Сирийският град Африн е под пълен турски контрол

Турските военни поставиха северния сирийски район Африн под "пълен" контрол, съобщи късно снощи полуофициалната Анадолска агенция.

Обратно в новината

Коментари - Сирийският град Африн е под пълен турски контрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аЛОО... Международната общественост.... Къде спите? кой ще спре агресора Турция? Не виждате ли, че Турция си позволява за навлиза с военна техника на територията на суверенна държава, и да окупира с военни части градовете и? Двойните стандарти са ви любими....

са, по точно си мислеха, че са в тесен съюз със САЩ. На тази основа въпреки, че ако не всички, най-голямата им групировка е със крайно лява идеология те се обявиха срещу Асад, въпреки че основният им враг беше ИДИЛ. Само дето не бяха разбрали, че САЩ действайки по старите принципи на римската империя НЯМА съюзници, а васали и си служи с тях докато и както на тях им е изгодно. Сега няма какво да се сърдят нито на Асад, нито на Русия, а ще трябва сами да се изправят срещу Ердоган.

По време на Берлинския конгрес след освобождението, канцлера на Германия Бисмарк казва:"Тук не сме се събрали да решим кое е най-добро за България, а кое е най-добро за нас". Резултатите 140г по-късно са видни. Същото се случва и с кюрдите, и всички лицемерно си затварят очичките - щото им изнася. Тоя психопат с мания за величие на чело най-голямата армия в Европа провежда чисто завоевание / геноцид в Сирия иронично наречено "маслинова клонка". Колкото е нямало арменски геноцид, толкоз няма и кюрдски, а някой ден току виж и нас ни споходило същото и никой няма да ни защити ако не се защитим сами. А ние очевидно разчитаме на един ибрикчия да постави нашите условия на масата ...друг път.

z10rq.qr.ai

"зейтинова сопа" ще играе по кюрдската гърбина дорде цъфнат налъмите

Хубаво гльодкайте русофилчета. Извън НАТО е диващина. По- силният влиза и си откъсва територии.

БРЦК

Дообре ,че Кипър не беше в НАТО , или май беше , а?

Пожелаваме на султан Ердо да последва съдбата на Садам и Камиларя и по скоро да се отзове в прегръдките на 72те уруспии в ислямският рай....

Tи си "една" от тези които избягаха от Aрфин предрешени със женски фусти нали?

Европо,вавилонска блуднице, сега и ще платиш на башибозука 3 милиарда !

башибозук е на мама ти амджика - с развалено междуосие.

Значи според стожерите на световната демокрация ЕС и САЩ референдум с 93% резултат за присъединяване е анексия, за която се налагат санкции! А военна инвазия и силово превземане на територия на друга държава какво е? Защо няма санкции към Турция? Или демократите тълкуват събитията единствено спрямо собствените си интереси. Боже, пази България с такива съюзници!

Кюрдския народ наистина има трагична съдба! Няколко пъти в историята си са били близо до мечтата си за самостоятелна държава, но не се е случило... Ето и сега... кюрдите вярваха, че САЩ ще ги защитят в опита им за самостоятелност, а САЩ заложиха на Турция.

ОКУПАТОРИ

Kои? Tерористите от "пкк" нали?

А Европа много държи на човешките права и международното право.

След Африн идва ред на Кърджали. Добруджа вече е в Турция след покупко-продажбата й. Единственият начин за българите в Добруджа да не паднат под турско робство е да се присъединят към Румъния.

При различни условия, но при подобно развитие, един друг с мустаци версия 2.0 нападна Кувейт и след 15-ина години завърши на бесилката. Той поне държеше жертвите на санитарния минимум, докато този мустакат версия 3.0 хвърли всичко де що е интелигентно и не е съгласно с него по занданите или го уволни. Мустакат версия 1.0 свърши с куршум в главата и с туба бензин в ръката, втория на бесилката, а третия, каква ли ще е съдбата му?

ще умре от изнасилвания в клетка в Монголия, като един негов велик предтеча. Просто историята се повтаря.

Започна възстановяването на "душевните" граници на Османската империя. Това е нападение над територията на суверенна държава. Това е военна агресия. Къде са международното право и са принципите за неприкосновеност на границите. Къде е ООН ? Къде са западните "миротворци" ? Има ли смисъл да питам? Това е в интерес на запада, част от политическата игра и провокация към Русия.

Много тъжно!

Африн падна, следва София.

МРЪСНИК ! НЕ СМЕЙ ДА ГО ПРОИЗНАСЯШ!

Не бе, следва Манбидж после изток от река Ефрат т.е. Синджар, Мисъл, Киркук...

Къде са заспали американците и европейците.... Или като с ИДИЛ .... Важното е да има война, всичко друго няма значение като е далеч от техните домове. Един ден и те ще реват, но ще бъде късно.

И що ли "обективните" ни медии не ни удостоиха с информация и снимки за ДЕНЯ НА МАРОДЕРА В АФРИН!!! И някаква си лабораторийка за човешки права в Сирия от лондонско дюканче.. И тя никаква не се обади..

"" Дпъгапката михайловна ( лоялен ) 25.0з.2018 18:з9 Къде е сега международната общественост, ООН, БХК и всякакви други такива... "" Mило момиче , Tурция е там за да пази своите граждани. Hапример само за 2017 от Aфрин са истреляни кам турски погранични градове 700 ракети , които убиха над 120 цивилни. и по 51"во на OOH всяка дарjaва има право да защити гражданите си. Hо проблемат е друг сега. Hапример вчера в Tел-Pифат имаше демонстраця на сириици които искат турците да ги спасят. не знам Eрдоган как ще се справи с тези исканя.

700 ракети, а само 120 убити... Не ти ли се струва, че нещо требе да посмалиш малце.. Или броиш и падналите турски ракети.. За кюрдски.. И що не искаш да уточниш - от кого да ги освобождава.. От правилните революционери ли???

човека всичко точно и ясно ти е написал "????????" ти какво се репчиш? ракетите са изстреляни от терористите на "пкк" - много от тях паднаха в не-населени места. а пък и тези терорирсти са си неуки до ента степен.

Много граници ще се менят .Силния печели.Винаги ебило така.

Путин и Крим те са виновни основана опорна точка.ердоган не е влизал в територията на Сирия.ИДЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ.

А "демократичната общност" си трае,прави метани на Ердо и ни баламосва на тема Скрипал и агресивна Русия! Fuck Off!

това е един пример че не винаги приятелят на моя приятел ми е приятел триъгълникът путин - ал асад - ердоган

Ние подкрепяме ли щом тия дни е във ВАРНА !?

Подкрепят го некои, особено тези небългари с цифровите имена.

Къде е сега международната общественост, ООН, БХК и всякакви други такива... Как се позволява на една проимперски настроена държава (Турция) да завоюва градове в съдедна, чужда държава? Международни двойни стандарти...

А "демократичната общност" си трае,прави метани на Ердо и ни баламосва на тема Скрипал и агресивна Русия! Fuck Off!

БРЦК

Международната общност я е срам да се обади, щото това дето го върши Ердоган в Сирия, международната общност начело със САЩ го върши от поне 5 години в Сирия, и доста повече години в Ирак,Афганистан,Либия и тн и тн.

Ами и ние да си вземем Одрин, Солун и Охрид между другото - все наши исконни земи.

И от кога Одрин, Солун че и Охрид са изконно ваши земи. Най - дразнещи са такива глипаци като теб. Все ламтят за чуждото.

прав си.но коментираи вав турските саитове.ти си турцин и на турците местото е анадола. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От тези три града Охрид още от ранното средновековие е бил български. Солун никога не е бил български, макар че преди 1912 год. е имал голямо българско население. Най-многобройни в Солун са били евреите. Обаче селата само на няколко километра от Солун преди Балканската война са били български. Одрин по време на Византийската империя е бил византийски град с преобладаващо гръкоезично население. При завладяването му от османската империя е заселен с турци. Още от средновековието в Одрин и региона са живели българи, но градът не е бил български.

До трак: Одрин е на мястото си, не плямпайте, а елате вземете. ????????

Да, земите от Карпатите до Троя, както и от Днестър до Адриатическо море са земи на траките от повече от 10 хиляди години. За земите на Римската империя засега не говорим, въпреки, че и те може да се считат завоевания на траките - все пак 70 % отвладетелите на Империята са траки.

мислех че сирия е под защитата на путин ...

От 18:15 ли си днес на смяна?

на 3 смени съм но повечето време само чета тролски простотии

Евроатлантически ценности - кога ще чуем какви санкции налага яловия евросъюз на агресора Турция?

А "демократичната общност" си трае,прави метани на Ердо и ни баламосва на тема Скрипал и агресивна Русия! Fuck Off!

че в момента турската армия започва да снабдява с храна и стоки от първа необходимост този сирийски град, а САЩ и компания не са доставили на хората в Сирия и една бутилка с вода.

Продъниха ни ушите за Крим, а за тук мълчат! Какви ги дирят и САЩ, и Турция в Сирия, кой ги е канил и защо ООН мълчи? Това е цивилизационен избор или поредна евро-атлант. ценност (с гаджарски отенък)?

САЩ обявиха изтегляне на военните си бази от Турция и Катар. Германия и някои натовски съюзници направиха това по-рано

... и кво?

Ще им струва скъпо тази операция не само с допълнително обедняване на народа им. Колкото повече се опитват да мачкат кюрдите, толкова повече ги обединяват и мотивират за борба. Това се е случило и с нас. Някой ден Кюрдистан ще е независима държава не само в Ирак и много по-силна от турция. Ще му свършат парите на ерди и ше се наведе и той. Партизанската война е най-евтината, а като се и финансира от вън към хора откровено мразещи турция и няколко пъти на прага на независимост, последното рано или късно ще е факт. Дано да е скоро та ерди да го види с очите си :).

А помниш ли какви хубави ги пишеше за Ердоган, когато свали руският самолет?

И тоя сатрап - Ердоган, който извършва агресия и убива всичко по пътя си в суверенни държави, като Сирия и Ирак, ще бъде приет във Варна като "авер" от Боце!!! Дотам ли стигнаха нашите главатари - да се прегръщат с убийци! Нямам думи!!!

И какво ли ще бъде отношението на кюрдите към страните, които се "целуват" с Ердоган?! Не ми се мисли!

Американците ще бъдат изгонени от Близкия Изток

Ердоган каза преди навлизане на турските войски в Сирия - ,,Американците превърнаха Близкия Изток в локва кръв. Това повече не може да продължи."

Прав е, в това каквото казва. Въросът е, какво предприема? Увеличава размера на локвата за сметка на трупа Сирия? Чудна картинка ...

Турция е каквато е била винаги - още, и още, и още ... Веднага, щом може. По същия признак подбира и партньорите си. Преди да се възхищавате, спомнете си тези наши предци, които са ни оставили генетичния спомен за тази "благодат".

С действията си в Сирия, Турция се очертава като още един противник на САЩ.

американците са туш:)

Орлин Данев

...а соросоидите са в стойка партер...:)

гали ба...тяхно ще да е Царството небесно! САЩ имат за съюзници единственно Канада, Турция и Израел. Турция е масонска държава. Всичко друго е латиноопера за пияни европейски съпрузи.

Да тръгва към Кърджали. Ще му го дадем без бой.

Последно, такова ли решение взеха от щаба на Цвета Караянчева? "Кърджалийската Райна Княгиня", която заедно с Цвъки стоеше на първия ред на конгреса на Ердогановата партия в Истанбул...:)

си спомням, че някой "ни предложи" за 16-та република на СССР.

може независим Кюрдистан,Косово,но не може независима Каталуния или независима Корсика

Може бе,всичко може в Еврогейския Халифат. никой не бръсне еврогейовете за сливи.....Печели този,който е по-бърз,по-смел и по-куражлия. Русия и Турция показаха как се прави:...Фрасссс -Крим,фрааас-Грузия,фраааас Луганск и Донецк...фрааас-Африн,...фрааас Кипър и т.н. така се прави....Русия и Турция правят показно!

За голямо неудоволствие и ужас на соросоидите : САЩ и ЕС нищо не могат да направят на Русия и Турция... -Русия е ядрена държава, въоръжена до зъби - Турция е също така въоръжена до зъби държава само,че с конвенционално оръжие...плюс това е с втората по численост армия в НАТО след американската...Турция го раздава ФОРМАЛЕН член на НАТО - Русия и Турция станаха и приятелски помежду си държави ! ...и за десерт: САЩ и ЕС нищо не могат да направят и срещу Китай,ИраН и Северна Корея... Само едно дърдорене слушаме от САЩ и ЕС....тра-ла-ла...гейовете,...тра-ла-ла- мигрантите...тра-ла-ла...правите краставици....тра-ла-ла...щастливите кокошки....и т.н. :)

турската армия е първа по численост в НАТО. Факт, всеки турчин войник се ражда ...

другарю, признай си , че си талибан , пардон, путлерист, пардон , ердогадист, пардон , фен на джугашвили, пардон, фен на шикългрубер , пардон , неудачник със социални помощи, пардон, путлеров трол !!!

Къде беше когато ........ САЩ хвърли ядрени бомби върху цивилни градове и мирни жители в Хирошима и Нагазаки превръщайки ги в огнено кълбо? САЩ хвърли напалмови бомби в Виетнам върху голи жени и деца правяйки ги на горящи въгнени? САЩ хвърли гравитационни бомби върху цивилните граждани на Афганистан като крайниците на хората се събираше от съседните градове или планини? САЩ хвърли фосфорни и графитни бомби върху градовете на Ирак и Сирия?- Знаеш ли какво става като ти се лепни на тялото, питай чичо си Гугъл .

Напълно прав си,,!!!

Трябва ли първо да са те назили американците или проамериканските бунтовници? Или може турският аскер направо ей така от сърдечни чувства да си те нагази?