Извънредна ситуация между Русия и Турция заради приземен самолет

Русия иска обяснения от Анкара след задържането на сирийския самолет с руски граждани. Товарът, иззет от турските власти от борда, не бил с руски произход. Президентът Владимир Путин отложи посещението си в Турция с месец и половина.

Обратно в новината

Коментари - Извънредна ситуация между Русия и Турция заради приземен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора престанете да пишете глупости срещо турското деъствие,всеки си пази страната и интереса.международните закони са доста ясни и те очертават това че е забранено да се носят оражя с сивилни самолети и дори ако ще се носят това трябва да се обяви и да се вземе позволение. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво ще стане. Русия ще отвори война на Турция? Турция не е България, където половината са мързеливи русофили. Нека сега Путин да пусне още един такъв самолет, да видим какво ще стане. Ама няма.

Kalin

Нещо или амнезия те гони или си патологичен луд.Я малко напомни за кои екскурзии говориш че.....тия екскурзянти с танкове и ....има къде къде по напред с материала от руснаците.Взе ми едни американци едни немци едни англичани едни французи......руснаците само могат да мечтаят за това колко напред са ония в екскурзиите с оръжие в ръка!

нали немаше да има проблеми? сега да колят курбан, зимата да е топла!!!!!!!!!

Елементарно е делението на русофили и русофоби, следствие на една хипер неадекватна проява на дълбоко комплексираната външна политика на Tурция.

каква комплексирана,ти какво говориш ве човек ти какво разбираш от вуншна политика,гледаъ си работата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бе хора, гледайте новинарските програми, няма нищо нередно в контейнерите. Просто на турчулята им трябва технологично време да скалъпят нещо. А се чудя защо нападате руснаците, всеки си защитава интересите. Сирийските и руските власти си търсят правата според международните регулации във въздухоплаването. И стига се дърляхте по между си - гледайте родните ни интереси, всичко друго е "Ганкиното кафене".

Евала!А аз досега се чудех защо по пясъчните плажове на черноморието ни няма трева!

Сирия изкарва около 500 години под турско робство. В момента там има между 1.5 и 3 милиона етнически турци (5 до 10 % от населението) . Съяите етнически турци са потомци на турските заселници докарани от Анадола по времето на Османската империя. Така докарания субитски башибозук е бил използван векове като военна сила с цел подтискане на Сирийските шиити, християни, кюрди и бедуини ..... Сменете в така изложените факти името Сирия с България и си напънете мозъчните гънки, на чия страна трябва да сме :)

Какво значи етнически турчин?-до 1925г. това е обида, със закон потурнака Ататюрк прави всички турци,казано иначе пуйки!

Продължавай да пишеш олигофрен. Трябва да събера достатъчно материал за докторската си дисертация посветена на патологичните отклонения.

dreadman

Блажени са вярващите! Айде стига вече с тоя рев за измислените/ изкуствено създадени предприятия в тая държава по време на соца, за да се надува до безкрай оня смехотворен и нереален икономически балон СИВ! Затворен икономически пазар, с нереални финансови условия и безумно съотношение производство/търсене - е то е чудо, че изкара толкоз много! Произвеждат се примерно трансформатори, продават се в друга страна от СИВ, плащат се, (ако не се бартеросват за нещо де),на работниците се раздават заплати и бонуси, а дали изобщо на някой са нужни 5к трансформатори??? Ама не - важно е да се правят, да вървят някакви абсурдни планове и отчети и да няма безработица!!! Кремиковци - кара се руда от м...а си?!Що бе, ми щото тука нема, абе има но с много малко, 24% съдържание на желязо, но за комбината не стига (то и обем няма) - и така пътническите влаковете за Варна, изчакват да минат влаковете с рудата от СССР?! Шумен - завод за алуминий, ма то няма и грам алуминий наоколо - нищо ще внесем, пак от м....а си?! В Ботевград - завод за половин автобуси?! Е те чехите сега си правят цели коли, ма ние с половин автобуси 1989 г. бяхме за никъде. Още да споменавам? А, няма повече, че да се изброят соц тъпизмите един живот не стига, но идеята е, че свободните световни пазари не биха позволили да се стигне до там да направиш в страната си 1 000 безсмислени завода и после половин държава за под 3 години да остане без работа!!! Ясно ми е защо плаче сума ти народ - то по соца и най неграмотните и мързеливите имаха работа и вземаха заплата, дето им стигаше, но няма вече - сега поне за работливите и грамотните шансовете са по-големи и по-добри! На мен така по ми харесва, малко по-честно е, то пак е кофти, че червените ограбиха твърде много и инфантилните им, недорасли потомци тънат в разкош на гърба на 45 г. труд на други, но все пак е по-добре, а и не се чака 20 години за панел, 12 за москвич, 3 за телефон и пак толкова за телевизор и хладилник!

dreadman

Мда, май става все по интересно по атрактивните оръжейни пазари, като се замислиш.....някой явно го хванаха в крачка.... Много вой от страна на руснаците, но с този претекст - "руските граждани, жените, децата, гладни жадни", и т.н. и т.н. нещо много съмнителна работа, предвид това, че за руснаците човешкия живот не значи нищо. Е вярно сега - извън федерацията се демонстрира сила, власт, респект до небесата, нали са велика сила, но странно голяма шумотевица някак си изглежда?! Ми те туристите им в пъти повече висяха по летищата миналата година у нас, поради транспортните неуредици, пък не стана и на 1% такава лудница?! Абе мускули някакви, на разни "велики", но те ще си се разберат за "грешката", без да дават обяснения на нас простосмъртните, виж обаче тук в БГ, а особено в тоз форум работата е страшна: Съвецкия/Руския батко ще набие турския, ма и с лекота даже?! Кой това бе мили българи ще се бие - тия двете държави дето си гледат само икономическите интереси ли? Коя Русия ще води война - тази на олигарсите и евреите от руски произход, чийто суровини и ресурси са в там, а те си живеят и въртят бизнес в/с "прогнилия капитализъм" на Запад, ли??? Какви войни бе Вие тука добре ли сте - нали световната икономика ще се разпадне и тоя свят ще свърши, ако стане конфликт м/у държави от такъв мащаб!!! Това да не е Чечня, Сиера Леоне или Афганистан, дето са си стрелкови полигони за всички, които са пожелали. "Русия ще смачка Турция за 48 часа", "На руснаците хеликоптерите са кофти, на турците самолетите" "тия са по-яки, ония са по космати" - АЛООО, мислете малко българи, че ми е тъжно да чета глупости навсякъде и по много - руските оръжия по парадите и американските в youtube - всичките са добри, всичките хора убиват, но най-важното е - ЦЕНАТА и КОЛИЧЕСТВОТО НА ДОСТАВКАТА, това са им продуктите бре, основата на икономиките им, сещайте се малко! Някои продават тикви, други спътници и те така!

Евала!

за Русия човешкия живот не значел нищо.. 'щото за Турция значи ХА-ХА-ХА

Dreadman,явно си мислещ човек,но недостатъчно,според мен.За какво хващане в крачка говориш,като върху Сирия няма наложено от ООН оръжейно и каквото и да е друго ембарго?!Руснаците не са и помислили да крият,че Сирия е един от сериозните им оръжейни клиенти. При това положение,безкрайно смехотворно е твърдението,че ще изпълняват многомилиардни оръжейни доставки на Сирия чрез няколко кашона в пътнически самолет! Случаят представлява поредната провокация на турските власти за ескалация на обстановката в отношенията със Сирия,та когато стане патакламата,светът да не бъде шокиран,а да си каже,че това е трябвало да стане едва ли не отдавна...

Само глупаци не виждат че зад тази война стои Русия, и нейния стремеж да запази базите.Всички жертви на Сирия тоест за хилядите жертви е виновна Русия.

Веско,Вескоо,в момента виждам само един глупак във форума!

Уважаеми сеньор Дон Амичи, благодарение на Вас разбрах, че един от приятелие на Русия е Наполеон.Той отиде в Русия отседна в Москва и след това се завърна у дома в Париж.А за отношенията между Русия и Турция не се притеснявайте, руските икономически интереси в Турция са големи - я си представете как се продават 6 атомни реактора, така че споко не се напъвайте много.Русия и Турция ще се разберат като равноправни държави. Ние да му мислим,дето едновременно искаме да бъдем задунайска губерния, турски вилает и федерален окръг на САЩ.Та такива ми ти работи драги русофили, туркофили и американофили, както виждате българофили (обичащи България)липсват.Пояснявам "липса" означава,че нещо го е имало но вече го НЯМА!

На фил-и-фоб много трудно го докарвам да Ви кажа . Но откак Стъпвам по Тази Планета -- Съм Българин . ( Ай, да не вземете сега и шовинистик да ме изкарате я ?! :-) )

Ама и на фесовете каква шапка им спретнаха тия ловки и вездесъщи хамериканци. Путин си отмени за неопределен срок планираното посещение в Турция. Дали интересите на турските фирми с бизнес в Русия ще останат незасегнати? А руските туристи дали сега не е време да се пренасочат от Турция към България примерно?

... Ако махнем визите (намалим цената) може и това да стане . Чакай да попитам големия англоговорящ брат какво мисли ;-)

аз пук не мога да разбера що за булгарин ще подкрепи турска политика ама неисе

а що за българин ще подкрепи руска политика?

Колко ти плащат в ЦРУ жалка подлого?

Абе теб пак ли те изтърваха от лудницата ? К`во общо има русофилството с комунизма, като то е мноооого по-старо от каквото и да е комунистическо нещо в България, ама малоумниците като няма какво да кажат и все комунисти са им в устата.

не си ти човека които може да ми нарежда за твое голямо съжаление и за мой голям кеф

Долу войнолюбците и подпалвачите на войни от ЕС, УСА и НАТО! Да живее делото на СССР! Незабавно излизане на България от ЕС и НАТО!

И всички граждани със съветско гражданство, като мен!

Какво е това СССР???????

Може и да те подкрепя, ако споделиш идеята.

Ние на Русия акъл нЕма да даваме (готови сме обаче да помогнем, ако се наложи) , но на нас нейните доброжелатели (и първи братовчеди, каквито са българите по отношение на руснаците) ни се струва, че добрите иконом. отношения с Турция (на Русия) винаги са били в ущърб на православните братя. Та, онази забележителна картина на Иля Репин "Волжские казаки пишут писмо турецкого султана" (всъщност като ги гледаш те са си натурални прабългари) трябва да подсказва, че спрямо Туркеята политиката трябва да бъде друга - особено в тези времена на ислямски фундаментализъм (а.к.а. сатанизъм) и Русия да заеме отреденото й място на предводител и защитник на правата християнска вяра (разбирай послание)...каквото е Източното православие.

Православието с болшевизма! Ленин и после Сталин положиха невероятни усилия да ни убият вярата. За щастие тя се запази.

mr.fago@

Аман от промити мозъци...

Тъй,като и на децата е ясно,че Турция иска да свали сегашния режим в Сирия и да постави ислямистко правитество,аз съм твърдо зад Русия.Още един ислямистки режим не е нужен нито на България,нито на света.Разбира се са,хвърлят се торби с пари за пропаганда,за да излезе Асад лошият в тази история,но е доста прозрачно кой дирижира всичко.Русия е единствената надежда на цивилизования свят в тази мръсна, платена от исляма ,гражданска война.

Караш ме да се замисля. Имаш основание и съм разтревожен. Но от друга страна Русия винаги е преследвала имперски цели, които до 1917 год. бяха Православни, след това Болшевишки, а сега Путински.

Неслучайно си будала...

точно така историята показва как руснаците така ни освободиха че 45 години ни разказаха играта и от средно развита европейска държава ни закопаха на дъното с помощта на техните продажни слуги БКП, БСП и прочие болуци

Павле, отде ги чу тия глупости, щото явно не си бил роден тогава. За разлика от сегашните ни "съюзници" (по-скоро господари), които искат от нас само да рушим, руснаците ни помагаха да изгразим всички тия заводи и фабрики, които сегашните мекерета успешно разсипаха и раздадоха на наши и чужди далавераджии и сега няма отде да се съберат пари в бюджета

за заводите си прав, само дето бяха толкова изостанали като технология и управление ,че боклуците дето ги произвеждахме освен в СИВ никъде другаде не се продаваха като изключим мотокарите дето ги купуваха заради желязото и после Тойота от един наш правеше два японски. Ако не ни бяха освободили те ами Американците примерно , нямаше да сглабяме примерно калпави москвичи в Ловеч а примерно мерцедеси. Ти за плана Маршал чувал ли си ? Като беше срината Германия що отдавна не и личи?

Сpедно pазвита евpoпейска дъpжава станахме по комунизма a пpеди това бяхме изостанала аграрна държавица с тук таме процъвтяваща търговийка в центъра на софия, аман от псевдо лозунги

Нищо подобно. чети историята.

mr.fago@

Поредния промит мозък... Какво разбираш от технологии, братооо? Май множко са ти дошли митингите и подскоците в подкрепа на "демокрацията". Е, видяхме я на какво прилича и докъде ни докара. По-рано имахме нещо, дори много неща. Сега? Сега само някои имат много неща, а останалите духаме таратора. Може и ти да си един от духащите, но да те е срам да си признаеш.

Виждам че във форума каквото и да се говори по темата лагерите са два - русофили и останалите.Като българин аз се чувствам 100% русофил.А като плевналия - 101%.И винаги в подобни спорове съм излизал победител по много причини.Сега ще кажа тая с която винаги съм надцаквал най на края.Тя е една проста руска поговорка която няма как да се знае от всеки.И тя е -В РУСИЯ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТИДЕ.СЛЕД ТОВА У ДОМА ОБРАТНО СЕ ВРЪЩАТ САМО ПРИЯТЕЛИТЕ.Някой да добави нещо повече.

1000+ братко! :)

Аз ще пребъда ! Аз съм фениксът , възкръстващ от мръсната пяна във вените на родоотстъпниците и робската души !

Хей, КГБ, тамън се затъжих, че те няма, изплаших се дали не са те уволнили. Къде е Калитко, да не е нощна смяна?

Не, Калитко е тук, но с ново име "павел"!

грешка. павел беше преди калитко.

КГБ не ми е любимата организация.. но ми е жал за нея четейки глупостите които си писал под тази абривиатура :)

Тук има един "гост", който се чувства неканен. Защо се включваш ма?! Я се подмий за друг форум.

Не знам какви хора пишат тук.Какво работят с какво се занимават,какви им са познанията,но простотията им е голяма.Такава простотия няма нито в Турция нито в Русия.Двете държави ще се разберат съвсем дипломатично.Нищо кой знае какво не е станало за да броите оръжията им и кой с какво разполага.Само ви блесва злобата и простотията.

Не знам какви са правилата в НАТО относно съюзници с арогантно и агресивно поведение. Има ли критерии по които да се квалифицират такива членове. Какви санкции има с/у това. Ако няма.. веднага да излизаме от тази кръвожадна организация. Не съм съгласем мои приятели военни да бъдат принудени да се излагат на риск заради някакви си безумно индивиди имащи се за султани!

На военните това им е работата и затова получават заплати. Не може 20 години да си склададжия в някое забутано поделение и да си военен. От както арията ни е професионална никой не кара някого да ходи на мисии насила.

Ти чак сега ли разбра за какво го викат магарето на сватбата, т.е. нас във НАТО. Освен за бази, въздушни коридори, пушечно месо и мижав пазар за оръжие мислиш ли че сме им дотрябвали за нещо друго на тия дето вечни приятели нямат, само интересите им са вечни, а алчността и високомерието безгранични?

Ако руснаците искат да вкарат оръжие в Сирия ще го вкарат или с кораби или със самолети през Иран. Някой подхвърли мотика на турците и те я настъпаха моментално, понеже толкова им е акъла

турците прости си защитават интересите и за това ,че не им пука кои са насреща евалла, иска се кураж. Трябва от време на време да се плясва по някои такъв шамар на руснаците да не се самозабравят.

Да не вземе Русия да тресне некой шамар на турците че ше им се отвинтят главите

а ве хаха ти много ли си умен,много ли знаеш ти,руся теб да те пита тогава какво как ще прави,смечници такива. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Турция не е била не е и няма как да стане важна сила. Тя е регионален жандарм- т. е решенията са самостоятелни доколто не пречат на големите. Жалко,че съседите се перчат и си вярват. Ние поне си знаем гьола

Нямам думи да опиша кашата, която Е Вече настанала ... Имайки предвид : -и близостта на Проблема до Земите-Ни -и доказано-съществуващите Проблеми у Нас (и с малцинствата, а и-иии ... с троянско-конието) то, като най-Обикновен Данъкоплатец Взисквам от Министъра на Външните Работи на Република България : 1. Реално и Прозрачно Проучване на Общественото Мнение у Нас ! 2. Незабавно след което -- изпращане на Официално Становище (Мнение, Позициониране, ... или Взискване) до ЕС, и ( И ! ) до ООН, и (И ! ) до НАТО ! Н-е-з-а-б-а-в-н-о !!! ..... Ако-ли, Ники ( Да ! Младенов.),... още ти пречат ( Ясно кои ! ) : -- просто Помогни на Всички-Нас да започнем с Работната Група по Международни Въпроси и Глобално Позициониране !

Сечи, Дръвчо, сечи с твоята Брадва Словесна; Паразитните изДънки на таз' рая Бесна. ..... И да се уволнят НЕмедленно, сите РусоТуркоФобии...и да си легнем СПОКОйни-ни-ни-ни.

Предлагам да дадем на Ники ден-два. ...М-а-к-с-и-м-у-м ! ...След което -- ясно . ------------- А междувременно : -- Дир.бг, вие просто бихте могли да Работите по Модела (за Проучването )...както Вече имате направени препратки (към същия вид по други теми) ...Като разбира се -- Го представяте на Всички-Нас за допълнения/въпроси.

Тези дето са против Русия да се подмият и да се отправят към Капъкуле да посрещнат рязаните цеви да ги освободят от девственоста на задна прашка.После да няма както е казал дядо Вазов"мамка им поганска ,живи ни клаха,мъртви ни еб.ха"

да бе то щото руснаците 45 години все едно нещо друго правиха. Ако бяхме случили на "освободители" сега щяхме да сме нормална държава. Ама как да бъде друго след като едни необразовани, диви и неграмотни разбойници наречени "партизани", болшинството от тях комунисти ни управляваха 45 години.

Ти пък колко време си живял, управлявян от комунисти? И ако си живял, то помниш ли какъв ни беше стандарта тогава и какъв е сега - но стандарта на 90% от народа, а не на сегашните 3-4% крадци.

Сега е ред на Руснаците да отвърнат за задържания самолет.Нали си спомняте какво направиха с корейския Боинг.Наред е Турския Боинг

ми то от пиян човек освен простотии кво да чакаш а тия не изветрят

Браво на турците!

Кеф, а, само да не се изпуснеш!

Сега е момента руснаците да изгонят всички турски строителни фирми от територията си. Османците много ще ги заболи -става дума за милиарди долара оборот !

да бе то така става той бизнеса това рече. Олигарсите в Русия могат да сменят всяко правителство,

Баш олигарха е ПУтин,тъй че той коли и беси не познаваш Русия,тъй че не пиши глупости!

В Сирия се извършва акт на сепаратизъм, подкрепян от Турция и целия Западен свят, нещо което Турция и целия Западен свят не биха подкрепили в собствените си страни! Ако сега наричат терористите опозиция, то опозицията в собствените си страни утре ще нарекат терористи! Познатите двойни стандарти на запада. А Турция стъпи на криво срещу Русия, много на криво! ;)

Те, руснаците и турците ще се оправят. Руснаците си внасят и сега оръжие, колкото си искат. Турците ще продължат да хвърлят по някой и друг снаряд към сирийско и да се правят "ербап". Обаче разните му там Мелихи и павловци, никога няма да надскочат посредственото си словоблудство.

Вече се знае съдържанието на конфискуваните контейнери.Това са били контейнерите с кетъринга за самолета.Както се е предполагало в менюто е било включено свинско, което е грубо нарушение на закона в Турция.Една изключително успешна акция на турските спецслужби.Едроган изрази възмущението си от тази груба провокация застрашаваща мира в региона и се надява бързо да бъде открит виновника включил в менюто вратни пържоли.

Руснаците да си траят и да си спомнят за СВАЛЕНИЯ южно корейския пътнически самолет над Камчатка!! Трябва да осъзнаят реалността, че ВЕЧЕ не са една от петте великите сили на Земята (други сили в т.ч. и Алкайда и държави независимо дали са между Великите 5 МОГАТ и не дай боже да реализират военния си потенциал - Северна Корея, Иран и т.н.). Не трябва да са самодоволни простаци, които си въобразяват, че могат да си развяват байрака където и както си искат (в Европа - 1956 в Унгария, 1968 в Чехословакия, преди това в ГДР, след това в Полша, експанзията в Азия - безпилотните самолети в Лаос, Камбоджа, Виетнам, нахлуването в Афганистан и пр.)

Момко,руската военна машина може да сгази турция за 48 часа,като добавим,че турчалята ес репчат и на евреите смятай,че ще ги маризят този път в комбина евреи и руснаци,пък после пак ще се карат за Иран,Турция е една смешна държава която има жива сила,ама ен достатъчно и въоръжение,но не достатъчно,Русия е 156 милиона държава въоръжена до зъби с последно поколение военна техника притижаваща боен космически флот,така че да не се пенят много,да не им запалят шалварките.....

точно пък последно поколение.. 156 милиона имат 4 ( четири ) въртолета К52 а страшните МИ от Афганистан даже нямат система за нощно виждане.. компенсират с водка и кураж, но са подкупни и за няколко долара ще продадат и майка си. Видяхме ги в Чечня, и на много други места а за Авганистан не ми се говори, толкова превъзходство в техника и сила и се върнаха осрани до уши. Няма и помен от руския боен дух особено в наборната армия

А на бас че могат.. Не са сред 5те най велики.. те са си 1ва сила.. поне в евроазийският регион.

Е те некъде тука турчолята стъпиха накриво...

Манафите си играят с огъня. Явно не им стигат 13 пъти здрав пердах от руснаците..