България е в топ 5 на ЕС по контрабанда на цигари

Незаконното потребление на цигари в България за 2013 г. заема 18,2 процента и отбелязва повишение с около 3 на сто в сравнение с 2012 г.

Обратно в новината

Коментари - България е в топ 5 на ЕС по контрабанда на цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-после на челни позиции.

сащ 3 пъти бомбардираха сръбските заводите за цигари докато пал мал ги приватизира ...какво ли място имат те на този черен пазар... 90 95 проц

Очевидно забраната за тютюнопушене на обществени места не е дала резултат. В съчетание с несъразмерно високия акциз спрямо доходите в БГ, наложен от Симеон Дянков дават резултати :)

Да поясня: Нацията "кипи" от здраве, а в същото време консумацията на цигари (контрабандни и акцизни) се увеличава. Така всички са доволни: за пред ЕС - взети са мерки за здравето на пушачите, партиите си пълнят черните каси, пушачите си пушат с кеф, но вече повече само вкъщи и на гости на приятели, непушачите са доволни, че до късна доба могат да се забавляват с челядта си по кръчмите, здравните инспектори припечелват по някой и друг лев, журналистите от време на време си имат "актуален материал" :) И така. С една дума - ХЕПИНЕС! :)

"България е в топ 5 на ЕС по контрабанда на цигари" Какво ревете бе, келеши??? НИКОЙ НЕ КАЗВА КОИ СА ТИЯ 4 ДЪРЖАВИ ПРЕД НАС! Хайде, да ви напиша аз Англия, Германия, Франция, Австрия, а Швейцария - никой не я брои, понеже не е ЕС. Какво общо има БСП, ГЕРБ и т.н.? Българската консумация на цигари? Тук май някакви софиянци пишат само, еле пък не знаят от къде да си вземат цигари. Продължава, както винаги - излизаш извън софия и за 2-3 лева си купуваш някакви цигари.

Да не стават недоразумения: "Най-високи нива на незаконна търговия за 2013 г. са установени в Латвия (28,8 процента), Литва (27,1 процента), Ирландия (21,1 процента), Естония (18,6 процента) и България (18,2 процента)." - са пъълна измислица! Англия - предпочитана цигара - да не казвам марката - 2-2.50 паунда кутията и е българска...

ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА АБСОЛЮТНИЯ ЛЪЖЕЦ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ Сергей Станишев, 15 окт 2012 "Председателят на БСП напомни още, че при ГЕРБ контрабандата достигна небивали размери, което няма как да се случи без покровителството на управляващите". На 24 юни 2014 се оказва, че контрабандата достига небивали размери точно при правителството на Сергей и Доган! 2013 контрабандата е 18,2% и е с 3% по-висока от 2012!

Бойко Борисов отново е виновен!

Ама то под МРЗ ли работиш???? Що стоиш там,дигай чуковете и изчезвай:))

ей тва дами и господа си е бизнез :)

Защо поставяте този въпрос, след като тази "нелегална" търговия се извършва съвсем легално пред очите на митници, полиция, данъчни и хора от различните нива на всякакви законодателни, административни и съдебни органи в страната? Не вярвате?! Ами направете си труда да отидете на всяка гара и автогара и на всеки пазар в страната, където още преди да сте попитали демонстративно и разхождащите се със стекове цигари в ръка услужливи пласьори съвсем спокойно и необезпокоявани от никого ще ви предложат набор от марки и ще ви "обслужат" на много по-ниски цени. Или потърсете цигари и в малките населени места и ще ви насочат не към законно упражняващите търговската си дейност магазинчета, а към някой/я от местните пласьори/ки, от където на много по-ниски от закованите от държавата цени ще получите тези контрабандни цигари. Факт е, че тези разпространители на контрабандни цигари и други стоки не са само цигани, защото сред тях има хора с различен социален статут и образователен ценз. Всичко това навсякъде се знае от години, а в малките населени места се извършва пред очите на местните кметове и други представители на държавните структури, но всеки си "трайка". Така ще бъде до тогава, докато над тези контрабандисти има чадър от властимащи лица и крайните пласьори работят като мулета и бушони при пълненето на личната сметка на някой от по-горните ешалони на държавното управление или някоя партия.

в пловдив няма нужда да ходят до гарата . там продават цигарите в двора на кат !

Пушенето е вредно, за вашето здраве!

Е,и ние да сме в нещо на 5-то място,за всичко друго сме на последно.Но явно властта няма сметка да се бори с далаверата и тя си върви.Почти във всяко магазинче по селата се продават контрабандни цигари,по пазарите ти подшушват за цигари,но няма кой да се трогне.нужно е да се намали цената,та да спре това

Ами ще е. Преди време някой беше писал че ФЗЦ на кутия цигари е под лев......какво става с парите до 4.4 лв.?И това е за масовите цигари. Пушач съм но от години си правя сам цигарите,не искам да захранвам партийни каси.

когато си купиш кутия цигари , даваш един лев за цигарите , лев на дпс и два на цига.ите ! за това е вредно пушенето !

Пич, 1.2 грама тютюн ти е необходим за кинг-сайз цигара. Кутията и целофаните са по-скъпи от цялото съдържание - 20 цигари. Като започнеш да влачиш контейнери от Южна Америка, Дубай и за по-лесно - от Кипър - на контейнер/тир - знаеш ли колко е печалбата? Около 200%, можеш да си позволиш и да ти приберат пътьом някой друг контейнер - да се отчетат, че контрабандата я преборили. И до ден днешен пък си хвърчат някакви корабчета по наши и съседни морета, които случайно превозват цигари... Някак транзитно, дори и Джинг-Линг - китайският кемъл, който всъщност е овен...

и кво, само аз ли съм тъпанарът, дето си купува законни цигари???? Пфу....

Е нали Овчев ги преследва, големи успехи имал, цървул.

Научете се вднъж за винаги, че живеете в България и използвайте български думи - не мастърбокс, а кашон. Това е официалното наименование в тютюневата индустрия и учебиците!

Питайте Танов, Райчо Слънцето, и други видни гербаджии. те най добре знаят колко е контрабандата. Затова Дянков вдигна цените на цигарите, за да цъфти контрабандата. При евтини цигари, няма как да просъществува.

steltian

Ами като Дянков вдигна цените защо Станишев не ги намали и контрабандата да секне.Ама нали щяха да борят нея.Нали на всяко заседание на парламента само това говореха че процъфтява и Танов не може да я спре.Ха сега да видим на какво са способни.Впрочем вече ги видяхме.Пълна нула.

Когато някой ден България падне от гордото 5-то място в ЕС, ще плачете за Орешарски, ей, гербери соросоидни! В четири класации сме на челните места в Европа - по смъртност, по неграмотност, по контрабанда и по лоши перспективи и пак сте недоволни от Партията!

Не ми е ясно какво искаш! По смъртност сме ЧАК на пето място! По неграмотност има и пред нас. По контрабанда има и по-корумпрани страни от нас!!! Така че има да ни завиждат разни соросоидни недоносчета.

че във всяко село покрай границите с митници има складове и в нашето има и всички го знаят, даже бяха два, единия го разбиха полицията, а сега си мисля дали не подпомогнаха конкуренцията с това

Добре се справя правителството. Заловили са 2 пъти повече. Ще си мечтаете вие за Орешарски. ;)

Почти си прав. Два пъти са. Ама по-малко.

Контрабанда има по 2 причини: 1. Доходите на Българите са най-ниски в Европа, а акцизът висок( и въпреки това Латвия е далеч пред нас). 2. Политическите партии перат пари през контрабандата. Полицията си затваря очите...

Контрабандата пълни черните каси за покупката вота на народа. Затова двата милиарда годишно държавата България няма да ги види. просто се пренасочва потока им.

Не вярвайте на данните от ЕС! Нашият Експерт-Митници каза, че борбата с контрабандата никога не е била така успешна. Два рекорда има в контрабандата - и двата са на Експерти на Партията!

Все пак на нещо да сме в челните редици в Европа!

А бе, тролчета, нали 1 милиард от митниците щяха да дойдат. . . . Май 1 милиард по-малко ще дойдат! КРАДЕ СЕ БЕЗ СТРАХ, ЩОТО СМЕ ОСВОБОДЕНИ ОТ СТРАХА!

Лъжец. Орешарски обеща ДВА милиарда в хазната, от прекратяване на контрабандата на цигари.

Обещарски обеща.