Край на застрояването на къмпинг Юг

Край на сагата със застрояването на къмпинг "Юг" в община Царево. РДНСК - Югоизточен район прогласи нищожността на четирите разрешения за строеж там.

Обратно в новината

Коментари - Край на застрояването на къмпинг Юг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Застройте всичко, бетонирайте цялоро море и го продайте на руснаците на Путен. Вземете си рублите, а утре като дойдат зелените човепета, ще останете без паеи, имоти и живот.

Това е поредния прах в очите, който ни хвърлят от МРРБ. Колкото и да ни се иска, ще има съдебни разправии ... Веднъж е отменяно РС с Решение номер 2352 на Бургаския административен съд от 30 декември 2013 г. с председател Станимир Христов, който отменя забраната с мотива, че не е от компетенциите на РДНСК да дава мнение по ОВОС (който е липсвал). Сега пак издават заповеди за отмяна на РС с мотив (от прокуртурата), че в екологичното ни законодателство са настъпили промени, съобразени с европейски директиви и създаването на екологична мрежа Натура 2000. Изискване на националното и наднационалното законодателство е инвестиционните предложения да се подлагат на проверки, за да се оцени въздействието им върху защитените зони. Да, ама тогава на картата не е имало отбелязани дюни, а чак 2015 г. Има обаче един член от ЗУТ: Чл. 156. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) (5) Влезлите в сила разрешения за строеж не подлежат на отмяна. В цялата тази история има толкова много гнило, че Прокуратурата трябва да подгони най-вече Главния архитект и Кмета на скандалното Царево, които издават РС на килограм!!!!!!!, прикривайки далаверите си зад мнимата загриженост за развитието на туризма в този район. Известно е в цяла България, че който е поискал да строи в Царево, винаги успява да си го получи!

Оставете хората да си строят ,на кой му пука ,то и без това на това море ходят само пияни и дрогирани евробоклуци и руснаци ,нормалните българи имат по -близки,по-чисти и топли морета в гръцко ,без бетон ,без чалга ,без мутри и концесионери.

А този, който е издал противозаконното разрешение, какво ще го правим? Още ли е главен архитект?

гарван гарвану око не вади...да си видял някой осъден за 26 години?

Кво става с "Корал"?

Върху дюни не се строи. Палатките са за това, удобни, красиви. За тази цел трябва да се построят места, където да има тоалетни и бани с душове, също и заведения за хранене, малки магазинчета.

Че то вилата на президента попада в 100 метровата зона. Тя рибата се вмирисва от към главата. Така е в държава, управлявана от ДС, посредством мутрите.

Крайно време да се открие крило за Главни архитекти и кметове в Централния затвор! Те са в основата нa тоталната корупция по общините!

имам чувството, че преживявам непрекъснати дежавюта...... Колко пъти го чувах това КРАЙ за последните 15 години.... и за морето и за планините, и за застрояванията на вили по устията на язовири и вододайни зони.... В тая държава, на обещанията за спазване на конституцията, човек трябва да е шизофреник за да вярва :D

А виновни няма?! Така ли? Колко наивно! Голяма констатация - главният архитект на общината е виновен и пак си продължава "дейността"! А колко парички е "лапнал", милият, за "услугата"???!!! Това всичкото е поредната държавна манипулация, че нещо се прави! Безсрамници!!!

В България Конституцията не се спазва.Глава 1.чл.18.Подземните богатства,крайбрежната плажна ивица,както и водите,горите са на народа.Особено по южното чероморие,навред бариери,заградени площи до морето-било частен имот.Хората не могат свободно да се движат по брега,не могат да ловят риба,както е било преди.Разни вилаети на властимащи.Примери много.Застрояването е отделен въпрос.Алчността няма граници.

Това са недъзите на обществото, наследени от миналото. Другари, трябва да бъдем непримерими към тях и да ги изкореним. Затвор за извършителите! Ама кой да ги вкара бе другари, ние всички сме такива.

Една цаца ми каза на ушенце, че "краят" всъщност е Началото!

Който строил, строил, край. Догодина пак...

Гледам вчера след оня проблем с колчета и бариери на Силистар, Царево, Созопол, Свети Тома, Русалка и т.н. Лили-то призна че над 80 процента от 'изключителната държавна собственост, представляваща първите 100 метра от морето навътре' - била частна. По елементарна логика това означава, че държавата е частна, на олигарсите и чичковците от едно време с куфарчетата от ДС, ами как да ви кажа.. бедните да го духат !

"Край", казват;о)) Това съм го чувала много пъти през годините и все е било предпоследно... В потвърждение - вижте на какво прилича вече крайбрежието! И защо още не сте пратили главния архитект на Царево да изчегърта бетона?! Дайте му избор - с голи ръце, с детска лопатка и кофичка, с каквото си избере, но а 3 дни да го няма!;о)

А сега прокуратурата може да провери и другият започнат и недовършен строеж, намиращ се само на 100 метра северно от въпросните бетонни площадки!Там преди 4-5 години някой изкопа дупка 50х50 метра, за да строи явно скромно хотелче, но работата се разсъхна нещо и сега дупката е пълна с тинясала вода и разнася зарази!Иначе дупката се намира на 15 метра от плажната ивица!15 метра, не 100 м. няма грешка!

Ако това бе станало в Северна Корея, на бетоновите площадки монтират зенитки и почват по ред - министри, депутати, кметове, съдии, прокурори, полицаи, бизнесмени, журналисти и пр. Морето чисто, риби и птички пеят, дюните тичат нагоре-надолу

Браво! Така трябва да се прави - спира се строежа в самото начало, а не след като се построи. Надявам се да има предписания за изчистването на терена, ако не глоби и ... затвор. Само тогава нещата ще се оправят.

А защо прокуратурата не си продължи работата и да повдигне обвинение срещу "честния" Главен архитект на Царево? Защо всичко спира посредата?

И сега инвеститора ли ще си вземе обратно бетона, или ще го оставим (бетона) за красота ?

Ще остане.За атмосфера,така да се каже.Пълно е с такива започнати-недовършени грозилища,огради,тенекии,купчини тухли..Някои са завити с парцали,които гордо се веят..Да е ясно,че си в България

Защо ще махаме бетона? Че той си е готов излят. След две - три години като позабравим, или като поогладнеят властимеющите, пак ще си го достроим. Со кроце, со благо и со много пари!!!

Самосезирала се е заради протести. А за колко нямаше протести. Просто на Юг му провървя /за момента/.

d4

не са се досетили "бизнесмените" да строят наколни жилища. както преди хилядолетия. трайте!! може и да се досетят. хонорара за идеята го дарявам на "главните архитекти". без значение дали са на морето или в планината!

а рушветите ще върнат ли ? с надежда попитал инвеститора .

Край - няма повече терени .

Ама този бетон ще си остане за красота и екзотика...Ей,Ганьо е уникален тапир.И в джунглата няма такива тапири..Абе,щом опакова кипариси..Какво да се чудим.Хората им се радват на кипарисите,че не растат на север,Ганьо ги завива

Ами сега? Толкова пари отидиха на вятъра... Да се действа и на другите места. Стига подкупи и далавери!

А какво правим с архитекта, нарушил цял списък от закони?

И аз това се питам!!! Поздравления за екоактивистите и службите, които са си свършили работата, но налице престъпление по служба на главния архитект и др., което не бива да остане ненаказано с цялата строгост на закона!!!

И кво правим с бетона ? Оставяме го там ли?

в България е така, тук всеки т.нар. бизнесмен изcиpa бетон където свари, а после или си остава така за години напред, или държавата сама се оправя кашата - за нейна сметка. Едно събаряне, чистене и извозване не е никак евтино, но ние сме богата държава. Вчера гледам 80 процента от 'изключителната държавна собственост която е 100 метра от брега на морето' - била частна ;)) Бахти изключителната корупция !

Преди две години бях там. На мястото на бетона имаше каравани някакви. По-нагоре малко, на около 5 метра също има каравани, които приличат на къщи, с бетонни корита за баня, с тераски построени пред караваната, с огради. Караваната не се вижда от строителство около нея.