”Патриотите” предлагат падане на забраната за пушене

Внасяме законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения. Да се възстанови старият режим.

Обратно в новината

Коментари - ”Патриотите” предлагат падане на забраната за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно от най-ЛОГИЧНИТЕ мнения е това, ЧЕ пушачите са по-рискови от към заболявания и (условно) непушачите са тези, които им плащат лечението. Но същото се отнася и за циганите водещи нечовешко съществуване, нямат лични лекари, не плащат социални осигуровки, търсят медицинско обслужване единствено и само по линията на бърза, спешна помощ, хилядократно по-скъпа от тази на НАС, осигуряващите се лица!!!

Така и така не се спазват и редица правила и закони. Утре всички пияни като мотики зад волана. Бели линии в часовете по химия. Някоя друга телефонна измама и яко бой ей така за кеф. Без значение дали пушеш или не, това бе хигиенна помощ за всички, от всяка страна. Пръстите им насочени към развитите страни и за пример ги показват, за задниците им широки, за да вземат още от далаверите. Докато народа се разединява заради някакви малки и ключови удобства и подкрепят далаверата, никога, това село България, няма да заприлича на развита и примерна страна. НИКОГА!

"Ракът на белия дроб за нашата страна бавно, но прогресивно напредва като честота.

Е ЗА 2017 ГОДИНА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА!

Мразя Валерко, но ако го направи това, на следващите избори моята рода ще го дари с много гласове! Жив и здрав да е! Законът за забраната се оказа смехотворно недоносче, станахме по-големи светци от папата. Обикалям често из Европа, такава забрана в толкова строг вид няма никъде. Крайно време е да отпадне-станахме за смях пред всички.

На цялата бг дивотия - мръсен въздух, липса на хигиена в заведенията, храна, пълна с химия, ти доброволно да си дадеш парите за още отрова, да не ти пука за другите, които не искат да пушат, и това със "специалното участие на правителството " - не е истина, че се намира кой да драска глупости тук в защита на един лобист.

и АЛЧНОСТТА вървят ръка за ръка...

Естествено, че в заведенията ЗА ХРАНЕНЕ е нормално да НЕ се пуши. В нощните клубове и барове обаче няма пречка наистина...

Престъпник !

Вярно е, че законът не се спазва. Но това не е основание да се отмени. Просто трябва да се потърси отговорност на тези, които са натоварени с контрола, защо не си изпълняват задълженията. Ограниченията за превишена скорост също не се спазват. По логиката на този в такъв случай трябва да се оитвенят и тези ограничения. И само тези ли???... Аман от случайни хора, добрали се до високи позиции!!!....

Но! Собствениците на заведения вложиха луди пари и обособиха такива помещения с вентилация. Намериха се обаче по- СВЕТИИ и от Св.Илия и ги отмениха. ВСЕКИ ЕДИН КЛИЕНТ СИ ПЛАЩА СМЕТКАТА И ТРЯБВА ДА ИМА СВОИТЕ ПРАВА ЗА РАВНОСТОЙНО ОБСЛУЖВАНЕ. Аз не пуша,но не биха ми пречили хора,които пушат отделно от другите. Всичко останало са глезотии и капризи на индивиди,които искат да тормозят другите.ХАЙДЕ,СТИГА ЛИГАВЩИНИ!!!!!! Стига с чупките в кръста на непушачите!

Малко ми е трудно да си представя хипотезата " хора,които пушат отделно от другите", на една маса - пушач и няколко непушача, които така или иначе са заедно с него? Няма такъв вариант, а иначе пушачите добре си правят компания като излязат да пушат пред заведението. В заведение лично съм забелязвал пушачи, които иначе почти не пушат, да палят цигара една от друга - обстановката ги предразполага....

БЕЗОБРАЗИЕ г-н Симеонов!!! Разочарован съм от вас. Смятам да престана въобще да гласувам. Убедите ме, че няма значение както и да гласувам накрая все един и същи е резултата. Само дето нагло вие политиците се оправдават, че това сме искали ние избирателите. НАБИЙТЕ си го в празните кратуни господа депутати. Не сте направили и 10% от нещата заради които съм ходил да гласувам. Дори вече развалят нещата вместо да ги оправяте.

Валерко, хората ще те запомнят като един от най-големите лобисти в този парламент. Да оправим цигарения бизнес на Булгартабак, той пък с познатите си ще удари едно рамо да се задържи подаръка на Пирин за Юлен, за благодарност ПИБ ще стане гарант по сделката за ЧЕЗ и т.н. и т.н. Навързали сте се като черва цялата продажна паплач. Никой не мисли за хората и за България, а уж се криете зад името Патриоти. Патриот идва от патрис, което е отечество, т.е. човек който милее за отечеството си. После не е чудно, че децата ни бягат в по-нормални държави като ви гледат какви патриоти сте се навъдили тук.

Кажи му патрЕот и повече не го обиждай. Не знам откъде се пръкнаха тея.

Дай на патриотите власт , а после им гледай акълЯ! Простотията им е в повече .

Валери: "не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка" А аз питам защо не се спазват приетите закони?

Защото са анти закони, недомислени, неизпълними, нелогични, плод на безплодните усилия на тези дембели в парламента. Не сте наясно колко много закони за банковото дело, застрахователното дело, имоти, недвижимости, наследство и пр. са такава ГАВРА с логика, традиции, правна мисъл и т.н., ЧЕ на човек му иди да се гръмне!!! Всъщност това е единственото, за което бих обвинил В. Симеонов! Иска промяна на този закон, а не на някои много по вредни, нецелесъобразни, недомислени, недъгави, беззъби и пагубни творения на (правилно окачествените от наш знаков политик) БЕЗДЕЛНИЦИ!!!

Когато БОТЕВ говори и ПАТРИОТАРИТЕ МЪЛЧАТ: Патриот е душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата ѝ търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек що да прави? изяда си и месата.

към Валери Ти не си никакъв патриот. Циркаджия посредствен. Само разлайваш кучетата. Тъкмо се появиха свести заведения, където може спокойно да хапнеш, да поговориш, да подишаш свободно, ти пак искаш да върнеш старите бардаци.

Значи непушачите се оказаха много злобни егоистични диктатори. Понеже не пушат се мислят за кой съм аз. И какво като не пушите? На кой му пука. Всеки има право на избор. Свобода. Затова трябва да има заведения и за пушачи. Те не са по-малко хора от непушачите. Това е хитрост на политиците да делят хората, за да не се говори за по-големите проблеми. А за парите дето давали непушачите е смях. Половината крият доходи и не плащат данъци и после давали. Милиони влизат в хазната от акциза на цигарите. Може да се окаже че пушачите издържат злобните до побъркване непушачи. Държавата е кръгла нула с дупка до дупка и ремонт на ремонтите и корупция с ниски заплати. Вместо да искате да изметете тези престъпници и крадци на данъците ви от гроб и бкп вие пишете по форумите за големия проблем с пушенето в заведения. БГ няма да се оправи с тези които избирате. Насочете си злобата към тях а не към приятелите ви пушачи, че искат да пият една бира с цигара.

А ти за какъв се мислиш, че да идваш в заведение и да пушиш като комин и да разваляш въздуха на всички? Ходя на ресторант, за да се храня, а не да гълтам цигарения ти дим. По тая логика следващия път аз да почна да пърдя до твоята маса, докато ядеш, и ти да се съобразяваш с мен, а? Как ти се струва като идея? В цивилизованите страни това дори няма да се обсъжда.

Не ви ли е ясно че всичко това е популизъм. ЕС няма да позволи това и всички го знаем. Валери сигурно пак е захлебил някоя държавна поръчка под масата и пуска димна завеса. Бог да пази Б-я от "патриоти"

всичко е пари! накараха бизнеса да снесе едни пари за обособяване на зали, проекти, аспирация и ... после? под ножа! не можело! а какво да правят с вложенията и как да си покрият разходите!? направени пак по решение на парламента! или трябваше да се захранят едни проектанти и архитекти?!!! и да имат работа после инспекторите от РЗИ и ... приходи, разбира се ...

Няма ли кой да му затъкне на тоя господин една мъжка, кожена цигара в суратя ?

По-добре да се узакони марихуаната!

Ако това е цената да останат на власт и това ще направят

"не разбираме какъв е смисълът да се ограничава тютюнопушенето" - не разбирате от много неща, тъпанари такива (а и ние сме тъпи, че ви избираме...)

Ало , ДИР- а, защо ми скрихте коментарът за любимият на цяла България, заместник министър председател? За да не обидите хората от село (щото го пратих при тях), или защото се страхувате да не дойде и във вашата медия, и да почне да ви уволнява?! Впрочем, нама голямо значение, че триете коментари - мои, или на когото и да е. Нито тоя човек ще стане по-умен от това, нито вие...

По глупаво предложение скоро бях чувал - забраната на пушенето в заведения която е приета и от пушачи като мен да се отмени по тъпи и неясни причини!!!!Тези хора нямат място във властта - те тласкат народа към дъното.На следващите избори са аут от държавната софра.

Тоя глупак се опитва да събере аудитория, тази на всички простаци. За съжаление е прозрял с какви кретеноиди е осеяна нашата земя родна. За да не бъда разбран погрешно, говоря за 7 от 10 човека ;-)

По тая логика дай да махнем всички закони, които не се спазват - например да отпадне забраната за прегазване на пешеходците и най-вече на пешеходна пътека...

Само през трупа ми!

са кърлежи смучещи патриотизма на българите.

От "обединени идиоти", какво може да се очаква!

ами там кадето се пуши закакво влизат непушачи да ходят в сладкарници нали, ама се натискат да влезнат при пушачите то незнам кои не пуши

Глупости! Ами да прилагат закона не да го променят! Не искам да ям храна с вкус на пушек! Не искам детето ми да пуши вторичен дим, защото беше толкова калпаво направено това разделение, че нямаше никакъв смисъл в 95% от заведенията. Освен това в Европа НЕ Е така, но господина толкоз си знае. Научил един празен аргумент с 'европата' и айде. Дотук имаше някои добри попадения, но след тази глупост го зачерквам някога да гласувам за него.

влез в залата за непушачи! кво правиш при пушачите??? или приятелите ти са пушачи!? или и ти си от тези, дето взимат подкуп да не глобяваш и да си затваряш очите!???

А тоя пишман патриот помисли ли за обслужващия персонал, който трябва да диша отровата на пушачите, или за него те са без значение????

А тоя пишман патриот помисли ли за обслужващия

Логично закон, който така е направен, ЧЕ да не се спазва, е редно да бъде промененV Хубаво е да има заведения САМО ЗА ПУШАЧИ. Както има заведения само за комар, не че комар не може да се играе и всякакви други места, така и да има заведения, респ. зони, помещения само за пушачи!!!

Да, и заведения само за ядящите кучешко месо. Че нещо много се разбалансира еко равновесието. Напоследък само кучетата ядат хора

Пушете си на спокойствие. После не ревете, че няма пари за здравеопазване, че няма работа и че народът много боледувал и умирал. Нямат прошка цигарите. Балами, за един навик да си хвърлиш живота ей така....

От обогатения уран, който хвърляха с бомбите над Белград, в западна България всички посеви и растения бяха изгорели - прави си сметка, какво е станало с народонаселението. Непушачи, непиячи си заминаха от най-лошата болест - Е И?

Моите уважения г-н Патриоте, но си напълно задръстен като политик или държавник!Може пушачите да имат право да си избират дали да пушат или не, но и не пушачите имат право да дишат чист въздух, най вече в София.По провинцията се пуши на всякъде, вярно е че има закон който не се спазва, но вместо да махате забраната за пушене в заведенията за хранене(сигурно обаче няма да ви е приятно докато се храните някой да ви кади под носа с фас), по добре като политоик направете така че законите да се спазват!!!!Иначе какъв е смисъла само да се перчите че правите нещо за народа.Няма и да коментирам как ще се чувстват хората с алергии и белодробни заболявания ако се пуши на тези места!!!

Наистина е хубаво да се изчита статията преди да се коментира: Голяма част от българите са пушачи, колкото и да не ми харесва, тези хора имат право да пушат в обособени помещения, без да пречат на другите да имат възможност да пушат, особено в заведенията за хранене, за настаняване, на гарите, защото в цяла Европа е така Не се предвижда да пушат до теб, освен ако не седнеш в помещението за пушачи.

Gal

айде стига в коя Европа по-точно????

Пушачите имали права!? Значи те ще се тровят, защото това е удоволствието им, а аз трябва да плащам после за лечението им!? Не, че и непушачи могат да се разболеят, но при тях е съдба, а при пушачите е порок! За пороците на пушачите ли да даваме пари, а има толкова болни деца, за които сме длъжни да помогнем?

В цяла Европа си има обособени помещения за пушачи или отделни заведения само за пушачи. Не виждам на кой непушач би му пречило това. Аз просто не сядам там където се пуши.

Gal

Глупости, за коя Европа говориш? Гърция ли?

Говоря за Брюксел - ирландския пъб до Европейския парламент е само за пушачи.

Австрия.

Само пропуснал да напишеш , че не може да пушиш на улицата ! Пушиш са в обособени места за пушачи ! Да си видял в ЕС някой шофьор да пуши и да хвърля фаса през прозореца ?! Май НЕ , глупако !

Е, глупости на търкалета! Защо в "заведения за ХРАНЕНЕ" да се пуши, а в нощни заведения /разбирай Слънчака - там друго няма/ да НЕ се вдига шум??? Добре де, да разрешат това пушене в кафенета, барове или подобни - там деца рядко има, ама в заведения за хранене как изобщо им хрумва да разрешат???

браво аз сам за

Кога за какво се грижите? Старите коли отделяли газове, но никотинът си е добър. Но логиката е проста: вдига се данъкът на старите коли, за да се увеличат приходите в бюджета, разрешава се пушенето, защото е спаднал приходът от акциза върху цигарите. А как харчите парите от бюджета и за баба ми на село не е тайна.

Тоя БОК-УК докога ще го търпим????

"Патриотите", вие вече оправихте битовата престъпност, незаконните постройки, корупцията по всички етажи на властта, неплащането на данъци, отопление, ток, вода, здравни вноски и транспорт от циганите, недобора и първобитното въоръжение в армията, все по западащото образование, намаляващото население, отвратителното обслужване и рекет от администрацията, имотните измами, здравеопазването, ниското заплащане, което води да емиграция и др. "по-маловажни" въпроси и се занимавате с пушенето по заведенията?! Симеонов както прокарваше лобистко-рекетьорски наредби за шума, сега се е заел с лобистко-рекетьорски закони за пушенето.

kirchevo

"Патриот е душа дава, за наука за свобода, но не СВОЙТА ДУША БРАТЕ ,а ДУШЪТА на народа". Циркаджии и артисти.