Шоков скок на акцизите за цигарите и горивата

Министерство на финансите обмисля да вдигне драстично акциза върху цигарите и горивата от 2010 година.

Обратно в новината

Коментари - Шоков скок на акцизите за цигарите и горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на бензина ще скочи с 3 стотинки, а на дизела - с 2,8 стотинки. Не е болка за умиране. Ако никой не беше повдигнал тоя въпрос, хич нямаше и да разберем - те и без това цените на горивата варират всяка седмица...

Искам да ми изброиш поименно в кои страни с низша работна класа и от третия свят си бил и си ги видял колко пушат.В Гърция,коят е по-добре от БГ пушат масово,в Япония и Китай,за твое сведение съм бил там пушат,в Хърватска пушат,в Унгария-също,да продължавам ли?Спрете с тези глупости.Докато се джафкаме кой пуши и кой не такъв са ни го приготвили,че ще ни изкочат очите и на пушачи и на непушачи.Кретени,сяк от акциза ще ви ги раздава Дянков на вас.

Хехе, ами хаиде и рибата и ракията и кока колата да станат по 20 лв защото аз пък не ги обичам. На фона на това, че бензина се вдига цената на цигарите ще е добрата новина...Защото за глупчовците, които не схващат - цената на горивата се отразява на всички стоки и услуги. И то само на горе.

ia stiga ste se oplskvali.t ova e 4udesno! nai-nakraia balgarina da se osvesti i ostavi cigarite.ami tova e sramota. samo v strani ot tretia sviat i takiva s preobladava6ta niz6a rabotna klasa se pu6i tolkova, priznak na bednotia i nisak intelekt..!!!

Опалаааа,към цигарите се присъединяват и горивата.Що замлъкнахте,къде ви отиде радостта?Тъкмо няма да карате коли и ще вървите пеш,което е много здравословно.Въздухъ ще стане чист и няма да смърди на изгорели газове. Приветствам цена на литър бензин 10 лева,толкова е на остров Тимбукту.

Аз не съм пушач,но ми прави впечатление че всички,които пушат около мен,използват цигари без бандерол.Разнасянето на такива стекове с цигари е нещо като всенароден спорт.Интересно ми е защо правителството спи по този въпрос - каква полза да вдигаш акциза,като всички пушат безакцизно?

Съгласен съм, че повишаването на акциза на горивата е много по-опасно и значимо от този на цигарите. Косвените данъци в България и така са необосновано големи. Явно се чудят как да напълнят бюджет 2010. Ще се оправдават с кризата. България оцеля без особени сътресения докато света се тресеше от криза. Сега когато Г 20 официално обявиха края на кризата нови управленци се готвят да спретнат на страната локална криза. А обещаваха понижаване на ставките на ДДС и осигуровките ....... Да вдигнем акциза с 4% пък после да намалим ДДС с 2%. Хем е изпълнено предизборното обещание, хем цената се е покачила с 2%. Мерси за такива намаления. Дано се замислят след като загубят кметските избори в София.

На гербарите честито! Нов гаф на Яйцеглавия.

Айдеееее почна се голямата скъпотия и по голяма мизерия!!!

Дянков,това да не си го писал ти?Съдя по граматическите грешки,нали си бил дълго в САЩ и си позабравил българския сигурно. 1.Какво са мислели ТАШИТИ прадеди не знам и не мога да знам,честно да ти кажа не ме и интересува твърде.2. И аз си плащам здравните осигуровки.3. Погри се за това да има кой да ти сложи инжекцията на теб,че умират и непушачите,представи си!4.Къде , на кого и за какво ще си дам парите е моя и само моя работа.Ако ми е кеф ще си паля с тях камината .5.Ти си последният човек, с когото ще дискутирам точка 4.6.Мисли с мозАка си,колкото го имаш преди да пишеш.7.Горещо ти препоръчвам едно полезно четиво,казва се Правописен речник на българския книжовен език.8. За пунтуацията ще говорим после,като овладееш правописа.9.Дерзай!

трябва да направят кутията по 100 лв и да пресекат контрабандата. Така най-сетне народът ще се събуди и ще подхване почина Като не можеш да запалиш цигара - запали депутат. Така взеки ще купи малко от много скъпия бензин за да палне задника на някой изедник, и ще има постъпления в бюджета. Тогава следващите боклуци няма дори и да си мислят да вдигат цените на каквото и да било.

Пич, ти можеш ли да напишеш поне две думи без грешка? Ако съм на тебе никога, ама НИКОГА повече не бих писал нещо, което би могло да се прочете и от други. Води си записки в тефтерчето (за собствена консумация) и като завършиш втори клас, пак ела тука.

До До Всички немеслещи (28.09.2009 г. 11:52ч.) - предполагам, че много хора ще постъпят с цигарите като постъпват с алкохола - ще минат на домашно производство. Има и нещо друго - има прагове. Когато една кутия цигари е с производствени разходи лев до лев и 20 и отгоре я обрулят с 2 лева акциз и върху така образуваната нова цена набичат и ДДС, нещата съвсем излизат рамките на нормалното. Същото ни готвят и за бензина, но тук нямаме изхода домашно производство или отказване. След горивото всички цени ще тръгнат нагоре. Така ще се получи и една хубава инфлация. Ще обеднеем всички, заради краткосрочното попълване на бюджета.

Бойко да му мисли-ако се съберем и организираме партия на пушачите и пушачките,както сме половината населени отива увехналия му герб-ер на изборите.Ще го запишем и него ,ако се примоли,че и той пуши.

Чудят се как да напълнят хазната. Ако на човек му скочат с 50лв разходите за транспорт - това е пагубно за едно семейство. Затова има по-благоприятен вариант - данък криза - да вземат от богатите по 5-6 милиона и нещата ще са ОК. Ще ги икономисат от любовници само.

До кога бе братя Българи ще си затварате очите и завирате главите в пъсъка? Защо не спрете да пълните джобовете ва шипа престъпници и огромно пасмина цигани по пазарите които продават тези цигари без бандерол? Защо не помислите какво пушите като ги взимате от тях?Защо смятате че вие сте на далавера а останалите бунаци? Чия икономика оправяте с купените цигари от пазара? Защо като си тровите организма не дадете част от парите в държавата та като почнете да мрете от цигарите да има койда Ви удари една успокояваща инжекция? До кога ще мислите със задните си части, без да има и капка разсъдък от някой от Вас? Толкова ли вече сте оскотели та сте се превърнали в обикновени животни ,чакали изяждащи сами себе си? Защо да Ви е виновно пак поредното правителство за нещо което Вие сами може да решите? Какво трябвап да се случи в тази държава за да си размърдате мозаците които са гранясали от безумията които се ширят в това общество? Няма ли най сетне да се захванем сами всеки на своето си място да почнем да си оправяме колибата в която сме се сврели и жалко съществуваме? МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОЧНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ КОИТО ТУК СТЕ СЪТВОРИЛИ! ТОВА НЕ Е МИСЛЕНЕТО НА ТАШИТИ ПРАДЕДИ!

Пичове, за цигарите иди дойди, но за БЕНЗИНА!!!! Разбирате ли, правителството ни си е харесало цената на бензина, когато нефта беше два пъти по скъп. Сега иска да ни пробутат бензина на същата цена, но повишението да дойде от техният си пай. Сякаш сега им е малко, че около половината от това което плащаме на безоколонката отива в бюджета.

Колкото и да е абсурдно повишаването на цената на цигарите ще срешне много по-голяма съпротива отколкото на горивата въпреки ,че по скъпото гориво удря в цените на всички стоки.Дори простата сметка може да покаже ,че дори по-скъпи цигари се купуват веднъж на ден (айде по две понякога ,а може и да ги откажеш и да те хванат за онази работа вместо да ти бръкнат в джоба)всичко останало дори и да са стотинки всеки ден много повече ще ни бърка в джоба -но кой си играе да смята?

Колко сме жалки, виждате ли?! Този пушел, оня - не, и какво от това...? Хорски препирни, и то на комплексарска и злобарска основа. Аз мисля, че който каквото му се иска нека го прави и да не пречи на другия. А това че линията на правителството е неразумна, е от ясно по-ясно. И е крайно време, скъпи ми сънародници, да не постъпваме така крайно и да викаме нека ти, аз не пуша (както в детската градина), а да мислим наистина като нормални и възпитани хора, а не като пуснати от не знам къде. Ясно е, че в тази държава ти стягат бримката около врата до скъсване... Такъв садизъм едва ли може да роди всяка политическа глава, но в България това е точното политическо кредо.

Бойко,стягай си багажа и вън!Не ни трябва такъв премиер.

ДО до Elitarist (27.09.2009 г. 20:59ч.): Сега чети б а в н о за да разбереш: Два пъти съм спирал да пуша. Веднъж за 4 години веднъж за 6. Защото така исках. Това, че ти си решил да не пушиш си твое решение и аз го уважавам. Но ти ще уважаваш моето. И понеже виждам не ти се иска ще трябва да свикнеш с това - да уважаваш чуждото право на личен избор. Стопли ли най-после, че проблема не е в пушенето или не, а в безочливото поведение на хора като теб. Постоянно ползвам здравни застраховки. :) Не съм срещал застраховател, който да откаже да ми вземе парите. Що се отнася до цените, то ако цигарите се превърнат в елемент на разкоша в следствие на това, то ще бъда длъжен да пуша - защото мога да си го позволя. А ти вероятно и сега не можеш ......... :) То е като да караш кола от магазина или не ........... :)Ще забраните пушенето в заведенията? Много важно - ще станат частни клубове. Забранихте пушенето на работните места. Кой го спазва? :) Ще забраните пушенето на обществени места? Много важно и сега никой не го прави. Единственото неуобство за мен е забраната за пушене в самолетите, но за 10 години свикнах да не пуша в самолет. :) Така, че драги емоциите ти не са на мода вече 10 години. :)

ПУШАЧИ-БЪДЕТЕ НА ЩРЕК ЩЕ НИ ПРЕЕБАТ ЖЕСТОКО! НИЕ СМЕ МНОГО И АКО КАЖЕМ НЕ ОТИВА СИ ПРАВИТЕЛСТВОТО! ЖАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ КОГОТО УВАЖАВАМ И КОЙТО МОЖЕ ДА НЕ ДОПУСНЕ ПОДОБНО ГАВРЕНЕ С НАРОДА! ТОВА Е МАНИЕР НА КОМУНИСТИТЕ! ВНИМАВ УПРАВЛЯВАЩИ ! ПУШАЧИТЕ СА МНОГО! А ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ВОЮВАМЕ НА ТОЗИ НАРОДЕН ФРОНТ!.. УСПЕХА Е НАШ... ПУШАЧИ ОРГАНИЗИРАЙТЕ СЕ!!

Абе вие съсвем сте се сдухали. Що не узаконят тревата и проституцията, а барат цигарите. Като ги озаконят ци вземат пак пари за данъци, акцизи и други там глупости. Каото гледам повечето дами от този бранш искат да си плащат данъци и да работят спокойно. Жените искат да си плащата апък вие ги гоните странна работа.

НЕ ПИПАЙ ЦИГАРИТЕ ОПАСНО ЗАЖИВОТА. УУУУУУУ,ХА,ХА ХА ХААААААААУУУУУУУУУУ

ооооБЪЛГАРИНО САБУДЕ СЕ РАЗСАНИ СЕ. ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПЪШЧИ ДА СЕ САБЕРЕ ПРЕ ЕНДЕКАТО ДА САЗДАДЕМ ОЩТО НАРОДНА СТАЧКА

и 100 лева да ги направите ,пак ще са пушат,щото ще има черни продажби както сега ги има без бандероли и други работи,а печалбите къде отиват подзнайте от три пъти

до Мяу-пепел ти на езика,не му напомняй,че като нищо ще го въведе и това.

г-н борисов подайси уставката.уууууууууу

Целта е да има контрабанда, а от там кинти! Не си мислете че се прави за доброто на народа да се откаже от цигарите. То и сега има контрабанда, но на някой печалбите са му се видяли малки и иска да ги увеличи. Ако и баничките станат по 5 лева ще отима контрабанда на банички то е ясно...

ГОСПОДА УПРАВНИЦИ.ОПРАВЕТ БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕ ГЛЕДАТЕ ЦИГАРИТЕ.Е ДО БРЕ ЦИГАРИТЕ ПО ЕС-СТАНДАРТ ААА-ЗАПЛАТИТЕ ПО БАЙГАНЮСКА РАБОТА. КАВАТИ ЕВРОПА ВИЕ НИ ЗАКАРАХТЕ УУУ АФРИКА ПРИ АБУРЕГЕНИТЕ,ТУЗЕМЦИТ УПРАВНИЦИ НЕ ПИПАЙТЕ ЦИГАРИТЕ

Щом са толкова вредни що ни ги забранят? Щото няма да има АКЦИЗ. Това си е живо изнудване! Така тревата ще харчи по-добре. Утре ще я узаконят и нея, ама с АКЦИЗ. Това копеле що не сложи данък 1000 лв. за котките?

Много интересно - По-евопейци от Европейците сме, когато става въпрос за мерки, пълнещи хазната на Държавата. Все пак и пушачите имат право на избор - практиката май доказва, че всяка забрана и ограничения води до по яростна употреба...В този ред на мисли, защо не станем като Европейците по повод на правилата за движение и ИЗЧИСТВАНЕ на законите, които взаимно се изключват?! Бръкнете в джобовете, но надълбоко, на Безсмъртните камикадзета по пътищата - ще спасите наистина много животи!!!!

A dano !

Надявам се тази навременна и много добра мярка на правителството да издуха дима от мозъците на господа пушачите. Нека се опомнят все пак - сега 6лв утре 20лв - само така се отказват цигарите - с приказки не става. Краино време е да отстъпим място по брой изпушени цигари на друга държаваот ЕС!

Като гледам каква злоба и помия се лее...особено от клозетния пост на един ДОВОЛЕН/явно този човек е пристрастен не към цигарите,а към л...ната,че толкова често ги споменава/.Де да имахте такава активна позиция по всички въпроси и с такъв плам да критикувате всяка несправедливост.Дали ще пушат хората и как ще плащат за цигарите си е тяхна лична работа.Вие не пушите-ок,не се събирайте с пушачи и няма да ви смърди на нищо.По улиците може да се движите с противогаз,защото няма как да спрете колите.Аз не ям месо,но не бих казал - направете го 200 лв килограма,пада им се на лешоядите.Прочетете какво е написал Солидарен непушач и се замислете-ако има с какво.

Като гледам каква злоба и помия се лее...особено от клозетния пост на един ДОВОЛЕН/явно този човек е пристрастен не към цигарите,а към л...ната,че толкова често ги споменава/.Де да имахте такава активна позиция по всички въпроси и с такъв плам да критикувате всяка несправедливост.Дали ще пушат хората и как ще плащат за цигарите си е тяхна лична работа.Вие не пушите-ок,не се събирайте с пушачи и няма да ви смърди на нищо.По улиците може да се движите с противогаз,защото няма как да спрете колите.Аз не ям месо,но не бих казал - направете го 200 лв килограма,пада им се на лешоядите.Прочетете какво е написал Солидарен непушач и се замислете-ако има с какво.

Ами скоро са изборите в София... Недоодрани електорат трябва да си каже категорично мнението за политиката на новото правителство. Иначе може да се позабравят.

Какво общо има бензина с цигарите? Едното е средство да се придвижиш до работното място и това за почивка, а другото е наркомания. А и там има еко и др. такси, изисквания за катализатори... Сложете си и вие катализатори на цигарите и никой няма ди ви се сърди.

tova sa maloumnici,ot BB,ta vsichkite ministri-kvo da praim ,takaf e matriala -vreme e da se zaemat sas SUPATA

Прав си ,но НЕЗНАЕШ че никои пушач не е такъв ДОБРОВОЛНО.Т.е това е НАРКОМАНИЯ.Така че не съди за да не бъдеш осъден.

Предлагам заедно с цигарите и литър бензин да стане 6-7лв - да се видим богатите тогава. И по-чист въздух ще дишаме - хем без цигарен дим, хем без вредни газове

Реалната цена на кутия цигари над 10лв-необходимо условие за ограничаване на никотианозависимите! И да почерпят!

И какво излиза - гадните и вредни пушачи ще запълват бюдетния дефицит!!!! Пушенет забранено - нека Правителството да търси по-умен подход!

МНОГО БЪРЗО ТРЪГНАХТЕ ДА СЕ ЗАКОПАВАТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!!!!

Всяко правителство което търси как да измъдри от някъде лесни пари вдига акцизите, на цигарите и алкохола. Изобщо не си мислете че го правят за да живеем по-здравословно. Тези новите умници, по традиция, почват с изсилване, но няма да им се отрази добре на рейтинга. Не правете глупави сравнения с цените на цигарите в Европа и САЩ - в САЩ един работник изкарва 4000-5000 долара заплата, средната класа изкарва по 6000-12000 на месец, направете си елементарна сметка. Цигарите в САЩ са на различни цени в зависимост от щата и марката , от 3 до 6-7 долара, но средно са 4.50 - 5,50 долара. Храната в САЩ е по-евтина от тази в българия, потребителските стоки също. Това че американците не пущели са пълни смешки - пушат си като за световно и в кътщи и навън. Просто не се пуши в обществените сгради, но винаги има места за пушене отвън. Не казвам че пушенето е хубаво нещо, но мотивите на нашите управляващи не са хуманистични - просто се опитват да одерат още една кожа от нас по лесния начин. Българинът очевидно винаги изглежда недодран на всички новодошли на власт. И винаги се намират друга група българи, които да викат нека им. До следващия път, когато вече те самите са на ред... Вместо да злобеем, нека да се научим да бъдем солидарни и да се противопоставяме на всички самозабравили се вечни и велики управляващи. Ние сме ги сложили да управляват и ако ни управляват зле, наше свещено право е да им потърсим сметка и да изберем други. Това е смисъла на демокрацията.

Най-лесно се отказват цигарите! Аз лично съм ги отказвал поне 1000 пъти!

РЯДКОСТ СА ХУБАВИТЕ НОВИНИ И ТОВА Е ЕДНА ОТ ТЯХ. Жалко само, че цените са все още ниски и лайнарите все още ще могат да си ги позволяват. Ужасни са като засмърдят на димливите си ЛАЙНА, по добре да си ги дъвчат отколкото да димят. ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ЦЕНА ОТ 100 ЛВ. ЗА НАЙ ЕВТИНИТЕ ЦИГАРИ И ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО. Нека си ги пущат в кенефите, всяко лайно да си знае мястото!!!