Коментари - Турция заплаши Кипър | dnes.dir.bg
назад

Турция заплаши Кипър

Анкара отправи неприкрити заплахи по адрес на Република Кипър във връзка с намеренията й да започне в началото на октомври проучване за газови находища на континенталния си шелф в Средиземно море.

Обратно в новината

Коментари - Турция заплаши Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, не е нужна армия, за да бъде принудена Туркеята да се върне обратно в Анадола и заедно с братята си кюрди да си направят една федеративна държава и да си живеят както намерят за добре. Просто ще се ускори съдбата, отредена от природата на Истанбул, и всичко ще си дойде на място.

няма да са първата муслиманска държава, вдигната и въоражена с американски пари. обаче, са най-голямата...

Иран е по-голяма ама тва беше отдавна.

как за 20 години се развадиха толкова боклуци в бг-то?? или ги имаше а не сме ги забелязали??? бог да ви помага...така с дупетата напред скоро ще духате ....супата :-))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЕЩО МИ ЛИПСВА КОМЕНТАРА ММММ

Разни недоразумения, имащи проблеми с идентичността и самоопределението си, бълват обиди към мен, позовавайки се на някакви обиди към Турция. Интересно къде са ги видяли. Аз критикувам великотурският шовинизъм и предричам, че такава политика би могла да е пагубна за Турция. Къде са тук обидите? Или засегнатите са радетели за пантюркската държава, която би трябвало да обхване половината Африка и половината Азия, включително Иран, Ирак, Пакистан, половината Индия и половината Сибир, та чак до Северният полярен кръг, а на Югоизток почти всичко до Австралия, включително Индонезия. По-обидно според мен е видеото на Министър-Председателят Ердоган коленичил в краката на талибански вожд и говорещ му отдолу нагоре. Има го в youtube.

ЕЕЕЕЕ повелики от нас се изкарахте бе чожум . ,яваш бе,дур бакълъм.

Един конфликт на Турция с която и да е балканска,християнска държава,ще изсели османлиите и всички мюсюлмани оттатък БОСФОРА.Турция ще загуби европейската си част,1/2 от ИСТАМБУЛ,ще забрави за европейско членство и ще се превърне в подобие на Афганистан.По всяка вероятност ще загуби и дела си в Кипър,така бързо,както го и завладя,а турците там ще останат единствените еврограждани,доволни и цивилизовани.

Интересно с какви войски ще воюват балканските страни, ами то цялата войска на Балканите е в пъти по малочислена и въоръжена с ръждясала съветска техника. По скоро ще стане обратното, ще се възроди Османският съюз.

Съюз се прави с добра воля. Никой на Балканите няма да се съгласи с всякакви мюсюлмански съюзи. Ще видите среден пръст и от арабските страни и африканските народи. Отделно Европа,( че и САЩ и Русия) никога няма да позволят подобен съюз в пределите на европейска земя. Останалите велики страни просто ще се съгласят солидарно с тях. Така, че много съжелявам. Другия вариант е само империя. Което е тотален абсурд и научна фантастика в 21 век. Така, че знай едно - оставаш си само с приказките и до там. С тях ще си умреш, както баща ти, дядо ти и прадядо ти с ги приказвали. С каквито мераци ще си умрат след време децата ти, внуците и правнуците. Много ви съжалявам такива нездрави утописти. Как живеете в заблуда и някакви измислени светове. Колко малко работи ви крепят само, колко ви е измислен мирогледа.

То на ден днешен, благодарение на некадърните си крадливи управляващи България е на много повече Афганистан от Турция.

На въстание ли братя - с 9-те изтребителя руский оказион, сме като Боримечката с черешовото топче, ама нищо де... А че генетично увредените от кръвосмешенията по между си дебили мюсюлмани са опасни, да питаме Израел!!!!!! И да видим как те решават мюсюлманските въпроси - С ОГЪН И МЕЧ!!!!!! Не ги ли виждате и нашите мюсюлмански дебили и партията им мафия ДПС...

Стоим в ЕС защото ако не бяхме там в момента щяхме да сме 3 глуха. А фесовете да не се репчат на Израел за да не бъдат изтрити от картата. Тази държава е опасна и дано да направи някоя изцепка с Кипър та и в ЕС да го разберат. Тези членство ама в арабската лига

ква трета глуха бе френд, тя тука освен че са много по лъскави от българите са тотално исперкали кухи лежки. на българина даж му по модели да копира. наш си е проблема че все от чужди модели гледаме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако публикуваното е вярно, защо въобще стоим в ЕС? Какво добро ни носи и на каква цена? Само щото е мода е завладяла общественото мнение. И той като християнството- какво добро носи то на българите, КОЕТО (пра) БЪЛАГРИТЕ ДА не са имали до покръстването? Или хм, на принципа на стандартната медицина, какво като организмът е здрав- ние да си му сложим антибиотик, нали на някои болни помага- айде и българите под идеологичеката гилотина.Това с Турция е по-зле от двоен аршин. На Турция се оставя да приказва каквото и да е. На България санкции за самозащита на дядо Драго срещу 40 роми от малцинствата, щото си пазел кокошките, а че от 40 години Турция са окуипрали северн Кипър се мълчи от страна на ЕС? Нещо не е както е добре да бъде...... , в нечие колело гумата е квадратна и само с вяра в наложените моди/идеологии/доктрини друсането няма да се махне....

ЕС да не ти е военен блок, че ще те защитава от нас. От нас трябва да те защити НАТО, но и ние сме в НАТО, но това НАТО където и гърчалята членуват не им помогна като направихме светкавичен десант в Северен Кипър. Никой няма да ви се притече на помощ, защото правилната е нашата мисия.

направили сте " светкавичния десант", защото чичо Cам така е пожелал, тапоумнико - оксиморон такъв! и не заради вас, турчолята, а заради собствения си интерес по онова време на "желязната завеса"...аи сиктир!:-) със здраве!

С тези "мокри сънища" само доказваш, че място ви не е сред цивилизованите хора, а в Анадола...и да ви се забрани да излизате оттам. Разбирам че е неприятно , когато осъзнавате какъв е бил и на кого е служил К.Ататюрк...но това са фактите: Турция в крайна с/ка е създадена и подкрепяна, за да противостои на Русия и да бъде троянски кон в похода с/у християнството. И точно тази мисия бе изпълнена от Османската империя (в днешно време турските гастербайтери в Германия). Т.е. употребиха ви... Но времената вече са други и други неща ще се случват. В този си вид и имперски амбиции Туркията няма никакво бъдеще. Повервай ми и си научи урока...

според тебе кое е цивилизация,да се разкарват жените ви с голи задници и мъжете ви да с напият като прасенца ,ако е така да вие в бг сте наи цивилизовани в евросъюза

Не е добре да се бълва пошлост навсякъде. Ама пък сред туркините и арабките развратът е доста , доста по- голям, нищо че по-се прикриват. В Анкара и Станбул оргиите с наркотици просто са по-добре прикривани

Прав си. За това във всички големи порно сайтове вече има секции с Arab girls и Turkish girls. Защото не ходят с голи задници, за това.

Че то в България разпространението на разврата е дошъл от гърци и евреи. Публичните домове в еврейския квартал на София са били повече от кръчмите. Джидии= леки жени в шопско. А мъжете като са алкохолизирани/ дрогирани парцали - е какви да са ? Нали това е модата толерирана по медиите? То в медиите, театрите рекламите какви работят - те си мислят че всички са като тях и си бълват разврат на воля. А и българите не могат да се оплачат, защото по шсички инстанции им се запушват правата. Нали не са малцинство и няма антисемитизъм, за какво да се слушат оплакванията им. Имат си лудия Волен да ги пази. Щом стане дума за зулумите на чужденци- хоп веднага те асоциират с Волен и фашистите/расистите а това отблъсква хората от обединение около родолюбен модел на поведение.

Забрави да включиш гюбеците и пушенето на разни упойващи вещества, което си е много цивилизовано.

Напротив, винаги са употребявали малките слабички и беззащитни народи, които са робували на византийци, османци, монархисти, фашисти, комунисти, мутри и т.н. Империята османска е печелила войни срещу Русия при Петър Велики, Австрия, Австралия, Нова Зеландия, Франция, Италия, Гърция, Англия и т.н. На някои историята им е славна, на други трагична, робска, безславна.

Абе не знам кой колко е велик , но османската империя е съществувала от 1299-1923 т.е. минало свършено време, а България от 681 г. е на тази територия и още сме тук. Нали знаеш, фес, и малкото камъче преобръща колата (българска поговорка)! :) п.п. а и другите империи дето ги редиш и тях нещо ги няма на картата

Забрави да кажеш за най-великото изобретение на човечеството, дело на неизвестен турчин - ибрикът. От който пък е произлязло ибрикчийството - най великото изкуство в света.

И много войни е губила... 1917г. е ключова за Турция - избухва революция в Русия, демек спасение за Осм. империя. Защото на мястото на гръцките интервенти, нали се сещаш, кои щяха да бъдат... Но с тези 50-60 млн в Турция, които не са турци, накъде вървим, не се знае!

Вярно е, че Турция е била винаги употребявана. От евреи, масони, американци... И при това лесно манипулируема.

Остави това "ха-ха", че много тъпо звучи в нета. Никой не се интересува как хаха-каш и какви емоции ти напират. Дай, обясни, как си го представяш това. Ден първи. Турция нарушава целостта на ЕС, скъсва всякакви договори и търговски отношения и ни напада, така ли? Нещо като едно време, като преди 6 века. Някакви турски маршове чуваш ли в главата си, как си мислиш че Турция става агресор и си разваля рахатлъка с половината свят. Много искам да разбера. Всеки има някакви фантазии и мераци. Дай, изложи твоите, да видим що за филм ще спретнеш.

Как ли, ами както стана Северен Кипър за един ден турски, и от 36 години насам си е турски, и нито американци, нито НАТО, нито руснаци и разни европейци макар че са твърдо против затвориха очи, защото нямат силата, липсва им способносттта, недостатъчна им е смелостта и храбростта поне мъничко да се опълчат срещу потомците на високата порта.

В годините, които е нападнат Кипър ситуацията е друга. И времево и като статус. А и по друг начин се е мислело. Кипър в тях години и с него световен ред е бил нищо повече от агне за вечеря. Тогава е имало много държави агресорки и са се толерирали доста инвазии. Сега само САЩ миткосва из света и шамаросва наред. Една Русия навремето се опита да смачка Чечня и целия свят и скочи. Нещо тия приказки са повече за махленска раздумка, мен ако питаш. Най-малкото защото Турция не мисли да си разваля имиджа на добър световен партньор, заради малко земя. Но това няма как да го обясня на няколко турски селяндура от нашенско. Явно много филми гледат.

И как ще стане това? Опиши го с няколко изречения, да видим как си го представяш.

първо турция не заплашва никого. само си отстоява интересите. нямаме намерение да нападаме никого - нито кипър нито израел. по-доло виждам че израелската пропагандна машина се е поябила в пълна пара и бълва лъжи и измислжотини как стели да ни направят на пух и прах, как са имали ултра модерни технологии, летящи чинии и дестроери от STAR WARS. "DN" амебо грозна, куче неозаптено, идиот неук от норвегия. бреивик - фук офф! всички по-доло писали - много слюнки ви текат като искате да става зло на турция, но желанията ви няма да се збъднат. Pусия, че Kитаи, че USA бла - бла. да знаете - не ни е страх от никго. нито от атомните им бомби. по време на голям конфликт - може да се окаже че стрaните които нямат атомно оръжие и ракети с голям обсег, всъщност имат такива.

"Нямаме намерение да......" А ти какъв гражданин си и къде живееш? В Турция или България? И ако си в България, не мислиш ли че е меко казано абсурдно местоимението, което използваш?!

Не му обръщай внимание. Поредния льохман който се опитва да ни бае че сме били съхранявани 500 години. Има тука 2-3 ентусиаста, които все ги пишат тия глупости. Просто ги изчакай да си омръзнат сами на себе си.

маи забравяш че по тв скат се води 2ч часа програма в която само се говори против турците и турция а и само обиди за ромите ,тука в по голяма част от коментарите също така в такъв случаи какво очакваш да ви отговорим ,ето ти пример виж в дир бг като стане въпрос за тр колко са коментарите ,то като стане въпрос за бг няма толкова коментари ,оправихме бг и остана да оправим тр сега

То на всеки е ясно че Турция няма намерение да напада Израел. Ердоган не е самоубиец, само иска да покаже мускули за пред своите избиратели в Турция и да се направи на велик играч в района.

Близкият изток и Балканите открай време са сложните региони в света. Стабилността в този край векове наред и напълно успешно е била осигурявана чрез справедливото управление на Високата порта. От това печелят всички народи съставляващи тогавашния османски съюз, неправилно наричан Империя. Този съюз приютява десетки народности - гърци, арменци,българи, сърби,албанци,както и евреи, които векове наред периодически са били гонени практически от всички западни държави. С помощта на традиционно толерантното и справедливо управление под покровителството на Цариград тези малки народи обречени на гибел през дивото Средновековие успяват да се съхранят в историята. Разпадането и обособяването на отделни държавици през миналия век обаче превръща региона отново в барутен погреб на региона, потвърждаващ се със събитията в Югославия, Кипър, Палестина и т.н.

Ред не значи справедливост. Ориенталското чувство за спревдливост е на принципа на мене да ми е добре , пък на другите аллах ще им помогне. България е изхранвала 60% от турската армия и администрация. Поради факта, че турците са грабели всичко и то защото са били убедени, че другите са длъжни да ги хранят, българите са се принудили да започнат да имат и прасета, та да залъгват агите, че месото е от нечистото , а не е овче или говждо. Турция е наследник на Византия. И двете освен от войни от друго не са имали богатсва. Това е характерно и за доста от европейските цивилизации

Случайно сте пропуснали да споменете с какви точно привилегии са се ползвали малцинствата в османската империя? Само да не е привилиегията, че са пощадени от ятагана и имат защитено право на труд в полза на султана , защото за нея знаят всички. А и вижте, всъщност, наистина турското робство играе роля на защита.... от християнството.То, както и исляма, е еврейско творение за манипулация на масите. Като налага религии, еврейството обработва и контролира тези, които се отансят към него. Карат масите щат не щат да имат някакво отношение към евреите. независимо положително или отрицателно, поне е някаво отношение. А чувството стига да го има , винаги може да се смени. За разлика от апатията и безразличността чрез която манипуалция няма. Отделно пък че се вкарват в даден момент лесно сблъсъци между ислям и христянство. Та Турция вече е един ненужен балон за светошвните еврейски лидери. В близкия изток Израел вече е без конкуренция. Така или иначе християнството е наложено със сила сред българското население и завладявайки духа на много е довело и до физичското робство- турското.

глупости говориш

Искам да ви питам всички отворени турчета дето се изявявате тук, поне знаете ли защо корана забранява яденето на свинско или не ??

Мислиш, че ги интересува ли? Тялната основна задача е да обиждат народа и страната, в която живеят и част от които граждани са. Наистина много достойно и смело! Характерно за турския етнос и "правоверната" и "човеколюбива" религия, която изповядват. То, другото няма значение...

Е. да! ЕС-членство ВЕДНАГА остана на заден план щом от Османската империя ще паднат още "пера" и ще стане проскубана кокошка.

Това за пореден път показва истинското лице на турция.Кофти съсед....мераклия...

След заявлението на Ердоган че ще прати ВМФ на Турция срещу Израел, по последни съобщения се оказва че той самия мисли да посети Египет и от там да отскочи до Газа. Е разбира се не начело на бойни кораби (явно е преспал и се е събудил с охладняла глава). В добавка ще се оплаче във всички международни истанции и ще замрази съвместните отбранителни проекти с Израел(разбирай че Израел няма да модернизира в скоро време турските самолети).

естественно,че в скоро бадеще зраил няма да да може да цоцка мангизи от тр за измисленни модернизации на разни самолетчета.и така де между другото повечето машини вече летят с тр софт..

Какво е това тр софт бе , няма такова животно в природата! няма тр хай-тек, нито някаква друга тр технология. Единствено локума е тр, ама и за него не съм сигурен да ли не сте го взели от арабите.

оформя се голямата касапница на 21-ви век между християни и исляма. Победител ще бъде страната на която ще застане Китай. Китайците ще изпълняват ролята на САЩ в предната световна война.Ако се оставят още 2-3 години Иран и Турция да вървят по пътя по който са тръгнали сблъсъка е непредотвратим. Ако се стигне до там по вероятно е Китай да подкрепи християните отколкото исляма, поне сегашните им стремления показват по-голяма привързаност към европейските ценности, но гаранция няма. Запада има само 2 до 3 години за да предприеме решителни действия срещу исляма какъвто и да е той, после ще бъде лошо и за християни и за ислямисти.

Аман от мизерни граждани на региона. Едно време султаните са управлявали велики държави (е и!?), с които остатъка от цялата западна цивилизация е воювала (разбирай правила бизнес с войната). Имало е и архитектура и смесване на много култури и ценности, това ок. Това отдавна го няма, и за велика България е същото и за балканите и за Турция. Тук отдавна народите сме просто Източник, дори не сме пазар за Икономическите силните .. а място. Седнали сме да се дуеме с армии :) Колкото и голяма армия да има Турция.. никоя военна организация, въпреки договори , няма да позволи ей така промяна в сатукво в региона. Икономиката на Турция е зависима, не по- малко от външни пазари от всяка друга. Натиск от вън ще смаже държавата за 2-3 години. А близо до Европа (а не на майната си в Африка и Азия), всеки военен конфликт се смазва независимо от участниците, в рамките на една атака и няма кой да издържи на такъв конфликт, като сама държава. Всичко друго е политика и бла-бла..

да помниш , мямаше да е лошо ако помнеше и избитите по времето на възродителния процес нали и то само преди 25 год ,

а ти дали помниш бомбите във вагон за майки с деца ? а кланетата на арменците, а избитите гърци, а клането в Батак, Перущица, Стара Загора, Банско, Копривщица, Панагюрище... а кланетата на кюрди през последните 40 години ? По нашите земи от траките са останали златни съкровища, от римляните градове и статуи, от прабългарите - крепости и манастири, книги и азбука на над 300 млн. души, а от турците какво е останало ? ЧЕРЕПИ ..... друго няма! защо ли никой не ги иска в Европа ?

От турците са останали много повече паметници като Голямата джамия сега Археологическият музей и Черната джамия сега църквата Св.Седмочисленици в София, които били заграбени от властите след Освобождението от турското присъствие. Още стотици джамии, училища, библиотеки, ж.п. линии и гари, каквито българите по рано не са виждали.Останали са и 2 милиона мюсюлмани - бъдещето на застаряваща и измираща България.

Абсолютно вярно.

не се ли противоречиш като казваш че турците не са оставили нищо ,ами тия паметници , съкровища ,манастири и т.н не са запазени благодарение на озсманската толерантност иначе за 500 год да бяха заличили блгарите , виж кога са ви построени църквите и тогава ми пиши глупости даже една има построена в одрин през 1920 год а вие в бг колко джамии сте построили освен че ги опожарявахте всяка год по няколко

Е те тея турчиля тея дни и Израел заплашиха, а камо ли Кипър. Иде и нашия ред. Май си вярват, че са велики, а в същност само са пример за добри западни инвестисии.

Ха-ха! Неграмотните фесове плашат гаргите. Армията им е сбирщина, дето само юрка кюрдите. Я да се бие с израелската перфектна машина та да видим как ще се разбяга като овци... И стига с тоя демографски срив и хвалебствия за раждаемост на фесовете! Голям праз, че се раждат неграмотници. Важно е качеството, не количеството! Турция оттук нататък ще става все по-бедна, а когато се прокудят миячите на кенефи от Европа ще настане глад в Анадола...Жална им майка! На гол гъз- пищови...Ще им даваме помощи скоро, те се движат 50 години след нас!Ама трябва да целуват ръка...

да неграмотни са и за това работите за тях нали , неграмотни са и за това имат добра развита икономика ,неграмотни са и за това имат наи добрата армия в европа или втората в нато ,неграмотни са и за това не са в мизерия като вас ,неграмотни са и за това ви е,,,,,,,,,т жените хахах е след всичко това вие си останете грамотни няма лошо ,да те заплашваха гаргите и през 1972/3 год и знаеш след това какво се случи с византииците в кипър ,няма да се учудя след някоя год ако превземат целия кипър ,така че умната приятел

Много са грамотни да.Затова само при тях имат знак дур по пътищата си.Много добре живеят 5-6% в д3-4 града а останалите в землянки.Млади момчета хванати за кутретата отиват да...на разходка.Заведениятас миризма на овча лой, пълни само с мъже наливайки се с чай..каква Европа?Географки са в Азияи побитие са анадалци.

... държавата се крепи на народа, ако един малък народ на всяко преброяване намалява с по 600 хиляди, при това ако младите и способните изчезват на запад, и ако в страната остават некадърните, завистливите и злобните то последствията са отдавна прогнозирани, този етнос изчезва още преди края на този век, доказано и потвърдено от местните учени ...

То е ясно, че скоро Турция ще яде тупаник и ще се разпадне като държава. Въпроса не е дали, а кога? Искам да се включа, сърбят ме ръцете...

не тулен а котка хахаха ,кат ти сърбят ръцете има да го галиш рязания хахаах,е няма лошо нали сте свикнали от памти века все да се гъзите хахах

Да, ще го погалим резания - както сме го галили при Шипка и после при Одрин - НА НОЖ! извинявай че ти припомням такива неприятни моменти ....

гъзенето си е турски специалитет, а преди турците е бил на гърците, преди тях на египтяни и т.н. ама сега си е турски :) нали там са опитите за забременяване на мъже ? а само за протокола, резани са и на еврейте и на кюрдите и познай към чии задници са се насочили :) П.П. опитвам се да се сетя за нещо само турско и не мога .... май няма :)

Първо вземете се запознайте с истинската история на "държавата" Турция. Най-вече в частта за това кой стои в основата на т.нар. младотурски преврат, довел до падането на султана и Османската империяq и кое е лицето Кемал Ататюрк и кой го е финансирал за дейността му. След това се поинтересувайте , защо столицата е Анкара, а не Истанбул, и какво бъдеще я очаква Туркеята...предвид на някои природни и не толкова природни (естествени) обстоятелства!...Така че кротко, турчета, и по-смирено, зада не гризнете дебелия преждевременно...

Историята я знаем отлично, знаем чии са славните победи и кой столетия го е гризал, обстоятелствата за ускорено развитие са отлични и са налице, има младо поколение работоспособно, няма катастрофален демографски срив, има ръст рекорден в икономиката, а не рецесия, хайде сега вземете си успокоителните и си лягайте на чергите.

Даа, има и 2012, има и Второ пришествие, има и катаклизми, земетресения и цунамита. Мислите се за много хитри, ама си правите сметката без кръчмаря - има Господ, има и Провидение...А и говориш за Турция, а къде живееш между другото?..

... то всеки живее на някаква земя, която не е принадлежала на дедите им, била е на траки, индианци, гърци и т.н. но завоювана по късно с меч и кръвопролитни войни с цената на завиден героизъм и висше военно изкуство ...

и учение,не с бойни действия и завземане незаконно чужда територия,избиване местните и така до опасване на ливадата и разпад на държавата основана на насилие

На Турция вечно някой не и е угодил. А е толкова просто да и спретнат една "демократична" революция. Нещо като арабска пролет. Има кюрди. Има други недоволни... Гюл и Ердоган набързо ще направят компания на Ратко Младич в Хага. Трябва само още малко турско упорство и ЦРУ ще им спретне преврат. Разбирам, че американска компания е открила газовите находища край Кипър. Не виждам какво в региона може да спре американците да турят ръка на газта. Интересите на Турция... На Обама му е през туй, че оттатък. Турция не може да осъзнае, че времената на СССР свършиха и военните бази по Черно море не са това, което са били през студената война. САЩ вече имат военни бази много по-близо до Русия. За другите части на Азия и за Африка не говорим. Турците си мислят, че стискат техния аллах за шлифера. А всъщност те са хванали оная си работа... И живеят във виртуална реалност.

В Турция не може да има арабска пролет, защото страната е демократична република още от 1923 година, в това време в Гърция, Румъния и България са управлявали още дълго царете, а след това и любимите им комунистически диктатори. Съседите на Турция могат само да черпят ценен опит в началото на пътя си им към демокрация.

"Ценен опит" ли думаш? Yok, teekkrler. (не, благодаря)!

каква е точно тая турска демокрация избила арменците и днес даже и не дава да се чуе , че все още в Турция има арменци. Да не говорим за кюрдите. Каква ти демокрация - ислямизъм целящ да заглуши дори подобиетео на демокрация.

прав/а си ! само остава да се замислиш за разликата между турската "демокрация" и английската монархия ...... впрочем, демокрация е гръцка дума ... в турция нея ли употребяват :) :) :) или като на знаците - вместо STOP - пише DUR :)

И няколко преврата... Все още на светлинни години от ЕС, просто защото няма демокрация. Кемал Ататюрк не е искал ислямска държава, а точно натам отиват работите...

То и в либия Кадафи преди години символично предаде властта на народа.... :)))

Сюлейман ли е, Соломон ли е, не е точно известно, но страната заселяваща малоазийския полуостров днес и занапред е най мощна икономически, най могъща военна сила и най жизнеспособна в региона с най-младо образовано, и трудолюбиво население.

Най- мощна икономически в кой район? Ако говориш за Балканите, си прав. Ако говориш обаче за Средиземноморието имаш грешка. Израел е няколко пъти по-мощен икономически от Турция. БВП на човек от населението на Турция е 10 000$, а на Израел -з0 000$." Най- могъща военна сила" - не знам по какво съдиш. Може би по численноста на армията: Турция- 1 000 000, Израел-600 000. Ама как можеш да сравняваш численноста на едната с подготовката , технологичноста , опита и мотивацията на другата?

Хаиме попитай Сара, и тя знае че евреите с малочисленото си население като страна имат 5 пъти по малко доход, ще ти каже още че днес на улиците в обетованата протестирали 450 хиляди затова че не могат да си плащат наемите и гладуват. Да не станете като гърците дето си дадоха парите за оръжия и поколения не могат им изплати дълга ... : )))

Вчера след като изтече поредния ултиматум, Ердоган заяви че ще прати флота срещу Израел! Той явно се мисли за новия Сюлейман велики и живее в някаква виртуална действителност.Много по-вероятно е ако не се озапти навреме, вместо Турция да се появи нова държава наречена Курдистан, а земите принадлежали на България, Гърция и Кипър да се върнат на тях.

... предвид икономическия колапс и катастрофалния демографски срив в упоменатите страни страни намного по вероятно е да се възстанови управлението на високата порта. : )))

турция в азия! безусловно истегляне от кипар -връстане на истанбул на елада ,константинопло за християните! като чергари в азия започнахте и като такива сте свършите!!!

Куриозното в случая са задълженията на страните членки на НАТО, ако например Русия или Израел нападнат Турция, България като член на НАТО трябва да мобилизира войската си, да помогне и да се бие на смърт с враговете на Турция до пълна победа, защитавайки всеотдайно съдружницата си по НАТО - братска Турция.

Израел няма намерение да напада никого, още повече страна на НАТО. Израел не е член на НАТО само поради простата причина че армията му защитава единственно Израел (така се и нарича: Армия за защита на Израел) и няма намерение да бъде пращана в разни авантюристични мисии по света.

Израел няма намерение да напада въоръжени държави, страни и народи, защото е опасно за самите евреи. Израел напада с десант и убива невъоръжени, беззащитни хуманитари в международни води, това са смелите войни на юда : ))))

Израел е една изкуствено създадена държава с експанзионна империалистическа расистка външна политика, без поддръжка от вън, от циониската световна мрежа не би просъществувла и повече от седмица! Да видим до кога може да си играе с огъня, покровителите и сами се задъхват вече, не могат да се справят със собствените си проблеми! Лошото е, че ще дойде видьов ден и наглите чеда еврейски пак ще плъзнат по света с фарисейски сълзи като преследвани, невинни жертви! Както досега 4 пъти се случи в историята на човешката цивилизация!

Брей много военни стратези и при това агресивни се извъдиха в тази България, която е практически без армия, но при това се изхитряват да насочват армиите на Русия - безславно победена в Афганистан, и САЩ с горчивите загуби във Виетнам, Ирак и т.н. Кога най после България ще се научи сама да воюва, сама да се освобождава, сама да определя и защитава позициите си без да се влияе от великите сили.

България няма конфликт с Турция за да иска да се бие с нея. Само за протокола, през Балканската война Турция пак беше по-силна, но яде боя.

... Балканската война и предателството на съюзниците християни гърци,сърби,станаха причина за безвъзвратното откъсване на огромни територии от самата България- Беломорска Тракия, Македония и трагедията на бежанците, това ли наричаш победа : )))

О, ние сме го пробвали "сами да воюваме" през 1912 година. Резултата е известен от историята.

Наближава време за набиване на канчето. Единственият въпрос е колко много. Според мен, колкото повече, толкова по-добре, защото великотурските шовинисти трябва да бъдат мачкани за да се държат приемливо.

Късно е чадо да се мериш с 600 хилядна армия и модерно въоръжение по натовски стандарти.

Чадо мое - 600 000 армия на колко американски ядрени бойни глави се равняват???

То и СССР беше и 'кипучий' и 'могучий', пък се спъхна най-безславно, да не говорим за Хитлер, който също смяташе нацията си за богоизбрана и на който не можете да кацнете на малкия пръст по икономическа мощ и военна организация. Залагате на куц кон, байно, ако мислите, че мюсюлманският свят ще подкрепи пантюркските ви шовинистични амбиции. Играете си с огъня и това може да е наистина краят на Турция. Имате много вересии за плащане...

САЩ в невъоръжен Ирак, и НАТО в най-бедната страна Афганистан години наред не могат да се справят, недоумявам как това ще стане с Турция.

Няма нужда нито НАТО нито Русия да правят нещо.Ердоган прави всичко възможно да отклони Турция от пътя, който Ататюрк и предначерта а това военните няма да му простят.

Само гледай...

Затова пък тея две страни сега са в руини Турция май се е запътила натам.

АМИ РЕШИЛИ СА ДА СТАВАТ СУПЕР СИЛА И ПОКАЗВАТ ЯВНО НЕЗАЧИТАНЕ НА НАРОДИТЕ, С КОИТО ГРАНИЧИ. САМО ДА ДОБАВЯ ТО И КАДАФИ СЕ ОПИТА НЕЩО ДА ДАВА ТОН НА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ И ВИДЯХТЕ КАКВО МУ СЕ СЛУЧИ-ТАКА ЧЕ НЕКА ТУРЦИЯ ДА ПРОДЪЛЖАВА С ТЕЗИ ГЛУПУСТИ.ДАЖЕ СЕ НАДЯВАМ ДА ПРОБВАТ ДА ПРАТЯТ АРМИЯ В КИПЪР-ДА РАБЕРЕ СВЕТА С КАКВО СИ ИМА РАБОТА. А И НЕЗНАМ ЗАЩО НО СИ МИСЛЯ, ЧЕ ИЗРАЕЛ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ТЯХНАТА УСТА.ПОСЛЕДНО НАЛИ ОБЯВИХА СТУДЕНА ВОИНА НАИЗРАЕЛ. ЕДИНСТВЕНОТО ДЕТО НЕ МИ ХАРЕСВА Е ЧЕ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ МАЙ ДОБРОВОЛНО ИМ СЕ СЛАГАТ ДА ИМ УГАЖДАТ.

Турция става опасно агресивна! това е резултат от налагането на мюсюлманската религия и фундаментализма като в официалната власт и постепенна загуба на светския характер на държавата! Мълчанието на западните държави рискува да се превърне в мълчание на агнетата!!! България в случая ще се окаже най-малкото агънце, гергьовско!!!

Турция винаги е била агресивна.

дано да не се окажеш добар пророк!!!

Русия се намесва в конфликти само ако са до нейните граници.

Не е вярно!

Какво имате предвид?

Най ефективната окупация през 20-ти век е тая на Северен Кипър, по продължителна от всякакви там виетнамски, афгвнистански, иракски и др. конфликти. Защо САЩ, Европа и Русия като са против не я премахнат, отговорът е прост - не им стиска срещу такъв могъщ противник.

Подкрепям! България трябва да подкрепи изцяло действията на Турция. Така взаимните интереси ще бъдат по силни и връзката ни с Турция ще е плюс за нас!

До двете турчета Мелиха и Омега- Ех, мечтииии. Я пийнете по една бозица пък дано ви дойде акъла:)))) Българина ще заобича турчетата, когато кучето заобича ракия т.е НИКОГА. Набийте си го в кухите тикви!

На кого пък е притрябвала вашата обич, на един беден, нокаутиран от демографския срив, загасващ етнос.

По добре да се самозаличим, отколкото да сме едно с Турция ! Всеки Българин би го избрал и го е избирал през вековете ! Следователно, далеч от загасване и самозаличаване всъщност ;) А Турция няма нищо общо със светския живот и няма да е част от ЕС ! Съжалявам, няма да си изпълните заветите на ....оня с полата-носия.

вярно но зависи кои кучета ако става въпрос за българските кучета то те отдавна са пияници и сводници

Май само турците още си мислят, че войни се водят с лъкове и стрели.То и огнестрелното оръжие е демоде. На тоя могъщ противник му трябват точно 3 балистични ракети грубо 10-на мегатона и ще стане пустиня. И както казал човека по-горе турците нямат кодовете за изстелване ядрено оръжие на НАТО на тяхна територия, те не са никаква заплаха за големите.Ще ги изпарят.

простя си ти.единствената причина да са още там са тези кото ги накараха да са там -америка.вземи прочети малко исторически книги.писани от хора които не са родени в турця

20 е с времетраене 100 години ... както всички останали :) а окупации е имало и преди 73 - а, най-голямата от тях продължава и днес - ИЗРАЕЛ. добре е да гледаш малко по-далече от носа си, освен ако не си си го заврял някъде

Страх ги е от тайното оръжие на Турция- ибрикът!