Поскъпват дългите цигари

Ако цигарите са по-дълги от 8 сантиметра без филтъра, ще се облагат с двоен акциз. Това приеха депутатите на първо четене с промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпват дългите цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е Дивият запад на цигарите! С това ще остане запомнено Бойковото правителство - с контрабандата на цигари в уродливи размери. Това вече не го знаят само тези, които в последните месеци са отсъствали от Земята и са били някъде в космоса... на Луната, някъде из Касиопея или са се реели из Андромеда...

Без капка срам искам да попитам мъжете депутати : ако топките на някого са по-малки или достойнството е по-късо му бъде ли намалена заплата. А за жените защото и те присъстват на заседания каква трябва да е базата за да получат по-голяма заплата ... Не се майтапя нито най-малко ! Защо ли не виждам текст - за качеството на тютюна защото, ако следвам логиката на депутатите тоест "грижа за човека" най-финните а те са и най-хубави цигари трябва да бъдат и най-евтини . Разбирам логиката на депутатите - да се взимат пари без каквато и да е логика - ИДВАТ ИЗБОРИ !!!

писна ми разни НЕпушачи недодялани , да ми дават наклон в живота - между другото повечето от лаещите против пушачите са жени ... а пък на мен ми писна от жени- материалистки , които оценяващи мъжа само по портфейла , писна ми от жени - чалгаджийки - повечето българи , слушащи чалга са жени , писна ми от жени кариеристки , писна ми от жени политици ... айде , гледайте си работата .. ще си живеем както искаме ...

Къде отиват парите от акциза на цигарите? Онзи дебил, мазния Дянков ОБЕЩА, че ще отидат за здраве! ЛЪЖЕЦ!

това ми звучи като изявлениятa нa олимпи кътев като беше внесъл проектозакон млади водачи да не карат автомобили с мощност на двигателя по голям от 1600 куб.cм. в една цигара от 120 мм има доста по малко тютюн отколкото в цигара със стандартна дължина според мен нещо пак е недообмислено но не се учудвам защото в българия нищо не се дообмисля

Ясно е ,че с вдигане на акциза няма да се напълне бюджета просто защото никога не е било основно перо като ддс или дод.Това правителство просто иска да продаде "Булгартабак" и докато фалира да има и контрабанда.Ако акциза е нисък ще има потребление на родното производство и контрабандата ще минимална.Замислетесе кой и защо има изгода от вдитане на акциза./има достъчно стоки които би следвало да се облагат с акциз/

А така. ТИРовете ми с мастърбоксовете на сръбската откога чакат този миг. Това правителство все едно работи за мен с такава тотално сбъркана политика. Жалко за държавата, хубаво за бизнесмени със силно изразени интереси в тютюневия внос като мен. Все такива да ги измисляш Симо, накрая ще взема и некой лев заплата даже да ти отпусна, че благодарение на теб мултимилионери станахме вносителите.

Акциза скочи от 64 на 76 лв за 1000 къса,а не както е написано по-горе.Стария акциз можеше да деиствува до началото на 2012 г., но министър Дянков го вдигна предсрочно,като се надяваше да събере по-големи суми от акцизи,но се получи точно обратното-събраните суми от акциз драстично паднаха.Едно много грешно решение на министъра,от което процъфтя и контрабандата.

маи пак готвят балтия варху мажкото достоинство на истинския и нормален маж

лобизъм, лобизъм, лобизъм, нов морал, лобизъм, лобизъм, апартаменти, лобизъм...

абе въобще не ме интересувате....само тровите околните. не стига, че са в нарушение пък и пара вдигат. няма да се тровя аз заради това, ме сте безхарактерни същества ,соито не могат да устоят на такива пороци...слаби характери . АЙ.....

маж само на думи и визуална прилика без мажко достоинство и ненормална психика

А защо вие трябва да ме интересувате, а? И дали се "тровиш" само от цигарите или има далеч по-отровни неща, които приемаш с удоволствие? Но няма смисъл да говоря. Понятието толерантност няма почва в български условия. Само за уточнение - толерантността може да се открие и в начина, по който се решава подобен проблем.

Вместо да дрънкате глупости, най-добре ще направите да спрете цигарите.

маж само на думи и визуална прилика без мажко достоинство и ненормална психика

не пуша от 1 Април, когато вече бямаше цигари на старите цени. малко напълнях но не ми пука. Призовавам за бойкот и масово отказване. Така ще бъдат много отстъпчиви оялите се от власт....кой луд ще даде 4 и 50 за цигари? на фона на нашите заплати всеки който ги купува е ненормален....

всеки нормален и истински маж с достоинсво

Няма по-голяма отврат от бивш пушач!!!!

Всички коментатори са напълно прави. Бих добавил само ,че някои от фирмите внасящи качествен, повтарям качествен рязан тютюн запазиха цените си въпреки предното увеличение на акциза./напр.датчаните от Ларсен запазиха цените си като ограничиха печалбата/ Сега,заради тази малоумна политика и те ще си отидат.И за какво "здраве" говори тоя зализан дебил?

тия тотално се оляха. Не разбират ли, че с тоя геноцид ще останат без народ, който да им плаща глупостите

Аз пуша тютюн през последните 7-8 месеца. Ако поскъпне-спирам да го купувам и започвам да пазарувам нелегални цигари от мангалите.

А по време на избори как само говорят как ще служат на народа.... Е добре се грижат за обикновения избирател, няма що. Трябвало да се достигне европейския акциз. Циганите ще правят още повече пачка, защото на тях нищо не им правят за контрабандни цигари.

"Той добави, че по принцип акцизите върху тютюна нямат за цел да пълнят бюджета, а да ограничат пушенето. " Да бе, като нямат такава цел що пълнят бюджета и не ограничават пушенето:):)

Не само че не пълнят бюджета, не само че не се справят с пушенето, ами и български парички излитат по незнайни държави за да може да се върнат под формата на безбандерол/безакцизни цигари, които с най-голямо удоволствие пуша от година. И разходите ми за този вреден навик намаляха!

"Заместник-министърът на финансите Владислав Горанов заяви пред журналисти в парламента, че не очаква увеличаването на акциза на тютюн да увеличи контрабандата." Ех, как това неочакваното, за едни ще се превърне в радост, а за други в мъка, когато вземе та стане обратното :))) Тоя зам министър май е доста далеч от БГ действителност хихихи

КонтрабанДА-ДА-ДА-ДА!

"Заместник-министърът на финансите Владислав Горанов заяви пред журналисти в парламента, че не очаква увеличаването на акциза на тютюн да увеличи контрабандата." НЕ СЕ ПРАВИ НА ВАНГА!

Към изродите,предложили и приели това увеличение:ПАК ЩЕ СИ ПУША КОНТРБАНДА!!!

но защо е необходимо?!? Защо ни поставят в такова положение?!? А ако ни сложат "данък въздух" дали ще са доволни?!? Данък върху хляба трябва да се сложи също - знаете ли колко хора го ядат? Целия български народ (без малцината избрани) яде само това! Да им приседне дано на тия!!!

Как можеш да сравняваш Насъщния с тее катранени ла.на бе идиот. Надявам се да вдигнат акциза поне още 10 пъти та всички пушачи, които мислят само за себе си да се сетят защо всички държави въвеждат такива ограничения, а именно за да не вредят на нас непушачите.

На пазара в Добрич, поне 15-20 мангала можеш да срещнеш и всеки 'Бате евтини цигари" да ти подшушне. Дали ченгетата не ги знаят?!?! И от къде ги имат тези цигари без бандерол, след като фабриките са мнооого наблюдавани от управляващите? За справка - кой е в борд на директорите на всяка от фабриките! При поредното вдигане на ставката на акциза ще стане по-голяма сумата, дето ще се "спестява" от тези дето ще го плащат... Това значи повече парички за фондацийките (Извинете ме за мръсната дума ФОНДАЦИЯ, Но единствената цел на тези учреждения е -ДАЛАВЕРКАТА)

Като вдигнат рязания тютюн и малкото които си свиват ще минат на контрабандни цигари. Т.е. пак няма да ви купуват скъпите цигари, които се мъчите да пробутате за да си напълните хазните!!!

ААА щом не е да пълните бюджета, ми забранете ги тогава!Да не ядем доматите с колците.Май се бухате отзад а депутати?

а такаааа още,още да ги вдигната моля *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да и после ще вдигнат и всичко друго и ще ти стане зле и на тебе. Ама явно си на принципа "не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле" щом пишеш по теми, които не те засягат.

Май си забравил кучето да изведеш, ай беж оттук.

а какво ще кажеш да ядеш хляб от 10 лева.дано!!!!!!!!че да те посерат заради твоята злоба лаинярско сащество

Че отдавна не ги бяха вдигали. "Народните представители" само за равнището на данъците се грижат.

Eгати държавата дето във всички супермаркети на касите има огромни бележки "ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ". След това иди търси хора дето да свършат нещо смисленио!

нека направят цигарите 100 лева. супер. писна ми от гнупсни пушачи - като искат да пушат само вкъщи!

Яж "Стара планина" и се разкарай от форума за пушачи.

той сигурно е вегетарианец... :)

За да водиш здравословен начин на живот обаче трябва и: да вдигнат цените на храните - за да не преяждаш и цените на горивата - за да се движиш повече, а не да се возиш.

извиняваи за репликата тя се отнася за този над теб.соръъ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а какво ще кажеш да ядеш хляб от 10 лева.дано!!!!!!!!че да те посерат заради твоята злоба лаинярско сащество

Сега вече ГЕРБ си резна клончето от властта със сигурност :) Контрабандата ще добие невиждани размери. Спомнете си сухия режим в USA.

Моите скочиха с 20 стотинки, без никой никъде да съобщи, още миналата седмица!

Не пуша,но това със сантиметрите е толкова смешно,че чак е жалко.Какво следва ? Измерване дължината на саламите,бутилките с напитки,измерване окръжността на бисквитите с дупка в средата,проброяване космите в козината на домашните любимци...

Абе, тъпанари какво ви прихвана пак? Та вие пушите пури, и не ги и плащате! Какво като е дълга - та нали е тънка? Малоумници такива - направете ставките на база грамаж, никотин, катран или каквото ви хрумне, ама да е адекватно!

един от дпутатите на герб е собственик на фирмата-вносител на цигари и тутун, това е. поредния лобистки интерес. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.