Васил Василев е дарителят за църквата Беренде

Бизнесменът и председател на НПО Общобългарски комитет "Васил Левски" Васил Василев ще дари средства за реставрацията на средновековната църква с. Беренде.

Обратно в новината

Коментари - Васил Василев е дарителят за църквата Беренде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой няма право да превръща вярата на българите в Бога и жертвите, които са дали, в музеен експонат. Такова дело не е Богоугодно и не лъжете народа, че е на народа.

3/ В днешно време два милиона българи са се изселили в далечни страни, а други два милиона са оставили това, което някога са наричали дом днес превърнато в пустеещи и рушащи се сгради, без надежда за ремонт. Пренесли са се в София, поради подобни трудно проходими причини. Ако църквата се реставрира и се прокара път към нея: могат да се организират поклоннически пътувания под егидата на БПЦ. Така, както се прави в много държави по света. Със съдействието на м. на туризма да се организират екскурзии и за туристи с интерес към историческото минало на България. Ако това стане, в този български край ще се намерят българи да се заселят отново в това кътче на България. Благодарение на тази малка църква големи дела могат да се постигнат в служба Богу и в името на България.

Уважаеми г-н Василев, има идруг начин по който можете да спасите църквата: НА МЯСТОТО КЪДЕТО Е. До него може да искате построяване на нормален път достъп до цървата с пари от еврофондовете. Ето защо: 1/ Мястото на църквата и строежа и е по волята на Цар Иван Асен II . Тогава, пътят до нея със сигурност не е бил подобър от днес. И не само че е построена там, но е и просъществувала през вековете и оцеляла през робството.Днес, там няма природно бедствие или робство, което да пречи това да не стане. 2/ За Божидар Димитров няма значение на кого е сградата Но това е най-важното. Сградата е на българската църква от ден първи, когато е построена. Иначе е прав, има разлика между музей и църква. Той отговаря за първото. Но ако се премести само сградата, без реставрация на църковните икони, без да се знае че това е една от първите църкви които българите са построили по техните си земи, не би привлякла ни един посетител в музея. Иначе, плановете на професорето са сградата да стане сграда на народа. Но той пропуска да знае, че църквата, която и да била по тези земи винаги е собственост на Бога дадена на народа, който го следва с вярата си. В този случай, това отпада. Собственикът става музея и чрез музейнасловия, произнесена от професора, тя става и собственост на народа.

Две крадливи ченгета.

много гнусен човечец е тоя. и с парите които открадна от сънародниците си сега прави дарение,както се казва с чужда пита помен прави! типичен бг червен комундел .

Тоя самодоволен тулуп е позор за името на Васил Левски! Т. нар. му "бизнес" е чиста проба търгашество, нищо съзидателно! Унищожи хладилния завод въпреки предложеното му от Либхер сътрудничество, отказа се от представителството на Пежо, щот не било перспективно - абсолютен търтей!

Няма ли кой да измете ДС ченгетата ЗАВИНАГИ!

Богатите си купуват индулгенция.Само че бог всичко вижда.Ще влязат в рая ама друг път.Напразно си хабят парите.

А ПОДАРЪКА НА ДРУГАРЯ БОЙКО БОРИСОВ ЗА СВАТБАТА НА ДРУГАРЯ БОЛЕН СИДЕРОВ БИЛ МЕДЕН МЕСЕЦ В БУРСА - В 5 ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА СЕМЕЙСТВО ЕРДОГАН :))

Като ми натресат насила такива"благи, дружелюбни и лъжепатриотични личица, та чак дарители..., ми идва да им забия един юмрук между очите!!! :(((((((

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ КАТО РЕЗИДЕНТ НА ДС В ПАРИЖ Е БИЛ НАЧАЛНИК НА ГЪЗОБАРЧО :)))

да забравим, една от мрачните личности на прехода, заедно Р.Овч. убиха хладиния бранш на България и оставиха над 20 хил. без работа !!!!! Колко трябва да дарява, за да изкупи греховете на тежката си милиционерска карма на червен безроден урод !??????

Да не оставим нито едно ненаказано добро! ;)

ТА ЗНАЧИ ИНРЕСЕНО Р КОЙ Е ВАСИЛ ВАСИЛЕВ - СПОНСОРА НА ГЪЗОБАР ???? ... Васил Василев има богата биография - роден е на 5 септември 1949 година. Завършил е икономика в София. Повече от 20 години е бил журналист, включително пратеник в Бейрут и кореспондент в Париж. В СЪЩОТО ВРЕМЕ РАБОТИ И В ДС . СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА СЪЗДАВА ФИРМАТА "БРАТЯ ВАСИЛЕВИ" .... ПЪРВИЯ ОБЕКТ НА "БРАТЯ ВАСИЛЕВИ" Е БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ВЪТРЕ В КПП "КАПИТАН АНДРЕЕВО" ПОСТРОЕНА И ПУСНАТА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ДРУГАРЯ ИВАН МАВРОВИЧ КОСТОВ .... ЛИЧНО МИНИСТЪРА ПОДПИСВА ПУСКАНЕТО НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА ДС ЧЕНГЕТО , ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ ОБЕКТИ ВЪТРЕ В КПП-ТО СА ПОД НЕГОВО ПРЯКО ИПРАВЛЕНИЕ. ... БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА РАБОТИ И ДНЕС :))) ... ВИЧИ СА НАВЪРЗАНИ КАТО ОСОЛЕНИ СВИНСКИ ЧЕРВА ПЪЛНИ СЪС ГОВЕЖДО МЕСО :))

сорос каза и довиждане а този е родолюибец колкото има кит в черно море !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПО ОБИДНО Е ЧЕ ЕДИН ДС ДОНОСНИК И ПРЕДАТЕЛ НА КОМУНИЗМА ИМА НПО КРЪСТЕНО НА ИМЕТО НА ХРИСТИЯН КОМУНИСТА СВЕТИ ВАСИЛ ОТ КАРЛОВО :)) ... ВСЕ ЕДН САЩО ДЕБЕЛИЯ , ЧИЙТО БАЩА Е БИЛ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА БЗНС В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ДА ТВЪРДИ ЧЕ ИМА НЕЩО ОБЩО С МАКЕДОНИЗМА И БОРБИТЕ А НАЦИОНАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ :)