Номинираха църквата ни за Нобелова награда

Българската православна църква e номинирана за Нобелова награда за мир за 2013 г., това става ясно от официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква. Номинацията е за спасяването на българските евреи през 1943 г.

Обратно в новината

Коментари - Номинираха църквата ни за Нобелова награда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде стига сте ми благодарили господа евреи, че съвсем обосях от вашата благодарност! Ако съм сторил нещо добро за вас, то е защото човешката ми съвест го е повелявала!

Там е мястото на "църквата" . До тези които бобардираха Сърбия и тези които трепат палестинците като мухи....

А Славейков не е сртанал нобелов лауреат именно поради сплетни :-) Определено в ада на българския казан няма нужда от дявол. Българите сами се топите обратно в казана :) Прости ли сте, що ли? Нещо материалът май?...

Тъпак! Христо Стоичков е добро дело, а номинирането за нобелова награда е лошо дело. Стига лумпени, коио са се научили да пишат! Разчистете се от терена, тъпаци!

"Резонният въпрос е, защо евреите вършат това" Прочети Талмуда и пак се запитай!

От както започнаха, да я раздават на американските президенти-социопати, "наградата за мир", ми изглежда абсолютна порнография.

нищо подобно, Тодор Живков лично ги спасява, едно време имаше такъв филм

Църквата не е ли духовна основа и духовен водач на народа?! Я помисли!

Браво Лъчо! Дай Боже да имаш възможност да направиш и друго добро дело за България!

Нали знаете вица за ада на българите?

Еврейте точно това правят с Холокоста

като чета коментариите и разбирам защо пенчо славеиков се е разминал с наградата.сега няма да е по-различно...:(

а аз разбирам защо Вапцаров беше застрелян :(

основната причина Пенчо Славейков да се размине с Нобеловата награда е, че е починал преди раздаването им, а Нобеловата награда не се връчва посмъртно

Борбата на православната църква за спасяване евреите в България е достойно дело защото е в духа на Христовото учение. В тази светлина пълна тъпотия е нашенски и чужди прочистени мозъци или открити глупаци, или политически празноглави отрепки да ни дават постоенно за добър пример католицизма и протестанството. Католическата църква благослявя колонизацията на света и масовото изтребване на туземните народи, а по време на Втората св. война Папата поддържа открита анти-семистака позиция. Близка е и позицията на протестантската църква, която например лежи в основата на изтребването на сев.американските индианци , туземците в Австралия и Н.Зеландия , робството на черните африканци в Америкаи т.н.

Рауль Густав Валленберг (швед. Raoul Gustav Wallenberg, 4 августа 1912 года, Стокгольм 17 июля 1947 года[1], Лубянская тюрьма, Москва) шведский дипломат, спасший жизни десятков тысяч венгерских евреев в период Холокоста. После занятия Будапешта Красной армией был арестован в январе 1945 года, переправлен в Москву и предположительно умер в советской тюрьме[2].

Oдобрявам предложението,ясно е,че мненията ще са полюсни и какво от това. Cлед като ,например Cветовния евреиски конгрес/или съвет?/ не го прави добре е,че друг се е сетил.

Малее другите Българи ще бълват пепел и жупел.

Трябва или да приемаш едно нещо с всичките му плюсове и минуси, или да не го приемаш. Уловената от рибаря рибка е приела червейчето, а не кукичката...

Спасяването на българските евреи е сложен историко-политически акт и безспорно парвославната църква играе достойна роля в него поне защото казва с делата си " не убивай". Къде обаче се крие истинската причина е треудно да се каже: дали хуманизмът и християнското милосърдие, както се внущава на и от сегашните масово манипулирани медии, или разгромът на немската армия на фелдмаршал Паулус край Сталинград като пръв сигнал, че ще се търси безмилостна отговорност на агресорите и тяхите мекерета.? Вероятно и двете, но в каква степен - никой не може да каже обективно.

Алфред Нобел впрочем е изобретил динамита. Поради тази причина Сартр, който е бил пацифист отказва да приеме присъдената му нобелова награда.

Доста съмнителна е документацията в архива за няколко вагона злато,разбирайте го златни накити, изнесени от царската фамилия, отравянето на Борис трети и златните зъби от евреите в швейцарски банки. Ще се гордея само когато видя наградата в Синода. А между другото искам да отворя очите на тъпите ни католици. Честито новия папа Петър втори римлянина. Както е пророкувал св. Малахий следва разпада на католическата църква. Ще ви го разтълкувам по нататък. И защо папа от Аржентина. Защото другари там е умрял...... Хитлер. Нищо ново под слънцето, само малко повече зрелища.

Не ни трябват милиони, споко!!! Аркадий и Борис Стругацки са го казали също ясно : "Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат"!!!

Трябва еврейте да построят паметник на Цар Борис. А тъпото ченге дето след всяко мнение слага похлупак да си бръкне в тъмната дупка отзад (академично за цензура)!

Църквата номинирана за Нобелова награда, но България Не! Защо ли? България, българите, трябва да плащат, за погубените в Македония и беломорска Тракия. По-добре да си задържат наградата. В ония времена, другите и толкова не направиха. Данайски дарове!

Могат да бъдат номинирани само личности и организации, не цяла държава. Проявете поне малко интелигентност.

Гордейте се Български Граждани! Несъмнено Българската нация и Държава са направили велико дело! Много "велики" нации, които днес ни поучават за всичко реално страшно са се опозорили тъй като са се показали като едни страхливи мишки, свели са глава и са позволили геноцида да се случи! Църквата ни се е показала като една нравствена и морална сила, за разлика от римо-католическата, която направо си е сключила "договор" с кафявата чума и след войната даже е организирала бягствата и укриването на нацисти в Южна Америка. Стига сме се кланяли на фалшиви идоли! Българската култура, душевност, трудолюбие и верска толерантност - това са истинските ЕВРОПЕЙСКИ ценности, на които самите европейци имат много да се учат!

Обаче представете си как ще се изпокарат поповете, ако спечелят :) Щото наградата включва и милион долара премия :)

Първо не са милиони, а доста по-малко, а и за какво да се карат - те парите постъпват по сметката на църквата и се харчат както всички други дарения, постъпили в тази сметка.

Това е едно много добро предложение. Дано стане факт! Дано това обедини повече българи, отколкото която и да е политическа партия или протест.

основната причина Пенчо Славейков да се размине с Нобеловата награда е, че е починал преди раздаването им, а Нобеловата награда не се връчва посмъртно

lu4ka

И сега алтернативният Синод да изпълзи и да стане , като преди стотина години и всичко ще си дойде на мястото. Поне сега да сме единни.

балгските евриеи са много благодарни ше се радваме ако полуще заслугавате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я стига сте плюли. Защо пък не. Други народи за много по-малко вдигат вой, а ние само се свиваме. Наистина са спасени 50 000 евреи. Това малко ли е! ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ И ПОВТАРЯ. Иначе такива недоорентирани като македонците ще врещят колкото си искат. Защото няма кой да ги спре. А ние понякога като народ сме добри!

Интересно какво ще стане? Нобеловата награда е еврейска награда и се дава с предимство на евреи или за дейности свързани с евреите.

Не е ли малко закъсняла тази номинация.

Еврейте бяха спасени благодарение на Цар Борис Трети и това го знае историята. Църквата е един тежък паразит

си вероятно Наполеон?Историк???

Много добра идея! Време е светът да научи масово за това НАРОДНО дело! Стига само преекспонираха "Списъка на Шиндлер"? Нека всички разберат, че Българският народ, когато е единен, побеждава! Както по врене на Съединението и сръбско-Българската война!!!

на Славчо Учиндолеца за два Оскара.

Още едни заблудени души. Българските власти всъщност са пратили 11 000 евреи от Македония и Беломорска Тракия към лагерите на смъртта. А тези в България са били жестоко репресирани - изселени са от градовете, носели са жълти звезди и са търпели жестоки ограничения по Закона за защита на нацията. Така че, абсолютно неясно е защо България изобщо има нещо общо с евреите при това отношение към тях?

Много си чел, та не ти е останало време да помислиш.

стига плюхте, малоумници, четохте ли статията - Пенчо Славейков не е получил нобелова награда за литература заради интриги на българските писателски кръгове

К'вот' сме могли сме направили. Да бяха ви избили всички та да не мрънкате сега.

Ти какво би предпочел - да те депортират в лагер и да ти спукат газа от бачкане или да ти сложат жълта значка и евентуално да те разселят??? Да знаеш, че ако някой е искал да отиде в лагерите, никой не е щял да го върне. Ако си мислиш, че е лесно да се организира и извърши това, което отричаш, ще трябва да посочиш кой друг (коя друга държава) го е направила? Иначе днес, от сигурната си компютърна дъска, е лесно да се правиш на ербап.

ако сравним новия скромен и достоен понтифик францис с балгарските мутри и мафиоти-владици- дс агенти ще видим колко сме жалки да тарпим такива комунистически изроди за духовни водачи, включително и новия патри арх, сащо дс агент. папа френсиз е лежал в затвора и е истезаван от аржентинската военна хунта, но не им се е продал, както всички тупани владици-дс агенти у нас.! анатема, ващта мама сатанинска.

Сигурно от наизустяване на Светото слово,не ти е останло време да ходиш на даскало.Неграмотник!

балгарската православна царква е разтурена от комунистическите злодеи след 9ти септември 19ч4 година. на неино място е саздаден отдел за демагогия и пропаганда на дс. всички висши архиереи са били вербувани от комунистическото гестапо и са служели на него, а не на бога. тези сатани и до ден днешен раководят балгарската царква. тя може да баде предложена за книгата на гинес, като наи демагогската и псевдо религиозна институция в света, манипулирана от червените антихристи. предложението за нобелова награда за мир на комунистическата царква е смехотворно и подигравка с балгарския народ.

Да помислим малко. Ако не бяха постъпили владиците така, дали с Православната ни църква не биха постъпили както в СССР направи Сталин? От дистанцията на времето винаги могат да се правят и грешни изводи.

Тази църква са една банда мушеници и няма нищо общо с Бога!Това са изроди обвити в черно с калимавки.Тия на бесилото с упрвляващият апарат!

То този,който е създал наградата и тези,които я раздават и те са същите.Но....ще дойде ден и Господ ще отсъди и ще въздаде на всеки заслуженото.

Тия хора нещо грешат!!!Българската църква от 2013 г.,няма нищо общо с Българската църква от 1943г.!

Сълзи в очите се появят на иконата на Дева Мария с младенеца в Бургас.Иконата е от храма св.Кирил и Методий,в момента е в импровизирана църква,защото храмът е пропукан ,филхармонията и училището,също.Някой е решил да строи подземен гараж,под тия сгради,намиращи се в центъра на Бургас.Някакъв безумен проект.Даваха по новините по Скат.Хората свързват това събитие с разрушения храм,училището и филхармонията.

Аз подкрепям твърдо кандидатурата!!! Нека се прокламира широко подвига на нашия народ, отстоял своята воля срещу тази на тогавашния владетел на Европа!!!

Тази награда трябва да се дава САМО на конкретни ФИЗИЧЕСКИ лица, при това ЖИВИ! Един помияр си прави евтин пиар.

Какви силни,красиви и високопарни определения -за един народ,който по това време нито е имал хабер от проблема ,нито е примирал от любов към евреите ,нито е бил безкористен-както и сега не е.Също и политиците-тогава,както и сега.Ами сетили са се горките хорица,платили са си тук там,разчуло се е за проблема им- и какво от това - нямаше да има никакъв резултат ,ако ЦАРЯТ не беше решил да спре депортацията.АКО НЯКОЙ СЕ Е ОПЪЛЧИЛ НА ХИТЛЕР ,то ТОВА Е САМО ЦАРЯТ/само той и бог знаят по каква причина/ и за това той заплати с живота си. Всички други приказки са за избиване на национални комплекси и за изопачаване на истината-вроден комунистически подход.

стига плюхте, малоумници, четохте ли статията - Пенчо Славейков не е получил нобелова награда за литература заради интриги на българските писателски кръгове

Ние сме имали кураж да ги опазим но не сме видели благодарност нито от Американците нито от когото и да е било, а би трябвало за куража на нашите политици да се опълчат на тиранина Хитлер, а не кат сегашните политици които нямат нито съвест нито кураж !

Никой не върши добри дела за да му благодарят бре. Ако някой го прави, воден от подобни очаквания, значи е мръсник, който си е правил тънки сметки. Недей да ръсиш простотии...

"Унищожаването на 50 000 невинни мъже, жени и деца по време на най-жестокото преследване за всички времена срещу евреите" в цялата човешка история няма по-голямо преследване от това, което е правено в Северна Америка с/у местното население. почти 100% от местното население на цял континент е избито, а вие и дума не казвате за това, но не спирате да ни занимавате с шепа евреи, без които света щеше да е райско кътче.

Ако наистина се казваш Абдула е разбираема омразата ти към еврейте, но мога да кажа същото за мюсюлманите клали и създавали от децата на България истински зверове еничарите който после обръщали срещу собствената им родина и били принуждавани да убиват собствените си родители братя и сестри, без вас и вашата назадничава култира и налудничава религия не България, а целият Свят щеше да е едно по добро място за всички !

Евреите са спасени от Великият Учител Б.Дуно,живял по нашите земи,изнесъл над 7500 лекции в продължение на 22 години. Той е изпратил писмо до цар Борис да се скъса декрета ,за изпращането на евреите в чужбина.Цар Борис го е послушал.Великият Учител за това е велик,желае щастието на всички народи и не иска България и народа да бъдат въвличани в неправди.

Учителят Дънов.

Това някакъв майтап ли е?

Както е тръгнало, някой ще вземе да предложи нобелови парички за мир я на Третия райх, я на СССР!

Ей са се размирише, че всичкото е от ДС Ще стане вместо мигла око вади... Можехме да искаме награда за държава..без парите.

те тия в църквата всички са от ДС и си приличат по наглостта с агента Будист

ще ни завидят!

Доброто не се прави за награда!!!Историята на нобеловите лауреати е много противоречива и спорна! Не е ли по-добре българите и България да бъдат одобрени от Вселената и Създателят и?! Стига фукарлъци и фалш!!!

Вярващ ли си, грешка (ВЯРВАШ ЛИ СИ ;-)

ДА СЕ ПРОСЛАВИ РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЧЕРКВА-ТОВА Е БОГОУГОДНО,.........НО..... КАКВО ПРАВИ ТУК ИМЕТО НА ЕДИН ОТЯВЛЕН БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И СЕДЕРАСТ,ОМЕРЗИЛ И ПРАВОСЛАВИЕ И БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ В УГОДА НА СВОИТЕ ЗАДОКЕАНСКИ ГОСПОДАРИ ОТ САЩ......ЛЪЧЕЗАР ТОШЕВ Е ЕДНО ИЗЧАДИЕ ,ХОМОСЕКСУАЛИСТ И ПРЕДАТЕЛ,НАРЕД С ФИЛИП ДИМИТРОВ,ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ,МЕДИ ДОГАНОВ,ЛУДЖЕВ,СОКОЛОВ,ДВЕТЕ НАДЕЖДИ-КЛАСНАТА И КУРВАТА... И КАТО НЯМА ОРИСИЯ, ПЛЮЯ В ТАЗИ ОРИСИЯ....

Помнете ми думата, че ще ни осъдят за евреите от Македония.