ЦИК: Референдумът не е задължителен, 12 000 гласа не стигат

12 027 гласа не стигат референдумът да мине прага от 3 500 585 гласували на предшните избори и резултатите от него да са задължителни, обяви ЦИК окончателно.

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: Референдумът не е задължителен, 12 000 гласа не стигат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цял месец, от телевизията ни насаждаха, че и на трите въпроса трябва да се гласува с . Само че задължителното гласуване противоречи на Конституцията и е отнемане на права!!! Мажоритарният вот облагодетелства голямите партии. За финансирането - и 1 лев им е прекалено много, да я карат без пари. А за броя на депутатите - между 86 и 100 човека. Във Великото народно събрание - от 400 души, в залата бяха под 100. Един журналист засне и показа във вестника заседание, на което присъстваха 17 -18 човека, заради това му отнеха акредитацията. В последния ден се обсъждаше въпроса за пожизнените пенсии - всички гласуваха ЗА и нито един ПРОТИВ или ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ!!!

Извинявам се: Цял месец, от телевизията ни насаждаха, че и на трите въпроса трябва да се гласува с ДА.

Странник, явно не си гледал всички телевизии. Например тел. Европа нон-стоп въртеше рекламен клип с НЕ на 2 въпрос. Имаше клипове, изцяло игнориращи Референдума, а много кандидат-президенти, социолози, политолози, политици и др. "умници" откровено зовяха против Референдума. Да не говорим, че официалните държавни институции се държаха, като шопи: "Такова животно нема!".

Щях да се учудя ако гласовете бяха достатъчни...

У нас мажоритарният вот е неприложим за парламентарни избори. Някой има ли представа какви пари трябват за кампанията? Или мислите че бай Пешо дето озеленява градинката пред блока ги има? Така че "познати" лица ще са ви пак тия от партийните плакати и тези дето владеят финансово района

парите са съизмерими с ония, които индивидът - партиен или мажоритарен , може да гепи и скрие.

Мажоритарният вот е в интерес на гражданите - избират познати лица, не анонимни партийни функционери. Платените писачи по-долу лъжат без аргументи, че бил в полза на БСП и ДПС. Абсолютно нагла лъжа, по гьобелски.

Избират каквото им издигнат партиите. Точно както става в Младост в момента. Сега на балотаж за кмет са ГЕРБ и една особа дето не се знае от къде са и парите но е силно подкрепена от Кадиев

Ква промяна бълнува Чалгун, това което предлага е бетониране на статуквото. при мажоритарни избори практически всички депутати остават старите,остават първите две партии/ у нас+дпс/. Не само не може да има промяна, ами старите мутри стават бетон. това устройва червените, но не могат да го прокарат и възложиха поръчка на стария си парцал Слафчу. Лъгаха, че са срещу, а мобилизраха всички баби да пускат за. Чалгун и промяна, ами той от 20 години върши мръсната работа на червените с атака на противниците им всеки ден по 1 час. Ако трябва нещо да се промени слафчу да си упражнява професията по кръчмите с бендчето.

Против съм референдума на Слави защото не искам да бетонирам присъствието на ДПС в парламента. С предложената от него система на избор, българите живеещи в райони доминирани от ДПС и ДОСТ няма да имат никакъв шанс за депутати в парламента

не е задължителен , но ще влезне в Парламента и 240 смърдящи ще го гласуват. т.е ще стане нещо като задължителен. Соломоновско решение - типично за ситуация в безизходица.

Не си прав. Ще го гласуват от тези две партии, които имат интерес от въвеждане на мажоритарен вот. А орделението ти "смърдящи" ще е много вярно за състава на следващия парламент, избран по този начин.

а какво желаят - Бензин и хапче, след като си изиграха ролята аптеките сега цените са като навсякъде, така ще бъде и с бензиностанциите, Марешки е руски проект и работи за злото

и сега как ще изберем 240 ген.радевци в парламента като преди -военен, комунист и ДС агент

край на чалгата

Аз лично смятам, че ако зад сериозните начинания стоят сериозни хора, то резултатите щяха да са други

Чудя се докога българите ще вярват на този или онзи "месия" докога българи ? Лъжат ги посотоянно а те все вярват.Така е и в случая със Слави, нима тоя наестина иска да се бори със системата, е, как ще стане като тоя самия е един от тях, вярно че не е от политическата но е един от тях ! Докога ще вярвате на локумчетата които ви поднасят, докога, събудете се !

На Слави едва ли му вярват, но хората виждат, че въпроасите са уместни за тия бездарни депутати.

Не са уместни защото не дават решения и предвидими резултати. То е лесно да зачеркнем системата, институциите, а накрая и държавата. Май това целите?!?!?!?!?!

Какво им е уместното на въпросите? Като овце се хвърлихте да подкрепите тази явна манипулация. Сега, като почнат да избират мажоритарно по места разни местни величия, мутри, разбойници, племенни вождове и т.н., ще разбереш какво означава бездарие. Как може да има такива заблудени и слепи хора като теб?

Що говориш за българите като за "те" ? Ти от кои си? Мозъци иди да ръсиш на някои, дето имат нужда, умнико. Сигурно си гласувал за царя - месия, а сега се правиш на някъв. Никой не може да е по-умен от 3,5 млн души. Ясно ли е?

Pesh0

според ЦИК Недействителни 87 668 Какви са тези БЮЛЕТИНИ ???????????

Чрез ЦИК политиците се изгавриха с народа си. Трябва веднага да получат шамар! БОЙКОТ НА БАЛОТАЖА! Нека да отиват да гласуват само партитутите и партитутките и купените цигани и турци. А тези, които смятат, че не е редно да се агитира за бойкот, нека си спомнят как партиите агитираха за бойкот на Референдума, вкл. с рекламни клипове. БОЙКОТ НА БАЛОТАЖА!

Прав си. Но това твърдият партиен електорат и купените тъмнозелени няма да го разберат.

Всички пишещи тук, които защитават статуквото и политическата мафия, пикаят срещу по-доброто бъдеще за младите и храчат по онези, които се опитват да правят нещо, нека си малко мозъка: "1. От 2014 г. до сега са измрели поне 120 000 гласоподаватели. 2. За същото време България е напусната от поне 300-400 хиляди гласоподаватели. От тях едва ли са гласували сега повече от 5-6 000 души. 3. Получилите право да гласуват да са не повече от 100 000 души. Следователно от изборите през 2014 г. до сега, реалният брой на гласоподавателите е намалял между 325 000 - 425 000 души. Ха сега кажете - Не е ли идиотски този закон за референдумите, след като изисква броя на гласувалите сега да е по-висок от броя гласували през 2014 г. И докога тези наглеци - политиците, ще смятат народа си за малоумен?!

За съжаление при ГЕРБ избуяха партитутите и партитутките /некадърници, заемащи сладки службички по партийно назначение/. Понеже партитутите и партитутките твърдяха, че Референдумът на Слави бил масов, само заради президентските избори, то на балотажа ще се види колко са партитутите и партитутките в България и колко гласове (цигански и турски) ще бъдат купени. Никой трезвомислещ, уважаващ себе си и държащ за истинска демокрация в България, няма да отиде и да гласува за партийните мафии.

abasador

живеем, в безпримерна страна (някои от нас)... в която ти се обяснява, че не е важно какво желаят 3,488 милиона, а за това, че не са стигнали прага от 3,500 милиона... когато желанието им може да има сила... е няма такава държава! Закона е закон, но само за бедните.. това как хиляди станаха милионери и мултимилионери е извън рамките на закона. Докато ги търпим тези от Парламента, така ще е ... ще има два аршина, един за бедни и друг за богати. Лек ден.

Чудесно, сега и да направят нов референдум за Белене, пак ще се провали, щом няма да е задължително гласуването.

Pesh0

даже и да приемем , че всички предсавители на ЦИК ИЗБИРАЕЛНИЕ КОМИСИИ и всички партиини членове , са били Обективни . Как вволята на мнозинството няма да се зачете ??????? Това не е ли противоконститоционно? Малкия пиклив президент , няма ли да вдигне врява ???????????

Пешо, много си неграмотен, бе пич! Научи се първо да пишеш правилно на български език и чак тогава давай мнения!

Pesh0

Чукча е писател , не е читател . Смешнико регистрирай се и тогаваме критикувай

Pesh0

Смея да твърдя че пиша правилно . :))))))))))) А ти ???

Преди малко мина рециталът на Слави - на неговите насъскани зомбита, които зомбираха не малко нормални българи. Отдавна не бях присъствал на рецитал от времето на ранния соц. реализъм. Разликата на рецитала на Слави със соц. реализма, обаче е, че соц. реализмът поставяше реалният дневен ред на обществото. Рециталът на Слави постави дневния ред на МАФИЯТА, която той и неговите зомбита обслужват. Толкова са нагли, че измислиха термина "политическа олигархия". А олигархията е само една - тази, на която служи влечугото от бТВ. Най накрая се изреди и зомбито от ж.к. "Люлин", дето вдигаше трите си пръста и викаше "Шъ се опраим!" И пак е "оптимист" горкият Кулеков, но сега осра и името на Вазов. Кафа от Кулеков, Слави и подобни истерични говна. Измисленият от мафията и олигархията референдум мина само в техните продажни кратуни. И в кратуните на част от зомбираните да подкрепят мафията, задкулисието, което им дърпа конците и олигархията, срещу която си мислят, че се борят. Така си мислят с промити от Славито мозъци. Мислят си, че мислят...

Задължителни избори, ама на Мукавей. Чалгарите да се събират в чалга клубовете си. Лакоми и нагли копелдаци. Въпреки всички манипулации се провалиха.

АКО В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА МИ НАМЕРИТЕ ПОНЕ 2 БАБИЧКИ ОТ ХИЛЯДИТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА СЛАФЧУ,КОЙТО ДА МИ ОБЯСНЯТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МАЖОРЕТКА И МАЖОРИТАРЕН ВОТ,АЗ ЩЕ СЪМ ПЪРВИЯ КОЙТО ЩЕ ИЗБИЕ ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕТЕНТИ,ПРЕМИЕРИ И ДЕПУТАТИ И ЩЕ СЕ УПРлАВЯВАМЕ ОТСЕГА НАТАТЪК САМО С НАРОДОВЛАСТИЕ,ЩАСТИЕ И РЕФЕРЕНДУМИ!

Тези бабички са много по-начетени и грамотни от тебе бе Сополчо, защото те учеха, а не бягаха от час и не даваха фалшиви медицински, както правят сега себеподобните ти сополанковци.

Оставка вън на цик и трите агенции

Ако ще взима суверена някакви мерки трябва да побърза, защото циганите и турците растат в геометрична прогресия и до следващите президентски избори няма да има нужда и от кампании, ще са само етнически, корпоративен и партиен вот, с който ще си имат мнозинство в парламента или ще си осигуряват президент.

След 1989 год.всички управляващи се надпреварват да сриват образованието-прост народ лесно се управлява.Явно трябва ново Възраждане,трябват честни и предани народни будители,а не лъжещи и празнодумни политици,мислещи само за себе си.До изборите се обещава мило и драго,след изборите-всичко се забравя...

фалшифицира протоколи, скри маса чували и попълни измислени данни за гласувалите за референдума. С тези си действия се подиграха с над 200 000 българи, чийто гласове не бяха зачетени! Съд за ЦИК и конфискация на имуществото им!!!!

Цецо /боклука с апартаментите/ е в основата на всичко.

Това къде го видя? Дай някакви факти, документи, доказателства!

ОСТАВКА!!! ВИЕ СТЕ ГРУПА ИЗМАМНИЦИ И ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ЛЕЖИТЕ В ЗАТВОРА ЗА ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЯ!

РЕФЕРЕНДУМА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН... 3 500 000 срещу 240 боклука.

не е:)

Разбра се и официално, че ЦИК са политически подлоги, работещи по поръчка. Изненадани?

Референдумът не е и нужен с подобен род въпроси! Други са актуалните въпроси, ама или не ги задават или не се допускат за референдум. И чакам оставката на Борисов още в неделя вечерта!

ЦИК...И ПАРЛАМЕНТА СА ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВНОСТТА...СЛЕДВА НАРОДНО П Р А В О С Ъ Д И Е !!!

хайде...давай!:)))) чакаме го

ЦИК...И ПАРЛАМЕНТА СА ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВНОСТТА...СЛЕДВА НАРОДНО П Р А В О С Ъ Д И Е !!!

Действай . Задай необходимите въпроси . Направи референдум вместо да плюеш . Аз моя избор съм го направил - терминал 2 , но не ми е безразлично и все едно

Не мога да разбера защо е тази злоба . Кои поръча референдума ,чалгара и тн. Сега от Н.С. убеждават ,че ще уважат вота на материала . Защо не разследват нарушенията и самата ЦИК или трябва да ни покажат колко са необходими дори и за референдум . Затова тикван ще казва аз дадох пари за....... дал си нашите пари , подиграхте се с нашите гласове , ща плащатате за това

Референдумът не успя ТОЧКА

Точката ще я поставят избирателите на следващите парламентарни избори.

И Априлското въстание не е успяло , но е предизвесник на освобождението

или спам е намесата на администрацията на друга държава, върху ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ в БЪЛГАРСКИ ИЗБОРИ..

Че кой е очаквал нещо различно. Та нали ЦИК е назначен от същите тези политици които се ужасяват от мажоритарните избори. Ако изборите са мажоритарни как ще си назначават аватари като Цецка Цачева. Това са хора без никакви ценности, продават се като проститутки, а мнението им винаги съвпада с това на господарите им.

Фири

с много по-нисък резултат и като участие и като положителен вот великобритания излиза от ЕС! Революция политическата класа трябва да бъде ИЗМЕТЕНА, тая мърша няма да послуша народния глас с ДОБРО!

Дядо мраз и неговите джуджета сценаристите трябва да признаят Кой поръча референдума????!!

За пореден път ни излъгаха.

Нали държавата направи най-големите безобразия, за да намали секциите в чужбина - Патриотичният фронт заради тарците, ГЕРБ - заради българите във Великобритания. Суетният и обидчив Цезар не можя да преглътне краха си в посолството в Лондон. Ако в чужбина бяха гласували всички, които желаеха,, референдумът щеше да достигне рекордна актимност. Но на балотажа ще дойде отмъщениетокъм Борисов

Ма имате такъв коз за плюене на мажоритарната система, а вие сега смучете доводи от палците си.. В 41 -вия парламент влезнаха като МАЖОРИТАРНИЦИ - МАМАТА ВИ, ЦВЪЦКО ЦИЦЕРОНА, ЕМО ФАСА, БОЖО СВЕТЕНАТА ВОДИЦА, МЕНТАТА СТОЯНОВА, АХМЕД ДОГАН.. Пък сега в 43-я парламент - по пропорционалната система - КОВАЧКИ няма дупетати, НЕ СЕ НАПАЗАРУВАХА ДУПЕТАТИТЕ НА ДУДУКОВ, ЗА КОЙТО ТВЪРДЯХТЕ, че олигарха МУСТАКАТ БАНКЕР го е пръкнал с парите си в парламента, МАРТИН ДАНОНА - света водица ненапита от партийна листа.. Ма един парламент с ДУПЕТАТИ нямащи нищо общо с олигархията и статуквото сай заформил, че рейтинга му ИЗКОПАВА КАТА ДЕН НОВА ДУПКА в ДЪНОТО..

сай заформил, че рейтинга му ИЗКОПАВА КАТА ДЕН НОВА ДУПКА в ДЪНОТО..

Като гледам най големият ни проблем е моралната деградация и простотията , която като пандемия обхваща все повече и повече хора! Трябва просвещение за този народ! Разделението е следствие от предходното , тъжна картинка сме! Голяма деградация...!

А защо няма ивнформация за СИКовете, за които се посочи в репортажите, ЧЕ НЕ СА РАЗДАВАЛИ ПЛИКОВЕТЕ. Две от тях бяха в БАНКЯ.. За друга член на комисията си каза - Ами не знаехме, че трябва да сеа в пликове. Ама кат отидохме в съседната секция видяхме, че трябва да ги даваме!" И колко ли още таквиз "извинения" ще ни се сервират.. Ака ЦИК не бяха нарушили закона и БЯХА ОСТАВИЛИ КАМЕРИТЕ, щеше да се види броенето и пъхането на "нужната" бройка пликове.. А за овреме затворените секции в чужбина.. Та когато се гласуваше за ВЕЛИКО НС мръсните комунисти осигуриха гласуване да 10 и 11 часа по места.. Какво ли чудо ще бъде в неделя.. ЦВЪЦКО загуби и изборите в САЩ, та сега ще трябва да се реабилитира..

осигуриха гласуване да 10 и 11 часа по места.. Какво ли чудо ще бъде в неделя.. ЦВЪЦКО загуби и изборите в САЩ, та сега ще трябва да се реабилитира.. Ма то сегашните ДЕМОКРАТИ не са кат предишните комунистини.. ТРЕТИЯ НОМЕНКЛАТУРЕН СПИСЪК НА БКП - управлява.. Онзи с РЕНЕГАТИТЕ КОМУНИСТИ..

Гледах,няколко секунди от концерта на Слави,половината от публиката беше видимо пияна,другата видимо дрогирана,а трети и пияни и дрогирани едновременно.Затова концерта С.Т на Орлов мост,всъщност тайно преброяваха наркоманите във София,резултатите ги знаете.Как може да се вярва на това лица ,е това не го разбирам.Нека негов симпатизант ме убеди,да покрепям и харесвам този БОКЛУК

И знаеш ли - ТИ СИ БИЛ ПИЯН И НАДРУСАН кат си гледал.. И си си търсил КОМПАНИЯ СРЕД ТЯХ.. И недей да излагаш ШМАТКАТА.. 100 хиляди пияни и наркомани на едно място, пък тя и един дилър не успя да арестува..

Е, може да е имало и няколко природно ощетени.

Всички тролове са се активизирали и бълват помия като за световно!

Мажоритарната избирателна система беше представена на участниците в референдума като някаква панацея за решаване на политическите проблеми в България. Като една хубава идея взета от развитите държави, която ние непременно трябва да пробваме и която присадена у нас ще даде добри плодове. Като нещо съвсем ново и никога неприлагано в България. Никой дори не каза дали пък вече не сме пробвали тази прословута новост и какви са резултатите от нея. Това беше премълчано. А истината е че тази система е вече пробвана у нас продължение на около 30 години. Дала е печални резултати ( Гочоолу и Дочоолу са нейни рожби). Никакви политически проблеми не е решила и затова е заменена с пропорционалната система преди повече от век (1911 г.). Сега всъщност ни се предлага да я върнем отново и да си направим нов експеримент.Не е ли по-добре да пробваме опита на предишните поколения вместо да откриваме отново топлата вода и колелото?

Pesh0

тази новост се пробва от 20 години , при кметските избори . И като не ни кефи кмета си ходи а като не ме кефи БСП , защо не си заминава ???????????????????

Ти на Луната ли живееш, бе, смешник? Местните избори са най-опорочените избори, защото хората масово се държат в страх от работодателите си! Останалите гласове могат да се купят и работата е опечена. Дори знаеш с точност колко ти трябват в даден район.При пропорционалните избори не е така и има много неизвестни!

но....задължително СЛЕД 13. 11. 2016 г. ОТИВАТЕ В ЗАТВОРА.

Само БКП

чудовищна е манипулацията на г-н Трифонов.. това малоумно шоу трябва да бъде спряно колкото се може по-рано

Напълно те подкрепям! И чалгата трябва да бъде забранена!

БОЙ ПО НАРОДААА .... БОЙ С ПРАВАТА ЛОПАТА !!!