Папазов отрича да има проблеми с цифровизацията

Министърът на информационните технологии Данаил Папазов отчете, че експертите му са си свършили перфектно работата си по цифровизацията. Според него дори сме по-напред в ЕС по покритие на населението.

Обратно в новината

Коментари - Папазов отрича да има проблеми с цифровизацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цифровизацията на ефир ТВ спечелиха вносителите на декодери и др. цифр. техника и техните лобита. А ние маймунките напълнихме гушите на кабеларките и фирми,като Булсатком и т.п.. Това е...Мозело и " с трици маймуни да се ловят" !!! На всичкото отгоре няма къде и кой, майка му и цялата рода да нахраниш. Ако някой знае, да пише и да ги започва ме! Не трябва "ненахранените" г-да така да ни ебават - дори и там, където има някакво покритие, мощността на сигнала е до 30% и качество от 0 до 10% и при 20% да се радваме на някаква ТВ картинка за 20сек.. Завъртете копчето, увеличете мощхостта и качеството на сигнала. Влозете необходимото. Вземете от всички, ТВ-та, кабеларки и сателитки. От всекиму според УСПЕХИТЕ. А то "с пръдня боя не става". Ние извън обл. центрове да умираме ли? Това ли искат от ЕС ? Ако е така, майната му !

Всяка седмица ще излъчваме различни ЦИФРИ. Обещавам.

Няма проблеми и с довършването на 2.7 км отсечка на лот 1 "Струма", която трябваше да пуснат до 01.09. няма проблеми и с магистрала "Марица". И т.н.

В малките населени места от гр.Дупница по поречието на р. Джерман (с.Блажиево например) цифровия сигнал не е достатъчно силен, за да се хваща качествено. Картината се мени през около 30 секунди, като слайд. Това мисля не е цифрова телевизия..-.. Операторите от 0700 123 44 като не могат да отговорят ти затварят телефона. Единици от тях могат да ти обяснят или дадат смислена информация. Къде изчезна email-а за въпроси и отговори относно цифровизацията? Направен е сайт, платени са милиони и колкото пъти и да пишем отговор няма. Колегите са заети предполагам сте чували тази реплика. Защо се случва това? Обратната връзка с потребители е важна, но явно управниците ни или поне тези, които са подписали и получили парите си от проекта наречен ЦИФРОВИЗАЦИЯ това не ги интересува. От 95% покритие на аналоговия сигнал за България в момента сме под 85% на цифровия?????????????????? За мен лично това е зле планирана и извършена дейност.

"Научно сме по-напред от САЩ"

Не може да се отрече, че БСП ударно назначава по един такъв министър, които е тотален ... ръб. В предишния им кабинет беше Петър Димитров, а сега е този. Назначенията му ... какво ли си губя времето, да си събират крушите и да се махат. Срам за България са подобни министри

какво пречи едновременно да вървят и двата сигнала,който иска да гледа цифрова,който иска да гледа аналогова?

1во - има поет ангажимент за изключване на аналоговата и ще следват още глоби. 2ро - предавателите са подменени, защото цифровата е с вертикална поляризация. 3то - аналоговите предаватели/ретранслатори пречат на цифровите такива.

Ще изчакаме да отпадне т.3, та да видим.

И такаааа, да обобщим: Обласните градове се радват на цифров сигнал, в обласите обаче няма нужда от декодери. Населението в БГ е съсредоточено в големите градове и затова ЦИФРОВИЗАЦИЯТА НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО излиза като успешна и няма да има санкции от европа, освен ако не ни проверят някак(което ако стане има лостове да се представи информацията в подходяща светлина). Очакваме рязане на ленти, шампанско, реч .

И в кои развити държави казваш, че населението не е концентрирано в големите градове?

Аз пък не гледам телевизия от няколко години и още съм жив.Плащам си редовно данъците така ,че имам основание да съм жив поне за държавата.Преди като нямаше телевизия се правеха деца заради по-ранното лягане а и когато почнаха режимите на тока и от космоса сме били приличали на дискотека ,казват ,че също се била повишила раждаемоста .Може и сега да стане с тази цифровизация.Умирам си от кеф ,че и турските сериали ще спрат както и всякакви други предавания за произвеждане на идиоти.Новините пак ще ги научаваме дори и в повече само пропагандата ще намалее.

Едва ли ЕС ще допусне да се стигне дотам, че да се спре оскотяването на населението. Сериали, славита, американски "комедии" и всичко останало, плод на ума на злите гении и насочено към дебилизацията на българина ще го има и то в огромни количества.

Не съм социално слаб и си купих надлежно декодер за 59 лв. и антена за 19 лв. за да мога да гледам телевизия на вилата си в с. Сладък кладенец, обл. Стара Загора. Опитах се да хвана някакъв сигнал ,но уви - няма никой! Направих запитване на тел. 0700123444 дали в посоченото населено място има сигнал. Операторката ми отговори, че не може да отговори и да се обадя в сряда миналата седмица. Позвъних в петък. Отговорът бе, че все още няма списък с населените места без сигнал и не могат да ми дадат никаква информация по въпроса. Питам все пак, има ли някаква яснота по въпроса.Селото е в центъра на България и независимо че е в полупланински район получаваше достатъчно добър аналогов сигнал от Ботев връх.Трябва али след като със се тръшнал с почти 80 лв. заради оня дето клати дърветата да плащам сега и на сателитен оператор за услуга ,която би трябвало да е безплатна и достъпна за 95% от населението. В крайна сметка не живеем насред Сибир или Сахара!

каква е тази антена за 19 лв? вътрешна/външа, активна/пасивна, хоризонтална/вертикална, на къде е насочена?

Министъра на веселието да отговори, защо тия декодери са по 5 долара в ebay, какви са тия същите тук по 50-60 лева и къде отива разликата, изобщо не ми е ясно... Още повече с ваучера за 60 кинта, ако си вземеш декодер за 30 лева, къде отиват другите 30 е тъмна Индия, щото ресто не връщат...

Добре де някой най-накрая ще каже ли кога ще спрат аналоговия сигнал???

По последни данни в 23:59 ч. на 30 септември.

Като му гледам аналоговата физиономия на тоя, си мисля, че той самият има ОГРОМНИ проблеми с цифровизацията.

Хаха, така е най-вероятно. АКо не с цифровизацията, с цифрите 100 на 100 има, но не да ги прибира под формата на рушвети и гювечи, а да ги събира, изважда, умножава и дели.

На където и да се обърнеш, все провали. Уж се почва нещо хубаво а то накрая или не работи или не е довършено. Защо при нас нищо не се получава както трябва, защо останалите като хванат нещо да правят го правят както трябва ...защо сме толкова смотани? Това вродено ли ни е или нещо друго? Само задавам въпроси вследствие на дългогодишни наблюдения от които оставам с такова впечатление.

Чекай малце! Ваучери получават 260 000 човека. За реклама на цифровизацията са дадени 42 милиона лева. За ваучери по 60 лв на 260 000 правоимащи са още 15.6 милиона. Общо - 57.6 милиона. С тях на промоция могат днес да се купят на дребно (проверих в магазините) почти 290 000 нови LED телевизора с 19 инчов екран. А що се отнася до рекламата - можеха да я направят за сметка на телевизиите, които се качват на мултиплексите - те имат сметка от това, хората да знаят за тях, че са на мултиплекса.

+ Най-смисления коментар.

от каране на параходи може и да разбира но от информационни технологии - може ли да се справи с фейсбук дори ?!?!?

Папазов отрича да има проблеми с цифровизацията Възможно е в личен план другаря Папазов да няма,а за другите на кой му пука.

Тоя некадърник май въобще си няма понятие от цифрова телевизия. И защо от толкова време като се знае за това, не се взимат мерки за максимално покритие и качество. Милиони българи ще останат без ТВ след 1 окт. заради тези и предишните некадърници.И пйтал ли ни е някой дали искаме цифрова ТВ та ни набутват да купуваме декодери и антени-ЕС като е решил това, да покрие разходите на хората, а не да дава на чиновницити си по 20-30 хил евро заплати.

ДА СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ от някой най-после 1.Кой даде тези огромни средства за реклама абсолютно ненужна. 2.Защо не се спази обявения срок 1 септември. 3.Защо не се раздадоха декодерите навреме. 4.Защо не се внесоха декодерите директно и не се взе отстъпка за количесво и се възложиха на фирми и се платиха и 20 процента печалба на фирмите ,като с тези 2 операции оскъпиха декодерите почти с 40 процента ,от което ощетиха държавата с няколко милиона. ОТГОВОРЕТЕ НАЙ ПОСЛЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТЕЗИ ИЗЛИШНИ РАЗХОДИ. А това,че има такова покритие въобще не е вярно.

"Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов отчете, че експертите му са си свършили перфектно работата си по цифровизацията. Според него дори сме по-напред в ЕС по покритие на населението." Е И АКО ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ!!!! В София сигналът е по-лош отколкото аналоговия, та в други части от страната ли няма проблеми??? Аз съм с декодер от една седмица и виждам разликата - аналоговия сигнал с вътрешна антена е ясен, чист, картината е добра. С цифровия сигнал картината е добра, но звука е безобразен, Г-Н МИНИСТРЕ БЕЗ ПРОБЛЕМИ!!! Докога ще се криете зад постовете си ще се се държите надмено към тези ОТ КОИТО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ

Въпрос на некадърност от най горе до най ниското ниво. Чула жабата, че подковават вола, та вдигнала и тя крак. Един умник унищожи аналоговите телефони, друг - телевизията, трети - държавата. Некадърник до некадърник. София не е България и България не е само София. Господа експерти, излезте от София и ще видите, че в много селища, или част от тях нямат никаква телефона връзка, нямат телевизия, няма държавност.

Тия хора не са добре!

"Аналоговият сигнал и досега не е имал 100% покритие на страната" Ето тове беше много важно да се каже....

на тези от райони с планински терени - да им връщат парите ако са си купили "декодер" - да връщат декодерите и "помощите" - и да гледат сръбска гръцка турска и румънска телевизия

Мрежата ще се смути, дрОгари! Така каза бай Данаил, че ще стане, ако преобразува селските ретранслатори в цифрови :)))

Във всички новини ИМА-при Папазов няма!:)))

Ей сега ще разберем до къде е стигнала цифровизацията. Моля всеки който има някаква информация да я изложи тук. Аз лично опитах да уловя сигнал и мога да кажа, че в Шумен има цифров сигнал, но в Шуменска област няма. Споделяйте, след час ще обобщим!

искърско дефиле около Луково и Реброво на 22Септември2013 цифровизацията не е успешна ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ В ЕДНА важното да ги отчетем - не е нужно да го вършим

Възрастните хора от свогенска община са в потрес! Трябвало да ходят до Ботевград ЛИЧНО?! за да си получат декодерите. И защо? Защото в София нямало. А и да има, може ли един човек над 80 г. да бие път до София или Ботевград за да получи нещо, на което има право?! Нали има регионални структури на Агенцията за социално подпомагане, толкова трудно ли е било да се доставят по места и по списък на правоимащите декодерите?!...

Към 22.09.2013 г. в Ловешките села Абланица и Българене ЦИФРОВ СИГНАЛ НАМА! Г-н Министъра да обясни как пенсионерите в тах с пенсии от 160 лв. ще си позволят да плащат месечен абонамент на сателитен оператор???

София Света Троица не хващам БТВ ТВ НОВА !!

Лъжеш!

На 35 км. ос София в Стара планина , цифров сигнал няма, на 70 км. в същата посока с външна антена с усилвател излезе, но като замръзна та така около 20 мин. И на двете места аналоговата се приема със стайна антена.Изобщо работата е много зле и хората точно там където няма кабелярки или остават без ТВ или се бъркат за чиния.

Чия беше малоумната идея най-бедната държава в ЕС да има най-бързата цифровизация ? Кой от предишните управляващи взе комисионни за това ? Защо поставиха този неадекватен срок ? Писна ми от некадърни чиновници !

Прочети си написаното, за да разбереш защо сме толкова назад в развитието. Но комуниста си е комунист, той си е назадничев

Ако не се лъжа, първоначалния срок за всички в ЕС беше началото на тази година... После отложиха с година и края на годината трябва всички да са се цифровизирали или ЕК ще почне съдебни процедури за неизпъление на законовите срокове за преминаване към цифрова ефирна телевизия.

Срокът за целия ЕС беше още през миналата година.

Правилният въпрос е -защо започнахме толкова късно.Холандия е цифрова още от 2006-та...

Холандия е равнинна страна и няма никакви грижи с разпръскването на сигнала. България, обаче, е със силно разнообразен релеф и за да покриеш цялата страна, особено в неравнинните райони, трябва да наслагаш ретранслатори през няколко километра. Нали се сещаш кога ще се случи това - през 5 км в гората да има антени, защото някой има право на телевизия? Просто няма да стане. Но за това трябваше да се помисли по-рано.

Като му гледам изражението на лицето, както и начина по-който изглежда едва ли знае какво е цифровизация. Звучи като Съсела с ИНВОЦИИТЕ, той горкия понятие си няма от тези нещицанца.

Да кажат кога ще пускат нови програми че ми писна да чакам и да пресканирам ефира!!!