”Гражданската отговорност” поскъпва

По-скъпа "Гражданска отговорност" ни очаква от Нова година. Задължителната застраховка ще струва с 10% повече, прогнозират от бранша.

Обратно в новината

Коментари - ”Гражданската отговорност” поскъпва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой случайно, дали знае колко струва гражданската отговорност в Холандия?

Ще се дигнат нали мутрите се готвят отново да дойдат на власт. Само, че може да им излезе крива сметката, при това бързане. Може и да не им се отвори парашута, а ако недай си боже се случи, ще има едно миналогодишно повторение!!!

имало и други "свещени крави" , като им потрябват пари и нагоре ....

Стига сте се плюнчили! Това е всяка година, въпреки, че в последните две години ГО даже поевтинява! Аман!

Мръсна рекетьорска мафия! Мутрите си направиха фирми и си приеха закони! Узаконен рекет и грабеж!

Това да е проблема.

Докато КТБ не изплати всичко и напълно, няма застраховки, няма глоби, няма данъци, няма плащане и на осигуровки. ДГД.

KASKO I GRAJDANSKA ! DAVAT GARANCIA KOLKOTO I NA GARANTIRANITE DEPOZITI.

Поскъпването е зле аргументирано!Обяснения за квартални идиоти!

От къде на къде ще се увеличава? Защо компаниите прост не извадят две цифри на показ колко са прибрали и колко са дали че да се види? А пък глупостта за каското е крилата. Имали разходи, ами че това е риска на бизнеса. аз досега не съм си получавал парите по застраховките обратно ако нямам щети през годината

ХА ХА ХА...ГРАЖДАНСКАТА ПО СКЪПА....ТОКА ПО СКЪП....ХЛЯБА ПО СКЪП...БАНКИТЕ КАТЕГОРИЧНО НЕ ЛАПАТ ОТ ВИСОООКИ ЛИХВИ...НЯМА НИКАКВИ МОНОПОЛИ В ДЪРЖАВАТА КАТО "ЛАФКА" И "АВАНТИ"...ИКОНОМИКАТА Е В РАСТЕЖ

За съжаление това е картинката в България.Повечето или бягат или си траят

Айде, пак двойни стандарти. Като говорим за брой катастрофи не сме статистици, като стане въпрос за заплати, ставаме.

Ако не от друго поне от колата успях да се откажа и останах адски учуден,че с такси ми идва дори и по-евтино,от колкото да поддържам личен автомобил.За какво е цялата блъсканица - да се каже,че и аз съм част от стадото,което шофира.

ще трябва да изземат предната регистрационна табела на тези, които нямат гражданска отговорност, защото много тарикати карат без застраховка. Също така трябва АМА МНОГО СПЕШНО да се изземат фалшивите/купени/ шофьорски книжки. почти всеки циганин има кола и купена книжка, както и да се засили контрола при техническите прегледи/пълно е по улиците с разпадащи се коли с гуми на галоши, късащи се колелета и без спирачки. Чак тогава ще намалеят произшествията.

и как точно частна фирма ще вземе нещо дето ако не знаеш е държавно?

Е нали идва всенародната любоФ Бойковата Тиква и трябва се събират пари за да крадат тиквоидите

Естествено, че ще вдигат застраховките - вие да не сте очаквали нещо друго? Вдига се тока, парното, хляба, месото ... Реално поскъпването на живота обхваща всички сфери. Защо очаквате да не вдигнат застраховките? Щото не е справедливо ли? Така е, е и?

Къде е логиката, хората уж намаляват, а пък щетите са увеличавали. То по тази логика, когато няма хора има най-много злополуки. Интересно, кой ли ги прави - извънземните ли!? Поредната лъжа. Само се чудят как да ни вземат още пари.

Егати мошениците. Такава градушка има за първи път от 42-ра година досега. Освен това удари само София. Те щели да вдигат заради нея каското с 20%... А парите от застраховки от 42-ра година досега през което е нямало такава градушка къде са?

За всички е ясно, че щетите с всяка изминала година се увеличават - има ръст на щетимостта с 15-17%." Е каква е тази глупост? Шо да е ясно? Това да не е инфлация та да се покачва всяка година? Напротив - колите стават все по-сигурни с всяка година и би трябвало да намаляват катастрофите - поне теоретично.

Ами катастрофите намаляват и според статистиката на КАТ и то при увеличаващ се брой ППС. Но иди да обясняваш нещо на мутрите. С благосклонното съдействие на държавата продължават да си правят пари на наш гръб и то да беше само гражданската отговорност...

Колите може да стават по-сигурни, но шофьорите стават все по-големи олигофрени! Докато извън града най-честата катастрофа е челен удар, а в града е сгазен на пешеходна пътека така ще е!

КОИ СА ЗАСТРАХОВАТЕЛИ???- ДРУГАРИТЕ ОТ БКП-Д.С.ТОВА СА ТЪРТЕИТЕ ОТ ВТОРИЯ ЕШАЛОН НА 15/15.СТОИ НА БЮРО И СЪБИРА МЪНИ-МЪНИ!!!ТАКА ГО Е УЧИЛА ПАРТИЯТА-НАША,А КОГА СИ ИСКАШ ПАРИТЕ-НЯМААААААА.

Не стига, че колите ни са стари, защото не можем да си позволим нови с тия мизерни заплати, не стига, че улиците и пътищата са разбити, не стига, че природата непрекъснато се бунтува и ни наказва / ние сме си виновни за това/, не стига, че се крадат и подпалват колите от разни мародери и никой нехае в тая държава, не стига, че горивото е скъпо, не дтига, че трафикът е ужасен, не стига,че трябва да се плащат винетки, данък и технически преглед, щото , ако няма това ти правят и "солени"актове, ами сега и по-висока гражданска!ЗА КАКВО?! ЗА ЧИЙ МИ Е ТАЯ ГРАЖДАНСКА, като полза от нея-НЯМА?! ЕГАТИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА!

за кой няма полза от гражданската. трудно ли е да схванете че гражданската покрива щетите, които вие сте причинили. иначе като забършеш няког на кръстовището и имаш вина, ще трябва да плащаш щетите от джоба си. или ти си от тия, дето са на социални помощи и това не те интересува, човека които си ударил да се оправя

Преди 7 месеца едно ботевградско 18-годишно лайно със собствен Голф ми размаза колата и рани детето. Осъдиха го копеленцето на 1000 лв. глоба а аз още не мога да си прибера обезщетението от неговия застраховател по гражданска ... е.ал съм им застраховките и пи.ая на бг съдебната ни система ....

тези статии ги четем всяка година, ако един вдигне с много, всички ще се застрсховат при друг.

Ами, като са се увеличили щетите да си търсят увеличението от тези, които ги причиняват.

и сега тия, които причиняват щети плащат повече. освен това компаниите дават доста големи отстъпки, стига да отговаряш на някои условия. а това че българина търси да плати ако може тая година с 5 лева по малко, въпреки че това му оскъпява в по-дългосрочен план гражданската, не е проблем на застрахователите, а на застрахования

А кога ще поскъпне и държавната отговорност, когато най-сетне се появи ли?

Ама разбира се, и тия мутри отвориха уста. Като се вижда как енергийните мутри на проевропейския чехъл и "служебното" правителство заемат позиции и те вдигат крак както жабата покрай коня. Логично е. "Инвестиции", "работни места" и т.н. Само дето виждаме лакоми зинали гърла, крадци и продажни престъпници единствено.

Да ги вдигат. Ще се застраховаме в европйски компании. Нашите са мошеници.

Полицата не се слючва в края на годината а и по време на самата година: подчертавам тя е на пазарен принцип. Това че някои иска да я увеличи, не означава,че там ще се застраховам.

за София ще е най-висока Гражданската, а за тези дето живеят в София, но колата им не е със софийска регистрация...!? Или пък карат и паркират в София, но са от окръга...Те по кои цени ще са?

Връщането на мутрата премиер, активизира мутрите с бели якички, наричани вече "застрахователи"...

Сега ставам, минаха ли изборите вече?

охо, комунягите развяха предварително белия байрак....

Десет години плащам каско на колата си. За тези години щетите са ми около 3000 лева.... А сьм дал над 6 хиляди....... Застраховката затова е застраховка, когато 10 години няма градушки си плащаш редовно, за годината, в която ще има градушка. Вдигайте цените, като никой не прави каско, ще го смькнете...... :-)

Застраховката е застраховка срещу кражбата на твоето МПС на едни мутри срещу други мутри- ти пък, градушка!

Май нещо ги бъркаш двата щата. Гражданската отговорност е за щети причинени от теб на други. Това, за което говориш е каско.

Чети внимателно. В статията става въпрос, че щели да вдигат каското заради щетите от градушката.

Каското не е задължителна -като не ти излиза сметката,не плащай!Аз плащах каско и една година се наложи да застраховатлите да платят цифром и словом 400 лева.Още на следващата година застраховката ми беше 400 лева по-висока.И аз естествено веднага смених компанията........

Те всяка година ли очакват такава градушка? А ако догодина няма, дали после ще свалят цените?

Градушката беше само в София. И не засегна всички квартали. Да си избиват загубите с приходите от цялата страна.

"...Още по-сериозен се очаква да бъде скокът в цените на Каското. Заради огромните щети, които дружествата трябваше да покрият след градушката, от бранша прогнозират повишение в цените до 20%. ..." Аз ли съм малоумен или нещо не разбирам? Има понятие загуба при нормално работеща пазарна икономика - т.е. загубите от градушката. Никъде за никоя фирмичка не е казано, че трябва да работи на печалба. КЗП трябва да се задейства и да забрани на застрахователните компании да надуват цените, за да си избият загубите от градушката - това не е основание. А да не говорим, че това намирисва на картел - поне така излиза от статията. Как така ще се прогнозира увеличение - нали пазара определя цената? Значи задържителните застарховки със закон като ГО трябва да се регулират от държавата.

ако КЗК се задейства ще трябва да натисне и ... банките, бензина, цигарите, тока... държавата. Няма тренд на печалбата - няма средна класа. Шалом българи!

И къде отиват парите от екотаксите при внос на кола от чужбина? В частно джобче. То пък дава премии на политици и чужденци / самолетоносачи/да пазят закона да не се промени за да не пресъхне кранчето. Защо не отиват в държавния бюджет? Защо дипломатическите коли са освободени от екотакси, продуктови такси и ДДС, може би защото вземат малки заплати?А те карат най-много и съответно замърсяват. Значи БЗНС-болен здрав носи. Това българинът е много тъпо същество-отвсякъде всеки го скуби , но той си трае.

Много малко коментари. Не се отнася до Русия.

Честито на печелившите!

PETZL

тъй като нямам лек автомобил само да попитам -за колоездачите ще има ли гражданска отговорност...

Не, но това е идея!

PETZL

това беше закачка ,леле дано го не видят че ще хакнат данък и на колоездачите

Ееееее- изчакайте поне да минат изборите де! Или вече всичко е разпределено?

Не са натъпкаха... да се задавят дано

Селската отговорност остава на старите нива, нали?

Докато КТБ не изплати всичко и напълно, няма застраховки, няма глоби, няма данъци, няма плащане и на одигуровки. ДГД.

малко се плаща като се има предвид броят на катастрофите на глава от населението сравнено с цивилизованите страни. в онтарио има з50 умряли на година в катастрофи при 10 милиона население и с трафик много по натоварен от бг-то. така че няма да скимтите, плаща се малко в българия.

А заплатите как са там???? Щото тука са микроскопични.....!!!!

Със статистика ли се занимавате, та знаете какви са заплатите на всички? Който му е малка заплатата или да си намери работа за по-голяма заплата или да не си взима кола. Приказката за неволята нали я знаете.

...АЗ ПИТАМ :... -Защо трябва да плащам наравно с другите,след като повече от 35 години нито една "застрахователна компания"-като започнем още от бившата социалистическа ДЗИ до безбройните днес НЕ Е ИЗПЛАТИЛА ДОРИ СТОТИНКА "ЩЕТА" ПО МОЯ ВИНА... ...Вече съм на 57,не знам дали ще дочакам системата "бонус-малус" и съм всеки ден на пътя зад волана... ...и второ,щом е "Гражданска",нека си правя застраховка единствено на мен ,като"ВОДАЧ-ГРАЖДАНИН" и с тази застраховка да мога да си карам и колата,камиончето и ...мотоциклета ...много ясно,че едновременно това няма как да стане да бъда зад кормилото на повече на едно от тях ...ЕДНОВРЕМЕННО...ЗАЩО ЩЕ МЕ "ДЕРАТ" ДА ПЛАЩАМ ЗА ВСИЧКИТЕ,СЛЕД КАТО УПРАВЛЯВАМ САМО ЕДНОТО ,А ДРУГИТЕ СИ СЕДАТ"ОТГОВОРНО"В ГАРАЖА...

Също важи за регистрациите и винетките. Защо да не може да се карат две или повече коли с едни и същи регистрационни табели. По същия начин и за винетките.

За винетките съм за, но за един регистрационен номер на няколко коли- категорично не!

Рег. номер трябва да е уникален. Как иначе ще те разпознаят на пътя?

А честито!