Арестуваха цитрусовия бос Сотир Янков и семейството му за ДДС измами

12 пловдивчани са заловени при спецакция на прокуратурата и Икономическа полиция за източване на ДДС в особено големи размери, като сред тях е и Сотир Янков - най-големият вносител на цитрусови плодове за Южна България, съобщиха Дарик радио и в. “Марица“.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха цитрусовия бос Сотир Янков и семейството му за ДДС измами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това да не е от типа предизборни акции- дай да арестуваме някой че народът да каже ето кой краде от ДДС и затова пари няма. Па после като започне истинското разследване те 5-те милона се оказват счетоводна грешка от 5 хиляди.

О, не се плаши Сотире, ножа е дървен! Гледай Ковачки - за 16 милиона му дадоха 3 години условно. На табе за 5 милиона - може и да ти се размине, зер по-малко от година ти се пада!

Ще "дарят" за изборната кампания и ще си ги пуснат поживо-поздраво... НА гриша ганчевите нещо да им направилха:)

Браво на държавата и институциите. Крайно време е да се залавят крадците, които парадират със скъпите си коли и имоти, със скъпите си офис сгради и тн.т. Не е нормално крадците да се разхождат и разполагат с повече от нормалните хора, които след покриване на задълженията си им остава само да мизерстват. мойте родители имат бизнес от 1993 г., но живеят в скромно жилище, карат евтина кола и не си позволяват никакви екстри, просто защото толкова печелят с честен труд/иначе нямаше да са толова дълго време работодатели/. омразна ми да гледам разни крадци да се возят в джипове и да правят палати, след като мястото им е в затвора, защото крадат от моите данаци и моите осигуровки.Дано сега получат заслуженото наказание и от съдебната власт. трябва да се направи голяма проверка на хората със замъците, защото си личи, че са построени с крадени пари

А дано ( го получат заслуженото наказание), ма надали!

Имаме новина: Христо Бонев бил легенда! А аз си мислех, че е антика...

Каква новина ти е това. Разбира се, че е легенда, както Жеков, Якимов...

Каквато държавичката, такива и легендите.

Гаргамел

Кът не си харесваш държавичката, махай се...аман от комплексари...държавата му виновна за всичко

Най добре е да се премахне това ДДС,а всичко да се калкулира в цената на продукта и услугата и да видим кай какво ще точи....Едно време имаше ли ДДС?

Ами то си се калкулира - нали ти го плащаш...

Да, ама сега ни го калкулират по два пъти - веднъж в цената и веднъж отгоре ....

Браво - арестувани, ще кажа пак "браво", ако има осъдени ефективно! Ако няма осъдени ефективно , си връщам първото "браво"!

Защо? Да не би тези, които арестуват, те да издават присъдите?

всеки регистриран по ЗДДС участва, или рискува да участва, във верига за източване......хайде нпкой да прочете ЗДДС, ППЗДДС и ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА ЗА ДДС.пък тогава да обвинява...

Затова е напълно достъпно за всеки да провери дали контрагентите му са регистрирани по ДДС и това е само първата, най-елементарна стъпка...

и какво като провери ,те всички дето правят измамите трябва да се регистрирани иначе как ще го "ТОЧАТ " ДДС -то ...

То стана дъм мой се живей,...какви времена настанаха...при комунистите беше рай - никой, никого не бараше, спокойствие и сръбска музика

Do TudzaDelta:Отговора ще намериш,когато се запознаеш с митническия режим 42:)

не по-малко от гони в затвора буквано и конфискация на всичко, което притежава, за да *главите на покровителите

Ton_Limon

Браво!!! Крайно време беше да спрат кранчето и на тези бизнесмени! Преди години един собственик на бизнес с плодове умираше от яд,че не се сеща по коя точно схема съседът му по клетка на борса "Слатина" успяваше да внася ябълки от Италия на почти половин цена! Ами, хора, схемите са много! Много лесно стана да се внасят плодове и зеленчуци с неясено качетво и произход от Гърция, защото и ние като потребители сме абсолютно нехайни към тези естествени витамини. Търговците на едро на плодове и зеленчуци просто се пукат по шевовете да точат ДДС, когато става въпрос за внос от Гърция: 1) Фактурите, издадени от гърците са с нереална стойност, защото част от парите се изпращат по алтернатични канали във вид на "заем" или пък по шофьорите на камионите (когато камиона е собсвеност на фирмата вносител); 2) Много често дори няма реална фактура, когато камионче от 10 тона влиза в Гърция, натоварва, плаща кеш и след това разтоварва на някой местен пазар в България; 3) Когато се използва нает транспорт стремежа е само част от стойността на навлото да е реално фактурирана, а останалата част да се плати кеш и т.н, и т.н. Схемите са още повече, когато става дума за внос от страни извън ЕС! Интересно защо повечето фактури са CIF пристанище в България и зашо много често стойността на продуктите е идентична с минималните вносни цени отпределени от европейското законодателство!? Нормално е, защото част от стойността на стоката се превежда на други сметки и от други фирми. Има такива "приятелчета", които в определен ден и определен част САМО могат да изпратят колкото пари поискаш в която сметка поискаш срещу скромна комисионна. Някога познавах едни мочета, които искаха да работят по правилата, но преди година го видях и се оказа, че и те "нямали избор" и трябвало да работят по общите правила на пазара и се чудеха от къде да си намерят фактури, за да си оправдаят част от приходите. Не е ли крайно време да се вземат сериозни мерки! И не нека не се тревожим толкова, цените на цитрусите, които се внасят по реална продажна цена не се различават с тези, които и в момента плащаме, просто в единия случай някой прибира 200% печалба и ощетява цялото общество.

Това написаното е ясно но не дава обяснение как става ИЗТОЧВАНЕТО на ДДС. А и всичката тази схема дали става без служителите на Вальо Танов.

Не знам как става източването, но знам,че вносителите или изобщо не плащат ДДС или внасят, но минимална стойност, определена на база нереално ниска стойност на фактурата. При всички положения приходите са в сивия сектор, което означава,че данъци (ДДС и данък печалба) не се плащат.

ни думай

Я? Я някой да ми обясни как се правят измами ПРИ ВНОС С ДДС??? Освен да пуснеш някаква ставка на митото, която да е с по-малък процент и да ти падне ДДС, което е КВАДРАТНА глупост и трябва да си олигофрен, за да го направиш дори и за 5 лева!

Ton_Limon

"Квадратна" или "триъгълна" е глупостта може да определят "компетентните" . ДДС в случая с Гърция се определя от стойността на фактурата и само можеш да сметнеш каква е разликата между ДДС определен върху стойност 1000 Евро и този, определен при 10 000Евро.Да не говорим,че става дума за холяди такива фактури. После, по редичката, тези вносители изобщо не издават от своя страна фактура на част от своите клиенти, а пък споменатите клиенти след не ти издават касовия бон като си купиш килограм плодове. Е, за какви 5лв говорим?!???

ДДС при внос от Гърция няма- начислява се по протокол- дал Кольо ,взел Кольо. Пълни глупости.

Това че ти знаеш да смяташ не значи че редовите гербозомбита могат. Те сега просто ще захапят темата вижте как Герб лови измамниците.

"Квадратна" или "триъгълна" е глупостта може да определят "компетентните" TndzaDelta. ДДС в случая с Гърция се определя от стойността на фактурата и само можеш да сметнеш каква е разликата между ДДС определен върху 1000Евро и този, определен при 10 000Евро.Да не говорим,че става дума за холяди такива фактури. После по редичката тези вносители изобщо не издават от своя страна фактура на част от своите клиенти, а пък тези клиенти после не ти издават касовия бон като си купиш килограм плодове. Е, за какви 5лв говорим?!???

Абе, момче, ти си кръгъл глупак, а глупостта ти е не квадратна, а многостенна като диамант! КАКВО ДДС В ЕС ИМА БЕ ТАПАГЬОЗ?