Битка за хляб с вкус на катран

Започна брането на тютюна край Благоевград - денонощна битка за хляба с вкус на катран, жени, мъже, деца са в нивите на Долно Осеново от малките часове.

Обратно в новината

Коментари - Битка за хляб с вкус на катран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бабината ти на тебе гдето даваш акъл. Хората имат акъл , но няма кой да ги организира /Дали ДПС или ГЕРБ/ да си създадат отраслов съюз с грамотни ръководители ,които да склучват предварителни договори за продажба- м. януари /както е по цивилизованите страни/ и да спрат прекупвачите да ги ограбват и някои от партиите да вземат комисионни !!! КЪДЕ Е ОРГАНИЗАТОРА ЗА ТОВА ???

Тази битка за хляб с вкус на катран е по заповед на ДПС.Докато са слуги на Доган хляба ще им е такъв.пп Тютюнопушенето е вредно за здравето.

Тютюна се ниже в къщи на сянка седнал, а някога и с песен, но не на нивата между краката.

БЯХ ДЕТЕ КОГОТО ПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕВЕ БЕРЯХМЕ И НИЗАХМЕ ТЮТЮН, ТЮТЮН СЕ БЕРЕ РАНО СУТРИН И СЕ НИЖЕ В КЪЩИ НА СЯНКА ЦЯЛ ДЕН, А ПО НЯКОГА ДО ВЕЧЕРТА, ТЕЗИ НЕЩАСТНИЧКИ КЪДЕ И КОГА ЖИВЕЯТ. с БАБА МИ ХОДЕХМЕ ДА БЕРЕМ, А ДРУГИТЕ ЧЕТРИ ДЕЦА СИ ОСТАВАХА В КЪЩИ ДА СЕ ДОСПИВАТ ... Е И ИЗРАСТНАХМЕ ДОБРИ ДЕЦА СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА ГЛУПАЦИ.......

Ама тия селяци са големи глупаци, ако вземат да продават тютюна си на крайните клиенти ще печелят няколко пъти повече, ама от де толкова акъл де!

ДПС е партията, която експлоатира българските турци.От създаването си до ден днешен тая партия служи на ДС лидерите си, на БСП, но не и на турците, а за българите съвсем да не говорим.

"битка за хляба с вкус на катран, жени, мъже, деца" Само дир.бг можа да напише такава идиотщина.

Тия живеят в 15 век, мама им глъма. Искат и нас да върнат там.

Ако някой някога е низал тютюн да разкаже как е. На теория е много лесно, а и да се пушат цигари...също.

Явно Местан и Пеевски добре знаят, обясни го на тях, те държат Булгартабак, да увеличат цените един вид.

В един репортаж се оказа, че някои от същите тези жени започват беритбата в 0 часа, защото сутрин отивали на работа в шивашка кооперация. Сигурно е в тези гръцки фирми, на които се радваме. В Гърция, която била пред фалит, няма да намерят кой да им работи за стотинките, които дават на българските гражданки. Едни и същи изкупвателни фирми дават в пъти повече пари от другата страна на границата ни. Нашите чиновници непрекъснато се оправдават как нищо не могат да направят. Било пазарна икономика! Да ни се чудиш на акъла и на нас, които им плащаме заплатите, кражбите и комисионните.

Разказът е съвсем различен от останалата глеч, публикувана в сайта. А историята е истинска и много добре усетена от автора. Браво на този, който е разрешил публикацията.

Винаги съм смятал, че трябва да им се разреши 3-4 месеца след изсушаване ня реколтата да продават рязан тютюн за лула или самоделни цигари БЕЗ АКЦИЗ ! Немският фермер има право дори да върти няколко месеца безакцизно кръчма (!) след реколтата (Straussi) !

Някой да ти пречи да си гледаш тютюн на балкона, като не можеш без него?

Местан организира дупетатите си да работят две седмици по тютюневите масиви в помощ на избирателите си!

Според НСИ досега от ЕС сме получили над 270 млн. евро за преориентиране на същите тези отрудени хорица към друг поминък. И това е нещо, с което ДПС ни проглушиха ушите - а какъв е резултатът? Някой се е нагушил яко, а електоратът му продължава да си троши главите на нивите с тютюн! Миналата година от БАН предложиха на същите тези хора да садят и продават шафран - скъп продукт, с осигурен пазар, и с по-малко труд - ще познаете ли кой им каза, че не трябва да го правят? Е така е - като се водят по акъла на сейбиите си, да си носят кръста.

Някъде са минали на по-доходен... хм... тютюн.

И? И аз съм брал тютюн като ученик на бригада. Имаха 25 години да се научат да отглеждат нещо други, ама не та не. Произвеждат и продават отрова, а искат съчувствие. Че и евросубсидии получават. Съжалявам, ама не ми пука.

Всяка година ги лъжат и на следващата - пак в тютюна.Ами вместо да се гъзурят в джамиите, нека се поразходят по белият свят и да видят че освен да тровиш децата си като ги караш да берат и нижат тютюн, има и други начини да препечелиш някой лев.

Това са истински хора.По жълтите павета е само измет.

Тези измъчени хора трябва да се преориентират да садят нещо друго. Стига тоя цирк с тютюна!!! Хем се борим с пушенето, хем даваме субссидии, хем не им се плаща на бедните, хем Големите Табаци богатеят, хем има и контрабанда. Никакъв тютюн!!! Да си внасят отвън, от П.Р.Чайна.

Като от Разказ на Йордан Йовков.

Шапка им свалям на тези хора. Ей там трябва да отидат разхайтените чалгарчета, които пребиват деца и старци.

Тази новина не е "интересна" - говори се за хора които с труд си изкарват насъщният - нищо интересно! Няма силикон, няма чалга, няма простотии или "лъскави" коли, тоалети и прочие :( Ако някой не е усетил сарказъма - за негова сметка си е ;)

Има труд и труд. Тези от 18-ти век насам не са мръднали. Да, ама светът се променя. Честно, никакво съчувствие не изпитвам. Все едно да съчувствам на афганистанците, произвеждащи опиум.