Кабинетът иска ограда по цялата граница с Турция

Премиерът обяви, че ще се отделят пари за покриване на цялата граница с Турция, откъдето минават най-много бежанци. Полицаите ще се върнат в населените места.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът иска ограда по цялата граница с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо изгонете всички мангали и мюсулмани и тогава вдигайте ограда.

Каква ограда, какви пет лева? Разорава се полоса с ширина 5-6 метра и се слага осветление и предупредителни табели. През 50-100 метра вишки със по 3-4 снайпериста, денонощни дежурства. КАКВОТО стъпи на граничната полоса - бой в десетката на автоматичен режим! После младите били без работа - едномесечен курс за снайперисти и към границата...

Защо премахнахте кльоновете ,които не позволяваха " пиле да прехвръкне "?

И да ги има кльоновете няма кой да ги обикаля.Рут Колева,Соломон Паси или Азис ли ще пазят?Или някой автентичен юрогей-наемник?

Те съоръженията по границата трябва да се подменят - съоръжения от 1989 не могат да са вечни. Един ред тел вече не може да спре новите тълпи от африканци... И трябва да се постави нова техника за наблюдение - времената са вече други.

Напълно съм съгласен, че границата ни с Турция, трябва да се затвори физически изцяло, с изключения на КПП-тата, имайки предвид, че сме и външна граница на ЕС. Поради същата, тази причина обаче, ЕС трябва да спонсорира императивно този проект. Въпросът е, до колко са кадърни нашите управляващи за да си издействат средствата за реализацията му, без България да носи цялата финансова тежест. Всяка инвестиция в тази насока е оправдана, защото ще ни спести много проблеми и още по-големи загуби...

1 333 333 милиона лева на километър. Каква е тази мрежа, какви са тези камери, с какви машини работят и какви хора работят?!?!? 1333 лв на линеен метър излиза тази ограда?!?!

това се знаеше още преди разграда на границата,ама нали ни продадоха на САЩ и Турция ,политиците като че ли са молоумни,та едва сега узряха за истина да заградят границата

хубава инциатива на кабинета но да видим къде се изпари предишната ограда. служил съм там през 97-98 г. всичко беше ОК съоръжение, кльон, сигнална система. кой открадна всичко това, че сега пак да отделяме пари за нещо което го е имало....? нека г-н премиера и с това да се захване и виновника да се накаже с обществен труд за да може и той да има принос за ,,ОГРАДАТА - 2,, то звъчи почти като ,,ДУНАВ МОСТ-2,, Големи сме смешници - нямаме равни на себе си

Като иска Кабинетът, да я направи, а не да се занимава с простотии и с неща, които не са му работа! Обаче подозирам, че това са само кьорфишеци, защото само докато се намъдрят и 5 октомври ще мине и замине. А тези 40 млн. пара едва ли ще им се откъснат от сърцето! Но има заблудени от афишираните добри намерения - те ще повярват и ще гласуват за Кръстника на този кабинет.

Бих искал да се разкопава по 2 метра от всяка страна на границата всеки ден и след това да се обхожда от граничари както беше едно време. Ред и дисциплина трябва да има!

Ако беше частен имот тази граница до сега така щяха да я заградят и пазят ,че трафикантите щяха да умрат от глад защото всички митничари не могат да станат.Колкото до неканените гости -те вече си пристигат с кораби за да ги посрещаме с отворени обятия и да си ги отглеждаме поколения наред докато не остане нито един българин да плаща данъци.

Това, което ние построихме за 45г, вие не можете само да го боядисате за още45г!

Изглежда е така. Днес ходих до ловешката зоологическа градина. Тъжна картинка. Личи си, че средствата са ограничени. Построена, е през 1962 г., т.е. 18 години след 1944 г. Сега сме 25 г. след т. нар. демократични промени. Който иска да си прави сам за себе си изводите.

Малко изчисления: за 30км построена ограда са дадени около 40млн.лв.; За 1км - около 1.33млн.лв, т.е. около 1330лв. на линеен метър ограда. Като гледам снимката с оградата, която е основно бодлива тел ми се вижда малко височка цената, но пък ако комисионните, рушветите и печалбата на фирмата строител са 95% от дадената стойност, тогава всичко си е наред.

Самата ограда като техническо решение е тотална идиотщина. На тези цена се купуват дрони, които могат да подсигурят всички граници на страната без каквито и да е било огради... българите живеят, действат и мислят като примитиви, ужасс...

Не си прав за Българите, и майка ти, и цялата ти рода до 15-то коляно не са прави, ако ме разбираш какво ти казвам. Не ние, а натрапените ни политици - безродници действат като примитиви (ти на думи, те на дела се делят от нас). Ако знаеш само за тази бразда колко идеи имаме - на някои хора ще им се изправи косата от ужас. Нищо живо няма да премине.

Не хабете бодливата тел, оградете циганските гета - развъдник на елементи, рушащи държавата. И не се правете на моралисти, хуманисти и прочее измишльотини защото не сте. Ако бяхте, нямаше да купувате циганските гласове и да развъждате злостни престъпници.

И най-добре ги изведете извън градовете и селата, концентрирайте ги на едно-две места и България ще си отдъхне.

а защо махнахте навремето огражденията бе баламурници? българите сме мноооооо' прости и продажни! ей, учете се и ставайте умни, 'щото инак дупе да ви е яко, ей!

махнали са оградата за да имитират демокрация

...ще има отново тарчане по ""кльон""-а ?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По времето на гербаджийското управление имаше шап по животните, пренесен от турция. Тогава хората искаха да се възстанови кльона по границата, но управляващите отказаха под претекст, че щяло да ни излезе много скъпо. А истината е, че боко не искаше да си развали приятелството с турците. Та затова и сега това, че ще възстановяват оградата, казано от гербаджийското правителство 2 е само блъф преди изборите. ЛЪЖА!

като се замислих ДЪБОКО - не, нема да праат никаква ограда, 1-немат време, 2-не са такива хора да праят огради, най-НАЙ-НАААй вероятно ше уСВОЯВАТ парите за оградата, това ми се вижда най-логично, щото и за два месеца могат да ги земат нъл тъй?

Тъй тъй, убаво и правилно мислиш...

До като направят оградата, българите в България ще са малцинство, а може и Турция да стане член на ЕС. Така, че трябват обозначения, охрана и отбрана. В страната е пълно с полицаи, които дебнат за невключени светлини и непоставени предпазни колани. Мястото им е на границата и в раьоните където има много цигани.

Само се харчат народни пари и се оправят фирми на братко и батко.Защо ще се прави ограда като до 2-3г Турция ще е в ЕС.

тогава Турция да направи ограда по нейната граница. Засега не са в ЕС, могат спокойно да опънат няколко реда бодлива тел, така хем ще помогнат на себе си, хем и на България.

123edr324

Исмаил ага, кат влезите в ЕС ще я махнем. Стига Меркел ханъм да даде. Щот ханъм сака втори ред бодлева тел да слагаме.

Гърците, а и не само те, ние също, не обичаме чалми. Така че ЕС на куково лято

Vasquez

Знаете ли, че екип от български инженери се опитва да създаде робот с естествен интелект /не на базата на двоичния код/, който може да замени човека в някои опасни професии. Например професията граничар. Проектът "КИБЕРТРОН" може да създаде граничари, полицаи, политици - тъй като роботът е с естествен интелект, той разчита на обучение чрез видеофилми. Предполага се, че тези роботи ще научат за корупцията доста бързо предвид досега си с престъпници от всякакво естество, но тъй като те няма да имат големи потребности, свързани с физическото им тяло, поне не докато не поискат да носят маркови костюми, обувки и очила, и да карат скъпи коли, да живеят в луксозни жилищни квартали и пр., те могат да патрулират по границата денем, респективно нощем, да издържат на голям студ през зимата, през лятото няма да се обезводняват и да получават топлинен удар, могат да научат 100 езика с пъхването на един чип в главата им и много други предимства. Искам да кажа, че ако има такива роботи, които могат да засичат движение чрез детектори по границата, да се придвижват бързо с реактивни джетове-обувки като на Айрънмен и т. н. - границите ни ще бъдат много по-сигурни. Сега като затворят с тази ограда границата с Турция и ще започнат да заобикалят през Македония или Гърция. Ще дойде ред на морското пространство - ще трябва да се купят патрулни катери, но някой ще се сети за подводния транспорт, ще трябват подводници, после ще трябват прихващачи на самолети, защото могат да опитат да прелетят границата... Бих казал, че България би могла да бъде много полезна за умиротворяването на Близкия Изток - само трябва фантастичната петорка клоуни /вероятно се сещате кои са те/ да дадат своя естествен интелект в базата данни на "КИБЕРТРОН", който да бъде обявен за ТАБУ чрез обучителни видеофилми.

и аз мислих за това. шом не можем границата да пазим да превурнем градовете в крепости

ти дааа не си опитен образец за трол Кибертрон

е то в българия само тролове има

Vasquez

Аз обичам да чета форуми по няколко часа дневно: смея се, научавам нови неща, завързвам виртуални приятелства, когато отговоря на някой коментар или напиша нещо, и т. н. Имах идея да бъде създаден подобен проект като този в ДИР, но с много повече опции - да има безплатни зали за достъп във всяко населено място до един мега-форум, в който хората споделят своите проблеми и ги решават с помощ от съфорумците си. Троловете във форума са ми много навити, особено след четирите ми оди в тяхна чест. :) Ето първата: Песос Тролче весело съм аз, шляпам коментари до захлас... С пръчки здраво ме налагат, но парички после пък ми дават... Правя се на всякакъв успешно - днес червен съм, утре десен... Забавлявам се прекрасно да се джанкам с всички бясно... Модераторите все ме трият, но аз винаги пробивам... Моята професия е славна, аз съм спамер, хакер, всякакъв... Колкото съм по-комуникативен, толкоз шефът е по-впечатлен... Затуй сам си говоря най-първо - секунда-две след мен съм аз... Плащат ми добре да съм мекере, но аз не влизам в образ, не... Лесно е да съм шут, луд, Фют, магаре, носорог, капут... Вицове обичам да чета най-вече, но никак не умея да ги съчиня... Шибайте ме здраво, туй желая, голяма премия за туй ми дават... Аз раста, раста, раста - днес съм тролче, утре трол голям... Мечтата ми е да стана шеф - дузина тролчета да бачкат за мен... Не искам да цъкам по реклами за цент, искам да взимам за коментар 5 песос... Песос, песос, песос в главата ми ехти - папагалът на капитан Флинт вика... Йо-хо-хо и бутилка ром ще си купя, но първо трябва да тракам цял ден... Синдикат ни трябва, тролски, бонбонски, пролетарии от вси страни обединете се... Химн съм измислил вече за вси тролове: Вива ла, вива ла, вива ла револусион... На кой клоун от фантастичната петорка се кланяте, че така Ви разсърдих? Или съм попаднал на един от самите клоуни от фантастичната петорка?

абе нещо пак има шменти капели - хем цялата граница, хем там където минават много бежанци, пък и как ше го направят за два месеца

са ако земете и другите идеи на Атака да реализирате, примерно да изгоните крадците от българия и т.н. ше ви призня въпреки че сте ми еприятно мазни хе хе

Абе това в тая групичка всичките сте откачени като вожда си, дето си мисли, че открива топлата вода. Тия крадци не се гонят, а се затварят, докато не бъдат ъ-ъ-ъ убедени да кажат къде са парите. Като кажат - отиват в каторга, а не да ги гоним - на Варадеро или в Монако.

клоаки и техните трансатланически господари ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!! Те разградиха и разпродадоха нашата РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!!!!

Западните ни приятели ще ни заподозрят, че Сидеров дърпа конците на Близнашки. Ще спрат изграждането на оградата, ще кажат да се разберем с братята турци, да се охранява по-добре и от двете страни, да си помагаме партньорски срещу общия враг и така. Ще ни ПОМОЛЯТ тези пари да ги вложим в нещо по-полезно, например някой самолет, изхвърлен от въоръжение в НАТО.

ще видим как ще вие на умряло БХК. Дано поне сега нещо да стане - не че имам големи надежди, но винаги надявам се.

безпилотни и ограда - идеално главнокомандващия да нареди изпълнението на задачата, кво се лигават те тея пари ще се вурнат многократно похарчените *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

123edr324

Трябва да се възстанови оградата по цялата граница и да се ползват безпилотни самолети за контрол в дълбочина откъм Турция. Израел произвежда такива и с тях много успешно се бори с пингвините

Дано само да не се окаже пиар акция!!! Тази стъпка която партия Атака предложи във Народното Събрание.

Че той-др.Найденов,нали направи ограда,бе?!Или Лайчето Галева я прелетя с метлата и сега-трябва,да се прави по висока,а?!

Имам един зъл спомен в главата си, че по времето на Желю Желев я махнаха тая ограда. И върви сега ги питай ЗАЩО?????? Да угодят на американците. Сега къде са желювите хора да отговарят?

Имаше кльон от Резово до Видин. Унищожиха го. Имаше истински гранични войски които защитаваха границите без компромисно и професионално.Пиле не можеше да прехвръкне. Имаше и истинска армия. И нея унищожиха. Всичко това го имаше когато България беше истинска държава .Сега сме васална територия ,всичко разградено и унищожено......колко е къса човешката памет...

Нали имаше и се охраняваше що е махнаха ? Сега наново да дават излишни пари

Много добри идеи има за границата споменати по долу. Но да допълня: ако дойде бежанец, получи убежище примерно по политически причини, демек се легализира се наема веднага на работа: Начислява му се лопата, отварят се дебелите книги с нормите за ден /колко кубични метра се копаят за 8 часа/ и се праща по някой проект в обезлюден район да проправя път!

бежанците да строят оградата и после да я охраняват

Може да участват и в правенето на мрежата, така и така ги храним.Нашите воиничета само да испектират. Така учат занаят и се интегрират. Едно време трудовите воиски бяха добро школо за циганите.

Тая тел трябва да спре терорист или човек бягащ от война?

а зашто бягат насам, да си стоят у мазната турция

Да спре болен от ебола, чума и още двайсетина подобни епидемии, които върлуват по джунглите. Да спре луд терорист, джихадист и прочее ислямист. Да продължавам ли още?

Хайде, хайде, снарядите не падат зад гърба им. Докато минат през Турция бая са забавили ход. Да минават през КПП-тата. Никой не ги чака на КПП-то да ги избива. Те И сега не ги убиват, горките.

да издигнат 1000 метрова статуя на бойко обърната към границата да ги стряска

Ха сега кажете кой лъже.Преди един месец бившия военен министър тържествено обясни ,че оградата е завършена и са похарчени по 330 лв на метър линеен.Сега пък искат да се продължава.Кое е вярното и дали оградата със сегашния министър ще стрева пак толкова.А ако се окаже по малко?

Цялата ограда не е довършена, а само 30 км част от нея!

Довършени са 30 км от оградата. това, което било ни е разрешено. По цялата зелена граница ограда няма, сега искат да направят навсякъде. Сега дано да си разбрал.

Тези идиоти,които премахнаха старата ограда на съд и да я заплатят!?

Сега тези дето я събориха преди 20 години да ги прибират в затвора и да ги пратят да я строят. Така следващите ще мислят много преди да развалят нещо.

Което е добро за страната и народа ни, трябва да се подкрепя от всички - независимо чия е идеята. Само че не се знае след изборите дали новото управление ще има същата воля и решителност да довърши започнатото. Затова целия народ трябва да притисне управляващите, за да се реализира този проект по-скоро и докрай докато гейропа не ги е отказала от такова намерение. И отново нека помислим дали да опасваме границата с тел, което е неефективно или да се строи бетонна стена - за много години напред. Ноу - хау има: Стената между УСА и Мексико, Берлинската стена, Испанската стена, Израелската... А дотогава да се осигури охрана на границата от армията, която храним, за да гарантира националната ни сигурност. Както вече писах, ако няма на разположение нужните средства, нека се набавят чрез вътрешен заем - всеки българин с мозък в главата си може да отдели 20-30 лева еднократно, за да опази живота, здравето и бъдещето на децата си. Дори може да се създаде специален фонд с обществен контрол върху разходването на средствата в него по предназначение. А изграждането на такъв мащабен проект ще осигури и работни места - за строители, за доставка на материали и т.н. От нас зависи! И още нещо - трябва незабавно да се денонсират/изцяло или поне отделни текстове/ от дъблинския протокол и законодателството за бежанците поне в два пункта: 1. До изясняване произхода и здравния статус на пришълеца, да не му се дава право на свободно придвижване из страната. 2.Лицата със статут да имат право да приемат в България само непълнолетните си деца, съпруг/з/и и по изключение възрастни родители.

Нещо наистина разумно, което отдавна трябваше да се случи. Дано по-скоро я изградят!

Ето ви план за действие, като знам за какви д*били говорим..... 1. Редовната войска да охранява границата, докато се строи оградата. Комндата е стреляй на месо. 2. Строите оградата (естествено...) 3. Миниране...така и ВМЗ "Сопот" няма да фалира и ще живне. 4. Картечни гнезда. Все пак и Арсенал трябва да работи...........

Защо трябваше да махат старите заграждения специално в този участък. Хубаво - демократизирахме се, отворихме се към Запада, няма лошо, защо обаче премахнаме оградата от югоизток?

Кой би повярвал преди 25г, че ще дойде ден, някой да иска, да дойде в България. Преди стоеше, за да не бягаме ние.

браво, адекватно решение! дерзаите, г-н бакалов! харесвам политици, които се грижат за интересите на държавата ни и хората в нея.

да я построят заедно с гърция че и на двете ше им е по спокойно

Докато имаше заровени танкове "МАЙБАХ", вълни от бежанци нямаше! Нещастници управлявали БЪЛГАРИЯ - 25 години, - СЪД за вас.

Няма държава в света, която би унищожила комплекси като СС-23, а в замяна да получи 50 американски джипа втора употреба. Няма и по-жалка и небоеспособна армия от българската в целия Северноатлантически алианс. Но плановете на САЩ и НАТО и техния основен стълб на Балканите и втора по численост, след американската, военна сила в алианса Турция, не са България да бъде съюзник, а буферна територия и плацдарм под техен контрол. За това никой не се притеснява, че със всеки изминал ден българската иармия върви към тотален разпад. Дори напротив на американците не им е нужна българска армия. Първо изграждането на българска армия с поне 50-60% от капацитета, който тя притежаваше, когато беше във Варшавския договор ще струва много по-скъпо, отколкото превръщането й в плацдарм за американски и НАТО-вски атаки по целия Югоизточен фронт на алианса и най-вече срещу Русия.

но, има едно но: ако нашите военни не обслужваха съветската армия и не се бяха клели под нейните знамена - нямаше да го има това с армията. Но полковниците завършваха в СССР и още държат политическия ни живот.

Малко са закъснели с тази ограда, но...по-добре късно, отколкото никога. И да- добре е да е от бетон.

Няма нужда да се обясняват за какво е оградата, защото ще разлаят кучките от правозащитните организации. Да пишат, че е против преминаване на стада и опасност от шап, антракс и син език.

Базираната във Великобритания 493-а ескадрила на американските военновъздушни сили е изпратила в България десетина изтребителя Ф-15 и около 180 военнослужещи, съобщи специализираното издание "Старс енд страйпс", цитирано от Клуб Z. Това става на фона на продължаващото напрежение в Източна Европа, допълва медията. Самолетите и военнослужещите пристигнали от базата в Лейкънхийт в тази в Граф Игнатиево. Те ще участват в двуседмични двустранни учения с българските ВВС, съобщи пред журналисти говорителят на Пентагона полк. Стив Уорън. Ученията започнали на 18 август и ще продължат до 1 септември. Целта на разполагането на изтребителите и военнослужещите е "провеждането на учения и фокусиране върху поддържането на съвместна готовност при изграждането на съвместна оперативност", допълни Уорън.

До 89г. ограда имаше, но демократите я разрушиха и си прибраха парите от железата.Сега нека този, който я разруши да плаща, а не един да краде друг да плаща.