Тръгват хайки за портокали и пържоли

Съвместни проверки на храните започват в страната от началото на следващата седмица. Ще се проверяват най-вече колбасите, цитрусовите плодове, пържолите и пуйките.

Обратно в новината

Коментари - Тръгват хайки за портокали и пържоли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко трябва да е?

Ле лееее ..... ама как ми писна от тия.....и глупостите , които бълват всеки ден....То все бяхме избирали невежи , но чак пък такива не бяхме....Вместо да се захванат с банките , изнудващи ни всеки ден .... с многобройните ,нагли и мързеливи държавни служители , те се хванаха да си правят пиар на гърба на бизнеса......това не е ли много жалко? Пфуууууу...

Кога не цъфнат 'планинюгите' и бюджета личен тръгне ти на зле Заплашвай ти популиски бандюгите със 'СОБСТВЕНОТО " ти МеЗеХе, дето сам ти взел си си го за мезе.

Сигурно и проверяващите са образовани и честни като Калина от ГЕРБ :)

Каллинка си е ваш внедрен агент. Да не забравяме, че дипломата и е одобрена 2008г. по времето на гея и бея, а после я насадиха като скрита лимонка във фонд Земеделие, да саботира работата на Найденов и да блъска донос след донос срещу него.Така че полечка, другарю

bobsyn@

Хи хи представям си какво ще стане ако вземат да обевяват покупните цени на стоките: - Обувки 10 лева на чифт - Наем и консумативи на магазин в мол 20 лева на чифт - Заплата на продавач 5 лева на чифт - Продажна цена 60 лева на чифт :)

Е те кашкавала още от началото на октомври го вдигнаха с 1/3... и сега с 1/3... Нямам си на идея какво е туй сирене за над 20лв/кг (Маджаров)? Те нашите крави сигурно са на ракетно гориво:)

Не можело от 10 да стане на 15 лева - еми явно може щом го е забелязал....Да се замисли защо става - в спекулата няма нищо лошо, но лошото е когато има монопол--само че той нещо смесва понятията

Виждам, че в постовете по-долу, се заговори за спекуланти, за бой по спекулантите, за регулирани цени. Комунизъм, здравей!! Както се казва, немаше и година и в главите на възпитаниците на Симеоново се пръкна пак това, за което са учили!!

До вчера Найденов обясняваше, че качеството е скъпо. Беше и е върл привърженик на стандартите за всьо и вся... Сега производителите го послушаха и вдигнаха цените, ама Найденов се завъртя и стана борец за евтинийката. И кога да му вярваме? Когато ни обяснява, че качеството е пари, или когато е популист и се бори срещу високите цени. Или да спрем да му обръщаме внимание въобще, защото говори каквото е необходимо да се чуе в конкретната ситуация, в зависимост от пиар стратегията. И затова най-често просто сипе нищонезначещи и незадължаващи думи. Прави си вятър...

Никой друг освен собственика не може да определя цената на стоката. Това требва да се знае от всички.Тука НАП има думата ,а не земедеският министър.В правомощията му е качеството на стокота.И как ще шпионират ли търговците,като вадят извадки за цените на които се копуват стоките от тъговците.Това си е търговска тайна.Най-много тъка се действаше по времето на Костов.Тогава искаха фактурите за покупка да са в търговският обект.След седмица- две новоткритият магазин на СДС активиста започваше да продава номенкалтурата на съседният утвърден вече обект.Хи!Не съм очаквал токова изказване ако е негово разбира се.Все по-малко демокрация се сервира от властимащите.

Това е така, но има закони против нелоялна/възпрепятстване на конкуренцията и картелни споразумения, а бога ми в тези браншове ги има колкото си искаш.

НАП ще ги оправи тях и то добре, както оправя ресторантьорите по морето.

Виждам, че много хора ритат срещу новината, други се чудят каква ще е ползата от всичко това. Аз приветствам това което чета, всички инспикции в условията на криза трябва да си върщат работата а не да хрантутим тази иначе мързелива администрация. Това разбира се не е задушаване на бизнеса както много хора биха изревали а едно разумно дисциплиниране - показване, че тук има ред който трябва да се спазва. Спазването на реда е нашият цяр, ще си тънем в калта докато не се научим да го правим! Инспикциите вън - на работа! Не глобявайте, предупреждавайте - а след няколко неспазени предупреждения - най строгите възможни санкции!

бой по спекулантите,санкции солени.интересите на потребителите са най важни защото това сме всички ние...

А защо все подминавате млечните продукти. Сега вече си ядем сирене с палмово масло, само че го плащаме двойно по-скъпо от преди популистките изяви....

Отново евтин популизъм от Миро-ирландеца.Тези по горе изброени службички служат за уреждане на близки на управляващите и за борба срещу конкурентите на тези които си плащат подобаващо.

Това не е пазарна икономика и не се случва никъде в Европейския съюз, възмути се земеделският министър на спекулата.

.........възмути се земеделският "министър на спекулата" :)))))))))))))))))

К'во се хилиш бе - съвсем точно са си го написали хората! Министър е на спекулата човека. А думата земеделски е поставена там, за да се знае, че е селяндур :)

Поздрави! Искрено се смях - благодаря:о))))

колкото и да не ни се иска,живеем в пазарна икономика,и ако цените са коректно обявени само конкуренцията може да им повлияе

Точно. Другото е чист популизъм.

Картелните споразумения за изкуствено завишаване на цените се преследват от закона!