Тръмп поиска от Ердоган да ограничи турската атака в Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турския си колега Реджеп Тайип Ердоган да ограничи военните действия в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп поиска от Ердоган да ограничи турската атака в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рано или късно Турция и султана, приятел на нашата тиква, ще си намери майстора!

Кюрдите са поредната кукла на верига на ЦРУ. Америка е империя на злото, дано има възмездие.

a Путя е империя на доброто - срещу православните украинци пуска войските на Рамзан Кадиров. Тази опорна точка сам ли я измисли, или така ти наредиха твоите господари, а руска подлога ?!

Кюрдите са враг на Турция, демек наш приятел. Накратко това ми прозвуча добре ""Една от двете изстреляни ракети удари джамия. ""

САЩ имат предимство срещу Турция защото са им продавали експортната версия на всичката бойна техника с по-ниско качество. Но проблем ще бъдат новите ПВО-системи и ракети които Турция купиха от Русия. Затова САЩ няма да бързат със бомбардировка а първо ще използват ракети. Според мен Русия прави грешка като въоръжава Турция - въпреки че сега конфликта е Турция - САЩ не се знае дали скоро Турция няма да е в директен конфликт със Асад и съответно Русия.

кой ли не се изгаври с тези руски ракети.. то не бяха евреи, то не бяха американци, то не бяха кюрди и турци. После от вестниците разбират рашките, че ракетите са им проспали всичко що лети около тях.

Систимите С300, С400 за експорт имат чип за блокиране. Вслучай ,че ги обърнат срещу руснаците.

Tова е стара новина , турците вече си имат своя независима пво система , ускорено работят за пво с обсег 20км височина и 400км засичане , плюс това очакват и руските CC-400, също така се споразумяха с френско-италианска пво система ,като конкурент на руските CC-400 и съвместим със системите на HATO. Tурците до голяма степен са независими от американската военна технология. Tурците сами произвеждат боен вертолет , безпилотните им дронове байрактар и анка ,които са въоръжени с ракети на умташ , модерният турски MPT, замести старите германски г-3 пушки, танка Aлтай, ракетите джирит, хисар, бора , лазерно насочващите се бетонно пробиваеми ракети ползвани от бойната птица F-16. Cписъка е толкова голям и съм сигурен ,че повечето форумци останаха изумени от състоянието на Tурската военна индустрия.

САЩ помагат с воийници на кюрдите за да запазят контролирана от тях територия. САЩ ъоръжават кюрдите. БРАВО НА БРАТСКИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД.

Цял свят очаква САЩ да стъпи здаво в Сирия и да гарантира създаване на Кюрдистан. Пускай ракетите.

Моите симпатии са на страната на Кюрдите. Докато големите се бият, ако малък народ си изиграят картите добре...

Само от симпатии държава не става! Защото: 1. Кюрдите не са държавнотворен народ! Никога не са имали държава и няма да имат! 2. Те не са единен народ, а купчина различни, враждуващи помежду си племена, пръснати из планинските чукари в няколко държави - Иран, Ирак, Турция, Сирия ... Нямат един ръководител, нито обща идеология! Овчари, козари и дребни занаятчии, заети с бит и оцеляване! 3. Кюрдите са много различни помежду си и не са съгласни да правят компромиси - има християни - язиди, има мюсулмани-шиити и сунити, а също и местни течения, много диви, които не се разбират с никого от другите! 4. Децата и младежите им са необразовани, неспособни на абстрактно мислене или следване на някаква идея - там всеки иска на неговия баир да има държава, а неговият дядо да ѝ стане президент ... 5. Кюрдите са много войнствени, готови са да хванат оръжието и да пуцат по повод и без ... Например, на сватби често стават битки между клановете, защото просто се възбуждат, като се сберат на тълпа и се изпокарват за най-малкото нещо ... 6. Поради всичките си различия и поради слаби ангели са големи предатели - постоянно някой от тях предава тези, които до този момент са го хранили, само защото друг му е дал повече пари/дрехи/облаги за него и собственото му семейство ... 7. Живеят практически в родово-общинен строй, макар че имат мобилни и телевизори, дори и някакви кюрдски интелигенти се появяват понякога, но в други страни и култури - в Техеран, Истанбул, Анкара, Багдад ... На родна почва никаква интелигенция не живее! 8. Да си чувал за кюрдски писател, композитор, режисьор, актьор, певец освен на народни песни от неговото село?! ... Не си. Няма и да чуеш - няма такива! Без обща идеология, национални идеи, цели и лидери - държава не се получава! Колкото и да им се иска на краварите да правят някаква такава - няма да стане!

Mного от написаното е лъжа. Кюрдите са пословично трудолюбиви, смели и горди хора. Ислямът им е толерантен. Жените им не са усукани като пингвини. Служат в армейските им образования. Има висш съвет на кюрдите, съставен от еднакъв брой мъже и жени.

Веднага се сещам за един: Юсуф Салах ад-Дин ибн Аюб или Саладин, а годината е 1187 от рождението на Христа, а защо не след 1000г. да се появи и втори!!!

Чисто хипотетично - ако САЩ и Турция се скарат и последните биват изритани от НАТО, дали патрЕотите ще възприемат едно увеличаване на контингента в Бургас на американците?

Преди година казах - кюрдите ще страдат. САЩ ги използваха и съвсем очаквано изоставиха. Хронология: - САЩ въоръжаваха кюрдите. - Кюрдите проливаха кръвта си като се надяваха да имат собствена държава. Всички съседи - Сирия, Турция, Иран, Ирак и Турция са против. Сирия под натиска на Русия предложи на кюрдите широка автономия. Те заложиха на САЩ и отказаха. - САЩ обявиха създаването на кюрдски "сили за охрана на границата" от 30 000 бойци. На следващия ден Ердоган обяви, че Турция няма да позволи това. - На следващия ден САЩ доставиха на кюрдите голяма пратка оръжие и противотанкови ракети. - Турците сравниха със земята летището което използваха САЩ. И започнаха сухопътната операция. За сега тя не е много успешна защото турците използват танкове, артилерия и авиация но пушечната мръвка са наемниците бандити от "свободната сирийска армия". Кюрдите са добри бойци и са силно мотивирани. Но са сами и силите са прекалено неравни. Някои тъпаци тук обвиняват Русия. Естествено Ердоган има путиновото съгласие за тази наказателна операция. Но кюрдите си избраха грешния съюзник. Който ги изостави. Краварите са долни курви.

Изоставили са ги друг път. Опорна точка, която не върви. Сменете плочата, че звучи тъпо и повтарящо се.

Бият ли ги? - Бият ги. САЩ спря ли Ердоган? _ Не е. Та ?

Става интересно, две НАТОвски държави си мерят пУшките. Лошото е , че е близичко до нас.

Една майка на бомбите и Ердоган е здал власта..Путин му стисна зъби и започна да му се кланя. А ако ЕС му спре топлата вода и САЩ го изплющят не го виждам, а и не малко кюрди има да го хапят като хиени отвътре.Засега го търпят, но докога ли?

Както се казва интереса клати феса. Каква беше - САЩ, Турция, Саудитска Арабия, Катар, Израел срещу Русия, Иран и Сирия Асад - каква стана Русия, Иран и Сирия Асад победиха, Катар в изолация, Израел все по-мразен, Турция и САЩ във война. Апък Путин се смее Доналд

Все още е качамак, Израел си седи мирен, щото не е стигнало до кокал, както и на САЩ не им е чак толкова от първично значение, засега водят войни тези нямат избор. ЕС също стои и гледа..засега.

Соросоида да мисли за НОВИЯ МУ ПОЗДРАВ US дагоБАРА

русия никога не може да е екбер. това се отнася само за аллах. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Точно в 8.50 беше спусната днешната опорна точка: "Русия е на страната на Ердоган" и гладните соросодомити налазиха форума като хлебарки. До преди това дискусията си течеше съвсем нормално! Измислете нещо по- разнообразно, добавете и химическо оръжие, че така сте като китара с една струна! Жалка сороска картинка!

Новината е от преди турците да влязат в Сирия! Много дълго си спал!

?! Добрютро! Русия е на страната на Турция от много години. Кажи-речи откакто Ердоган е президент.

Едни от най-големите ни врагове сащ и турция се бият.

Соросоид или путиноид? Или и двете, соросоидален путиноид?

Толкова си я окъсал, че не се сещаш, че в България може и да има нормални хора.

днешните политици, агресията на Терция била в съответстие с международното право. Откога военна операция на територията на съседна страна, без разрешението и или поне на ООН е в съответствие с международното право? А да, сетих се, откак САЩ го правят непрекъснато. Значи и другите си мислят, че могат.

Драги, международното право се определя не от някой си Тръмп, а от САМИЯТ Путин! Щом той подкрепя Ердоган, значи Ердоган действа в пълно съответствие с международното право, както и Русия в случая с Крим! Крайно време е соросоидите да вдянат, че само Путин определя международните закони и е единствения творец на международното право!

Дреме му на Ердоган кво е казала мижитурката Тръмп! Ердоган е покрепян от ВЕЛИКИЯ Путин! Долни соросоиди, пукайте се от яд!

Да избухва най-после тази война, за да може планетата да се спаси от ненормалното човечество, което я трови и мори с безумния си т.нар. "прогрес".

Няма такива измекяри, като онези защитаващи Русия. Майките си на турци ще продадат за конвертируеми рубли.

тук става въпрос за Турция и САЩ...спри малко д починеш .

Ти си жалка утрепка ако си българин.Заради Русия имаш държава ,не заради краваристан,а заради РУСИЯ.За 17 години САЩ откраднаха 7 млд. евро от България чрез техните централи и корупционен договор.Те иначе са против корупцията ,но когато ги облагодетелства си траят и я защитават.Долен измекяр.

Като си представя, че на продажните тролове някои от дедите им са си дали живота за борба с турците, а те сега заемат тяхната позиция... Няма такива национални предатели като комунистическите тролове.

новата руско-турска война е русия и турция против свободния свят честито за новите братушки

Представете си що за същество трябва да си за да застанеш на страната на вековният ни поробител Турция, само защото заедно с Русия си правят някакви сметки.

Ако САЩ се сбие с Турция и Русия подкрепи Турция, ние към кои сме?

Сащ като се бият с Турция, нормалните българи заедно с Русия гледаме сеир.

Изглежда си руски джендър - сеирджия. Ибне-пердекириз.

Това е много добър момент за всеки който има поне малко акъл, да прочете коментарите по-долу. Така ще види, че привържениците на БСП и платените тролове защитават, не само Русия и Турция. На тези хора не им пука за България и затова когато вземат властта сриват държавата до основи.

Американците продължават да пикаят газ в Сирия. След като един път удариш на камък, то трябва да си изключително тъп за да повториш. Просто го наречи американец, и не го обиждай повече.

Няма такива измекяри, като онези защитаващи Русия. Майките си на турци ще продадат за конвертируеми рубли.

От вчера ни лъжат, че кюрдите се били съгласили войски на Асад да влезнат в Африн, но се оказа че е поредната лъжа! Кюрдите не признават нито Турция, нито Сирия. Тази турска операция вместо да изпише вежди си извади очи. Да живей свободен Кюрдистан!

Червените платени тролове, веднага застанаха на страната на Турция. Време е да им се вземат IP, да се извадят от вмирисаните си дупки и да се скопят.

русофилите ни учат от 100 години че трябва да мразим турция което се превърна в проблем сега когато путин се прегърна с ердоган :))) а русия вече си има оргомен минус покрай ссср :))))

Затова ли си бъркаха по дупките вчера Путин и Ердоган?

Истинското, сатанинско лице на Русия лъсна.

Новият ни поздрав вече, ще е Русия акбар!

Rusiya nikoga ne moje da e ekber. Tova se otnasya samo za Allah.

Разбрахте ли, че Русия ще се обръща към исляма Та как да е иначе. след като руснаците са избили десетки милиони християни и са разрушили стотици хиляди черкви.

Колкото и минуси да слагат червените тролове, хората не са глупави и виждат, че Русия застава на страната на вечният ни враг Турция.

Ама когато турците свалиха руския Су-24 друга песен пяхте, а ?

в първата световна България и Турция са съюзници и се бият заедно срещу Русия! Как ще обясниш това ако турците са ни вечен враг?!? А в случая какво те боли ,че турците ще тупат американци? Просто си американска подлога пишеща за центова тук. Жалкар.

Защото и Русия ни е вечен враг. Унищожи първо единия и после другия, защото после както се вижда те се обединяват.

Значи, доколкото се разбира не само от тази тъпа статия, но и от чуждата преса - сирийските кюрди признават законната власт в Сирия и са готови да приемат и да подкрепят правителствените войски на президента Асад, подкрепяни от руснаците, заедно с руската авиация и хуманитарните им усилия за нормализиране на региона. Това иска и Ердоган - кюрдите в Сирия да си стоят в своите градове и територии и да не се бутат между шамарите, подкрепяйки турските кюрди и някои в Ирак за създаване на митична "кюрдска държава", каквато никога не е имало, няма и да има! А краварите, както винаги, искат да воюват на чужди територии, да сблъскват народи, които от векове живеят заедно, един до друг, за да си прокарват своите краварски интереси към намиращите се там нефт и газ в териториите ... без да зачитат съществуващите граници и обещавайки на разни местни сепаратисти-кандидати за президенти на несъществуващи държави, да им направят някоя ... - като Косово, например! И става мазало ... гинат хора, военни сили се сблъскват, редовни армии дрънкат оръжия и се готвят за настъпления ... Което е страшно за всички, тъй като никой по принцип не иска повече война - освен краварите! Само на тях им е интересно постоянно да има войни в региона и да доставят оръжия на всички воюващи страни, като изпомпват нефта с благословията на продажни местни вождове! Позната картинка, за съжаление, твърде близо до нас отново, и твърде заплашваща с нови бежанци, мигранти и размирици ...

браво,юрналист не може да опише толкова ясно и разбрано,още веднıж браво.

Путин е ибрикчия на Ердоган.

не подкрепяме нито Турция, нито Америка ! Когато Русия каже кого подкрепя, тогава и ние ще кажем!

Абе, Съветите (СССР, Русия, Сатанаилия) на коя страна ли ще са?

Като на по-тъп - Русия ще си гледа интереса. Ще гледа сеир как се бият двете най-силни армии в нато, под прицела на калибрите.

Ха, на бас, че "православна" Русия ще вземе страната на мюсюлманите турци. Русия никога не е била християнска през последните сто години, е служила на сатаната. И сега ще е така.

И Русия както винаги ще вземе страната на поробителя ни Турция.

1. Турция няма как да ти е поробител , след като е създадена 1923 г. 2. Турция е създадена от Съветска Русия и е нормално да са партнери.

Между другото, според някои новини, поне двама американски военни съветници са се споминали в резултат на турските бомбандировки срещу Африн. Ако е вярно, интересно ми е как американците ще отговорят на това.

Умножаваш по десет и ти става ясно колко фесове ще загинат.

В Африн няма американско присъствие. Американците имат присъствие в Манбидж и то по -скоро в източната му част. Да вчера турските ВВС са нанесли удари по района на Манбидж и може да има загинали американци, но в района на Африн американци няма, там се разпореждаха руснаците.... Има много дълбок дипломатически замисъл в случващото се.... Лично по мое мнение, развоя на всичко случащо се беше предсказан от офиациалния говорител на СДС (сирийски демократични сили), който преди няколко месеца ... грубо казано дезертира и отиде в Турция... Та той предсказа всичко това, като каза, че на СДС им остава максимум 6 месеца живот. Предаването на контрола на Африн на Сирисйкото правителство беше предсаказан от него.. така руснаците и Дамаск ще осъществят пълен контрол върху най-голямата кюрдска общност в Сирия. Атаките срещу Манбидж (който всъщност не е кюрдски град а само е под контрола на кюрдите) и невъзможността на САЩ да го контролира (защото турците няма да се съобразят с американски войски там, те също считат, че САЩ няма работа в Сирия и приемат, че именно турция е реалната опозиция на Дамаск, а не някой друг) та това в допълнение с вече разгръщащия се конфликт между араби и кюрди вътре в СДС ще бъде причината да се разбие самото СДС и кюрдите ще бъдат принудени да се изтеглят към своите си теретории, а те далеч не са целия източен бряг на Ефрат.... имаше 4 интервюта на този човек от преди няколко месеца прочетете ги.. интересни са! Човека се казва Талал Сило.

Нашите офицери едно време добре са си свършили работата. Добре научиха кюрдите как да се бият. Нашето оръжие е добро, затова хората го предпочитат, отваря турски танкове като консерва.

Няма такива измекяри, като онези защитаващи Русия. Майките си на турци ще продадат за конвертируеми рубли.

Бията се кюрди, турци и американци. Не знам кой кого защитава, но не виждам руснаци в конфликта. А ти просто спамиш, поне го прави интелигентно и не се повтаряй.

Благодарение обаче на редки фекалии като теб, само ще гледаме как се строят газопроводи през Турция и тя събира транзитни такси ... И какво - стигат ли ти центовете от Шорош ?

Като си представя, че на продажните тролове някои от дедите им са си дали живота за борба с турците, а те сега заемат тяхната позиция... Няма такива национални предатели като комунистическите тролове.

Представете си що за същество трябва да си за да застанеш на страната на вековният ни поробител Турция, само защото заедно с Русия си правят някакви сметки.

Трябва да си соросоидиот.

Това е много добър момент за всеки който има поне малко акъл, да прочете коментарите по-долу. Така ще види, че привържениците на БСП и платените тролове защитават, не само Русия и Турция. На тези хора не им пука за България и затова когато вземат властта сриват държавата до основи.

Свали си соросоидиотските очила за обратно виждане.

Хей, джендъри-тролове, какво толкова плачете за Русия? Кюрдите не знаят на кой бог да се кланят, Турция е изпаднала в амок, а САЩ се чудят как да извозват труповете със звездният флаг. Бе какво по-хубаво да гледаш как някой друг ти върши работата, като се самоизбива.

едва ли има по-тролско изказване от това :)))

Я си признай, колко пъти се изпусна тук до сега?

Опасен Путин, ей - сби турция и сащ. Скара СА и Катар...

А как са руснаците не знаеш заради него-глад и мизерия, но нямаш инфо. А това може да е добър момент Запада да изтряска турците, понеже не слушат. След като мислят за Кюрдистан, значи в бъдеще не са им толкова важни...Един ще ударят и другите от страх ще умрат. Засега Запада доста лекичко действа с чужди ръце...

Знам как сме българите.

Интерсните новини за конфликта изобщо не са фронта Турция-САЩ.... Ама както винаги нашата преса не ги предава.... Както бях казал миналата седмица, малко преди началото на турското нахлуване, делегация на Кюрдите е заминала за Дамаск, където да преговаря за предаване контрола на правителството... Дамаск отказа за поеме контрола, понеже кюрдите отказаха да приемат сирийски войски. Малко по-късно, руснаците изтеглиха войските си от райнона Африн и ги преместиха в друг район на кантона (твърденията че Руските войски са напунали кантона Африн, не са верни, напуснаха само около самия град Африн. в момента се намират в околностите на Тал Рифат (също в Кантона Африн под Кюрдски контрол, но далече от държавната граница на Турция), където са организирали бежански лагер. Та да се върна на мисълта си.... От кюрдската делегация в Дамаск (още са там) вчера излезна информация, че са готови да пуснат сирийската армия в кантона и да предадат изцяло контрола на Сирийското правителство. Малко по-късно тази информация беше опорвергана от военното командване в самия кантон, но допускам, че по-скоро не са достигнали инструкции до тях, от колкото да не са съгласни с нея, все пак вече 10-тина дена в различни населени места в областта се издигат сирийски знамена, портрета на Асад и т.н.... Отделно. Преди 2-3 дена излезна информация, че сирийската армия е започнала изтегляне от граничните зони между кюрдите и ССА в участъка на магистрала М4 (това е от другата страна в района на Манбидж) След изявалението от курдите, вчера излезна информация, че сирийската армия се е върнала на позициите си там. Има официално потвърждение и на изтеглянето и на връшането, без да се съобщават конкретни причини и за двете действия.... Накрая, моето мнение е, че е започнало предаването на управлението на редица кюрдкски области в ръцете на Дамаск, но самият процес не е толкова бърз и лесен и вероятно ще отнеме време това да се случи.

изписал си толкова много само за да кажеш че путин е освободил пътя на ердоган!

Ти наистина си много малоумен!!!!! Изписал съм толкова нещо само за да предам реални новини за конфликта, а не телефонно-дипломатически пожелания пък били те и между Ердоган и Тръмп.... И между другото да те светна за кратуната куха!!!! Русмаците са освободили път за Сирийското правителство, а не за Ердоган (Турция). Преговорите са да се предаде контрлоа на Дамаск, за да се спре офанзивата на Турция, а не да се предава контрол на турците... Боже... от къде Ви намират толкова глупави!!!!!!

Точно в 8.50 беше спусната днешната опорна точка: "Русия е на страната на Ердоган" и гладните соросодомити налазиха форума като хлебарки. До преди това дискусията си течеше съвсем нормално! Измислете нещо по- разнообразно, добавете и химическо оръжие, че така сте като китара с една струна! Жалка тролска картинка!