Ердоган: Турция никога няма да насочи оръжие срещу Либия

Операцията на западната коалиция в Либия трябва да се осъществява под контрола на ООН, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Турция никога няма да насочи оръжие срещу Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я не лъжете като вретенарски цигани,Турция е икономически аутсайдер с БВП на човек от 8000 долара, като се броят заплатите на гастарбайтерите.Без тях са в края на световната класация.А по степен на икономическа свобода са 30 места след България.По брой на Ай-Ти специалисти са на светлинни години след нас...и т.н.

А срещу Кипър и срещу собственият народ от кюрдски произход може. А бе тоя е по-двуличен и от йезуитите...

Я първо да се разкарат от Кипър, после да не стрелят по кюрдите, пък чак тогава да се правят на мирни завоеватели!

е на вас цялата ви миризлива исторя е само кланета - верно е добре да спрете вече

Трудни времена за Ердоган. Трябва да избира. Турция изпълняваше поръчки за 15 млрд. долара в Либия. Трябва да ги запази и при Кадафи, ако той оцелее, и при бунтовниците, ако се докопат до властта. Трябва Турция да бъде харесвана и от страните около Саудитска Арабия, и от страните като Сирия, Иран, разбира се, и от ЕС и САЩ. Не на последно място трябва да поддържа имиджа си сред мюсюлманските страни от Азия и Африка, където турските позиции укрепват през последните години. Сигурен съм, че Ердоган ще успее да намери най-доброто решение. Както неговите предшествеци през Втората световна война. Не е толкова трудно. Всеки иска да е приятел на Турция, защото е голяма, многобройна, на добро място. Може да се каже също, че е цивилизована и демократична в сравнение с другите мюсюлмански страни.

Сладки приказки, но с ориенталски мазен глас. Единствената цел на Ердоган е "мирно" да завоюва Либия, с неговата ислямска партия и да постави там подобен на своя режим

И кво излезна сега? Турция и Русия са най-добрите? Да живее тройната коалиция!

Турция е също и една от водещите корабостроителни нации в света. През 2007 турските корабостроителници са били на четвърто място в света по поръчани за производство кораби, а също така и на четвърто място в света по произведени яхти.

Дано си ходил във вътрешноста на страната и по малките градчета...Тогава пак ми говори за икономиката на турция.Аборигенска раута....

помпана икономика-- Турските компании BEKO и Vestel са сред най- големите производители на бяла и черна техника в Европа. Тези две конкурентни компании произвеждат над половината от всички телевизори в Европа. Турция е втора в Европа (след Германия) по производство на бяла техника, а също така в страната се произвеждат над 15% (по данни от 2005 година) от дигиталните устройства на Старият континент. Автомобилостроенето също е добре развито. Много световни марки имат заводи в страната : Toyota, Ford, Honda, Opel, Hyundai, Mercedes-Benz, MAN AG и други. В момента автомобили произвеждат и няколко турски марки като Tofa, Etox, Otosan и Oyak-Renault. През 2008 година Турция е произвела 1 147 110 моторни превозни средства, което прави страната шести най- голям производител в Европа и петнадесети най- голям производител в света като печалбите за страната са от около 23млрд долара. Турция е на първо място в Европа по производство на автобуси и минибуси, и на едно от челните места по производство на камиони. Турските компании като TEMSA, Otokar и BMC са световни лидери в производството на автобуси, минибуси и камиони.

Хи хи хи, нищо не произвеждат-дребни части и трета глуха.Световна икономика, ха ха ха ,разсмя ме искрено с тази балони...

Не е полезно да се самозаблуждаваш. Данните на ауууу са достоверни...

помпана икономика-link/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F

Срамно...Турците застават на достойна позиция...Наш Боко се врътка като ветропоказател...

Какво е достойното в позицията на Турция? Ердоган цели далечни цели. "С мир" да създаде ислямска партия в Либия по подобие на своята в и да я постави на власт там.

И какво толкова лошо виждаш втова,те и без това са мюслюмани .Турция като се управлява сега от ислямска партия ,да не би турците да са станали някакви фанатици.Не,прави им чест, че търсят мирни решения и гледат да растат икономически и все повече се проявяват като един стълб на сигурността в района

Достойно изказване

Уважавай себе си за да те уважават другите. Това внушава политиката на Турската държава. Принципна позиция на страна с достойнство, на народ, чийто морал способства за устойчиво демографско и икономическо развитие. В същото време слугинска България деградира във всяко едно направление.....

Може и най-големия касапин да е,ама нали е от своята черга значи няма са пипа....Ако това нее двоен стандарт..кое е???

Деградираш ти.Видно е.

Поредния Лицемер!Ердогане,Турция членка ли е на НАТО-членка е!Е щом е в Алианса какво се изхвърляш като турска ч.кия на пясък?

А страните-членки на НАТО какво са? Безропотни слуги на суверена САЩ ли? Да им вадят горещите кестени от огъня?

Браво на турците

Турците участваха в операциите срещу Сърбия, защо сега не се включат наравно с другите от НАТО?!!

Ами Ердогане, заради такива изцепки ще има да сънуваш Турция в ЕС. Хората тръгнали да свалят диктатор, той ми се упражнява в излишна дипломация.

Браво, шапка им свалям , не случайно са държали Балканите 500 години ! Който може го може !

аиде още един фес се изказва... държали са балканите 500 години другия път - за сведение освен българия има и други страни на балканите...

За съжаление е прав.

Да но понеже България е била най лесна а Българите най продажни нея са я държали най дълго

Турчина си котка своите!

Браво на Турция! винаги преследват интересите си и никога не падат на колене! Жалко, че не сме взели няки техни черти! При нас важи - "Преклонена глава, сабя не я сече"

Само че, на мен ми се наложи същите турчета да ми късат нервите в Афганиста. Не дай ти господ да се налага да разчиташ на тях да ти отърват кожата. Просто не им обръщай г.. гръб де.

Преклонената глава сабя не я сече,щото гъза е по-високо от главата....сметай на него какво му е било 500г.

Ами нали ориентализмът и бай Ганьовщината ни е изцяло от тях...

Може само да им завиждаме на турците, че имат разумни ръководители ...

15 милиарда долара са турските инвестиции в Либия:))) Хич не им се иска на Резовци война в Либия , но не за друго , а заради паричките :)))

Вай, вай завала! Увеличавали се били загубите на човешки живот. Откога пък Турция цени човешкия живот? Сигурно веднага след Арменския геноцид, който беше преди нема и 100 години. Па и след българските кланета от този период. Още има живи баби, дето като деца родителите им са ги крили от башибозука по хралупите на дърветата, щото нямало друг начин да бягат по-бързо. Айде Турция първо да признае ГЕНОЦИДА над българи и арменци, пък след това да си говорим за приятелство и демокрация, какво ще кажеш Мелиха?

Ердоган знае, че има друго мирно оръжие. Под окуражителното крило на брата си САЩ се стреми да създаде ислямистка партия в Либия по подобие на неговата и да я качи на власт. За това и получи отказа и отпора на Франция. За това и Франция не иска НАТО да оглави операцията. поради лошата си слава в Афганистан, нито САЩ да оглави ръководството на коалицията.

Точно така! Съветвам и България да не го прави. За наше добро е!

Тебе кой те пита, че съветваш?! Бягай да издоиш овцете, че слънцето залязва.

Ти къде се вреш като нищо не разбираш от световна политика.

Интересите на Турция заграбила земи от всички съседни страни. Касво да прави в Либия. Ите имали интереси тъпанари досадни.

Откога пък турците и либийците са братя? Май само по религиозна линия.

За съжаление най-добрата дипломация през последните години и турската.Икономиката им върви, гонят си интересите, имат успешна държавна политика в туризма, и не случайно почелят много в този сектор, и_най -лошо на българите се пише!!! Отоманската инванзия на Балканите се възвръща, ще бъде видима след 10-на години!!!

Никаква икономика нямат турците.Изкуствено помпана от инвестициите на 20-милионната турска емигразция и някой друга троха от брата американски.

Bravo!!!

Евала ,Ефенди!Пример за политик,който води независима политика в интерес на собствената си страна.Този път и нашият премиер изрази мнение,различно от подлизурското.

Тук Ердоган се изяви къто мъдър политик и стратег!!!Евала комшулук!!

аиде, родните ибрикчии почнаха да бият теманета на ердоган... отиваи да му целуваш задника и ни освобди от присъствието си и дежурните простотии!

По скоро не умее да прави разлика между диктатура и свободно управление, понеже говори за събрат мюсюлманин. Щом е такъв, всичко е извинено автоматично. А иначе мъдрия Ердоган реве за ЕС, че била християнски клуб. Толкова е мъдър Ердоган, че чак намирисва отдалеко.

Турците са най голямата армия в НАТО и не им пука дори от САЩ. Като нищо могат да се озъбят на тази неоформена коалиция. Техните командоси са сред елита в света за разлика от прехвалени рекламни подразделения. Ако нещата се обърнат на верска основа, каквато е май целта на Кадафи може да стане много грозна картинка.

Да се учат нашите политици как се прави политика. Иначе ак обяха толкова велика турската армия до сега щяха да се справят с Кюрдистан.

Посмали малко де! Не са най-голямата! Нито най-добрите. И не може даже и да пръднат срещу чичо Сам щото ще секне ежегодната помощ от 5 милиарда за военния им бюджет!

ще се озъбят ама другия път... ако не бяха американците да ги крепят и да ги бутат толкова години наред, кои знае на какво щяха да са заприличали тия - наи-вероятно на нещо като иран... само че тия почнаха да хапят ръката която ги храни и ще опитат дървото в скоро време - американците не са им простили че се направиха на отворени и не им дадоха да открият фронт срещу ирак от тяхна територия... всичко им се пише на сметката

Иване иване поредния за нищо не ставащт екземпляр на лошия материал който остана в Бг си тиии , след 5 години ти и такива като теб особено зимата ще се зъбят от студ защото всички траби и канали вече са договорени да минават през Босфора , е тогава ще се дупите отново да се надяваме да нее пак за 500 години хахаха

Така учат пушечното месо за да е готово да мре без да мисли. И в един момент дори почваш да си вярваш. А турците сериозно си вярват. Истината обаче е, че съвременната война е война на технологии, а не на жива сила. Няма нищо общо с това да гърмиш по кюрдски партизани. Една балистична ракета и всичко в радиуса на действие става на леш, грозно овъглени парчета, включително специални части и други глупости ала Джон Рамбо, или Хасан Рамбоглу-непобедимия турски командос, ако предпочиташ така ;) За това велики сили са само онези, които имат оръжия за масово поразяване т.е САЩ, Русия, Китай, някой европейски страни, Пакистан, Индия. С тях никой не смее да се закача. Дори Северна Корея, но Турция изобщо не може да се котира. Както и да е, в случая Ердоган е прав, няма никакъв смисъл да си разваля рахатлъка(разбирай търговийката) за чужди интереси, но не се знае от Вашингтон дали няма да му дърпат ушите. А най-добре само да се молим да не се стига да голяма война, че вече стана прекалено...

Много важно. Има достатъчно други, които да насочат достатъчно оръжия за да изгонят Смахнатия.

франция си прави сметката да смуче петрола на либия ,но това няма да го грее,наъ голямата дипломация в света са на турците *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на Ердоган !

Интерът на Турция е да наложи мюсюлманско правителство в новата столица Бенгази. По-натам ще видим, как ще осъществява тази идея.

Ето една достойна и съобразена с решенията на ООН и интересите на Турция позиция. Мойте уважения за това!

Че защо щом искат да назначават ново правителство турците не правят нищо за свалянето на старото. На тях просто Кадафи не им пречи и това е възможност да се противопоставят на Запада нещо което вече почти никой не смее да прави.