Ердоган отново заплаши да пусне бежанците към Европа

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува натиска на ЕС и ООН за отваряне на границите за повече мигранти и заплаши да ги изпрати в други страни.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган отново заплаши да пусне бежанците към Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква нелепа съдба щяхме да имаме ние ако имахме граница със Сирия.... Как бихме се справили с толкова хора и как бихме се чувствали когато ни оплюваха...Не искам даже и да мисля. Не ми харесва Ердоган но в случая Турците трябва да държат яко фронта а то иначе ще дойде и нашия ред.Путин ще ни спаси както направи в Украйна, Грузия и сега в Сирия и следващия ход към Турция. Не разбирам от политика но ми се струва че става страшно.

Чоджум, Ердогане, границата Мидия-Енос е преминахте нелегално и още треперите да не си я вземем ! НАТО вижда в българите следващия рубеж ако ви сритат американците...Европа е до тук, ислям-ориенталецо...

Ей, бай мангал! Не се..р..и там където се храниш.Тоя мустакат любител на овчата любоффф, досеща ли се, че ако затворим границата за камионите му, ще налапа дебелият край на наргилето?!? Само една искра трябва на турчалята и да го свалят и обесят. Това може да тръгне от един протест на турските превозвачи. Опичай си акъла поганец орязан!

БОЙКО ВИДЯ ЛИ БЕ, ЛЕКЕ ТАКОВА!?! Утрепа се да целуваш лоясалия мустак на тоя резак, а той хубаво ти го заби, така както само ибрикчия може. ТАЯ ТВОЯТА ПОЛИТИ КА НА ЛИЗАНЕ И СНИШАВАНЕ ЩЕ НИ ДОКАРА ДО ОКОПАВАНЕ В ДЪНОТО КОЕТО ВЕЧЕ СМЕ СТИГНАЛИ!

Той обвини ООН, че призовава Турция да направи повече в помощ на бежанците, вместо тя да предприеме действия, за да предотврати кръвопролитията.Може и да не харесвам турците, но определено президента им е прав

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото:

Конфликтът в Сирия не е ангажимент само на Турция,

Има само един "малък" проблем . Откъде 1 млн. българи ще грабнат 1 млн. оръжие.??????? Не се ли постараха за 25 години тук да няма ни оръжие, ни танкове, ни самолети? Вярвам, че духът български може и да се събуди, но като няма ни оръжие, ни подготовка, какво правим???

не ме интересува какви корабчета плуват в окото на Eрдоганя-това касае повече политиците и световният 'елит',които са допуснали човек със манталитет като неговия да е какъвто и да било на световната политическа сцена.Камоли пък да бъдe президент на 80 милионна държава. Според мен такъв краен 'политически' милитъризъм в 21 век може да се определи не със думата идиот ,а със -безразсъдство.

мустакат анадолски мелез, времето ти ИЗТИЧА!

Турция се пука по шевовете от емигранти!Тази държава кого ли не прие.....Турският народ вече не издържа-удръжки от пенсии,добавки към фактури-ЗА СИРИЙЦИТЕ....и се дразнят вече и проблема е сериозен,,,Да ги натовари на самолети и директно за Русия......

Проблемът не е от есента на миналата година - когато се намеси Русия. Турция губи своето влияние в региона и за това се чуди какво да направи. Това е проблемът на Турция. Нещо ми се губи сметката - колко са били жителите на Сирия преди войната, колко са вече в Европа, колко има в Турция, колко има в Сирия, колко се очаква - според Турция, да дойдат???????? Нещо сметката е изкривено. Ясно и за децата е, че това не са хора, бягащи от войната.

Просто стотици самолети пресичат границата на Русия ей така!!! и кацат кой където си иска по летищата??? Пълни, ама пълни глупости.

Този е луд и нагъл и май му е крайно време да отиде при Аллах да си говорят заедно! А нашите да излеят бетонна стена по границат с Турция и на направят минни полета по нея, пък да видим тогава кой ще оцелее! Защото и ние не сме идиоти и сме сувеенна държава!

аз имам по добра идея. пулно затваряне на границите с турция, нито стоки нито хора да преминават. да го видим ердоган колко време ще прокопса

Няма ли кой да го тури на място този нагъл изнудвач?!

erdogan товари бежанците на самолети и ги пращай в РАЯ НА СВЕТА -Русия . НЕКА И ПУТЛЕР ДА РАЗБЕРЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ В СИРИЯ С руските бомбардировки !Стреля по 10 терориста а убива 100 мирни гражданина и хиляди стават бежанци ! Изпрати му ги с еднопосочен билет и нека да се се оправя оправя .Нали се смята за много велик! Пратете му ги всичките не само да злорадства и говори глупости, това малко жалко полу същество

абе гьотверен, преди да влезе Русия в Сирия колко млн. бежанци влязоха в Европа ? От тях 18% са от Сирия. Сюнет, потури, ибрик, вазелин, Алепо. Марш !

Ако не бяха руските удари, ДАЕШ щеше вече да граничи с Иран и Израел!

По-добре да ги изпрати в Саудитска Арабия или Дубай. Нали уж им били братя.

Ние пък можем да пуснем всички язовири и да удавим Турция чак до Константинопол!

Лоши времена я чакат Европа с тази турска политика ! Че и у нас с подръжници.....

Ердогане,наводни лицемерна Европа с бежанци,защото така им се пада.България от Европа освен мизерия,глад и ниски доходи друго не видя.

Това което Ердоган направи за Турция и най големият им враг не би могъл да направи. Интересно кога военните ще му резнат зелката

Ако ги пусне през БГ може би най после заспалият ни народ се събуди !!!!

Турчина си знае интереса и притиска инпотентният ЕС, като прибавим и идиотите които го управляват, Ердоган постига своето...Така че скоро искуфялата меркелана отново ще е на колене пред него!!!...а вие си пишете, това ще ни остане...

abasador

с уважение, към господин Ердоган, но бих отправил една малка забележка, към заплахата... Ние можем във всеки момент да отворим вратите към България и Гърция и да натоварим бежанците на автобуси. Уважаеми Комшо, вие може да отваряте и затваряте вратите си, когато и както си искате. Не желая да коментирам, какво пише на челата ви, не зная турски! В Родината ни, в България могат да влезнат мигранти и бежанци, точно толкова колкото България реши да пусне ...! Моля уважаеми, да респектираш факта, че България сама може да реши, кой и кога може да премине границите ни и съответно как да ги опази! Спрете да се превите на палячовци, не ви отива. Лек ден.

Логиката казва че си прав. Но практиката е различна. Първо ние голяма част от независимостта си сме я загубили така че ще пуснем колкото и както ни кажат от Брюксел и Вашингтон. Механизми за това много, видя се могат да ни заповядват лесно. Второ дори и да решим да ги спрем това не са 100, 200 или 1000 дори човека. Може да пусне милион, два или повече наведнъж. За да спреш толкова народ да прави каквото си иска ще трябва тежко въоръжена армия готова да ги избие до един. Ние нито имаме такава армия, нито ще стреляме. Ако случайно съберем хора за отбрана на границата и се разстреляме да знаеш че ще ни съдят за геноцид над бежанци. Никой човек няма да си сложи такъв знак на челото. Така че заплахата важи и е страшно. Дано не става.

abasador

уважаеми мдаа, така е ама не точно така, от двадесет и осемте страни членки на ЕС, вече 10 (десет) се обявяват официално, против решенията на Брюксел. В самата Германия (в която живея вече от 27 години) е пред тотален политически крах, заради политиката на госпожа Меркел. Госпожа Меркел не само, че съсипа партията си, със самарянската си политика, но докара ЕС на ръба на възможностите! Никой няма да прости на уважаемата Канцлерка, ще я изхвърлят на политическия боклук още при следващите избори. По границите трябва, да е така както предси създаването на ЕС. Този съюсз, доказа през последната година, година и половина, че не е способен да разреши, един елементарен държавен проблем. Опазване на собствените си граници! Няма други страни в света, извън Евросъюза, дето можеш да влезнеш без документи за самоличност, не само ти, но и семейството ти, и да бъдеш приет и да получиш статут със съответната материална помощ за беженец! Апропо, разходите за бежанец през 2015 г. са 1.120,00 Евро на човек за месец!?! Лек ден, уважаеми мдаа.

Ердоган както е изкрейзил, да не се обърка да ги пусне към Русия.

ЯВНО И ЕС СЕ Е ОБЛАЖИЛ ОТ КРАДЕНИЯ СИРИЙСКИ НЕФТ,ЩОМ НА ФЕСА ПЯНА МУ ИЗЛИЗА ОТ УСТАТА,ЧЕ ТРЯБВА САМ ДА ПЛАЩА СМЕТКАТА!!!КРИВИ МУ ИЗЛЕЗНАХА СМЕТКИТЕ НА ФЕСА!!!С ИЗНУДВАНЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ НИЩО!!!ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ СМИРЕНО УЧАСТТА НА ПРИЛАСТЕН И ИЗОСТАВЕН!!!

По-добре да пускаме фалшива информация, как има избити от мини по границата ни. Как се обстрелват, арестуват и бият имигрантите. И кака всички се покръстват. ;)

Аз незнам докога ЕС ще търпи това чучело да го шантажира!!! Напълни си джобовете петродолари от ИД, а сега не иска да поеме част от сметката! След като си пил и ял, ще плащаш Ер-Доган-чо! Пак ще повторя - писна ми от анадолски чалъми и хватки! Решението ще го вземат другаде, но аз да кажа моето мнение: 1. Плътно заграждение по южната ни граница! 2. Въстановяване на Франчни войски със средства от ЕС в спешен порядък! 3. Мобилизация на южните ни гарнизони и охрана на Държавната граница с използване на всички средства и методи за защита на Република България от нарушители! - докато Гранични войски поемат дежурство. Включително употреба на оръжие - бежанците бягат и търсят защита, а не нарушават! 4. Въстановяване и модернизиране на запуснатите съоръжения по южната граница на ЕС! - средства от ЕС. Казах!

"Франични" да се чете "Гранични" - грешка на автора.

имаме двама широки (пеевски и цацаров), като ги сложим на границата , ще я затапят ...

Ердоган първо да обясни колко от тия 2.5 милиона, дето се готви да ги пуска, са несирийци и защо ги допусна да се смесват със сирийците. ЕС публикува статистика за регистрираните бежаници през 2015г. Общият им брой е 997125. От тях сирийците са 251655(!). После да обясни в чий бюджет влизат милиардите на трафикантите дето дерат по 4-5 хиляди на глава за да ги стоварят я в Гърция, я в Странджа.

тръгва към Европа с 10 000 евро, услужливо предоставени му от турски фирми по границата със Сирия. Тези пари миришат на петрол, та се не траят! Повечето знаят че нямат шанс в ЕС, но нямат нищо против да изкарат 10 000 евро набързо. И това е на човек. Жена, дете - всеки...

Меркел неслучайно трупа войска по границата ти. Ти продължавай да и извиваш ръцете още.

А бе, пратете му на този Кунева да го успокои с прегръдка! Тя прегръща всички. Може и да го олаби нещо и да му мине. Путин и Обама така го напрегнаха, че сега говори като изтрещял. Бързо Кунева- тя може всичко!

ердоган да отива и да целува краката на путин и да си свали шалварите путин да го онади.па да иска прошка и милост както и дедите му турците винаги са се молили на руснаците за милост и пощада.

Икономиката на Турция се влошава и тия бежанци са голяма тежест за Турция.Има голямо напрежение между бежанците Араби,Авганци,Пакистанци и други с местното население и затова Ердоган иска да ги разкара.

Ердоган е готов да целува не ръката ,а краката на Путин ,само че на него още му било мъчно за самолетчето. Предложил да почака в Сибир.

Ама то и в Сибир падна един миг-31 преди 2 седмици

Значи Турция може да си пише още един.

Тук поне двама вече се изживяват като пророци на Ердоган. Та да им обърна внимание, той е втория последните две години, дето големите ще го докарат до положението неговия собствен миллиет да го гони с камъни. Първия е Порошенко. Ердоган публично го поканиха да се извини и да си плати бабаитлъка. Нали сега ви става ясно, че не се хапе ръката, дето те храни. Ако някой е забравил, че света от 98 г. насам безотказно се управлява посредством двуполярния модел и всеки, позволил си да се изрепчи на една от двете тояги /Русия и САЩ/, го отнася скоропостижно и жестоко. Всичко друго е цирк, та да се вдигат цените на билетите за голямото представление, наречено световна политика.

Външното ни министерство отново мълчи като насрано!

Ердоган трябва да насочи емигрантите към Русия. Та нали Русия ги освобождава? Другаря Путин им построи джамия и има много пустеещи земи... А и рускините ще се зарадват. Не вярвам да се оплакват като глезените германки от Кьон...ха.ха

Щерев май ти се ходи до Сибир с еднопосочен билет.

По-добре да отиде в Нова Земя, да разбере какво остава, след като от СССР са си тествали бомбичка с 58,6 мегатона тротилов еквивалент. Още тогава 1961 са имали 2 пъти по-мощна. А измерената ударна вълна, с уреди като за земетресение сигурно, е обиколила Земята 3 пъти. Скандинавците придобили тен и им скапали комуникациите.

Силно се съмнявам!С 6208 рубли-140 лева минимална заплата в Русия ,сирийците ще предпочетат Афганистан

На фона на 600млн и кусур население(Европа и Русия) процента на жените имащи отношения с мюсюлмани е направо смешно нищожен. Ако си правиш статистика от някой и друг конкретен случай, ти си смешен. Европейките НЕ ВИ ХАРЕСВАТ - ВЪОБЩЕ и това все повече се засилва. И след 100 години ще пак същото, защото вие имате да настигате останалия свят поне с 700-800г. И след 100 години пак ще си живеете в собствените изолирани гета в Европа, ако не се промените. Ясно е, че са разбити мечтите ви за хареми пълни с руси, синеоки, девствени девойчета(то нали това е е най-голямата висота до която стигат ценностите ви), но трябва да го приемете. НЕ ВИ ХАРЕСВАТ!!! Бялата жена не е като жените с робска психика с които сте свикнали! Тя е родила и възпитала европейците, които са владели и променили света! И все още диктуват :)

Че това си е жива истина. Дори въпросните"бежанци" го виждат от хиляди километри разстояние и доли бомбардировките над главите им не могат да ги убедят да дойдат у нас.

докато обезумелият олигофрен реджеп плаши гаргите-русия и америка помагат за огромен кюрдистан.европа не и минават анадолските номера.скоро капут туркистан.половин турция отива при кюрдите.

а бе ганювци,не се репчете срещу турция,че само докато генералите си изпият кафето булгаристан ще стане дунавски вилает на турция

рече, че на рашките им требват около 10 минути за да превърнат туркия в радиоактивен джам.

Дори и да излетят, няма да им стигнат ракетите

А нещо за партизанска война да си чувал окупаторче????? И мога да те уверя, че тази няма да е като 1941-44година.....

ами що не опитате бе резаци смирисани - те тогава ще видите нато и европа на едно място

бг разполага с ядрени ракети още от 1975.имаме ги и сега.една две и турция е при алаха.не ни плашете нищожества страхливи.ами гледаите как турция се свива и става кюрдистан.иншаллах.

уплашихме се

Кога ще обсаждате Виена? Вече почва да ви става навик.

Аве манго , голям залък преглътни - голяма дума не казвай. Абдал ...

Доги се опитваше да рекетира ЕС, ама солено ще му излезе.

Блесна ми спасителна за всички идея. Защо да даваме на мигранти от типа "марокански скакалци" да прегазват територията ни и да я опустошат на път към Германия. Мама Меркел по-добре да задели една съразмерна немска територия за 7 млн. цивилизовани българи. ЕС и партньори да им/ни отпусне за интегриране всички обещани на Турция, Сирия, Ирак милиарди. Ние ще се справим с немския прилично и ще се интегрираме с германците - наби сме били "Прусия на Балканите", имаме традиции. Прииждащите игрантите да ги настаняват тук - нали сме територия от ЕС - няма да имат повод да зяят. Може да почнат от Филиповци и Столипиново и така ще си се събере цялата ориенталска цигания на едно място......

Извинявам се, ама колко точно пари похарчи Турция за да финансира, въоръжава, снабдява, лекува и да осигурява логистика на многобройни и разнообразни разбойници-ислямисти на територията на Сирия? Добре, вие ще ги отворите (границите), ние може да ги затворим. Досега вързани ли сте ги държали? Хайде, стига с тия мурафети! Когато цоцахте нефта не мъркахте.

и все назад от свалянето на руския самолет! Хахаха Давотуглу беше казал по този повод, че такова развитие на взаимоотношенията с Русия не са си представяли и в най-лошите си кошмари. Е кошмарите тепърва предстоят. Като навсякъде афишираха мераците си за възстановяване на Османската империя - какво очакваха?

Едно е да ги пуснеш друго е те да ги приемат и да ги пропуснат на Собствена територия. Къде ще отидат до браздата ! Този свърши окончателно.

Ердоган безумний сочи Европа пак и вика: "Търчете! Тамо са раите!" И мигрантите тръгват с викове сърдити, и Аллах гръмовно въздуха раздра. ............................................... Пушкалата екнат. Мигрантите ревът, Насипи налитат и падат, и мрат; Идат като тигри, бягат като овци ............................................. Йоще миг ще падне заветният хълм. Изведнъж СУ35 пристигна със гръм. ...................................

Мен са ме именували на фафла Мура, че на баща ми оная работа като я изкарал от майка ми била в шоколад цялата, объркал дупките. Въй въй въй

завод 10 в казанлък да почва работа на 3 смени , ще трябват патрони и калашници за неутрализирането на поне 600'000 резаци

Какъв е проблемът за нас? Никакъв. Затваряме си границите и ние. Войска на граница ни, и понеже към момента си нямаме, пращаме всички оядени тумбаци от МВР там - 65 000 на брой, докато главнокомадващият с тънко гласче обяви всеобща мобилизация и събере старите пушки за отпор по границата. Бах и НАТО, бах и ЕС, България преди всичко!

VIPER

Бе хубаво , ама защо само старите пушки , ще изнасят тежестта ? Ами младите прави , здрави , красиви и умни форумни четници , протестъри , реформатори ?

И старите пушки чии ще го крепим на границата? Ни танкове,ни МТЛБта,ни БТРи... Даже калашници дали ще ни намерят. Абе разграден двор сме си и това е. Бежанците ще бъдат спряни с триста зора около Виена. Нас ни отпишете на тоя етап. Ердоган знае какво казва...

Byzon

Аз съм на 34 карал съм казарма и бих отишъл! Имайте в напредвид че ако само подсвирнем на руснаците че имаме проблем с турците няма да им мигне очото да ни подкрепят по какъвто и да е било начин, не съм русофил но честно казано на ЕС не разчитам ама ХИЧ дори!

Ние можем във всеки момент да отворим вратите към България и Гърция и да натоварим бежанците на автобуси. Като чул тов Борисов казал, няма проблем самите бежанци ще ни избягват, както бягат ужасени от Сирия.Да му мисли мути Меркел.

ха ха ха,кои би искал да живее в такъв кенеф,пав си

А да си чувал приказката "Последният прецакан е най-зле прецакан"? Що си мислите, че другите съседи ще ги пропуснат посока Германия. Ами ако съседите ни треснат границите от север и от запад? Ще си останам със стотици хиляди бежанци в България, които няма да можем да върнем на Турция. Затова - единственият правилен ход е незабавно затваряне на границата ни с Турция с войски!