Арести навръх третата годишнина от протестите в парка Гези

Полицията в Истанбул арестува няколко активисти вчера, навръх третата годишнина от протестите срещу ислямо-консервативния режим на президента Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Арести навръх третата годишнина от протестите в парка Гези | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия са абсолютни талибани пускайте ги у европата

"Органите на реда нахлуха вчера в сградата на камарата на архитектите в Истанбул и задържаха 16 души. Сред задържаните са две известни фигури на протестното движение от 2013 г. - главният секретар на камарата Мюджелля Япъджъ и адвокатът Джан Аталай." То ест, задържали са хора, които към момента на ареста не са извършвали никакви противоправни действия, просто не подкрепят режима на султан Ердоган, така ли? Били са си в сградата, а органите на реда са нахлули и са ги задържали?

Някак ми се наби в очите "ислямо-консервативния РЕЖИМ на Ердоган". Това откога е така? Да не излезе скоро че нашенското демократично европейско правителство се е прегръщало с някакъв си ислямистки режим? Просто интересно става.

демокраця по турски

Браво на турците , формират си гражданско общество и си реагират не се държат като страхливци и се опълчват срещу управляващите.

Винаги може да се спретне едно турско мейданче.

Нали беше еко протест,кога стана анти ислямски,не чуствителни ,че ни обиждате постоянно,смятате ,че това право вие дадено от бога,много сте лицемерни. Защо не казвате ,че на този протест бяха арестувани чужди агенти ,основно немски и английски,защо не информирате ,че на този протест от едно нормално шествие се превърна в в една агитка да не се строи най голямото летище в Европа ,което удря интересите на Германия и Англия,или лозунгите да не се строи трети мост ,който е жизнено важен за Турция,,,,е и какво много му пука на Турция ,,,,,,що не си гледаме нашите дела бе хора ,,тръгнали сме да видим и оправим Турция..Стига с турският комплекс

Принципно си прав, всеки иска да прочете това, което на него му харесва и му се струва, че е вярно, не очаквай пропагандата у нас да пише това, което си прочел в турската преса, не е в унисон с нейните цели. От това не следва обаче, че цитираното от теб мнение съдържа факти, то пак е пропаганда, но насочена към теб. Ако погледнем и двете "информации", независимо от истината, ни казват, че нещата касаещи отношенията ЕС - Турция, не са добри и целта е всеки да прехърли вината на отсрещната страна. В случая полза от това нямам нито аз, нито ти. Все пак не разбрах, какво печелят германците и англичаните от непострояването на "най-голямото летище в Европа" и трети мост над Босфора? Това все пак са инфраструктурни обекти, които териториално няма как да се конкурират с такива, намиращи се на друга територия. По-скоро спорът, ако има такъв е за нещо друго.

Пратете и от нашите Соросоиди и Протестна Мрежа да протестират малко ! Може и Копанаров , Щерев , Иво Инджев , Сашо Домата от Варна и всякакви пребоядисани седесари и Еврогейюви !

турция - стратегическият партньор на сащ и ес???!!! Там властта може да си прави каквото иска, никоя от западните страни няма да ѝ направи дори забележка... дори при убийства на цивилни и др. невинни граждани!!! Това е двойния стандарт, гнусно е!!!