Турски изтребители принудиха сирийски самолет от Москва да кацне в Анкара

Изтребители Ф-16 на турските ВВС принудиха вечерта сирийски пътнически самолет "Еърбъс 330" да кацне на летището в Анкара заради подозрение, че има товар с възможно военно предназначение. От самолета бяха свалени контейнери.

Обратно в новината

Коментари - Турски изтребители принудиха сирийски самолет от Москва да кацне в Анкара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

турцуя не се меси вив витресните работи на сириъи сири бомбардира турция е турция да седе и да гледали суиря как бомбардира турция вие изобсто нямате представа какво става в турция напразно коментирате само и повецето новини които са се публикувани не са верни сирия си тирси белята турция няма никакво намерени за воъна сирия предизвиква турция вие знаетели колко цовека загинаха от бомбардировката на сирия това ако бесе станали в билгария как стяхте да реагирате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да си кажа честно много ама много щеше да ме изкефи ако сирийския пътник не беше кацнал. Какво ли щяха да предприемат турчалята? Да го свалят?

естествено щеше да се смукне,но ти за какво се кефиш ве ялак ти нито си сириец нито си турчин на теб какво ти става:))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Той обясни, че инцидентът със самолета няма да се отрази негативно на отношенията с Русия. " Ха ха, надявай се ти че няма да се отрази.:))))))))

Вече се знае съдържанието на конфискуваните контейнери.Това са били контейнерите с кетъринга за самолета.Както се е предполагало, в менюто е било включено свинско, което е грубо нарушение на закона в Турция.

значи турция може да вкарва спец-служби,да отглежда терористите в своите лагери и да ги пуска на сирийска територия заедно с оръжие и всякакви други средства за нападение на Сирия,а Сирия не можела и по всички закони на международното право те си били в правото да проверяват въздушното пространство.....ами кой да ви провери вас??? като сте съседни държави и сте едни от най-големите агресоври,изпълнявате поръчките на сащ, израел и англия,която стои винаги в сянка

Някаде през 80-години(не съм сигурен точно коя) "великите" турски ВВС се опитват да принудят български МиГ-29 да кацне и да го арестуват за проникване в турското въздушно пространство.Българския пилот захожда към пистата форсира и в момента в,който самолета докосва пистата се истрелва на горе развива максимална скорост и се прибира още преди турските радари да успеят да го засекът.За това сега тренират с пътнически самолети. :D

Тогава българският пилот е имал, къде да се прибере. Сега това е немислимо, защото цялата държавна машина ще се стовари върху пилота, дръзнал да се противопостави на натовския партньор.

asen

Абе другарю, тия митове и легенди ние, ЗКПЧ-тата ги фабрикувахме! И добре сме ги правили щом още вярваш втях.

В съмнителните денкове и сандъци са открити следните стоки с военно предназаначеие :1. Еко-ластици за шалварите на сирийските военнослужещи кадъни, 2.Наргилета и самовари за чая на сирийския аскер, 3. Клещи за измъчване на заловени "бунтовици " и 4-то, скъпа ловна пушка, подарък от Путин за Ассад, на която Ердоган-ефенди много се е изкефил. И другите конфискувани стоки ще бъдат раздадени спорен зора и нуждата на турския аскер.

Турция си позволява все по нагло да нарушава международните закони. Първо беше флотилията към Западния бряг, после разузнавателни полети над Сирия, въоръжаване на "бунтовници" а сега и пиратство и възпрепятстване на гражданската авиация (нещо което НАТО не си позволи над бивша Югославия). Обаче дали ще са такива ербапи ако на опашката на самолета следащия път има не сирийско а руско знаме

получиха ли вече "Мархаба серсем" от Лавров и "Евала НАТ0-вски аскер" от Путин ?! Ще ги получат, ще ги получат, рано или късно ще ги усетят !!

Турция е гарант за мира и стабилността в района! Нейното присъствие в Европа и на Балканите е най доброто което можем да желаем и като съседска страна на нашата България!

Абе пача. Какъв гарант е Турция. Страната която повече от десетилетие избива и репресира 16 милиона от населението си. Страна която извърши нападение над независим Кипър и която сега дрънка оръжие срещу Сирия

Това което казваш не са достатъчно доводи. Ако я нямаше Турция с нейното силно икономическо, военно , социално положение сигурно арабската пролет щеше да навлезне в целия ни район!

инцидентът със самолета няма да се отрази негативно на отношенията с Русия ... а ако и зимата е топла - съвсем нема да имате проблеми...

Преди 40на г. нашите османски братя си взеха 1/2 Кипър. Колко му е утре да си вземат 100% от Еуропейския Булгаристань ... хаха

Вероятно и целия Кипър им е обещан.

Ето, така ще влезят в Европа без да трябва да ги приемат, а и така още по-вече ще се отслабят ЕС.

да добавя, че понеже комунистите не са ни купили бойни самолети с които да подкрепим братята турци, за момента може само да правим вътрешна диверсия. Като начало виждам, че са понатрупали пари бантускотите, време е да ги пообложим малко. Сега данък лихва, утре данък въздух, като през петте века братско присъствие по земите ни

щом са го спрели, значи така трябва. Нека да подкрепим братския турски народ в усилията му по унищожаването на славянското. Да се върнем към юдео хазарските МИ .. така де НИ корени, .. както иска началството рот-шит и рок-фелер

Да бе - ще има контейнери с оръжие и те ще рискуват да летят през турското въздушно пространство ! Тези луди ли са ?

Цитат на обръщение на Ердоган по тв. "Вие сте длъжни да бъдете готови за това, че войната може да започне във всеки момент. Ако вие не сте готови, вие не можете да се наричате силна нация и силна държава."..... Цитат на Дейвид Руткоф отпреди един ден. "Вашингтон може да нанесе удар по иранските ядрени обекти в близките седмици, ако не и дни." .... Без коментар.

Какви хубави юдейски имена - тези които ще правят война - Руткоф, Муткоф и т.н.

Дали щяха да постъпят така с американски самолет?

а с руски дали.

Турчолята са намерили танкове на борда на пътническия самолет!

Грубо нарушение на международното право - ако таково все още съществува. Турция все по-явно започва да се изживява като "велика" сила по примера на по-големия си брат, на която всичко и е позволено. Правете си изводите, българи!!!!!

Не мoга да си прeдcлaвя дори България някoга да се оcмeли за такaвa пocтъпкa. Ниe имaмe ли вoeнeн сaмoлет?

Имаме, даже са много - наскоро минах покрай военно-историческия музей и ги видях. Там даже и ракети има...

на всичко отгоре и ждебчии

и кво ако беше руски а ,пак същото

Ами нека се пробват да спрат руски самолет, едва ли ще им стиска. Защо ли са наредили на самолетите си да се махнат от въздушното пространство на Сирия? Може би да не дразнят руснаците, че току виж пак са свалили някой F-16 :)

Дали..?

Ами те руснаците много одавна искст проливите,бързо ще направят истамбул в истамбулская или някоя друга губерня

мекерета,не се правете на ербап да не ви затропат руснаци скоро по площадите... :)

руснаци могат да тропат само в бг приятел

върнах се от Турция миналата седмица. бая рускини видях да се разхождат... и не само по площадите. като цяло турците са против войната. това там е игра на високо равнище. Руския и Китай пазят Сирия - американците искат да я умиротворяват.... и ето ти изведнъж започна да се стреля от сирийска територия по най голямата натовска армия. чудя се чие оръдие стреля? да не е дошло от USA?