Ограбиха църквата на Ванга в Рупите

Крадци ограбиха църквата "Света Петка" в Рупите в нощта срещу Ивановден, съобщиха от пресцентъра на благоевградската полиция.

Обратно в новината

Коментари - Ограбиха църквата на Ванга в Рупите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...продължение от долния пост: Нейното "лечение" при всички случаи стига до "наливане на вода от река със стомна, държана обратно на течението, и то нощно време", "изяждане на сърце от петел", "пиене на специално приготвени течности" и т. н. Все ритуали от бесовската, а не от църковната практика. Когато злите сили обладят човек и искат неговото душевно погубване, те действат най - често чрез нападения върху психиката на жертвата си - мании, страхове, параноя и прочие специалитети...И когато моста, по който същите бесове говорят на жертвите си (Ванга) каже на отчаяните хора да извършат еди какво си "свещенодействие" от сорта на гореописаните, тогава бесовете образно пускат жертвата си и връщат душевния и покой в първоначално състояние, преди атаката. Това правят с цел да изместят от ума и сърцето на жертвите си истинския лечител - Христос и Неговата Църква, и да пренасочат подмолно почитта и обичта на тези хора към техния най - страшен (и неосъзнаван) враг - сатаната, комуто бесовете (и неволната им жертва Ванга) служат...

Признавам, че в този пост логиката ти ми харесва! Всички други постове са малко или много неуместни! Аз лично като влизам в храм не гледам владишкия престол! Важна е вярата в доброто, а не какви са стенописите или на къде гледат иконите. Може да е била сърдита на църковните служители и затова престола да е от другата страна! Ванга като цяло е различна от нас като човеци. Хората на който е помогнала не са само с душевна или психическа основа! Тя не е светица, но добрините, който е направила само светец може да направи. Или това е бил някакъв добър демон, който е помагал на хората?

Вече коментирах и по - долу почти същото, но все пак нека уточним, че наистина "вярата в доброто" е важна, но това не е единственото условие човек да бъде християнин. Ако тази вяра е насочена неправилно (от гледище на християнството всичко, прекословещо и несъглансо с църковните повели, е неправилно), то тогава неминуемо тази същата вяра се изражда в множество погрешни дела: следване на сатанински учения, изпадане в гордост и прочие отклонения от наистина правия и спасителен път на Бога, който е единствения път за човешко спасение...

А и понеже темата естествено се мести към самата личност на покойната Ванга, искам да споделя и впечатленията си от нея. Аз с ъм може би сред малцината (да не кажа единици) от коментиралите тук, които са имали непосредствен контакт с Ванга. Казвам го не поради особена гордост от факта, че съм бил на "аудиенция" при тази жена, а само за да илюстрирам впечатлението, което имам от нея по два показателя - и от директното общуване (продължило не повече от половин час), и от чутото, видяното и прочетеното, което касае личността Ванга. Първо, Ванга не е лечител. Тя самата не е лекувала нищо и на никой. Давала е напътствия какво и как да прави човек, за да се "излекува" от болест, най - често душевна, на психическа основа, грубо казано. За телесни болести Ванга не е давала друг съвет освен един - да се отиде при еди кой си лекар. Това е първата разлика между "лечението" на Ванга и истинското лечение, което са вършели светите Божии угодници през всички векове. Светците - лечители са лекували само с дума, при това не само са лекували душевни и телесни (за разлика от Ванга) болести, но са възкресявали и мъртъвци! Такива случаи има не един и два в историята от 2000 години насам, но е нужно днешния човек да ги потърси, а не да се доверява само на преса и ел. медии, които в 99% от случаите водят явна война срещу Бога и Неговата Св. Църква! За разлика от тези истински светии Ванга не лекува с Божия благодат. Заблудените почитатели на "светицата" от Петрич, които действително са получили подобрение след душевна болест, са просто поредните излъгани от демоните души, които са повярвали на говорителя им, горката и неволна жертва Ванга!

Доста станаха коментарите по темата, но аз искам да се върна на самото разковниче на тези коментари - некоректното заглавие, което сайта ни предлага. Онова нещо в местността Рупите е всичко друго, но не и Божи храм. Не е църква, защото просто не отговаря на правилата, по които се строи и зографисва (изписва) един църковен храм. Първото и очебийно несъответствие с църковния храм се вижда още с влизането в тази постройка - владишкия престол, който заема левия сектор на храма. Във всички православни църкви този владишки престол е в десните части (по - точно десните стена и колони) на храма, което е православна традиция от самото начало на Христовата Църква, основана от Иисус Христос преди 2 хилядолетия. Вангиното капище (защото практически е точно такова) положително не е църква по този показател. Втората разлика между църква и постройката в Рупите идва само щом посетителя вдигне поглед към "стенописите", дело на известния с окултните си пристрастия и преклонението си пред теософията Свветлин Русев. Само напълно лишен от телесно и особено от духовно зрение човек може да нарече тези картини от ада "стенописи", които подхождат на християнски храм! Рисунките на Русев представляват апотеоз на преклонението пред сатаната, с всичко отчаяние и ужас, който направо струи от тях! Не коментираме, че канона за православната зография въобще и не е застъпен тук, това е видно дори за най - заслепените вангисти...Като добавим и това, че "църквата" не е осветена от Божий служител, който единствено има дадена свише благодат да извършва това важно църковно тайнство (освещението), картината става рпеделно ясна за тези, които имат очи и ги ползват...

+++

Значи не е важна духовната работа и същност на начинанието, а къде е трона, кой е рисувал иконата и пр.? Всички "неканонични" неправославни християни кому служат според вас?

И каква е "духовната работа" на леля ни Ванга? Това ли, че е тласнала неколцина "излекувани" от нея не към единствения Лечител и глава на Църквата - Христос, а към тъмните сили, с чиято помощ болните всъщност са се сдобили с болестта си? Малко от днешните българи имат духовната култура да видят нещо, което е било ясно като ден за предците ни от времето на чуждото владичество преди век и половина - това, че Църквата не е е човешка, а Божествена институция. Бидейки безверник, днешния българин автоматично пренася впечатленията и очакванията си от човешките институции и към Христовата Църква, но това е груба и фатална грешка! Най - важно от всичко е църковния храм да бъде каноничен, защото този канон е даден не от човеци, а от самия Основател на Църквата. И особена роля тук има освещаването на храма - ако един храм не е осветен от действащ и ръкоположен свещеник, това въобще не е църковен храм, а просто една постройка с претенции за църква...

"В ранните векове на християнството - до Миланския едикт от 313 г., християнски храмове в днешния смисъл на думата не съществуват. Християните се събират било в частни сгради, било на тайни места - особено характерни в това отношения са катакомбите."

Анатема!

Бях на Рупите точно преди нова година. Колкото и да не са канонични, иконите на Светлин Русев са потресаващи. А кражбата на месинг сочи етноса на крадеца..

Моите уважения към православните храмове и към жеста на баба Ванга със свои средства да построи храм, но изографисаните "икони" са наистина потресаващи. Имам чувството, че се кланям не на светии, а на Нешка Робева. Нещо ми се объркват представите са българска православна църква, а за зала с живописни творби, с образа на нашата видна треньорка-комунистка. Може би не съм компетентен и може би е въпрос на концепция на художника, но това ми е мнението.

Това, което написах по-горе, не означава, че не съм против вандализма. В случая е ясно, че става дума за цигански набези, както и при паметника на Васил Левски в София. Отвратителна напаст.

Тук става въпрос за оскверняване на църковен храм,независимо кой е къде е.Изводът е един,бездушието е взело превес над всичко.Има поверие,че който посяга на църквата,му се налага божие наказание...да му мислят крадците.В заключение,поредната тъжна криминална новина...и до кога така..

Я, всички дето хвърлят огън и жупел по Ванга и по всичко, дето не било осветено от БПЦ да покажат пълномощното на БПЦ, издадено от Бог!

А ти няма ли да се легитимираш? Щото само да искаш най-малкото не е прилично. Трябва и да даваш понякога. Това че си езичница не те оправдава.

Номерът не мина, другарю! Понеже някои хора от 1700 години изискват да им вярват, че представляват Бог на Земята, без да имат каквито и да било доказателства за това, всеки, който се усъмни, което всъщност е съвсем естествено, бива заклеймяван, обиждан и т.н. Да искам доказателства било неприлично, и откога това? А за даването не се безпокойте, давала съм на нуждаещи се, може и повече от онзи с "Ролекса", дето пък да го носи е съвсем прилично. За какво ми трябва оправдание, не разбрах? За това, че вярвам по неразрешен от определени хора начин? Има кой да ме съди, когато ми дойде времето.

В храма се молиш на Господ и никой не може да има монопол върху Бог и вярата! Дали е осветена църквата или не щом хората отиват, палят свещ и се молят за здравето на живите и покой на мъртвите пред Бог и светците, кой може да каже, че не вярват в Бог? Щом църквата не е осветена от хора, за които чухме толкова много, че никой не иска да слуша повече нека хората сами да изберат дали да се молят на Бог и да извършват ритуалите си там. Ванга е сторила добри дела, но е говорила за неизбежното,върху което църквата не отстъпва монопол и не го признава. Ванга казва:"Знайте, че така както знаете ,че има море ,така има и Господ!" Тя ли греши или хора, които по делата се познават на кого служат? Ванга е говорила, нищо не е заповядвала и правила, има една църква по нейна молба, какво толкова се бърка в очите на някого? "По делата им ще ги познаете!" Така пише, но ако за Ванга не пише, това не значи, че не е пратена от Бог на българите във време на тежко изпитание. Те преминаха тежко през това време и Ванга си отиде, помнете, че ви говореше , че има Бог,така както знаете, че го има морето, а вие сами ще намерите пътя.

Ванга е направила толкова добро, колкото всичките ни свещеници с ролекси не са направили вкупом. За умрелия се говори или добро или нищо. Заслужила е уважението и любовта на хората, за разлика от баба Гуси. Дядо Йоцо ти сигурно си свещеник. Моите уважения, но не можеш да промениш любовта на хората към Ванга. Не можеш на бялото да кажеш черно, а това както пише по книгите, пак човек го е писал :) По делата се съди не по пристрастия :) Хубав ден на всички ! :)

аззз

да лъжеш някого и да го заблуждаваш добре ли се нарича вече и от кога е така...

Когато е била по- млада и силна, Ванга е помагала повече, но не във всички случаи е можела да каже. Много тежи да виждащ нещастието е да го произнесеш на глас на човека пред теб. На стари години,въпреки болестта си, тази жена до последно помага на хората. Който от вас се смята за силен, нека да отиде в Петрич и да види колко скромна е къщата и да я сравни с палатите на хора в България. Тази жена е имала подаръци от цял свят, но е пример за скромност и постоянство във вярата.нека,който от вас се смята за силен да иде и да види могъщ човек като нея колко скромно е живял! Тогава ще разберете поне малко какво означава Ванга за хората. Освен това и Исус не е долюбван от юдейската църква, но все пак е изпратен за помощ на хората. Името на Ванга ще остане заради думите и сбъдналите се дела, а името на враговете 'и няма да се запомни.

немалко глупави българи имаме които пишат и говорят против ванга че тя е феномен това е доказано и е жалко че повече е призната от други държави от колкото в българия до кога щте почитаме чуждото а не нашето българското може би ванга ако беше се родила в турция .гърция сърбия или бог знае щтеша да се зачита от тези глупаци дето не я признават . аколкото до крадците първо линч а после затвор и не знам до кога нашите правителства щте мълчат и не вдикнат годините в затвора за кражби кражби

Как и откого е доказано че Ванга е "феномен". Според мене единственото феноменално в случая е че има толкова хора които вярват на глупостите и.

Как бе поговорката? Никой не е пророк в къщи. Май бе различно.

Всяка кражба е лоша, но да не забравяме че самата така наречена "пророчиц" Ванга си е чиста шарлатанка и/или луда жена

Що за спор се води тука?-Някой от вас църква построил ли Е ?-Забравих те ЛИ божата заповед ,,НЕ КРАДИ"?

Не знам,ама като гледам тези стенописи и тази статуя ме побиват тръпки.Цялото това свърталище ми вдъхва ужас,а не всемирна любов.

Кражбата е лошо нещо. Това не е църква изографисана по канона. Вътре обарази на хора, а не на светци.

аззз

ми то мястото изглежда така каквото е било в главата и душата на вещицата ванга, мизерен нещастен живот, изпълнен с лъжа и измама, сребролюбство, лицемерие и т.н. Самата ванга казва, че е живяла много лошо и не случайно е живяла така не щото е била мъченица а щото е била кофти човек, гледайте внимателно клипове с нея и ще видите как се е отнасяла с хората, ужасно е това не е поведение на добър и с свят човек.....

Отнасяла се е като селянка със сила/власт. Това да не изглеждаш добър, не значи, че си лош. И най-малкото е била сляпа и едва ли си е представяла тя как да изглежда храма. Правен е от архитекгти.

Що материална и духовна бедност се е настанила у хорските сърца..."С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите. Защото сърцето на тия люде е задебеляло".

Православните ще кажем:"Грехота е бе,спрете се!" Но има и нещо друго. Бог вижда, крадците ще върнат взетото по друг начин. Гледам,че храмовете ни се превърнаха в магазини и складове за вещи. То да беше само месинг, ами цели магазини са станали. Даже някои не чакат свещта ти да изгори и се цупят като си купиш вощеница. Господ изгони ли търговците от храма или се лъжа? Ако храмовете бяха само храмове кой ще иде да краде от там? Държавата ги превърна в паметници на културата, после станаха магазини, а сега се крадяло! Лошо е да се краде, защото свещениците плащат за ток, издържат себе си и семействата си и трябва да търпят укора на хората заради разгонените си побратими от манастирите. верно, че времето ще отмие злото и вярата ще остане, но е тежко да четеш за кражби от църкви, сякаш нямат какво да ядат, че месингът ще им спаси живота!

"Гледам,че храмовете ни се превърнаха в магазини" - това нищо не е, нашите попове ряпа да ядат! Я идете във Ватикана - ще намерите образец за перфектно организирана търговска дейност, при това с внушителни мащаби...само индулгенции не видях, но знам ли, може просто да съм ги пропуснал... Колкото до нашите крадци - струва ми се, че само Крумовите закони може да оправят нещата!

ли пропуснахте, че вече два скандала избухват за пране на пари?

вече ме е срам, че съм българин

... а мен - отдавна...:-(

TIREX

1 нее църква а вид параклис 2 не е осветено от поп и признато от БПЦ. никоя църква не признава баячки, гадателки и прочее шарлатани каквато безспорно е неграмотната бабичка от петрич. покрай нейните шарлатанства много хора натрупаха $.легендите за нея виреят при прости хорица.

трябва ли една кражба да е осветена от БПЦ? явно да... Иначе, тук инатлъка на нашите попове е глупав, само защото не е искала да има нещо общо с червената тогава църква.

"неграмотната бабичка", за която пишеш се казва ВАНГА и е световно призната по отношение на дарбата си, а ти си просто поредният неграмотен ГЛУПАК!

TIREX

Никога Не е признавана освен от местните неграмотници, от ООН ли е призната и като каква? от Нато ли? от NАSA. Именно аз съм придружавал международна комисия преди години, изследвала въпросната з а:"значимост към световната култура ,етнография, наука" заключението на 28 световни учени бе" незначителни заслуги главно от местно значение".. единствено с частично признание от няколко международни сдружения е Вяра Кочовска.

В храма се молиш на Господ и никой не може да има монопол върху Бог и вярата! Дали е осветена църквата или не щом хората отиват, палят свещ и се молят за здравето на живите и покой на мъртвите пред Бог и светците, кой може да каже, че не вярват в Бог? Щом църквата не е осветена от хора, за които чухме толкова много, че никой не иска да слуша повече нека хората сами да изберат дали да се молят на Бог и да извършват ритуалите си там. Ванга е сторила добри дела, но е говорила за неизбежното,върху което църквата не отстъпва монопол и не го признава. Ванга казва:"Знайте, че така както знаете ,че има море ,така има и Господ!" Тя ли греши или хора, които по делата се познават на кого служат? Ванга е говорила, нищо не е заповядвала и правила, има една църква по нейна молба, какво толкова се бърка в очите на някого? "По делата им ще ги познаете!" Така пише, но ако за Ванга не пише, това не значи, че не е пратена от Бог на българите във време на тежко изпитание. Те преминаха тежко през това време и Ванга си отиде, помнете, че ви говореше , че има Бог,така както знаете, че го има морето, а вие сами ще намерите пътя.

Какъв теологичен спор възникна от битовото престъпление "кражба" и то от хора без капка вяра в душата. По делата се познава, кой какво. Ако хората вървят след някого, значи има защо.

Обичайно.

Господ вижда...

кой кой? ааа скрития дядка зад облаците аааа дааа

Въпреки ,че е гаден факт поне нищо толкова уникално не е откраднато или унищожено.Може би някой ден ще дойде време онези уродливи и не канонични цапаници на казионния художник да бъдат заличени и отново изписаната църква да бъде осветена.Мястото наистина е уникално и църквата е на мястото си но човешките дела замесени с не дотам чисти помисли развалят много ефекта.

Абе, като оставим настрана от Светлин Русев, църквата не е лоша. Различна е и това я прави уникална в България. Макар и да съм кръстен се приемам повече за атеист отколкото за вярващ, но в никакъв случай не трябва да се краде от храмове, каквито и да са те.

ГОЛЕМ ПРАЗ

без коментар....

Понеже незнанието и душевната слепота се ширят доста сред коментиращите тук вангопоклонници, искам да им дам възможност да се просветят и видят християнската и богословска гледна точка по този конкретен въпрос. Нека прочетат блестящия труд на отец Висарион "Дънов и Ванга - предтечи на антихриста", изданието е двутомно и преди 3 - 4 години предизвика силен отзвук както сред християнската общност у нас, така и сред сектантската, представена от дъновисти и вангисти...

Дънов (бенсайдуно) е откровен 'езотерик'-паган.т.е. идолопоклонник. Ванга е друга работа. Иди и се образовай малко. Православна е, и е правила каквото прави с Божията помощ и насока. Друг въпрос са някой нейни последователи, опитващи се да я използват за целите на 'бялото братство' на дъновистите. А ти си се вързал.

за това доказателство е дори само това, че Ванга никога по никакъв начин не е събирала секта, и не се е правила на 'учител'. за разлика от адвентиста Дънов.

Дедовото, понеже за разлика от теб наистина съм се образовал точно по въпроса на леля ти (или баба, както ти е угодно) Вангя, затова и давам този двутомен труд като доказателство за вангините бесовщини, които непросветени, но доста самонадеяни люде като твоя милост приемат за "православни"...Ако беше попрочел туйцък онуйцък и от правосланите томове по въпроса за гадателките и вещиците, щеше да знаеш как почти всички известни колежки на леля (баба) Вангя в миналото са били възпиремани от простолюдието за "християнки", при това благочестиви...

фанатик, но това което пишете е нещо което касае християнската религия и думата имат тези, които са призвани да я проповядват и защитават. С други думи духовниците, но те са заети с църковни борби и нехаят.

Дедооо, ако поне малко този гей-свещенник е видял някакво чудо през живота си, никога нямаше да седне да пише такива срамни за християнството трудове !!!На него господ няма и да му даде да види и най-малка част от духовния свят !!!! Тоя само на теория е силен , да знаеш от мен !!!

Какво чудно има? ДНЕС ПОНЕ ДВЕ УБИЙСТВА ЩЕ ИМА ДО КРАЯ НА ДЕНЯ, ПО ГРАФИК.

СТОЙНОСТТА В ПАРИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! ОГРАБЕНА Е ЕДНА БЪЛГАРСКА СВЕТИЯ. ОГРАБЕНА Е НАШАТА ВЯРА И НАДЕЖДА. СМАЗАНО Е НАШЕТО НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ!! ОЩЕ ВЕДНЪЖ РЕЗИЛ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ.

всеки прави каквото си иска в нашата дурява - от политиците до циганите! законите и наказанята са мираж.. никгоа няма да будем нормална дурява, защото една нормална дурява се нуждае от нормални хора, които все повече липсват! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Христос не е построил нито една църква! Като се има впредвид, че българската църква празднува всички езически праздници, тя е дълбоко законспирирано Езическо Капище, което се интересува само от пари! Кой беше казал, изгонете търговците от храма! А във всяка църква има ценораспис! Българската църква е бакалия, която търгува срещу заплащане с духовни стоки и услуги!

поредният Йеховист...

предвид, празнува, празник, ценоразпис

Впредвид, празДнува, празДници, ценораСпис... Бе мама му стара, като си толкова неграмотен, що се опитваш да се направиш на остроумен?

Циганска държава!

Да умрат дано изроди мръсни.

Просто се чудех кога ще стане.

аззз

каква църква какви пет лева бе хора? Че кражбата е лошо нещо лошо е ама не наричайте онази уродлива постройка, направена заради някаква врачка, лансирана от комунистите църква. Не е църква и няма нищо общо с православието,а вътре няма ни една икона това е гавра с православието и трябва да бъде съборено.....

Абе ти наред ли си....

аззз

да, наред съм, а ти? Ходи виж мястото и после плямпай...

Да много си е наред. По-грозна постройка, която няма нищо общо с църквите няма по света. Иди и виж!!!!

имаш ли идея тази "врачка" на колко народ е помогнала??? всичките ти попове да се съберат животите им няма да стигнат урод!

Христос не е построил нито една църква! Като се има впредвид, че българската църква празднува всички езически праздници, тя е дълбоко законспирирано Езическо Капище, което се интересува само от пари! Кой беше казал, изгонете търговците от храма! А във всяка църква има ценораспис! Българската църква е бакалия, която търгува срещу заплащане с духовни стоки и услуги!

аззз

не съм видял в българска църква ценоразпис, наистина в църквите се продават свещи, икони и други дребни неща, но се продават от самите църкви и нямат характера на търговска дейност, освен това продажбите са не в самите църкви , а извън тях или в предверията. Репликата "изгонете търговците от храма" има съвсем друго значение, ама понеже си доста тъп няма как да го разбереш...

Местността около Рупите е свято място,усеща се ,там лично аз се усещам някак пречистена и нова,все едно си на друга планета.Усещането на Рупите мога да сравня само с Кръстова гора.И престанете да бълвате глупости за някаква си врачка, защото Ванга е била ЕДНА,а врачки много......

аззз

местността е страхотна, уникално място, красиво, водата в изворите казват е лековита, аз си напълних едно шише, но онова грозно нещо там с икони на плашещи мумии вътре е просто ужасяващо и още по ужасяващо е че хора влизат вътре в тази постройка и се кръстят пред ванга?!? целуват ръка на бронзовата фигура отвън и пак се кръстят?!? има и деца гледат и те повтаря, ми то утре и някой политик може да си направи църква и да му се кръстят хората....

Ей, Тазззз ! Никой не иска да вярваш в това , което ти не искаш ! Остави другите да си вярват в каквото искат и не нападай убежденията им ! И теб ли те мъчат виртуално комунисти ?

По принцип Ванга е доста спорна личност от гледна точка на православието, както и всички врачки и гадателки. Повтарям от гледна точка на православното християнство, иначе всеки е свободен да си вярва, в каквото иска. А начинът, по който е изписана т.нар. църква на Рупите е просто скандален. По същия бездарен начин е "украсена" и т.нар. Патриаршия в Търново. Социалистическа пръдня от класа. Моите уважения към Светлин Русев като художник, но т.нар. "икони" и "фрески" от т.нар. "църква" са направо със сатанински изглед...

не си нормален човек! Готов си да унищожаваш всичко и всички когато не отговарят на "критерийте" на твоята шизофрения, представяна ни и като идейна принадлежност. По твоите разбирания трябва да бъде разрушено, по-добре унищожено, всичко построено от септември 1944 г. до ноември 1989 г. Така ли е?! Ами тогава къде ще живееш, или ще битуваш като скот в някоя дупка?

аззз

да, готов съм и трябва. А къде ще живея и спя си е мой проблем не твой...

Дано Господ ги убие....

Двамата братя цял ден викали неволята, а като се смрачило, запретнали ръкави и сами оправили колата.

Колко си прав самооо. А ето една и от мене: "Помогни си сам да ти помогне и Господ." А и само една поправка, братята от приказката са трима.

Крадците ще бъдат открити, но духовната нищета посята от комунистите продължава да разяжда България

Я, още един проповедник, упълномощен от Господа. Широко отворените врати на лудниците в посока навън плодят такива вярващи си самозванци.

да му изсъхнат та.а.ите на този

Що пък ръцете, оная работа!

Правилно я наричат "църквата на Ванга" - нека се разбира, че това НЕ е Църквата Христова ... (а както правилно отбелязват колегите горе - сатанинско капище)

Като направиш за хората колкото Ванга, давай оценки кое е църква и кое не. В България църквата е фирма и вярващите се лутат в мъглата.

Не бе червен, църквата е на Позитано 20 и възхвалява бога Хамстер

Христос не е построил нито една църква! Като се има впредвид, че българската църква празднува всички езически праздници, тя е дълбоко законспирирано Езическо Капище, което се интересува само от пари! Кой беше казал, изгонете търговците от храма! А във всяка църква има ценораспис! Българската църква е бакалия, която търгува срещу заплащане с духовни стоки и услуги!

Какво да кажем за институция, която продава "светена" вода?

Миришеш на адвентист, и си точно толкова упорито нахален с 'доказателствата си'. Нима е редно един Божии син да строи храмове? А е описано, че не срещу храма, а срещу търговията в него е неговия упрек.

Полицията веднага да се задейства! Местните хора знаят кои са крадците! И като ги хванат да ги вържат на площада!

Тази кражба дали ще се отчете от статистиката на Йовчев?

Колкото я отчете тази на Цветанов, толкова ще я отчете и Йовчев. Докато има агитки и фенове, като теб, ще ги има и ЦЦ и Йовчев !

Няма голямо значение кой какво е откраднал. Но има огромно значение коментарите, мислите и действията на този изключително прост български народ. За съжаление още дълги години ще си пати от невежеството, безбожието и простотията си.

Не, не са го откраднали циганите! Ние сме толерантни и няма да повярваме на това дори и да го видим!

Каквато ни е вярата,такива са ни и вярващите - празнично-демонстративни. От написаните коментари става ясно едно - в главите на коментаторите вярата и чувството за срам е последно и най-маловажно.Важното е да мразим това или онова,да политизираме всичко и навсякъде,да обвиняваме този или онзи заради собствената си простотия и несгоди. Дали са цигани или българи крадците - не е особено важно,все повече няма голяма разлика. Важното е защо подобни неща не са се случвали преди при много по-беден народ,защо толкова деградирахме като нация,та наистина нямаме вече нито морал,нито съвест.И докога тези пунктове за скрап ще съществуват,без тях няма да има смисъл да се краде метал от никого,понеже няма да му служи за нищо. Стига с това хейтърство,с тази омраза и разделение,никой българин няма полза от това.

Как точно е станало това, насред туристическия сезон в Пампоровец? Иначе месинг бере само едно определено мнозинство.

Пампоровец?! Разбра ли въобще за коя църква става дума - къде се намира?!

Май не, прав си.

ти си болен

Месинга го крадат - ЦИГАНИТЕ! Защото, ЦВЕТНОТО е много скъпо!

Освободихме се от страха, освободихме се от страха, освободихме се от страха! Благодарско, другарю Станишев, че ни освободихте от страха! Тия 300 кинта, ще ги дарим на Партията, майка закрилница! Ще ги пратим лично на тебе, ти си МЪЖ номер 1 в България! Разчитаме единственно на теб!

Като си се освободил от страха защо още не си отишъл на лекар бе тъпак!

Вувузел

Виж кво, другаря Станишев ме освободи от страха към Полицията, за лекари не е споменавал нищо! Затова от тях ме е страх, докато не каже другаря Станишев!

Независимо какво е - черква или капище, грях е да се краде от такова място. Ако полицията не хване извършителите, прокуратурата не повдигне обвинение и съдът не ги осъди, остава да се разчита на гнева на Господ, Тангра или някое друго божество. Май само това остана на българите - да се надяват Господ да ги пази от цигани, политици и гореспоменатите институции...

Ако оставим настрана спорът дали храмът в Рупите е църква, или езическо капище, мястото отдавна е туристически обект...защо няма охрана?

Да беше опоскал някой от голямото добро утро / у вашия край пълно с такива мекерета/...При толкова "заслужили" да идеш точно от църква да крадеш!??

Оставете хората да работят, работата им е да гласуват за шайката на сергей и е нормално през останалото време да преживяват някак си ! Свободни са хората когато бкп ги пази и това е

Тежко им да тия, дето са осквернили храма! А относно Българска православна църква, която отрича Ванга бих казал само: По-добре отречи оня с ролекса!

Жалко за хора, като теб.

Жалко за какво - че не се кланя на оня мазен дългобрад простак с "Ролекс"-а ли?