива лични карти защото просто не искат , а и не им трябват, а нашите чак с биом данни- скапаняци!!

Я чакай малко! Нас някой питал ли ни е какви дани бъдат паспортите? НЕ - не ни е питал. Е как така ще ни искате биометрични данни без да ни питате? Ще има побити министри на кол ми се струва!

Трябваше да го прочета 3 пъти, за да разбера какво казва тоя човек. Може и журналистите да са рязали изказването лошо, но това изказване прилича малко на онезеи на г-н Симеон преди 6-7 години. :D

ПРИКАЗКИ, ПРИКАЗКИ.......А ПРИСЪДИ, ХАЙДЕ ДА СЕ ВЪРШИ РАБОТА !!!!!

Най-големият гаф е министър Цветанов. Като го слушам как говори, няма начин да е разбрал нещо за новите паспорти.

Така се получава ,защото ако се върнем малко назад в годините ще видим кои фирми кръжаха и кръжат около МВР , например Лирекс ( старата Агенция Натурела ) , който са част от кръга фирми около БСП и хора от редиците на МВР, който допренесоха за това състояние в момента.

Затова предвидливо си подадох днес за нова лична карта нищо че страта изтича догодина :)) белки за следващите 10 години решат проблема!

Тоз Цветанов поне да се беше научил правилно да се изразява. Това , че плаче като вдовица за ..... вече започва да омръзва. Все пак като го .... ще млъкне, ама е кофти когато не може да се изказва правилно. Най-малкото ми е обидно такива хора като него да са ми министри.

Още 9 години хич няма да ме ебе кви ще са личните карти. Кат изтече срока на сегашната, тогава ще му мисля.

Проверете фирма ЙВЦаппелен!!

А бе, проконтролирайте г-н Цветанов по-внимателно връзката Зименс и ЙВ Цаппелен! Има работа за Вас там, има!

Плаче като вдовица за ... тоя Цицо Цветанов.

АКО МЕДИИТЕ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ЗАВИСИМОСТТА НА БИВШАТА Д.С. ОЩЕ МНОГО ПОТРЕСАВАЩИ ИСТИНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗА ЗОЛУМИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ. ТОГАВА НАРОДА ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОСЪЗНАЕ КОЛКО ПРЕСТЪПНА - ПРОТИВОНАРОДНА Е БСП-К.

а ти пък плачеш като вдовица за х*й, т.е. за БСП

Taq noviq ministar pla4e kato vdoviza za huy,vse nqkoi mu e vinoven!