Експерт: Храните у нас се продават по европейски цени

Цените на храните у нас наближават средните европейски равнища, каза за Нова Виолета Иванова от КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Храните у нас се продават по европейски цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Експерт: Храните у нас се продават по европейски цени, А ДОХОДИТЕ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС.

Интересно нещо, вечно властващите бивши и сегашни комунисти/социалисти си избиват и малтретират електората (пенсионерите).

Добре тогава, а като направиха цените на лекарствата по-ниски какво стана? Намериха се тарикати, които ги изнасят и правят пачки. Не стига това ами въртят схеми с болници и аптеки и източват Здравната каса. Половината изплащани от Здравната каса скъпи лекарства са изписани по фалшиви протоколи, т.е. хората не се нуждаят от тях даже някои изобщо не подозират, че на тяхно име се изписват лекарства по за хиляди левове. Кой в България има право да изписва лекарства-отговорът на този въпрос е ключът за палатката. И това го знаят тези, от които зависят нещата, но те са или в тази схема, или в съседната. Гарван гарвану око не вади. Така стоят и нещата с храните, ако тук са евтини, в съседство са скъпи и някой ще ги изнесе, само че в този бизнес държавата не се меси, а при лекарствата могат да се намерят( даже има) схема за решаване на въпроса с ре-експорта, но факторите са заинтересовани тя да не се случва за определени позиции. Имаме капацитет за вдигане на доходите с 20% без това да се съпътства с инфлация, но икономическият ярем е изгоден за политическата класа, но мизерията ще избие нанякъде

обичта на народа е безгранична и си личи по имената си личи на списващите

Не само храните. А,ЛЕКАРСТВАТА? Чудо голямо. Българите са обречени и на доизживяване

България е социален експеримент на илюминатите - най-високи цени - най-ниски заплати, след успешното му приключване българският модел ще бъде наложен над цял свят.

Храните в България са по-скъпи от същите артикули в Германия и Австрия ! Някои цени в България са в десетки пъти по-високи от тези в германски супермаркет ! Всеки може да провери това ! А доходите са 10-20 пъти по-ниски !

И във Франция са по-ниски цените...

Пенсиите ,оправете пенсиите за да не убивате възрастните хора ,тези които построиха това които корумпираните крадът с две шепи.

И кво от тва ?

Да не си посмял повече да искаш да влезем в Шенген или в еврозоната, докато не станат и заплатите Европейски. Не направи ли сметката на този изстрадал народ, че получава 1лев, а плаща 1евро! Оправи си аритметиката или не ставаш за европейска математика!

Народните ни избранници са много чувствителни на тема ЗАПЛАТА! При най малкото колебание на обезценка на трудът им, следствие на икономически фактори, веднага гласуват за индексация на възнагражденията си! И те са работници но, с привилегията сами да определят и индексират възнагражденията си!

Стига сте се шегували! В цял свят заплатите са 7ъобразени с екзистенц минимума! Няма формула за цената на труда! Трудът на работника се заплаща от работодателя на база положителен финансов резултат. Колкото и да е по-голяма печалбата на работодателя, работната заплата не зависи от нея а, от волята на работодателя! Така се трупа капитал за сметка на работника Заплатата винаги я изчисляват на 0аза, с тези средства работника да покрие жизнените си нужди, да се зъзстанови но, не да умре от глад, от заплата работника не може да спестява...! Такива са правилата на съществуващата система. Високият стандарт се постига с искане от работника на по добро заплащане, с добре познатите методи на стачка и протести! Докато не заплаче детето, майка му, няма да се сети да го нахрани ... С писане и жалване във форумите, заплатата не става по висока ...

у нас се продават по европейски цени, но ги купуваме с български заплати и пенсии. Това не ме храни.

Така ще е докато ни УПРАВЛЯВАТ ЦЪРВУЛИ ! Тия дето мигат да управляват, седят и гледат от страни и се любуват на мизерните си доходи.

Ей това е проблема на българите! А наш Боко се занимава със западмите Балкани които икономически са много по добре от нас! И това благодарение на предателите и рушителите на съвременна българия от 1989г насам!

Да, сигурно затова затова вчера видях шампоана , който си купих за 4 паунда от супермаркет в Англия, в наша известна дрогерия да се продава за 19,99 лева.

да ми ядете * господа управляващи

много точни изчисления на любимата ни власт.80 % от пенсионерите не могат да достигнат тези цифри на живот.

E за да произвеждаш нали ти трябва първоначален капитал - пари демек. Като не можеш нищо да заделиш с мизерната заплата ... Кво праиш? Западът НЯМА интерес ние да обновим производството си, нали за това ни го закриха. Еййй, мислете малко бе, не беше толко отдавна разсипията на държавата ни.

западните търговски вериги за европейските цени.

Цените европейски, заплатите - африкански!

В първите години на прехода имаше една мантра ,че при социализма сме еднакво бедни , а при сияната зора на демокрацията ще сме различно богати .Оказа се много , ама много вярно.Еди живеят в резиденции, карат ,по точно возят ги в Майбах, бенлита ,ролсове ,богатита и т.н , а други имат основен източник за препитание ,кофите за боклук,разбира се в свирепа конкуренция с бездомните псета.Ето вече сме достигнали Европа по цените ,може ,макар и малко вероятно да ги достигнем и по качество , а за доходите това ще стане, ама друг път

Ти ровиш ли по кофите за боклук или като коминтернофско отроче ти напълниха гушката с крадена народна собственост ???

Питам нещо да не е така или да съм излъгал

Да, на по-високи цени, но и по-ниско качество !! Радостно , нали !!

Доста от храните в България са на значително завишена цена. Конкретни примери много: каничка сметана за кафе, в български супермаркет струва 99 ст. или 50 цента, същата каничка в Германия е 30 цента. При кафето разликите са още по-фрапиращи - при една марка, която се продава и у нас на цена около 32 - 35 лв. пак в Германия струва 8 € за кг. Да не говорим за сирената от Франция или Холандия - тук цените им са двойни. Маслото също.

Млякото и маслото са на двойни цени в БГ. Яйцата доскоро също бяха доста по-висока цена, но напоследък цената спадна до 40% отгоре. Кафето и сирената също са по-скъпи у нас. Месото изглежда по-евтино, но това е защото го продават не транжирано и докарано до готов за употреба вид, а просто насечено на парчета. Като си го оправиш в къщи, месото излиза и по-скъпо от Европата. Въобще, ако нещо е по-евтино, то е в резултата на ниското качество.

Сметанките и мухлясалите сирена са стока от първа необходимост!

Простите мозъци като теб май не правят връзка с необходимите суровини, а?

Политици,търговци и там разни "специалисти":трябва да се вдигнат цените и таксите Защото от цяла Европа при нас е най-евтино. Народа:ами заплатите,кога ще ги стигнем европейските заплати? Политици,търговци и там разни "специалисти":ами виждате ли,то такова и икономиката и развитието на страната не го позволяват.

Е то и "българският бизнес" е така. Постоянно реват как им бил опрял ножът до кокала, как нямали никаква възможност да вдигнат заплатите, как заплатите и без това били прекалено големи, как производителността била ниска, а после с едни от най-високите печалби в цял ЕС и като има три почивни дни един подир друг, твърдят, че имат загуби за стотици милиони. Парадокс!

Ами произвеждайте колкото европейците и ще имате толкова пари. Ама около нас сумати фризьорки и продавачки по цял ден пушат пред сергиите си и реално работят по 1-2 часа дневно.

Западняцине ни затвориха производствата, не ни е разрешено да произвеждаме нищо! Само да им купуваме отровите. А и с мизерните заплати не можеш да отделиш за храна, камо ли за капитал за бизнес.

..тъй тъй....ТЪЙ ДЕ....ТЕ ФРИЗЬОРКИТЕ И ПРОДАВАЧКИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ!!!!!!!....Ма сигурно си БИЗНЕСМЕН.......

да произвеждат по-качествени стоки от европейските, да ги продават на същите цени и така ще завладеят пазара, но чудно защо не използват тази възможност ???

Щото е пълно с овчедушни българи, които смятат, че "родното е най-добро", пък от запад внасят боклуци. После лапат яйца с фипронил, сирене с олио, кашкавал от сухо мляко, масло с фунгицид, пилета с 50% вода, колбаси с менделеевата таблица вътре и хляб с по 15 съставки, 11 от които нямащи нищо общо с хляба, и всичкото това на по-високи цени от вноса. Ама родно! Значи убаво, няма начин! Ганю не мож го мина с тия западни боклуци, той е тарикат и знае кое-как!

Ти знаеш ли, че немската марка Еспри шият в Русе? Очевидно производството е достатъчно качествено. Заплатите на шивачките естествено бг стандарт.

В България на фона на доходите могат да бъдат опредлени като безобразни и скандални. Единствено цените на услугите говорят в полза на България.

Това е, защото работим за жълти стотинки. Има разлика и в данъците, които плащаме, но при високи заплати ще се вдигнат и приходите на общини и държава от данъци.

значи, цените ни европейски, заплатите - библейски!?!

Валидна ли е още снимката на шоколад Своге в Холандия ли къде беше, дето беше около 2 пъти по-евтин, отколкото в България?

Е, остана една дребна подробност. Няма го средното европейско заплащане, но да не издребняваме...

Ейй ...с голямо бутане заплатата ми е 400 евро(висше образование и 30 години стаж по специалността),а цените са ми европейски...да се смееш ли да плачеш ли ???

За 30 години да беше станал водещ специалист в областта си или собственик на печеливш бизнес! Ама гледам компютър и нет имаш, значи добре си живуркаш.

Тебе като те гледам по кое време си на линия май също не си от водещите специалисти ами си някой наш човек.

Нима трябва да си експерт, за да констатираш това?!?

Храните може да са на същите цени, но пък тук в Англия всичко останало е по-евтино! Освен цената на труд, защото МИНИМАЛНАТА часова ставка е грубо 8 паунда или пак така грубо 16лв. В смисъл тук най-лошо платените се прибират след 8 часов работен ден с грубо 120 -130лв. Друго си е в България най-ниско платените да се прибират с 25 -30 лв след същия положен труд! Само да кажа, че и цените на горивата и тока са пак приблизително същите. Не трябва да си експерт, за да разбереш, че те крадат и набутват с труда, който полагаш за работодателя си!

Е, не са 25-30, а около 20-25. Което е още по-зле де.

Само може да уточниш как живеят повчето БГ там..

Недей да заблуждаваш хората, наемите в Англия са много високи, напротив само храната е с ниски цени и минимална надница ама въобще не ти стига за нормален живот, с къща кола почивки и тн

ЕВРИКА! ОТКРИХМЕ ТОПЛАТА ВОДА! ТОВА Е ОТ МНОГО ГОДИНИ ТАКА, САМО ДЕТО ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА НИ ЕВРОПЕЙСКИ. ПРИ ТЯХ И ХРАНАТА Е КАЧЕСТВЕНА, А ТУК ИДВАТ БОКЛУЦИТЕ.

За качеството на зеленчуците мога да споря от личен опит. Там всичко е пластмасово, което се опитват да наложат и при нас със стандартите си.

Напротив , даже са боклуци европейслите храни, наложиха химиите и гмото

Истината е, че цените в България са по-високи от средноевропейските цени,а не 70% от тях, както пише в новината. Достатъчно е да се сравни качеството на закупувания продукт, за да се разбере защо е така. Ако в България плащаме за някаква храна примерно 7 евро и то е примерно четвърто качество, то в Европа плащат 10 евро за 1 качество, а четвърто качество храна изобщо не можеш да купиш. Ако по качество храните са близки, то в България струва повече.

А заплатите защо не са 70% от европейските ? ДОКАТО ИМАМЕ ПКИ ВМЕСТО ПОЛИТИЦИ ЩЕ Е ТАКА !

ти си се объркал, ако мислиш че политик дава заплатите... трябва да имате предприемчиви хора които да стартират бизнеси, да наемат хора и да им плащат заплати. Колкото повече бизнеси търсят хора, толкова по-трудно ще бъде да се намерят тези хора. Така се предлагат все по-високи заплати и си крадат работниците един друг. Така е в моята държава - не ми дава политика заплатата :)

Естествено, че не политикът е този, който "дава заплатите". НО политиците с политиките си и законите, които приемат, са тези, които определят бизнес-средата за развитие в една държава и привличат инвеститорите, които създават работа и раб. места! Сега, ако погледнем конкретно в България и видим нивото на ПЧИ - ще ни светне веднага и каква точно бизнес-среда е създадена тук - това първо!;) После хвърляме един поглед и на нашенския, роден бизнес - и тук е страшно, защото бизнеса в голямата си част е "отглеждан" от политиците - разврата е в т.нар. обществени поръчки и %, който бизнеса трябва "да върне" към съответната партийна каса - не е малък, хич даже!;) Оттук следва и затруднението за бг бизнеса - трябват им кадри, висококвалифицирани, но те искат повече пари, а бизнеса ги дава за "благодарности" на политиците, пък и за тях трябва да остане - къщи, коли, любовници, екскурзийки ... Абе не е лесно - мъка, мъкааа!;))

Абе, веселяк, я кажи кой предприемчив бизнесмен ще инвестира в бизнес в България, където политиците изменят законите по два пъти в годината! Където политиците използват НАП, прокуратура, ДАНС и полиция за натиск над неотчитащите се бизнесмени! Хайде, моля ти се без лозунги!

стоките второ и трето качество се изнасят в бг, и тук успяват да ги продават на цените на стоките 1во качество в европа. а глупавият дебилен народ купува и не се оплаква

Добро утро, с риск да си навлека коментари ще кажа, че цените в повечето европейски страни са по-ниски и качеството е по-добро от колкото у нас. Голямо количество от храните са или с по-ниска цена или в най-лошия случай на същото ниво, но качеството е от земята до небето - разлика. За справка, в Испания много малко храни са по-скъпи от тук, а основната храна е осезаемо по-евтина, осезаемо! Във Венеция, където цените са от друго измерение, ако отидете в магазин да си пазарувате ще видите, че цените са като в България, качеството е на супер ниво. В Гърция няма какво да говорим, храната е на много високо ниво, като изключим зеленчуци, което е учудващо, но цената е като в БГ и понякога по-евтина. Слагам една голяма скоба, че на всякъде в ресторантите им е по-скъпо от колкото в България, но това е в световен мащаб така. Споменах ли Истанбул ? Е там е рая на храните, тези хора ядат много вкусна и евтина храна, като кажа евтина, то наистина е много евтина. Преди два месеца там си взимах грозде за по 1,5лв. а тук беше 4-5лв и на горе. .... П.С Само едно не мога да разбера. Диктаторския подход на нашита ... "класа", защо все още смятат, че сме зад завесата и не излизаме по света, та постоянно ни казват как тук сме много добре, а другите са зле и да сме доволни на нските заплати и т.н Има много хора, които живеят ден за ден и не им пука какво става, но има и много които излизат, пътуват и виждат свят и качество на живот!

Хахаах.... трябва ли да си експерт, за да установиш това???

Нитоцените нито качеството нито доходите са като в Европа.

ами като е скапо не купуваите бе, в варна заплатата е 2000 евро ама трябва да си интилигентен да ги искарваш тез пари хаха!!

Не разбрах, това шега ли е или си неграмотен?

Не - той просто е "интилигентен" и "искарва" пари;))

a, ви ай ай, според мене трЕбва да си психопат и садист-масов убиец, за да вземеш тия пари във варна или където и да било в българия....затова тия заплати са само в онова гнездо на убийци на жълтите павета и никъде другате в тая държава ли е що е, вече никой не знае. В сравнение с психопатите в българския парламент и минитерства и ужаса, мизерията и бедността, който са плъзнали из територията на тая държава- концлагер,хитлер направо може да бъде обявен за хуманист..

за храните ясно, дай да видим къде се намираме по заплати...

Госпожо Иванова, преди да давате такива изявления, обиколете държави като Германия, Франция, Испания, Холандия, ... там ЦЕНИТЕ в големите вериги за хранителни стоки СА ПО-НИСКИ, отколкото в същите вериги у нас.

И къде ги бутат тия заплати нагоре? Май, само в новините...

Е, не е само в новините - последно "ги бутнаха" на депутатите, преди това на ченгетата, т.е. в т.нар. бюджетен сектор си ги бутат реално, ама в реалния, който де факто им прави парите, ги бутат виртуално;))

да защото такива като тебе реално работите виртуално

Шилo

Цените същите. А качеството??? У нас в храните се блъскат огромни количества пълнители, консерванти, подобрители(?) и всякакви други боклуци, затуй сме на първо място по сърдечно-съдови заболявания.

Цените на повечето хранителни стоки в Германия са между 2 и 3 пъти по-евтини отколкото в БГ и много по-качествени.

Тук всичко е извратено цените по магазините отдавна са даже по високи от много страни в Европа. Цените на услугите също постоянно растат ако примерно викаш техник вкъщи ти искат 20 лв само за идването. Цените на абсолютно всичко отдавна са достигнали европейските а заплатите кретат на ниво 2007 година влизането в ЕС. Е как да се случат нещата, обедняването е масово а работодатели се бият в гърдите че дават 1000 лв. чисто, който в София не стигат за един човек. Не става такъв живот със семейство как се води това е престъпление спрямо всеки в тази държава!!!

Ми значи дохода на техника е над европейския. Стани техник и ти!

То да бяха само храните. Дори в някои случаи са по-евтини! Единствено алкохола и цигарите са значително по-скъпи на вън в страните на ЕС. Но дори и това е в РАЗРЕЗ С ТАКА ПРОКЛАМИРАНАТАЮИ НАЛАГАНА ОТ ГОДИНИ....,,ПАЗАРНА ИКОНОМИКА".... Нищо общо нито с пазар,нито с основният закон на икономиката....,,ТЪРСЕНЕ-ПРЕДЛАГАНЕ".... Всичко в ЕС е обримчено с административни окови и...ДИРЕКТИВИ....ПО ЯКИ ДОРИ ОТ ТЕЗИ ПРИ ПЛАНОВАТА СОЦ.ИКОНОМИКА,КОЯТО....ОТРЕКОХМЕ !