Подаването на аналогов телевизионен сигнал спира от понеделник

Подаването на аналогов телевизионен бе прекратено от 00.00 часа на 30 септември. Покритието на цифровия ефирен сигнал обхваща 95% от населението, но остават населени места без покритие.

Обратно в новината

Коментари - Подаването на аналогов телевизионен сигнал спира от понеделник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОДАВАНЕТО НА АНАЛ-огов сигнал си стана цяла перверзия! Защо платихме милиони за декодери на циганите, които ги продават? Защо се дадоха 19 милиона за тоя дето духа, ама духане нямаше (поне за данъкоплатеца)?

И какво като има хора дето остават без ефирна телевизия. Някой мое ли да ми каже защо е задължително да имат? Това да не е вода или хляб? А знаете ли колко хора са оставени без покритие с безплатен безжичен интернет?

Не искам да се изразявам това което мисля за теб.Това е въпрос на българщина т...ко, а не да гледат турски гръцки и други телевизий.Бабите от нет не разбират както и от Андроид.Българите в покрайнините на сърбия македония ,охрид .Такива с такова мислене съсипаха БЪЛГАРИЯ.Защо не си на протест против правителството или днес го даваш дъждовни и пишеш глупости.

И аналоговия сигнал откраднаха тия политици!Врътнаха си далаверата за 5 млн.и готово!Не била ясна картината!За това си има очни доктори.Много сложен бил живота в тоя ЕС!Само плащай и плащай!!!

Да ти е честит ЕСССР. с щастливо закланите прасета,свободните кокошки,цифровизацията и ГМО храни.

"Кабелът на антената от едната страна, кабелът на телевизора от другата. Това е!" Да де, ама повечето възрастни хора не могат да си настроят сами телевизора, пък камо ли декодера. "... с по-добро качество" - май няма да е зле да поканя на гости транспортния министър, който преди малко по БНТ 1 надълго и нашироко разказва къде бил ходил, да види каква чудна картина си имат хората, да ти скъса нервите просто. А за тия 5 процента, оставащи без телевизия - тепърва ще има проучвания, проверки, статистики, защото от март месец (когато започна цифровизацията) никой не можа да помисли за тези наши съграждани. Кел файда от този "преходен период"! Поне няма да гледат риалити помията, която се излива ежедневно. Е, ще кажете, дадоха поне безплатни декодери на социално слабите. Но защо ваучерът е на стойност 60 лева, а се получава декодер за 40? На мен ли така ми се струва, или 20 лева отиват в нечий джоб? Но на фона на 5-те милиона, изхарчени за безсмислени реклами, двадесетачката е нищо. ЦИФРОВА ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ БЪДЕЩЕТО Е ЯСНО! (или може би ужасно?!)

Защо аналоговата телевизия е лоша? Синусуидния сигнал не дава толкова добра разделителна способност и сигналът не достигал толкова добре, както при цифровия сигнал... Кой му дреме толкова за добро качество? По време на криза доброзорно да ти сменят сигнала може само държава като България да го направи, но така или иначе техниката се развива и е въпрос на време всички да минат на цифров сигнал. Дали се харчат средства за подаване на два сигнала? Колко да струва? Все пак става по преценка на административен орган и никой не поиска от съда да отмени това решение на този орган. Значи няма съпротива и одобрението е повече от неодобрението. У нас изборът на технически средства е ограничен и това още повече създава излишно напрежение. В същото време целият свят се модернизира и е въпрос на време техническите подобрения да ни пометат по всички точки. Ние сме вековно изостанал народ и колкото по- бързо се отърсим от невежеството си, толкова по- бързо ще можем да оценим качествата, които са ни полезни.

Развалиха телевизионните преавания.Само членоразделна реч и замръзнали образи с криви физиономии. По-добре да слушам радио.По-малко телевизия повече прост народ и лесно се управлява държавата.

Изглежда румънците са по тъпи от нас, не стига че са въвели цифровата ТВ много преди нас, но си запазиха и аналоговата за бедните

Тия дяволи през цялото време говорят само за декодера. Ами антената, ами поставянето и и включването? Или и те ще са с ваучери? Декодер 40 лв, антена и монтаж още 100 лв. Щото нали не вярвате, че 70 годишни старци ще се юрнат по покривите да сменят антени?

Тези старци синове зетьове внуци нямат ли?Един декодер е грубо 40 лв.,ако ис в голям град можеш и с стайната да приемаш,айде да ти трябва стайна с усилвател 15 лв. има ги във всеки магазин за електроника,един кабел скарт ако телевизора е поне в 90-те произведен някъде 3-4 лева и какво излиза айде 60 лв грубо настройва се от внучето и са готови,ако до есга са ползвали външна антена 15лв отпадат и стават 45лв.,какво ревете за 100лв,това е ако си ахмак и слушаш лъжливите продавачи в техномаркет,техно полис,зора и прочие хипермаркети....

Абе голяма част от хората, които според медиите ще останат без телевизия, реално ползват нелегални кабеларки и затова ги броят че ще са без телевизия, а реалността е друга.

И защо не са дали на всички ваучери за декодери? Нали това е било предвидено в бюджета за тази година? Къде са парите крадци такива? Дадохте на ромите ваучерите за да ги продадат и изпият, нали? Те имат сателитни антени и всеки кмет да имаше отговорността да направи проверка по места, има сума ти подчинени и да не си стоят на задниците, а да ходят и да огледат обстановката. и да преценяват кой има кабелна тв, кой има сателитна антена? А не да дават ваучерите на всеки! Тези пари са от нас, не ги вади Олигарски от джоба си!

Идеално вече се гледа турската телевизия...........

Леле М-сат цял месец не могат да се справят със сигнала на БНТ1 Егати малоумието. Е за какво го имахте преходния период когато работеха цифровата и аналоговата ве маймуни такива!

Чудесна новина. Така някой хора ще се отърват от шибаната телевизия, дето само им внушава страх, реклами и простащина. Честито, мили българи, които няма да гледате повече телевизия! Не знаете тези глупаци каква услуга ви направиха! Аз вече 10 години не гледам ТВ. Имате интернет, за какво ви е ТВ?

Аз съм така от 1998-а :) Честито! Време остава за всичко.

Купих декодер - 32 лв, Нищо, Купих кабел - 4 лв, 10% Купих антена с усилвател 32 лв - изгоря, тичам до града - 5 лв, признават ми гаранцията - но елате утре - 2х5 лв, Слагам НОВАТА АНТЕНА - 30% - което значи - БТВ - 1 минута има1 2 минути няма - !!! Кажете кой кого лъже в тази държава - Селото е Горан - до Ловеч - За да е пълна информацията - В Ловеч има 100% - освен да кажа - "Жалко че съм селянин...", който не вярва да заповяда - това е вече 2 месецаlink

След една година ще го отценят като грешка и ще сменят стандарта.

Ако днес се обиви , че след 5 години ще спират аналоговата телевизия пак ще е същото.Пак някой няма да е готов друг недочул

От каква порода си.Българите в покрайнините на Македония Сърбия,румъния ,турция си гледаха аналогова.Това е диктат без право на избор.Да работят предавателите докато има аналогови приемници.Така спрщха разпръскването на средни и дълги вълни където се ловяха на много далечни разтояния.

Нова продължава да предава аналогово.

Вероятно си в София. Софиянци са "облагодетелствани", понеже в София ще има официално спиране с церемония. в 11:30

Купих цифров декодер СТРОНГ 8102 - 58 лв.,скарт кабел -1,5 м. -5 лв и антена СТРОНГ 15-37 ЛВ. ОТ ДИСТЕМ Пловдив- общо 100 лева.Настройка на 8-те програми/едната се дублира/:следователно -7 програми -5 лв.Сумарно 105 лв.Тази сума ,олихвена като депозит с 4,5% лихва е някогашната годишна такса от 12 лева ,за ПОВЕЧЕ ОТ 17 ГОДИНИ.Дотогава към ремонтите на декодера и антената ,ако все още могат да работят ,ще се прибавят и тези на телевизора.Каква вина има редовният гражданин ,че насилствено му сменят системата на излъчване на ТВ сигнал.Декодерите ,антените и кабелите трябваше да бъдат раздавани на всички със стари телевизори ,безплатно.След 10 години ще се смени и MPEG 4 с друг начин на излъчване.На практика ние сме ощетени.Печелят тези ,които въвеждат новите системи.

DVB T е стандарт който не се ползва русия направо преминава на DVB T2 и HD ще го отчетат кат грешка и нови тунери както нови номера на колите и какво ли не......

Купете си сателитен приемник Хиремко ,версии 1 или 2 .Версия 1 е 55 лева.С мотор и чиния ще гледате за почти същите пари няколко спътника-между тях Хотбърт -с над 500 програми ,Астра -с над 214,дори и няколко от Булсатком и други от други спътници.Чинии има по 30-50 лева , а мотори по 30 лева.Толкова струват и новите антени и кабели.

Декодер Стронг 8102 е на цена 46.60 с 5% отстъпка на Тенополис, коитро разнасяха безплатно из страната до 30.09 (вкл. и днес). Кабел скарт 2.50 от Т-маркет. Това е сметката,а който не може да си я направи си е за него.

След спирането на аналоговия сигнал ще се гледа без смущение турската телевизия.По морето румънски радиа мощни предаватели а български ниц.Какво им пречеха предавателите.В македония ,турция все някой хващаше БГ телевизия.От днес ние не съществуваме.Вместо анаогови сигнал по границите да бъде с по голяма мощност.Същото важи и за мобилните оператори на границата ги няма.Ние сме на изчезване.А стандарта който го въведахме е стар.Незнам дали Македония Сърбия го ползват.Но така лишиха българите в покрайнините на тези страни от телевизия.Тъпанари..........

Те са на MPEG 2.

Минавам тогава на MPEG 2 без това само глупости по тези телевизий и какво казал Борисов и Станишев не искам и протестите втръснаха ми

Няма нищо на този сайт; само общи глупости ... а от писаното по-горе би трябвало да се разбере къде има цифровопокритие... сайтът е за 2 лв., пак някъде изчезнаха паричките:)

да ви сера на декодерите и цифровата телевизия комунисти смотани.

Нека бъде проверено колко от правоимащите ги ползват,а не са ги продали!!!!

Ако тази процедура беше започнала много по-рано или просто продължат и двата начина на излъчване нямаше да се стига до диктат. Или цифрово .. или... ТВ- просто няма Досъпа до ТВ - информация е гарантирана от конституцията Едностраното налагане е просто поредната ДИКТАТУРА.

Много важно тъпата ви телевизия! А колко хиляди нямат хляб да ядат?

Колко?

Не знам, писах колкото да има нещо...

Току-що гледам са ми спрели сигнала и има някакво съобщение, че от 30.09 еди-какво си! Живея насред София и не се отоплявам с кюмюр и естествено нямам право на декодер. Сега кво праим?

да си си купил декодер, или не си спестил и 40лв. досега? 50 млн. изхарчиха да обясняват за цифровизацията от нашите данъци!

Е, ти имаш желание да подариш на някого парите си, било 40 или 4 хиляди, без да те питат. Въпросът ми беше очевиден - тези, дето нямаме това желание какво правим?

За телевизор ,който е само съскоаксиален вход е необходим декодер Стронг 8113 или 8106 и подобни.Те струват от 55 лева нагоре. Трябва и подходяща антена ,с усилване за по-ниски етажи- Стронг 15-37 лева или подобни и захранващ кабел.100 лева -минимум.Гаранцията им е в повечето магазини 1 година ,някъде 2. А после? Нови?

Мина 24 ч. и посред филмите сигналът изчезна. Като го обявявате, че го спирате на 30 септ. да бяхте го напрпавили сутринта. Не е редно филм или предаване , започнали преди полунощ да ги прекъсвате. Най-малкото това е неуважение към хората. Но...подбони думички са за вас непонятни. Е, идва времето, когато ще бъдете уважени подобаващо от този народ, който умишлено докарахте до това състояние и продължавате. На този свят ( а не в тодвъдното) нищо не остава безнаказано. Как се се научихте толкова години?!

От една година го тръбят!

А, бе ти не се радваш, че имаше 1 месец отсрочка, ами... Баси неблагодарното племе.

И аз се подразних, че го спряха точно преди края на филма. Идиотска работа. А сега ме изнудват да си купя и декодер, с който никой не ми гарантира, че пак ще мога да гледам ТВ. Кабелна не искам да си пускам, защото ще плащам за 100 канала, от които за гледане стават само 5 - 6. Въобще... нямам думи.

Тази тройна коалиция е съюз на три противоконституционни партии, които трябваше отдавна да са забранени! Те мътят водата на демокрацията в България в продължение на повече от 23 години! Покрай тях се нароиха много недоносчета, които само разкъсват България! Крайно време е да се обединим в името на България и да променим тази порочна система!

Цифровизацията започна при ГЕРБ.

Цифровизацията започна в ЕС, те ни я налагат.

Хора вижте как пернишките комунисти крадат пари: link За Перник оставете аналогов сигнал.

"Красиво" по Български... не сме готови да направим цифровизацията, но въпреки всичко, ще спазим срока и ще оставим без връзка със света 350 000 души, щото - така трябва!

Sm3hurk0

По случай цифровизацията, аз си регистрирах ника. Може да ме поздравите за успеха с цифровите и вишите технологии, като ми сложите оценка + на мястото за гласуване.

Върнахме се в 60-те години, от миналият век, ще си ходим на гости, за да гледаме новините.

Това за евроатлантическите ценности - маймините притичват от къща на къща, от време на време залягайки, за да зе пазат от севрнокорейските и иранскитетрортисти. Честит ЕССССР.

Sm3hurk0

По този начин, хората се сплотяват

Много важно, няма що. Прадядо ми живя до 97 г. и не гледаше телевизия. Занимаваше с градината и живееше здравословно. Телевизията води само до упадък, така че по-добре да не се гледа. Аз нямам декодер, а ТВ ще го завещая на някой или ще го сложа в мазата. Ако, искам да се информирам има нет :)

И не карай кола, щото ще ти се развалят яйчниците.

А може да си пищипе и тестисите.

И кабеларки да ги задължат да пускат само 1 и 0, та и аз с моя ТВ Опера да си отдъхна. Вече зрението ми се развали от тия висши технологии

Драги зрители,спите ли?Още едно издевателство в/у нашите гърбове.Замислете се с кого трабва да се съобразяваме и какви пари получавате...... за да сте в Европа.Няма такава държава Събудете се!!!!!!

Лили, пари за България от Брюксел не е имало и никога няма да има. Като сложим васалния данък, който Ганьо плаща на робовладелците в Брюксел, като сложим и милиардите, които напускат всяка година България и които не бихме губили, ако не бяхме роби на европейските корпорации, а и като прибавим това, че за да ни върне мизерна част от откраднатите пари, Брюксел ни поставя условия да унищожим нещо в България, за да живеем още по-зле, човек наистина трябва да е малоумен, за да мисли, че в Бг влизат някави пари от ЕС.

Докато не дойде времето, в което българинът ще осъзнае масово, че срещу него се извърша премерен, планиран, хладнокръвно изършван геноцид от страна на Брюксел, този народ няма шанс да докосне дъното и да се оттласне от него.

Този геноцид се извършва по указание на едни хубави хора, а Брюксел е само изпълнителят. Забележете кои бълг. публични лица най-горещо защитават бежанската кауза, в ущърб на бълг. народ и държава...

Тоа Бойко ни спре телевизоро... ми сега шо ке праим...като нема да видиме нашиот Сергей?!

Щастливци!!!...няма да ги зомбират, няма да им промиват мозъците, "независимите" мафиотски медии...даже турските любовни сериали няма да гледат...еййй ти.... шестица от лотарията...блазе им....щастливци!...Това е привилегия, а не недостатък...ЧАТ!? ....Пако Рабан олицетворява медиите с дявола...в книгите си, защо?...трябва ли да се промива съзнанието чрез медиите...а социалните мрежи трябва ли да предоставят лични данни за резултата на медиите...естествено на службите ...за адекватни реакции на властта срямо социалното разделение...ха, ха ...каква уникална паяжина са сътворили службите....умиране има, отърване няма....аналогов сигнал ли?.....до две години всички, ще плащате като попове на туроператорите за тв канали...парична въртележка с политическа платена/закономерна игра...от монополите на пазара ...

Тия как така ще резнат на човеците телевизора? Не се стърпяха да накажат, както винаги са правили, възрастните хора. Ех, че минетчии гадни. Това се прави на етапи. Този народ ви плаща сметките бе малоумници. Били гледали в цяла Европа... дрън дрън. Ебати паразитите. Тия дето прецакаха така народа и тези които ги командват до един да се молите пред вратите адови за милост.

гледам през компютера, и не използвам телевизор.

По този начин се освобождава честотен ресурс например за нов мобелен операто

quettzy

Наистина ли си инж.? Няма значение каква специалност е, всеки инженер е наясно с понятието "честота", а ти явно не си.

Мъчат се да постигат целите си! Пълно информационно затъмнение на народа! Но БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРИРОДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН и има образовани деца и сателитни антени и затова БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ НАПУК НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ! ДАЙ БОЖЕ АМИН!!!

Българският нардо е природно интелигентен,ахахахах какви вицове.Само като погледнем правителството,разбирам колко е интелигентен този народ

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. ОСТАВИХА НАРОДА БЕЗ ТЕЛЕВИЗИЯ, АМИ СПРЕТЕ ИМ И ТОКА, ВЪРНЕТЕ ГИ В 19 ВЕК. ЗА ПАРИ СТЕ СПОСОБНИ И МАЙКИТЕ СИ ДА ИЗНАСИЛИТЕ, ГАДОВЕ МРЪСНИ. ВСИЧКИ БОРЕЩИ СЕ ЗА ВЛАСТ В ЗАТВОРА. ТОВА ВЕЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ. ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТИЯ ДЕРЕБЕИ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Майната им, само до разруха и безаконие ни водят.В нашия раион макар и декодери ТВ. няма!

Където хората са по-богати там са по-свободни. Причината заплатите в България да стоят ниски, е само една - лесно се управлява онзи, който е беден. Ако искате да сте богати забравете лявото и либералното. Само дясното води до богатство.

Аре спирайте го, че ми писна на шнура.

средностатистическа дневна на баба и дядо в средностатистическо село !

Вече няма Ефирен Сигнал , пълна излагация е това . България вече под властта на Мафията .

За какво и е на България телевизия в 18ти век? Глашатаите ще ви кажат за кого да гласувате, като дойдат да ви платят за гласовете веднъж на 4 години.

az ne gledam TV :-)

по ТВ получават пари за това. За гледане на ТВ не плащат. За какво тогава е ТВ ...

Р Е Ф Е Р Е Н Д У М ЗА Е В Р О П А?!!!КОГА???????????

Под тази новина ли трябва да питаш точно...?Няма нищо общо с темата...

А кога ще премахнат кирилизацията?

Някой изобщо гледа ли ефирна телевизия? По блоковете в Бургас антени не останаха. Всичко живо е на кабел.

За 350 хил семейства това означава край на изявите на мутрата. Рейтинга му ще се срине наполовина.

А изявите на Гея, Бея и Злодея? Няма ли да ти липсват?