Ердоган към Европарламента и Германия: Не ни давайте акъл!

Поредна нощ на сблъсъци и арести имаше в Турция. Премиерът Реджеп Ердоган разкритикува Европарламента и Германия относно позицията им за ставащото в Турция. Той обяви и че зад протестите стоят нелегални организации.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган към Европарламента и Германия: Не ни давайте акъл! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като нямате нужда от "даване на акъл" от стара на Германия, приберете си 8те милиона турци г-н Ердоган!

Aшколсун на Ердоган, искат да го спънат, защото води независима суверенна политика в името на турския народ, за разлика от наште подлоги , които продават родината ни в знак на личния си интерес. Наште шушумиги могат само да се учат от Ердоган.

JAZZ, nedey da sporish!! (Izvinyavam se, che pisha na latinica). Mozhe bi zhiveesh v Turcia, no ne vsichko ti e yasno. Ludiyatmax e prav. Az ne pretendiram, che znam mnogo za Turcia, no vsyaka godina sum za 1 sedmica v Kastamono (250 km ot ankara po diagonal kum Black Sea), govoril sum s turskite kolegi i znaya kak mislyat i kakvo mislyat. Vizhdah gi kak reagirat v dadeni situacii i nay-vazho kakvo sa mi razkazvali. Dosta inteligentni hora sa i ponauchih nyakoi nesta ot tyah za Turcia, za ikonomikata. Zavoda, koyto odotiram (tehnicheski) e pod vyakakva kritika. Loshoto e che inteligentnite hora ne mogat sami da se spravyat tam. A za drugite, ne mi se govori!! Pisha tova, koeto sum vidyal.... Naistina, kogato voenntite vzeha vlassta 80-te gogini, Turcia drupna mnogo napred!!!

Ясно, че понастъпи котака и му напомнят кой кара влака. Ако удържи на чуждата намеса, турската икономика ще дръпне още по силно.Навремето Чичо Сам се опита с подобен номер да спъне Китай,но номера му не мина и сега всички се мазнят на китайците. Ердоган заслужава уважение, това не е Луканов и следовника му Станишев да вкарват вълкът в кошарата. Човекът има самочуствие и замах, не ми харесва като политика но е абсолютно прав.

Затова им е такова върховно строителството, та им падат сградите като къщички от картон при земетръс, че и без него. В производството на евтинджос боклуци и опасни храни могат да съперничат само на Китай.

Е, това е ислямистката демокрация на Ердоган - местните медии не отразяват, а чуждите журналисти ги арестуват! Ако тези протестиращи са терористи, какви да наречем "революционерите" в Сирия, които ядат хора и са там с подкрепата на Турция, за да налагат "демокрация"?! Референдум, казва! Защото знае, че консервативното селско население, което подкрепя исляма е по-голям % и ще слушат ходжата, когато гласуват.

макар и да не е прав евала за твърдата позиция към заплатаджиити от брюксел..............

Тези армия нямат ли???Ко чакат???

jizast

Турчолята преобразиха величествения Константинопол в клоаката наречена Истанбул. В Европа тяхната държава е известна като "болния човек". Този имидж те имат още от 19 век и продължават да бъдат възприемани по този начин от цивилизованите страни.

Погледни си насраните потури и тогава определяй кой кое е! Турция икономически ще ги стигнем след 1000 години ако те спрат на това си ниво. И ако те са болният човек на Европа то ние сме умрелият човек на Европа!

jizast

Истината за "клоаката" Истанбул боли, нали. Затова се запени в злоба.

Истината е, че Турция вече има достатъчно икономическа и военна мощ за да отсвири всяка държава от Европа. Дори вече и НАТО като цяло не може да и се пречка със съвети.

Ех тъпчо, не е нужно нито НАТО нито МАТО. Ердоган е пътник. Турците сами ще си го отнесат.

И после ще настане една демокрация та края няма да и се види, нали? Няма да има турска пролет! Турските политици са умни!

Съчувствам им на турците. Тези, които протестират искат да откъснат държавата си от диктатурата и радикалния ислям. Този обаче се лъже ако си мисли че другите държави ще го търпят.

Ми като им съчувстваш предложи им едно демократично гербесрко правителство та да рахатясат като нас.

Хехехе. Този май забрави за Кадафи. И оня така се репчеше.

Ти си смешен! Ердоган не е Кадафи.

Което не значи, че няма да свърши като него. Защото е същият диктатор и ислямски фанатик.

браво ердоган-тıпанари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

типичен балкански егоизıм много сляпо гледате на нещата

нищо няма да се получи..те работят и произвеждат затова ще са добре...в бг какво се произвежда само думи думи итова е..на балгарите им пречат все турците... ама без турците последните 2з години се вижда какво може дасе правии.. няма коъ дати работи маъ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А какво би било ако Турция беше член на ЕС? Вече ясно се вижда, че Турция не е за ЕС и ЕС не е за Турция. Но вече също е ясно, че светската държава е под въпрос в Турция. При такъв икономически ръст беше безумие да се пробутва краен ислям, но очевидно има нещо, което турският народ не знае за истинското си положение.

Евала на Ердоган.Тка се отстоява национален интерес,а не като нашите к..рви които се надупиха на кого ли не и затова сме на този хал...

Дават му съвет ! Ама той си мисли ,че хванал Аллах за ........ ! Мегаломанията е причина за рухването на мноооооого по влики от него !

Фесовете се простиха с Европа-В Азия им е мястото-със забрадките -чалмите -брадите -сбогом Фесове.....

Слабо я знаеш значи, знаеш ли че произвежда продукция повече от всички Балкански страни взети заедно, знаеш навярно че има и най модерната армия в региона, и най важното има младо население средно под 29 години, а при вас е над 42, кой побъркан ще прави инвестции при вас, нямате никаква перспектива.

Разликата е в това че протестите в България довеждат до повторението на кошмара на тройната коалиция, докато протестите край Босфора ускоряват още повече зашеметяващото развитие на страната и укрепват финансовия и промишлен център на Балканския регион - мегаполиса Истанбул.

Така, така. Само стой и гледай какво става, когато не вървиш в посоката, указана от инвеститорите.

Макси много си елементарен, армията никъде не може да крепи икономика и бизнес, ако беше така Северна Корея щеше да бъде най богата, а не най гладна както е днес, главоломният напредък на Турция се дължи на многобройното и образовано, младо, трудолюбиво население, а не като при вас безработни по кафенета и дискотеки, застаряващо население без перспектива.

не се прави на луд! в турция армията беше гарант ,че тази република реформирана от ататюрк ще остане светска и евентуално леко цивилизована.като армията предпазваше страната от евентуални домогвания да правителството да промени завещанията на ататюрк.в северна корея армията е проводник на политиката на партията и правителството и там избори няма.

И този много велик.....

братя, спираите с коментарите че ще изпуснем турските сериaли по телевизията, аферим, евалла ха ха ха ха!!!

Реджепчо вземи да пуснеш руското журналистче, че тия от ЕС не са голям проблем ама другаря Путин може и да ти създаде голям проблем

имеет Егдоган, имеет проблемь нет Егдогат, нет проблемь

ха ха сега остава и воените в турция да излезят

jizast

Турция е една примитивна държава с вярвания застинали в средновековието. Надигащият се ислямизъм там води и до примитивизъм. Запада ги използваше за производствени цели както използваше Китай. Само че Китай нямат тази ретроградна религия да им виси на врата, турчолята са обречени.

Ако Турция е примитивна със стотиците ултрамодерни билдинги, с трансконтиненталните мостове и тунели, със свръхскоростните влакове и магистрали, със над 10 хил долара доход на човек от населението, то какво е тогава България с 5 хил. долара и катастрофален демографски срив и пенсионерско население без перспектива.

Само една примитивна държава може да арестува журналист че е снимал протест!!!

абе то и в оае е пълно с модерни сгради не билдинги ама питаи как се чувстват жените там . те не са мръднали от средновековието . а като гледам и ердоган се е запътил на там . що се отнася за икономиката ако инвеститорите се дръпнат и правителството спре да субсидира икономиката са гръмнали като останалите балони .

коментар пıлен с невежество характерно за тези които никога няма да могат да се сıгласят с успеха на турция вıв всички сфери и вıобще не трябва да се сравнява с другите балкански страни

Само акъл,те пари не дават

Въпреки всичко страната край Босфора е на светлинни години пред Балканските страни, вчера откриха Дунав мост 2 с 15 подпорни дирека отдолу, докато още преди 40 години построиха висящ мост през Босфора по ултрамодерни световни технологии, а тази година ще се открие трансконтиненталният тунел свързващ Европа и Азия под пролива. Та вижда се коя религия е прогресивна и коя регресивна.

мнооого е тъпо да сравняваш инженерни постижения с религия. а и тези строежи в търция да не искаш да кажеш ,че са осъществени благодарение на мюсулманската религия???та кои са били проектантите,инженерите на тези строежи,къде са учили ,то е лесно да учиш на запад и после да строиш по ултрамодерни технологии ,апропо тези технологии да не са турски патент?

ами и ти учиш кадето искаш,,какво си построил това иска дати каже човека... турците построиха за 2 години 1ш00 км магистрали а балгаря какво построи 1ш км ли ??? стига вече се сравнявали с с тях много сме далеч тук нещата нестават..трябва дасе работи а не дасе барбори.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

то и при комунизма станаха някои работи, ама каква е ползата? Какво е исляма? Религия?????? В какво вярват ислямистите? В живота? ИЛИ В СМЪРТТА? КАКВО ЗНАЧИ ПРАВОВЯРНИ И НЕВЯРВАЩИ? ОБЯСНИ ГО ТОВА. ЧАКАМ.

Православни и невярващи това са бъдещи ислямисти, защото християнството ускорено загуби репутация заради стотиците свещенници педофили, заради безсилието да се противопостави на еднополовите бракове, наркоманията и проституцията, тъкмо затова не е просъществувала Римската империя, произтича повторение в историята, всичко ново е добре забравено старо. Приемайки исляма и вие ще имате положителен принос в съхранението на света.

Ти по какво си по-голям специалист, по строителство или по религии? Датчаните и шведите например как си построиха 12 км мост без да са мюсюлмани? Голдън гейт виси вече 100 години, много преди да си изуете потурите. Айде не се джазирай толкова.

jizast

Момче в главата ти е каша. Откажи се да четеш до затъпяване корана и обърни повече внимание на други книги от световни автори. Не е лошо да прочетеш и библията.

и моста и тунела го правят японци в Истанбул

Би ли споделил съснас поне един от тези инженери и проектанти който да е с турско-арабско име?Проверил съм-няма такъв.

Да бе, те тез мостове и тунели ходжите ги проектираха и им бяха инженери! Виж се колко си прост само!

Всяко нещо си има начало и край... Жалко за многото почтени хора в Турция - едните са използвани от Запада, другите - от Исляма. Дано има и трети или, пък, да се появят!

Този води Турция към пропастта. Затова ме кефи.

За добро ще е Турция да се цепне. С Европейска Турция (не само географски) съюзът с ЕС е възможен и логичен. Сегашният мастодонт е опасен и за себе си и за света.

"Ердоган към Европарламента и Германия: Не ни давайте акъл!" Ей тоя си засра пътечката към Евросъюза. На него и на регилиозните читаци майната им, ами младите смислени и образовани хора - те не заслужават това.

защо си мислиш че европеъски саъуз му е нужен... какво затях ли да работи те са си добре... и без европеъски саъуз сте се справят защото произвеждат и работят не мранкат как вас... ти си виж своята економика и се труди че вече е касно нещо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дир-а, както бях писал преди - трябва да си смените домейна на tr. В коментарът, който сте скрили като обиден, циничен или накърнява доброто име няма нито една обидна дума или цинизъм. Ама май цензорът ви е с фесче.

СТОП НА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА "РЕЛИГИЯ" ИСЛЯМ. БОГ Е ЛЮБОВ! ИСЛЯМ = СМЪРТ

Ислямът също проповядва любов! Злините от религиите са дело на хората, християнските религии също са причинявали смърт на милиони хора! Мюсюлманските радикали тълкуват Корана, така както е угодно на някои психично непълноценни хора!!!

Защо лъжеш бе? Като не си запознат с религията ислям недей да говориш! Как мислиш се налага? С кръв, и е точно копи пейст на една друга религия! А христояните в началото са били жертви, и то много!

В историята най много геноцид и военни жертви са причинили чадата християнски, спомнете си световните войни, в Първата 20 милиона жертви, през Втората 50 милиона жертви, а избитите индианци, негри, индокитайци и аборигени са безброй. Затова тази религия днес гасне и изчезва като грешна и антихуманна религия под взора на всевишния.

петрола, ще видите тогава кой изчезва!

Хващай ибрика и бегай у лево, ай сиктир бре поганецо

Хей ти защитника на Гаджалите . А колко милиони невинни хора са избили твойте правоверни Гаджали по времето на Османската империя . И продължават да го правят по цял свят благодарение на всеизвестният ни джихат .

JAZZ, в думите ти личи типичното, малограмотно промиване на мозък - защо не си чел повече история, за да видиш, че това което се случва с възхваляваната от теб религия се е случвало през 13-14 век в силата на Инквизицията - еретиците, които са задавали въпроси и са виждали нещата от живота различно от догмите постановени от клериците са били изгаряни, за да се всява повсеместен страх. Същността на всяка религията е, че Бог е любов, независимо как се обръщаш към него - защо смяташ, че твоята молитва е по-правилна от моята, Бог обича всички свои чада; защо мислиш, че аз не осъждам всяко човешко зло, спазвайки 10те Божи заповеди; защо мислиш, че само християните правят зло, а мюсюлманите имат право да убиват дъщерите си, ако не са съгласни с догмите, от криворазбрана религия. Ако беше чел малко повече шеше да разбереш, че Християнството е загубило силата си и е направило път на Просвещението, на Реформацията на Хенри Осми, защото е залагало на деспотизъм и тирания, на потъпкване на нечии права, на всяване на страх и неграмотност. Ислямът прави същото в момента - с това само си подписва началото на края.

Ислямът е нещо страшно, не трябва да се допуска разрастването му в Европа.

Нагъл глупак!

Направо имам-баялдъ! Акэл се дава само на човек, който има мозък и сетива. Добре, няма да ти даваме, но и ти си закопчай дюкяна и си гледай Anadola! Za tebe - E S na kukovo ljato!

Тия чиновници в Брюксел са много нахални значи! Ама постоянно си бъркат носа където не им е работа! Оправиха Европа, сега отиват и Турция да оправят нещастниците!

Въпрос на национален идентитет. Аз лично виждам два типа хора. Едните идентифицират Българите като по близки до Европа, а има и такива които се идентифицират повече с анадола. На мен и прадядо ми и останалите в рода са ги спирали турците 500 години за да може да не сме интегрирани в една чужда култура. Затова като членове в ЕС и ляли кръвта да ги спрем мисля, че сме зад чиковците в ЕС.

16-годишно момиче беше погребано живо от роднините си, защото имало приятелски отношения с момчета, предаде Анадолската агенция. Поредното "убийство на честта" било разкрито в Югоизточна Турция през декември. Полицаите, които действали по сигнал, открили тялото на Медине Меми в двуметрова дупка в курник пред къщата на семейството й в град Кахта - 40 дни, след като била обявена за издирване. Девойката била в седнала позиция, а ръцете й били вързани. Според официалната статистика т.нар. "убийства на честта" съставляват около 50% от случаите на насилствена смърт в Турция. Те са разпространени предимно в югоизточната част на страната. Всяка година поне 200 момичета стават жертва на своите бащи или братя заради "непристойното" си поведение. При тези случаи семеен съвет определя някой член от семейството да убие провинилата се, за която се смята, че е опозорила семейната чест - обикновено с извънбрачна връзка. Аутопсията установила голямо количество пръст в дробовете и стомаха й, което означава, че е била заровена жива и в пълно съзнание.

О, не! Това не може да е истина, не искам да го вярвам!

Не мога да си представя баща или майка да убият или предадат детето си на смърт! Това не може да са хора, ако има такива!

В европа да не е по-различно бе? Само да гъкнат и такъв бой пада, но акъл да дават са силни. И тук ще има бой и то як надявам се. Тъкмо да вържа двата края и лумпените се намесват.

А ти готов ли си за якия?

Халиф -многознайко...какво търсят тези убитите в Германия???Много проумня изведнъж!!!А народа ти нещо не те иска!!!Ислямизъм и шириат-никой не ги иска!!!

Смозабравил се религиозен сатрап. Когато някой иска да дойде доброволно в дома ми, койте е ЕС, то трябва да се съобразява с общите правила в този дом а не да се стреми да въвежда праисторически такива в дома в който дори още не са го приели. Безумие е Европа дори да продължи да преговаря с такава Турция.

тоя сам се издаде пред целия свят какво представлява. Турция ще влезе в ЕС след около 200-300 години...евентуално..

Напълно адекватна!!

съблечи тази протрита тужурка и събувай ботушите, че смърдиш

В ДПС да си вземат поука от Турския народ Това, което се опитват да налагат в Бъглария, Турците в Турция отдавна са го отхвърлили като начин на живот

Ако В Турция си бил само в Капалъчарши,Памуккале и курортите те съветвам да не говориш с апломб за турския народ.Ако кривнеш малко настрана от магистралите ще видиш и чуеш друга картинка-фанатичен ислямизъм и нрави от средновековието.Защо мислиш че Ердоган се дърви на протестиращите-защото над 80% от турците мислят като него.Не вади заключение за исляма от революциите-те са пак в името на исляма а не в името на другия свят.ЗАЩО МИСЛИШ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА ДУМАТА КОМУНИЗЪМ НО КАТО ЧУЯТ ЗА ИСЛЯМ- ПЯНА ИМ ИЗЛИЗА НА УСТАТА

Така е, но на площад Таксим виждаме млади хора, светски ориентирани и това е радващо. нека да се присъединим към тях с едно: "НЕ на религиозния фанатизъм!"