ЦЕРН кани религиозни лидери на среща

През 2011 година ЦЕРН инициира международна среща с религиозни лидери, на която да се дискутира взаимовръзката между физиката и религията.

Обратно в новината

Коментари - ЦЕРН кани религиозни лидери на среща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте! Радвам се за инициативата!Това е правилния подход. Но трябва да се започне от училищата.Да се смени имиджа на науката физика-да излезем от представата за объркана и трудна материя,неразбираема за много ,пълна с още по-неразбираемата математика. Преподавам на студенти и виждам какво е положението .Самата аз отдавна съм осъзнала,че метода на преподаване на науката трябва да се подмени-да преминем към по-атрактивни начини ,понякога да търсим провокативното.Такива са тенденциите в живота и ние трябва да ги следваме.Написаните скучно и сухо учебници не ни помагат.Теориите трябва да представяме интересно и не толкова математизирано.А физиците ,не със кратки биографии ,а по-човешки ,със техните интересни съдби и истории. Пожелавам на колегите от Варна,които,както разбирам ще бъдат поканени на тези срещи в Швейцария,успех и след като се върнат да популяризират видяното. С най-добри пожелания: Хр Спасова

Браво!!! Така ще се види голия задник на доста от тези религии. И великата мъдрост на една от тях. Браво на учените, които инициират тази среща, браво!!! Прекрасно е да гледаме истината в очите!