Ето 7-те цели на турската операция в Сирия

Турският премиер Бинали Йълдъръм разпространи в Туитър целите, които Анкара си е поставила с нахлуването си в сирийската провинция Африн.

Обратно в новината

Коментари - Ето 7-те цели на турската операция в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да пожелаем успех на комшиите! Турският аскер е голяма работа. Кюрдите нямат никакви шансове срещу турската армия. Турците са храбри войници, със сигурност ще победят кюрдите. А онези ще лазят в краката им и със сълзи на очи ще молят за милост.

БРЦК

Баш така нема да е. Ще видим.

Фес с ник "бг" и това ли доживяхме.

Ако САЩ признаят правото на Кюрдистан ще трябва да признаят и правото на Донецк, на Крим.Голяма каша забъркаха в Близкия Изток,няма скоро да свърши.Жалко за обикновените хора,те винаги страдат най-много.

"не подкопавайте нашите граници! не ни предизвиквайте!в противен случай ще загубим търпение !" ердоган ,21.01.2018 е отправил предупреждението към амер .администрация

Единственият цивилизован начин да се осъществят целите е като се даде пълна автономия на кюрдите в Турция.

Или като се изгонят американците от там.

САЩ никога няма да допуснат Турция да има контрол над района на Африн! САЩ и Израел имат стратегическа цел да създадат нови държава Кюрдистан, която ще бъде под техен контрол. Турция не може да ги спре...

Изглеждат доста решителни впредвид военната техника която са изпратили.

Нищо не компрометира повече една цел, от точното попадение! /надпис на стената на артилерийско училище/

Работата е ясна! Турците имат потенциала да си изпълнят операцията, и най вероятно това ще стане. Интересно ми е след това как ще се преразпределят силите, защото Сирия май ще си остане бойно поле още мноого, много дълго време.

Трудно ще се разберат за Сирия.Турция не е икономически стабилна за да диктува парада.Конфликта ще продължи дълго.

Ако не беше се състояла Руско-Турската освободителна за нас преди 140 г. война, спокойно бихме могли сега да сме в подобно на кюрдите положение. По един или друг начин, кюрдския народ трябва да получи право на самоопределение и държава. Ясно е, че това е сложно и са уплетени всякакви интереси. Но в днешно време все по-трудно става да се управлява с терор и подтисничество, най-малко заради информационните технологии, които рано или късно разбиват всяка пропаганда и се добират до истината за събитията. Империите вече са в миналото, както турската, така и руската. Днес на власт е световната империя на лихварите, която няма държава и националност.

Едва ли. Ние все пак сме християни и не бихме останали под влластта на една слаба мюсюлманска държава.

Кажи го на кипърците в северната част.

Нещо си се объркал.Кой освободи от османската империя страните от северна Африка и Азия,та поставяш съдбата на българите в зависимост единствено от Русия.

Нещо ти си се объркал.Западните страни "свободиха" от Османската империя страните от Северна Африка и Азия и ги направиха свои колонии. За разлика от Запада Русия освободи България от турско робство и създаде Санстефанска България, която е разпокъсана на Берлинския конгрес пак от Запада.

ТОЧНО ТАКА, АКО НЕ БЕ РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА (ЗА БЪЛГАРИЯ) ВОЙНА, ЩЕ БЯХМЕ ТУРСКИ ВИЛАЕТ. ТЕЗИ, КОИТО "ОСВОБОДИХА" ИЛИ ПО ТОЧНО НАЧЕРТАХА ГРАНИЦИТЕ, ЗАЛОЖИХА ПРОБЛЕМИТЕ. НО, ПАК ЗАБРАВИХМЕ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС, КОЙТО НИ РАЗПАРЧАТОСА И ОЩЕ ИМА МНОГО ПРОБЛЕМИ. А МЕЖДУ ДРУГОТО, ВЧЕРА МИКРОНА СЕ ИЗКАЗВА, ЧЕ РУСИЯ САМА НЕ МОЖЕ ДА ВЪЗСТАНОВИ СИРИЯ. НАМЕКА, ХАЙДЕ И ЗА НАС ДА ИМА ПАРЧЕ ОТ БАНИЦАТА.

За снимката: Няма начин това да е турската армия, въоръжена с автомати Калашников. Това е башибозука на Ердогановата армия( туркмени ,араби и др.). Вдигнатия на горе показалец символизира Единобожие (Таухид). Ако можехме да ги чуем съм сигурен , че скандират "Аллах Акбар".

Дир' а не се казва нахлуване, а навлизане. И вие ли сте симпатизанти на терористите или сте просто душмани на турския народ. Лакеи ли сте на САЩ и евреите?

Когато войските на една държава са на територията на чужда държава, без да са поканени от правителството на последната - това се нарича нахлуване или инвазия.

От къде знаеш, че не са поканенни, те политиците едно приказват друго правят.

523: Ситуацията в Сирия е много по сложна, не е както си мислиш. САЩ поканени ли са. Въпросът не е толкова прост.

САЩ също осъщесвяват нахлуване (инвазия) в Сирия. Единствено руските войски имат правото да са там, защото са поканени от Асад. Останалите са там незаконно.

Да ти нахлуя ли отзад или да навляза, как предпочиташ????

523:Единствено Русия е поканена от Сирия и тя разрешава на Турция да прави задгранична военна операция.

русите отново натриха носа на янките, чрез турците... операция без тяхно съгласие е невъзможна. жалкото е, че е за сметка на кюрдите, които явно всеки ги цака... време е кюрдите да се осъзнаят и да се обединят с Асад. приятелства със щатите са само до време - до като си им полезен. после кучета те яли...

БРЦК

Асад беше поискал да си върне контрола официално над Африн, ама кюрдите бяха отказали. Сега Асад и руснаците ще пасуват и ще чакат. Ако победят турците - Асад официално ще си поиска Африн и ще прати армията и турците ще си му го вурнат. Ако победят кюрдите - ще са загубили много време и сили и ще са много по-лесни за сирийската армия. Общо взето кюрдите ще плащат грешката си да се съюзяват със САЩ. И ако не се преориентират бързо - ще загубят шансове за собствена държава в близките 50 години.

САЩ са станали "приятели" на кюрдите заради петролните залежи на тяхна територия които американските компании експлоатират и осъществяват високи печалби от това.

разделянето на сирийската държава.Големите играчи са се разбрали ,на останалите дупе да им е яко!

селта е една,всишки терористи да се избият до един,след това изселнисите да се вıрнат по родните места(араби,тüркмени, кüрди,ъезиити и др.)

Турците действат по старата изпитаха схема - смажи врага с численост, удави противника с десетократно по-многоброен аскер. Може ли за един полусъсипан град да изпратиш 70!!! самолета, стотици танкове, БТР-и, ракетни комплекси, чак и Корал пратили, дето неутрализирал уж С-300 и С-400, леле леле

...явно има за какво...параноя...незнаят какво са подарили янките на кюрдите...а пък ако сега Асад признае кюрдистан и се включи с руските подаръци...манджата ще е пълна...да не говорим че ще опъне и антей и още купи военни джади които даже не ка изпробвани в реално действие от сорта на дрончета с химикали и т.н.

Не само че можеш, но и точно така трябва да направиш, стига да можеш и да те е грижа са собствените ти войници.

776