Турция формира временно правителство с прокюрдска партия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган утвърди състава на временното правителство, предложено от премиера Ахмет Давутоглу.

Обратно в новината

Коментари - Турция формира временно правителство с прокюрдска партия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турските колячи се подиграват с кюрдите.Тази мръсна държава трябва да бъде унищожена веднъж завинаги,а Константинопол освободен.

Tе прасетата не ги имат за хора ,а потомците на FATİH Mехмед-победеносеца, няма да позволят на това за което мечтаете вие , въшливите балкански селяндури .

С тия работи дето ги пишеш си за затвора! Ти от коя секта си? Не знам дали ще лежиш български или кюрдски затвор, но както си тръгнал няма да ти се размине! В България за такива приказки има член в наказателния кодекс!

След, като Турция се разпада трябва да увеличим армията си и да засилим охраната на българо-турската граница, когато една държава се тресе от проблеми не съумява да охранява добре границите си, което застрашава нашето спокойствие! А че нашите вече са се разбрали със САЩ и Русия хич и не се и съмнявайте!

а бе ти луд ли си ? то и ние имаме огрпмна полиция но да върши някаква работа? армията трябва още да се съкрати, да се въведе задължителна служба от 3-4 месеца . със спестените средства да се раздаде оръжие на гражданите ...нещо подобно на швейцария. така хем ще имаме готовност да се противопоставим на външни врагове а и ще намалим значително престъпността-със законови промени позволяващи използване на огнестрелно оръжие ако някой нахлуе в дома ни ще поочистим доста престъпници и няма да натоварваме затворите

източната "демокрация" с свое кюрдско ДПС.

Тези неща ви ги пишех още преди 2 години, надявам се, че сега ще ме приемате по-сериозно. Скоро ще се радвате, че сте българи, а не американци, турци, англичани и т.н. Българските политици в крайна сметка ще се окажат най-далновидни от всички.

И да пишеш минуси, такива са фактите, може да се провери във форума, че съм ги писал и близкото бъдеще ще покажа, че съм прав не само за тези, но и за другите неща!

Кои неща са верни? Кой ти е никнейма, защото явно го променяш :)

Отричането на истината няма да ти реши проблема. В детската градина някой деца, като не ги устройва нещо викаха: - Няма, няма, няма,...! И естествено от това отричане нямаха никаква полза освен, че ставаха обект на присмех!

Не се разбра кво си говорил преди 2 години, щото в тоя коментар не си казал НИЩО.

Tурция е Aмериката на стара и деградираща Eвропа . Hапук на всичко което става там, тя ще успее, защото има младо жизнено население. Hякои уж Hатовски съ-зници правят проститутски номера , така че при бомбардировките на базите на терористите в Cеверен ирак беше убит германски военен иструктор. Eто за това Tурция трябва да се организира и да де-ства като израел.

Разбирам надеждите ти, но те са съвсем неоснователни и не отговарят на фактите и аз ако бях турчин щях да се надявам, надеждата умира последна!

Tрябва да живееш там за да се убедиш ,че всичко което твърдя е вярно .Tурците са големи патриоти , имат велико минало, образователната им система е такава ,която ги прави да обичат родината си. Tези факти които искаш да ги видиш са такива ,че всичките бивши балкански колонии сте по назад в икономическо и военно отношение от Tурция.

Недей толкоз да се напъваш за съседите, защото балона ще се спука и тогава какво ???? Няма да успее, докато не реши кюрдския си въпрос! Не намесвай Израел, който Турция(и не само тв) счита за най-големия си враг. Безкрайната окопна война, която води Израел с палестинците, е заложена още в самото създаване на държавата. И Ясер Арафат (пръв наш приятел) беше световен терорист , но после получи Нобелова награда за мир заедно с Шимон Перес и Ицхак Рабин :)

Преди 10 руснаците се фукаха че има напредък и са се трудили с бившия министър на енергетиката по проекта Турски поток...Ама от месец нагоре Турция няма правителство..ха..ха..

Щерев, Русия е полезна на България. Не гледай дребните крамоли. В крайна сметка Русия винаги се е грижила и е давала най-много на нас българите. Приказките, колко са им готини сърбите, турците и гърците са само лакърдии и политически фойерверки. Явно с руският народ ни свързват стари връзки, които са останали в паметта и на двата народа. Българите винаги си гледаме себе си и сме прави за себе си, но винаги сме разчитали и на Русия, фактите показват, че почти винаги е било съвсем основателно. "Брат брата не храни, но тежко му който го няма!" Руснак не би проливал кръв за никой освен за Родината си и за българин. Българин не би посегнал на руснак, освен ако не е нападнат.

Хахаха Русия се била грижила винаги за нас. Смях в залата.

Ислямска държава обяви, че практически иска да превземе целия Близък изток, Балканите,Испания,Индия и Централна Азия. За сега в тази тежка борба най-активно участват кюрдите от Сирия и Ирак, както и правителството на Сирия.

Незначителни министерства за 25 милиона кюрди с калашници. Скоро Турция ще бъде разпарчетосана, въпроса е ние какво ще вземем? Полага ни се всичко до Босфора, включая Константинопол!

Да, полагат ни се 10% от Румъния, 20% от Сърбия, цяла Македония, 30% от Гърция, 40% от Турция. Трябват ни още 50 милиона българи за да ги заселим, действайте братя и сестри.

Гладна кокошка, просо сънува. Ние не можем да се оправиме в тези си граници и с тази си бройка поданици, вие искате да похабим още земя и хора !

Колкото и да е чудно, но Конституцията им ги задължава да включат във временното правителство брой министри спрямо местата на партиите им в Меджлиса. Прокюрдската партия има места колкото и националистите. Айшен Гюркан ще е първата Забрадка - Министър на семейството и социалната политика.

Селям алейкум и сабал хаир!.Принудени от неблагоприятни обстоятелства, нашите съседи могат и повече министри-кюрди да сложат в правителството. Защото кюрдите, нито са малък, нито заобиколим фактор в живота на Турция. Без тяхното признаване, Турция няма да види хаир за в бъдеще. Предлагам да бъдем честни и добронамерени комшии и да им пожелаем да станат по умни и практични в тяхната политика. Защото в противен случай ще загубят много.

Синьоре видимо ти си решил проблема с циганите в България и вече даваш съвети на комшиите. Кажи как, ако не е тайна. Хайде хаирлия да са ви отношенията с мургавите ви събратя, които скоро ще са повече от вас.

За разлика от кюрдите циганите не искат да си направят държава от 2/3 от Турция, а и не се прави на приятно разсеян за факта, колко много цигани живеят и в Турция! Циганите в много други държави са много повече отколкото в България! Ние българите нямаме нито един истински проблем, а вие се борите за оцеляването на държавата си!

Джипси, мога ли да ти дам мой снимки с цигани, само че в Щатите. Там циганите са нормални хора, каквито са всички американци. А в България циганите са огледален образ на нашето негодно и предатеско управление. Никога не поставям цял етнос под един знаменател. В България циганите правят това, което ние им позволим. Иначе аз по рождение съм един интелигенен расист и националист.

Турция е демократична страна, първа в региона премахва монархията и още през миналия век има за министър председател жена, очарователната Тансу Чилер, нещо което гърците постигнаха едва вчера, а останалите и в прогнозите го нямат. Уникални са постиженията на страната край Босфора, там се строи мащабно, ултрамодерни билдинги, трансконтинентални мостове и тунели, свръхскоростни влакове, съвременна медицина и ефективно социално осигуряване, пенсиониране далеч преди 60 и 55 години, достойни пенсии и заплати, успехи във всички отрасли на икономиката,образованието и изкуството, филми и сериали гледани по цял свят, нобелови лауреати, младо, жизнено, образовано, трудолюбиво и предприемчиво население - предпоставка за блестящото бъдеще на страната.

Споменаваш Тансу Чилер. Да, перфектно обраование (Робърт колеж, Университета на Ню Хампшър,Университета на Кънектикът и Университета Йейл, професор от Босфорския университет в Истанбул), което е достътъчно за лидер в западна държава, но не и в ислямския свят. Нейна е заслугата за влизането и трайното установяване на ислямисттите във властта в Турция. Партията на верния път сформира първото ислямистко правителство в Турция в коалиция с Партията на благоденствието, където Тансу Чилер е вицепремиер и министър на външните работи в този кабинет и се налага да се покрие с чадра ...... Тя е тази, която успява да убеди Държавния департамент на САЩ да включи ПКК в Списъка с международните терористични организации, което по-късно прави и Европейският съюз. Този проблем продължава вече 40 години и няма мирно разрешение. Остава да се реши с оръжие, което Ердоган прави сега.

Tурция е Aмериката на стара и деградираща Eвропа . Hапук на всичко което става там, тя ще успее, защото има младо жизнено население.

ще видиш младото жизнено население накъде ще се изнесе, само да паднат визите за Европа, за което Турция настоява открай време. Това е и условието им по спогодбата с ЕС за емигрантите. Затова не можем да им ги връщаме тези, дето ни ги пробутват :)

Министерство за Европейския съюз и Министерство на развитието, а имат ли министерство на турски поток и Министерство на БРИКС. А Министерство на шахмата и на гмуркането под вода?

и у нас има/ше такива министри! Министър на евроинтеграцията - беше Кунева! Министър на регионалното развитие и благоустройството - ЛИЛЯНА ПАВЛОВА

Я си помисли и кажи с какво пък твоята държава е сериозна.

Как ще си позволаваш да си играйкаш.?? биз да мислиш за хората и научи какво е реалности какво шега.

Турция е основен дестабилизиращ фактор в близкия Изток. Може да го направи и на балканите стига да поиска.

Турция не е никакъв фактор, а един жертвен агнец! Може да се надява да се измъкне при късмет с минимум щети!

Веднага двамата трябва да си направят самоотвод и да напуснат управлението.

Мелиха нали българите бяха пред изчезване, а?! Ами сега как ти е самочувствието?! Май сметките ти се оказаха криви, кой има истински проблеми сега?!

Доган бил кюрд!!! Ето защо Ердоган не го обича :))))

Комшу притрепери ти под краката и сега се мъчиш да отървеш гражданската война! Какво стана с напетите турски политици и армия?!

Добре, че нашите политици излязоха по-големи тарикати!

Ми вярно, по- големи тарикати са крадат ккато със коалиции, така и без коалиции, голема радост, нищо че ходим със скъсани гащи, важното е че тарикат политици имаме?

им е много - може и трети министър кюрд-гей анорексик за по-либерално да включат. Той ще ръководи министерството по адаптация на медузите за живота в Мраморно море. ЕС и Турция вече са оксиморони, те още министерство за интерграция имат. Виж от другото министерство ще паднат сериозни пари при желание за Източна Анадола, ама там и без това са с петдесет години назад от останалата Турция.

Ганъо, айде си оправи първо свойте крадливи политици, че народът ти гладува, и после философствай? Комшиите си правят избори поне на сит корем...

Смешник от преяждане и дебел гъз никой не е видял хаир. Може да не ядем кадаиф и баклава ама ще имаме държава за разлика от вас! Затлъстяването е вредно!

Ох, и аз не знам. И аз не знам по какъв начин да се справя. Аз си мислех, че съм един от най-големите играчи ... изпратих кораби тук и там ... a сега получавам сметката.