Хиляди държавни служители уволнени в Турция

В Турция в събота бяха отстранени от длъжност почти четири хиляди държавни служители в рамките на нова чистка.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди държавни служители уволнени в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление Турция е много силно разделена между светски образованите и про-европейски настроени турци (между тях са и повечето изселници от България) и т.н. "черни турци", които дърпат страната към Средновековието, без да разбират защо го правят. Тъй като техния брой е по-голям, Тийп може да се чувствува като Султан. Жалко за грамотните и нормалните турци, за които държавата се превръща в мащеха....

Ердоган се оформи, като типичен диктатор от най-краен тип. За най-голямо съжаление Турция на Ататюрк ще бъде върната в 18ти век, ако не се намери някой приближен до него родолюбец, който жертвайки се да отърве родината си от самозабравилият се тиранин. Рано или късно съдбата на Ердоган ще бъде както на предишните негови събратя - насилствена смърт и позор...

също като Македония е съседка на България, но някои не забелязват какво се случва там и не го осъждат. Защо ли?

Ататюрк сигурно се преобръща в гроба. Този малограмотен човек Ердоган с мислене от 18 век е срам за Турция.

Всъщност Ердоган трудно може да срами турците, защото по-голямата част от тях са същите като него. Много политически анализи на нагласите на населението в Турция показват, че всъщност ставащото е катализатор на желанията на масите - засилване на ислямските догми, традиции и култура.

Защо мълчат и се правят, че не виждат какво става в Турция? Кървава диктатура, липса на човешки права, липса на свобода на словото, агресия към собствения народ? Няма ли да бомбардират Анкара и Истанбул, за да внесат малко демокрация? Отново двоен стандарт, демагогия и лицемерие. Жалко, че България е на първа линия по пътя на Ердоган към Европа. А в Европа и САЩ никой нехае и чакат да видят какво ще се получи, зер техните интереси в Турция са по-малки от тези в Сирия, Ирак и Либия.

Не мълчат,но господина Ер не им обръща внимание?Турция е само кандидат член на ЕС от 50 г.не е реален !И като си помисля ,че за тази мюсюлманска държава , припознавайки светския характер наложен от Ататюрк са й били нужни 50 г. да стигне дотук,да прави реформи,да адаптира законите към европейските,но за съжаление на път са тези усилия да отидат на вятъра,а това е не малък период а камо ли за другите държави като Афганистан,Ирак,Сирия да се променят бързо след тоталитарен режим и радиксли да не се възползват от свободата!Авторитарните режими са най голямото зло,хората излизат осакатени,но е време и демокрацията да се реформира ,за да не гледаме как различни крайни групи ,не само ислямисти злоупотребяват с правата, със свободата,употребяват ги,използвайки не добре затворените и защитени вратички на демократичните държави!

Защото са ключов партньор в НАТО и за сега имат полза от него. Когато (ако) това се изчерпа, ще им се намери цаката.

Tи си прост и кух ,неразбиращ накъде отива световната политика. Tурция сега е по силна от всякога . I ой кого ще бомбардира се вижда от обстановката в Cирия, вчера турски изтребители направиха военна операция без да се съобразяват с Aмерика , това показва че са силни ,това показва че турската армия е подчинена на законният им президент господин Eрдоган. Tурция може да се справи с враговете си без да се опира на други , тази сила имат само американците и руснаците. Eто затова не се навирай между шамарите и млъкни .

Браво АТА толкова си тъп, ама като ти спрат интернета и жена ти трагне по улицата с фередже и като почнеш нелегално пак да си купуваш порно списания от България..тогава ще те видим. Въобще не ти говоря за наука , технологии.. и т.н. щото от изказването ти горе личи че си супер тъп.

Робство

Следва връщане към арабската писменност. Тя е по близо до Алах - на нея е написан Корана.

Браво! Да им забранят всичко. Да имат право само да удрят главите в пода и да учат Корана по цял ден. Не ги чака нищо друго освен икономически колапс. По-малко инвестиции в Турция, повече за България. Колкото повече затъват, толкова по-добре за нас.

Защо еврозелките не наложат санкции на Турция, а? Защо Меркел ще се среща с Ердоган, нали е дикстатор и ислямист? Защо американците мълчат по въпроса ?

Прав е Ердоган. ЕС е съюз за разврат и корупция.Видяхме ксакво е при 78% внос на боклуци и полски ГМО селски продукти. Не произвеждаме нищо. за какво ни е газ ?

Не е за това!По скоро за високомерието,че ги смятат за несъвременни,да не казвам друго,както и за това ,че ЕС не изпрати обещаната помощ за бежанците,като за това нямам обяснение!САЩ също не помогнаха!В този период Кристалина отговаряше,правеше форуми,да я видят,празни приказки и нищо!Обвързваха помощта с други реформи,без да се отчита самостоятелно проблема,че основно бежанците са в най бедните рсйони на Диарбекир и общините там се ангажирани с тях!Но това е мое мнение!

Полека-лека Турция се превръща в една изцяло ислямска държава, т.е се връща назад в средновековието.

Tова са хора на тайният кардинал гюлен , те са предатели на турската държава . Tези хора са се внедрили в турската администрация чрез манипулации използвайки методите на известни разузнавателни служби, някой може ли да обясни тези хора защо използват тайни програми като By Lock , Eagle , Tango ,за кореспонденция.

Ердоган е ученик на Гюлен. Известно ли ви е ?

A ти правиш демагогия ,Eрдоган никога не е имал допирни точки с този шарлатанин , Eрдоган няма нищо общо с тайното предателско общество на тази секта, манипулирана от вън. Tази секта се е внедрила в държвавната система на Tурция не от вчера а в продължение на 40 години , затова е така силна и опасна, тя e нещо като италианската Kамора ,има пипала навсякъде по света ,контролираща над 50 милиарда долара , но турската държава отряза пипалата на този огромен октопод, сега е наред да се отреже и главата му , а тя се намира в пенсилвания .

А у нас кога? Тук трябва да се изволнят всички поголовно.

Не е лошо да намине с такава вълна и сред наште, че бая се размножиха и продължават, а джобчето ми дрънка само на семки и без бонбонки.

Шило

Хм, може и да има изненади на поредните избори. Все пак, това са още потенциални избиратели, които няма да гласуват за Ердоган. А имат и семества, приятели...А като цяло- не се учудвам, Ердо отдавна изпуши и няма връзка със Земята.

В Турция винаги през определен период пускат кръв.Навремето обесиха Мендерез и разстреляха външния министър.Осъдиха политици на по 100 г. затвор. През 1981 г. Кенан Еврен изБи маса хора.България направи отличен ход тогава и Бай Тошо протегна ръка на Еврен. Той знаеше, че пътят на България за Арабските пазари минава през Турция. В протокола от срещата Еврен казва"Г-н Живков, в България ние братя турци нямаме "

А в България кога? Още повече, че тук не са служители, а хрантутници.

Ако Русия не балансира по някакъв начин, никой не може да ги спре на Балканите. Изтеглянето на Русия от Балканите за нас ще означава много тежка ситуация. Стане ли това - никой не може да спре турската експанзия като религия, като култура, като икономически възможности

Айде стига плаши гаргите!Русия нищо не може да направи,тя не балансира,а само създава проблемк,а и няма да има инвазия!

това си е чист фашистки ГЕНОЦИД за властване.....каква Европа?......

Е, какво, то това се очакваше.. След пуча чистки и целта е достигната- еднолична власт. Кемал Ататюрк ще се обърне в гроба. Светска република? Вече никога. Жалко за турците с модерно мислене. Жалко!

Ердоганча разсипва това, което Кемал е градил с години, за часове

Няма по-големи диктатори от американските президенти за 4 години. Виждате Перуката какво прави. Няма Конгрес, няма сенатори.. Това племе изби индианците които бяха в каменната ера, ограби им земите и богатствата. Сега британската утайка, заселила Америка ще дава акъл на света. Ердоган отлично знае това и затпова преди 2 години изгони Байдзън и Нуланд с думите" Дошли от 12 000 км. да учат Турция какво да прави.Ердоган отлично знае, че ЕС е Съюз за разврат и корупция. По мощните държави изсмукват икономиките на по-слабите. Нова форма на колониализъм.България е директен пример, 78% внос отвън на евробоклуци и полски ГМО селски стоки.

а в балгаря трябва да уволнят поне 40 000 хрантитнизи, като се започне от парламента!

Вземи се върни в първи клас.

да си чувал нещо за транслитеразя?!

Оръжието дето убива диктатори като Ердоган и по големия му брат Путя е изобретено преди 10-ина години, Казва се iphone (самсунг за по бедните) Турция и Русия не са особена грижа, въпрос е само за време, около година, може две, най-много три, армия от млади хора ще срути режимите в тия западащи държави. Всичко ще си дойде на мястото, това има предвид Федерика Могерини като казва, че вратата за членство на Турция в ЕС е още открехната.

ХОДЖА ДЕМОКРАЦИЯ = МУТРА ДЕМОКРАЦИЯ :))

Турците както са го подкарали скоро може да стигнат Северна Корея с този култ към Ердоган,явно султана се готви да предава властта по наследство.

По наследство се предава в америката: Рузвелт на братчет си Рузнвелт, Кенеди на брат си Кенеди, Буш на малкото Бушчи, Клинтън на Клинтъница, пу,пу, пу, Тръмб на Иванка, дано се държи кат спавянка. Искам да видя и чуя квиченето по БГ тв-тата, когато Путин назначи дъщеря си в президентството.

Ако вниматело се вгледаме в процесите, каквото и да се говори за Ердоган, тои има кауза . !, погледа беше отцепване на земи от Сирия и стопиране на създаване на кюрска държава , нещо се обърка и насочи вниманието на еС към бежанците , все пак не е тайна че процеса бе изкуствен . 2. Следваше изнудване за пари , по късно махане на визите .и когато не се получиха нещата , имаше и опит за преврат , да тои започна чиска , насочи се към Русия , независимо силна връзка със САЩ , Просто играч , които гледаше какво да вземе за страата си . Когато видя че нещата не вървят , след сваляне на самолета и влошаване на връзките със Русия , удара на икономиката, пак като играч , тои реши да вземе юздите в свои ръце и постигна това с референдума .Дали мечтата за османска империя или друго - то маската падна - сега имаме удари към Сирия , Ирак, опит за връщане на смъртното наказание и доста умно - не тои а еС да прекрати процедурата . Тои разбра ч, че се иска силна ръка , която да води турция в това размирно време и печели от всяка възможност . да нарича се диктатура .

След забраната на Уикипедия, можем да говорим, че е налице и последния признак за трайно укрепена тоталитарна държава. Арестите можеха да заблудят някого с нещо , но безпристрастната Уикипедия недвусмислено показва, че управляващите се страхуват от информацията и поддържат пропагандна машина, с която да държат народа си в подчинение. Вече е непрепоръчително да се ходи в Турция.

Браво на Ердоган! Де да можеше и в БГ да се уволнят хиляди некадърни и ненужни държавни служители и предатели при това!

То хубаво, ама на тяхно място при този кофти мат'риал какво да сложим...

Мен, мен !!! Обещавам да крада по-малко.

Плиткоумниците в Брюксел искаха тези да ги приемаме в ЕС. Меркел, Юнкер и Оланд са купени, протести в Унгария, анархия в Украйна Македония гори, Турция гори, американската глутница ръчка като прасе в теменужки в Сирия и Корея... не е добре работата.

Ефенди ще ги разсипе тея прости люде..

Не мога да разбера какво постоянно ни занимавате с тея резаци.

следващият пуч ще бъде истински или гражданска война до година-две .

Аллах акбар. :)

Аз не знам защо се хаби да уволнява, той си е султан и може да си ги изгони или сложи в затвора или ако това не му изнася да ги убие.

Дъртия п.дерас ще им разкаже играта. Всички прогресивни и здравомислещи млади жени трябва спешно да бягат. Скоро ще им се наложи като в Мосул и Ракка - не с едно, а с две фереджета на веднъж. На оплакването, че нищо не се вижда през плата - за какво им е да виждат нещо извън дома, като мястото им е само в къщата. Абе мракобесие и варварщина в 21 век. Безумие.

Ердоган определено ще влезе в учебниците по история, с това как може да се съсипе една силна държава само за 5-6 години... Безумец...

За ердоган са гласували селата,провинцията и твърдите мюсюлмани.против са били Истанбул,Анкара,големите градове, икономическия елит и по голямата част от средната класа.очевидно повече са селяните.ердоган се опитва да концентрира цялата власт в ръцете си.безспорно е че Ердоган е голям лидер и разбира необходимоста да се включи в друг съюз който ще му даде военна независимост а също и икономическа.затова се насочва към съюз с Русия колкото и да ги мрази.затова се насочи към Азия.смята че нато играе против него и е прав.не може да се отрече че се бори но битката е неравна.европа не иска страна с 80 милиона мюсюлмани граничеща с със страни в които има война.същевременно ердоган съвсем не е невинен=очевидно е че огромна част от бойците и оръжията на ислямска държава са минали през Турция.а що се отнася до кюрдите въпроса е огромен но турцоя се опитва да попречи на създаването на кюрдска държава в Ирак и Сирия и естествено в Турция.де факто турция води война отдавна.а това струва пари.Всичо това води до сегашната ситуация.ердоган съумя да използва опита за преврат за да спечели референдума. Без опита за преврат резултата от референдума нямаше да е такъв.а втория референдум с който заплашва за смъртното наказание е начин за шантаж и същевременно показва среден пръст на Европа.горе долу така виждам нещата.

Че то неостанаха неуволнени държавни служители в Туркеята! Откъде намират нови такива?! Този Ердоган да не би да го клонира това население?!

Имат кадри... при това млади хора на средна възраст 27-30 години. Ако не ме лъже паметта годишния прием в техните вуз-ове е около 1 милион души, а може би още толкова остават неприети... Поради тази причина много турски младежи започват платено обучение у нас.

80 мил гаджали са. Половината от тях са твърдо зад ергаджал. Матрял колкото щеш.

Да имаше кой и тук да разчисти ненужните държавни и бюджетни бюрократи, ама налли са все рода на тоз, на онзи ...

Ха ха ха... туй ще да са последните русофили? ... ха ха...

Съмнително... Той Гюлен не е в Москаля.

Всички на сила са задържали власта си или са я взимали. Фараоните, римляните, Македонски, Турци, немци, руснаци. Каква ти Щази, КГБ, ДС. Няма милост!!!!

Герберитe да си знаят какво ги чака ..скоро!

тия ще ги накарат да стават германци

Кривите манерки го закъсаха яко :)

Много криво племе са, съгласен съм! На хора не приличат..

И тъпи на галош! :D

Интересно ми е, в България ако се развижат пластовете колко ли скатавки ще излезнат на бял свят? От комунизма, тук има длъжности, които не се пипат от нито едно правителство и никои не предполага за съществуването им.

Например кои длъжности?Остави го комунизма ,ами кажи кои длъжности смяташ за излишни? Ердоган си гони неудобните ,не съкращава щатове!Няма нищо общо!

резанчовците яко закъсаха...

Тилерсън е предложил уволнението на над 2000 служители на държавния депртамент.

За Ердото са гласували повече,което означава,че са повече необразовани и прости ,ислямизирани турчоля.Той тъкива харесва ,да го слушкат.Сега ще си прави каквото си пожелае,не че нашият Боко не си прави каквото си иска.С МИЗЕРИЯТА НАШИЯТ НИ ПОСТАПЕННО УБИВА

Арабските скакалци и маймуни нека се трепят... А може направо, САЩ и Русия да почнат да ги бомбят и да ги разчистят от територията на полуостров Мала Азия....

Мой ли изгони всички гласували против ?Обикновено един уволнен издържа поне още трима ,ако е и с две деца или от 4000 стават поне 16000 без доходи само за събота!Тази саморазправа явно няма да има край!Най добре да раздели Турция на две,и в едната част да са ердоганисти,а в другата останалите светски настроени и те да си изберат друг президент?

Най-лошото в Турция тепърва предстои. Ердоган е обсебен от мисълта да става по-велик от Ататюрк, това му е проблема. Най-лесния начин, връща остарели норми, блазнещи непросветените хора. Раздели турския народ, но ще видим. За сега безспорно печели.

Колко струва човешкия живот? 50 стотинки- цената на един патрон. Това турчин ми го е казвал. Иде и неговото време.