Турция активизира изграждането на газовата връзка с България

Турската енергийна компания "Боташ" активизира работата по изграждането на интерконекторната газова връзка между България и Турция.

Обратно в новината

Коментари - Турция активизира изграждането на газовата връзка с България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега да ги видя продажните русофлчета какво ще ревнат?

А така, да живее майка Турция и великия Ердоган!!Братя българи крайно време е да се върнем в лоното на една истинка империя - турската!!

ПРОСТИ ПОЛИТИЦИ - СЛАБА ИКОНОМИКА и ДЪРЖАВА!

Корекция: ПРОСТИ И ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ

Имаше един газопровод, конкурентен на Южен поток, който си остана име на опера.Десните блееха непрекъснато за него. Как няма турците да се активизират.Къде ще намерят такива балъци да купуват газ от посредник ?!

ще не захранват с газ през отклонение на новото трасе на Южен поток! Колко ли ще се кефят русофобите, че на БГ ще й излиза по-скъпо и че ще зависим от Турция, а не от Русия!

да се каже, че ще зависим не само от Русия, но и от Русия и Турция едновременно!

Приятел на това му се вика конкуренция, на бизнес език - диверсивикация, което значи по-ниски цени, по-добро качество. И реално няма да завим от Турция т.к. те са само транзитна страна, ще зависим от Азербейджан и след няколко години и от Казахстан и Иран. Тогава да видим на какви цени ще продават руснация и дали ще продават на нас по $480 а на германците по $270.

Значи за да постигнем "независимост" (което само по себе си е една мечта, защото независимост значи да не зависиш от чужди суровини), ще използваме руски газ идващ от Турция? Абе, ние ли сме най-големите глупаци на този свят? Как може такова тесногръдие и то породено от някаква омраза към СССР което не съществува от 25 г.

Защото незнаеш кой командва!

Турция ще работи с Русия,а ние си режем клона в отношенията ни с тази държава.

БРАВО. ТРЯБВА ДА СЕ ЕЛЕМЕНИРА РЕКЕТА НА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ МОСКВА.

Простак,научи се да четеш!Турция ще работи с Русия,а ако не ЗНАЕШ -МОСКВА НА КОЯ ДЪРЖАВА Е СТОЛИЦА,то наистина си уникален ПРОСТАК.

Глупак си Иванушка и такъв ще си останеш ! Да ти река и малко ограмотя : няма изток и няма запад има изгодна и неизгодна сделка. Това е капитализъм в най-чиста форма, иначе другото е - заблуда и манипулация !

Всяка криза е шанс за нови решения, в нашият случай е шанс да се ускори изграждането на връзките със съседите, отлагани дълго време поради саботаж на соц.партията.

Едно време руснаците ни освободиха от турците, сега пък турците ще ни освобождават от руснаците! Защо ли все повече българи си задават въпроса"а кой ще ни освободи от ЕС и НАТО?".Защото ние сме свикнали да търпим като волове а друг да ни свърши работата!

п.п.Нищо не става от нас.Господ ни е създал да бъдем храна , забавление и гъзобръшка за другите нации- това личи от резултатите на туй което ви написах преди това рая безподобна!

сега последно ще има ли южен поток или не?

Продължавайки да слушаме партньорите от ЕС и отказвайки се от южен поток, ще трябва да си купуваме фесчета и да си променяме имената.

valentor

или да "си копаем" шистовия газ, който казват че го имало за сто годин

Проблема за южен поток идва от руснаците те искат екслузивни права за тръбата демек само техен газ оттам да минава и да имат монопол. Това е проблема, ако се съглясят да нямат такива права, каквото е и законодателството в Европа тогава няма проблем ще се строи. Ама те не искат защото с монопола могат да си диктуват каквито цени си искат.

Ето от къде ще получаваме газ от Русия. Чрез прекупвач.

Много рано пребоза та стигна до уплаха, бре! Земният газ от Турция е азиатски от Узбекистан, а може да пристигне и от Египет. Това е резервна връзка и повишава възможностите да имаме резервна мощност за доставка, защото връзката с Русия е инфарктно вълнуваща. Когато говорим за пари няма за какво да се плашим от комшиите, защото те определено могат да правят търговия, а ние трябва повече да се стараем като обърнем внимание на уважението и печалбата.

Пак ще ни е по евтино :) Турците не са така алчни като мужиците :)

Първо да видиме цената, после следват приказките!