Пускат предсрочно метрото от ”Младост 3” до ”Цариградско шосе”

На 25 април ще бъде пуснат предсрочно участъкът на метрото от ж.к. „Младост” до бул. „Цариградско шосе” при ИнтерЕкспо Център, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Пускат предсрочно метрото от ”Младост 3” до ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На горния коментар мога да отговоря, че наблизо "молове" няма, а по-скоро идеята е 1) ако идваш от прованс да паркираш там някъде, в началото на града, и да влизаш навътре с метро, а не с кола 2) бизнес центъра отпред и IEC да имат лесна връзка с центъра на София. До тук добре, обаче отзад от кварталите (Дружбите) хората кучета ги яли: няма НИКАКВА връзка към станцията! Трябва да се заобикаля над 1 км. чак долу през Горубляне и да се ходи пеш по шосе без пешеходна зона. Пак недомислици по нашенски.

Не разбрахте ли че този лъч е за Бусманци и Казичане, много философствате за нЕма нищо.....

Само да те светна, че по Цариградко цялата зона отзад е индустриална, и началото на Горубляне също. Така че сам/а си отговори на въпроса. Вероятно работещите в района ще са доволни, а? Как мислиш?

Споко, от ИКЕЯ са дали подкуп метрото да ходи до тях (поляната в Симеоново). Така, че пътьом може и да мине през някоя от Младостите.

Голяма глупост е събирането на потока от Младост и Дружба по една линия. То и сега на Младост1 се препълва метрото в пиковите часове. По добре беше да пуснат лъч от Университета по Иван Асен до Дружба и летището. Така няма да се препълва метрото, но и ще осигурят достъп на хората от Яворов, Редута Гео Милев, Слатина.

Подкрепям напълно!!!

Те заради такова бързане сега ремонтират станция Младост 1, където плочките изпопадаха.

МЛАДОСТ 2,3,4 да пият по студена вода.......и да се тъпчат по Малинов

Всъщност - да, далеч по-подходящо е да се направи тази връзка, която отваря пътя към летището, вместо към Младост 3, където... няма летище... и пристанище няма... :)

Което си е,си е! Когато фактите говорят,чугунените глави да сведат глави и мълчат виновно.Кеф ти зала,кеф ти южна дъга,кеф ти метро...

Хахаха, кеф ти пълна забрана за отказ от парно, кеф ти АСТА, кеф ти увековечаване на зависимостта от руския газ, кеф ти метро у полето....кеф, кеф, кеф!

Г - жа Фандъкова така работи. Обещава и изпълнява. Точно и качествено. Дори предсрочно ... А Муши Муш стана на Миш Маш...

А уличните кучета билетчета ще си купуват ли или те се предвиждат само за домашните.

браво за всичко това, но защо метрото пресича цариградското шосе на миясто кадето няма жилища. рентабилно ли е да има спирка на метрото за няколко стотин чиновници от бизнес центара? метрото триябваше да минава през окразна болница, кадето има много зители, а не в покраинините на софя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

METRO, Техномаркет, ИнтерЕкспо Център, Тойота...малко ли са причините? Освен тия, които пропуснах да изброя най-вероятно ще има и още.

Крокодил

Това Метро до Метро, Тойота и Техномаркет да като да убиеш комар с картечница. Но за съжаление цялата ни работа е такава.

По надолу вече говорихме колко хора минават през обектите изредени от теб и работещи сега(ако искаш дай и ти бройка?), за неработещите към момента сгради няма как да правим анализ, но виж за живущите в Дружба 2 - на 300м по права линия и ми кажи те как ще ползват това метро, това е въпросът за мен. За бизнес обектите до метростанцията и посетителите им - честито ви метро :)) и аз съм доволен, че ще го има!

Навява спомени от предсрочно изпълнение на петилетния план!За качество не питай!

Добре е , че напредваме в посока ЦИВИЛИЗАЦИЯ , само не разбрах цената на картата за метро също ли ще поскъпне от 25-ти ?

Дано час по-скоро да се пуснат още трасета от метрото. Така всички селяни, дошли в София най-накрая ще спрат да ходят из центъра на града ни с 15 год. си таратайки и накрая ще има спокойно и места за паркиране, и въздух за дишане. И да, много се радвам, че пускат метрото - в цял западен свят и щатите в него се возят главно нискоинтелигетните, а от там и нискодоходни хора - чистачки, безработни негри, наркомани, хора по поддръжка на сгради и съоръжения, тук там и някоя секретарка в най-добрия случай.

Братле, личи ти, че не си излизал много много навън. Незнам как е в Щатите, но в Германия един много голям процент от бизнесмените пътуват с метрото. Бързо е, удобно е, хората си гледат времето. А ти си живей в твоя свят и си с представите си от преди 20 години. Със здраве :)

Баба ти Гинче е ходила доста по света и още ходи, ма баба ти Гинче няма как да ти е "братле", "млади бизнесмене от Германия". И моя син живее и работи там, ма си ходи на работата с чисто новото АУДИ, не с метрото. Сигур щото не те е питал теб с какво да си кара и сина на училище, и снахата, и тя с нейната кола, завалийката...как не е разбрала досега, че с метрото й е по-бързо да заведе внучето до училище идея си нямам :)

Хубава новина, но се съмнявам да пуснат само след 2 седмици. В момента района около МС Младост 3 все още не е благоустроен. Даже още няма направени поне временни алеи от Мл.1а и 3 към станцията. При дъжд си е направо кално поле... Ще поживеем и ще видим...

А снимката е реална, това е до спирката. :)

Чугунените глави прочетоха ли,предсрочно! Ехххх,Станишка,ех Гоце-вие правихте кризисен щаб за София...помним ви мръсотиите много добре

Само не знам защо всички се радвате първосигнално на ПРЕДСРОЧНО и ЕВТИНО. Има си технологично време и цена за съответното качество. ПРЕДСРОЧНО означава претупване на сроковете, защото няма нормална фирма, която да има интерес да си блокира техниката на 1 обект, вместо да поеме следващ. А ЕВТИНО означа по-евтинки материали и калпаво строителство, защото няма такова животно евтино и качествено. И в двете хипотези се стига само до ПР и скъпи последващи рехабилитации от "СЛУЧАЙНИ" фирми :-)

Кризисния щаб за боклука ли, тоя щаб дето с данъците на цялата държава изчисти натрупания боклук по софийските улици, тоя щаб за който ББ рева цяла година и не си мръдна пръста а междувременно прибираше целевите пари давани му от правитлството уж за да реши проблема. И когато на тогавашния министър-председател му писна да го лъжат и сформира тоя пусти щаб който реши боклучавия проблем на София за две седмици ББ пак ревна че това било незаконно и не знам си още какво и видите ли с тия действия министерския съвет изкарвал кмета некадърник и подкопавал авторитета му. Ако говориш за тоя щаб и мен ме е яд че Станишев неведнъж е спасявал ББ от гафове като му даваше държавни пари,сиреч и от мойте данъци, през различните кметски години на Борисов държавната субсидия за столицата е била до 5(пет) пъти по-голяма от предвидената в държавния бюджет, действие което е закононарушение извършено от Станишев ама да питаш бате ти Бойко що си мълчи точно за неща които знае от първа ръка.

Гаргамел

Кризисния щаб не беше да се почисти София,а да се наклепа ББ...ама ти от село няма как да разбереш...а и чугуна в главата ти не позволява

Работя в Интер експо център и съм супер доволен. Спестявам си около 30 минути път на посока. :)

Де тоя късмет - ББ да направи нещо добро най-накрая и за хората... .

към: мдам ( нерегистриран ) 10.04.2012 14:39 Е то остана и това на снимката да е станцията. В Париж, Берлин, Барселона докато не стигнеш до стълбите, не разбираш че си пред входа на метростанцията - всичко е под земята. А в София има сгради на станции, големи колкото цели прогимназии отгоре. Не за друго, ами едни хора е трябвало да вземат едни пари за една работа. СетИ ли се?

Това на снимката е офис сграда в района на метро станцията.. подземния паркинг е точно под пътя на снимката..

Някои знае ли колко ще струва паркинга на ден. Да не е 1-2 лв. на час, че си губи смисъла. Ако е 5 лв./ден е оферта.

Тази отсечка (поне станция Цариградско шосе) е почти безсмислена без допълнителна инфраструктура свързваща метростанцията с квартала (Дружба 2). Та когато и това бъде свършено, тогава ще има нещо наистина добро, защото в момента метрото ще стига до: Метро, ИнтерЕкспоЦентър и съседните офис/бизнес сгради. Та в случая, за да кажа наистина браво ще почакам връзката метростанция към Дружба 2.

А дали пък в тия сгради/обекти изброени от теб не работят хора. Или тях кучета ги яли?

Крокодил

До експоцентъра има автобус. Капацитета на метрото е поне 100'000 човека на ден, толкова ли работят в тия офиси, или пак по герберастки се изхвърлихме като ч*я на пясък?

Работят: Метро - да съгласен съм, че ще генерира пътникопоток (2000/ден). ИнтерЕкспоЦентър - тук е малко събитиино, но пак съм ОК (до 4/5000/ден макс). Тойота Център с вероятно 50 посетителя на ден. Още някакви бизнес сгради наоколо с отново общо около 100 посетителя/ден. Завършена една и строящи се 2/3/4 бизнес сгради точно до метрото. И Дружба 2 отзад с хм... около 30 000 население. Не казвам, че сградите до метрото не заслужават връзка, напротив - подкрепям, но казвам, че и жилищният квартал с 30 000 заслужава такава.

то ако трябва да ти се слуша мнението, това метро никога не е трябвало да бъде строено, защото просто ще отнеме много време, за да се построи цялото ...

Крокодил

Строи се от 1979.

Само ми посочи къде съм против изграждането на метрото? Аз съм твърдо за това метро, но бих искал да е направено като хората, т.е. да стига до жилищния квартал на 200-300м по права линия, а не само до бизнес сградите около него. Отделно е паркинга към метростанцията, но него първо ще го видим как функционира и тогава ще го оценяваме.

Пак има недоволни. Айде който е недоволен да хваща пътя към Бузлуджа и да не се връща. Бузлуджа - лагер за комунисти.

А данъците, които е внасял цял живот - ще му ги върнеш ли? Защото така следва - не си вършиш работата, връщаш парите на хората. Или те уволняват? Кое от двете си избираш?

Муши, не знам какви хапчета пиеш ама се излагаш. Какви върнати данъци те гонят и как ще познаеш свършена работа като по цял ден плюеш по форумите?

Колкото по-предсрочно - толкова повече довършителни ремонти след това.

Бойко Борисов нали беше обещал метрото до Обеля за 1-ви май? Ама нищо де, като не може за 1-ви май, да го пусне за 9-ти септември! Така правеше бай Тошо навремето. Апропо, и тази отсечка няма да стане до края на април. А пък метростанцията не е зад Кауфланд, а зад БИЛЛА, малко встрани.

Пускайте метрото до терминал1 и 2 , защото все повече ще се натоварват в посока навън !

Несъмнено имаш предвид 2014-а, когато по европейските правила вече няма да могат да ограничават работни места и пребиваване. Тогава милион цигани и безделници ще си преместят паразитните задници към по-социалните държави и ще останем тези, които оценяват свършената работа.

Крокодил

Пребиваването винаги могат да го ограничат. Циганите ако нямат легални доходи - пак тук ще ги върнат. А в Б-я както винаги работа се върши по медиите.

Сега остава да пуснат Метро от Цариградско през Горубляне и Младост 4, и към ИКЕА и Ски пистите. КОГА ЩЕ СТАНЕ ТОВА?

...или пак до поредното поле

сега ще кажат че трябва да се вдигнат цените на картите за метрото. Аз пък бих ги посъветвал, да не се правят на много хитри и да зонират метрото и цените да се определят от ползваните зони като в Европа

Аз ще ходя до Метро с метрото.

Аз пък съм много соволен от кака Данче - ето кега предсрочно пускане на метрото!!! И спрете да хулите всички и всичко... ще се реши и проблема с кучетата, но кучкарите няма после за какво да пищят!!!

ейййй ама бе, все недоволни! ами ходи си на село!

А срещу данъците си какво получаваме? Милиони от данък от всеки от тия микрорайони, а после - късата клечка. Я хвани ти ходи някъде!

Купиш панелка в бетонената джунгла за по-евтино, а после се оплакваш, че нямаш метро. Инфраструктурата до обекта е едно от най-важните неща, които да оцениш преди да се нанесеш някъде. Малко е тъпо да гледаш само как да минеш по-евтино, а после да се оплакваш, че няма метро до у вас в хола.

Питам се дали въобще си плащаш данъците!

Пускат нещо направено с ВАШИТЕ пари. А кучетата ?

Да бе, те и тия от Пирогов лекуват хора "с вашите пари", лошо ли е? А кучетата? Не е лесно в тая държава като никой не вижда по-далече от носа си. За кучетата подай сигнал в съответните институции, викни журналисти, скарай се на кухите лелки дето ги хранят всеки ден. Ако чакаш премиера да ти избърше задника няма прокопсаш.

Гуни, кажи само, има ли от нещо да си доволен?

Крокодил

А не е ли по-добре да се подобри положението, вместо да се говорят само приказки? Или ти на всичко ще си доволна, само и само да виждаш Вожда си по телевизора?

е новат метростанция хич нее като на снимката ама карай

Чудесно, а кога ще възстановите улицата между Младост 1А и Младост 3, която беше затворена заради метрото

За кво да я възстановяват? :) Карто се минава сега през газостанцията е по-яко :)

Супер.