НАТО предупреди Турция за рискове в сделката за С-400

Шефът на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел предупреди Турция за рисковете, които ще възникнат при сделката й с Русия за С-400.

Обратно в новината

Коментари - НАТО предупреди Турция за рискове в сделката за С-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давай, Ердо ! Мачкай наглите краваристанци !

Какво ли не правят хората от военната промишленост на САЩ за да извличат колосални печалби. Най вече войни.

Крайно време е към Турция да се зададе въпросят: Вие в НАТО ли сте или НЕ? От отговора следват много неща.... Има ли хора с топки в НАТО да го повдигнат това питане или НЕ????

А бе Петр, те турците не ги купуват тези ракети за да ги интегрират във въоръжението на НАТО против руснаците. Те си ги купуват за да се пазят от вас. Когато решите, че вече не са ви изгодни. Превантивна мярка му се вика. Сега могат и някой кинжал да си купят, ей така, за по-сигурно.

САЩ ги е ят защото, Русия продава на Турция а не те, като имаш предвид в какво отчаяна и изостанало състояние беше руската армия и външна политика, когато вземеш това предвид и как САЩ остановяваха марионетъчни режими за да си продават оръжията, както сега с този F- 16 та те във въздуха се рзпадат. Всичко е бизнес! Война няма да има и те добре го знаят, защото ще трябва да дадъд пари и жертви. Всичко е БИЗНЕС И ПАРИ!

След като не успяхте да му организирате преврат на Ердоган, сега с куха пропаганда ще го плашите! Да бяхте мислили преди, сега вече е късно. Дано да сте разбрали, че светът не ви е собственост.

това е за отбрана орıжиъе,защо не продават системи ,,патриот,, на турсия,с-400 а и 500 ще бıде на вıорıжениъе в армията независимо от нато,тези системи са разположени веше в някои натовски дıряви,друга тема е бизнеса.

Брато, що се правиш на турчин

Рисковете са: 1. Не продава САЩ и не печели пари; 2. Загуба на пазар; 3. Загуба на влиание; 4. Зле е за пропагандата срещу Русия; 5. Не знаят какво да очакват.

То хубаво ама още миналата година военният министър на Турция Фикри Ъшък заяви, че системите за противовъздушна отбрана на Русия С-400 няма да бъдат интегрирани в системата на НАТО...

"...за да противостоят успешно на заплахите от Русия и тероризма..." Гроздето май е кисело? А и от гледна точка на Ердоган, точно опитът на Запада да го свали с преврата е тероризъм.

турция трябва да излезе от нато или да скъса с русия ..ако са умни ще напуснат нато .

е по-вероятно НАТО да получи възможности да изследва и да намери начини да неутрализира руските ракети, отколкото руските ракети да придобият секретните данни на НАТО-то. Ако НАТО-то го е страх, турците ще споделят с Русия "натовските тайни", проблема не е в ракетите. Става дума за "наш си" пазар. Заплюли сме си ги, а сега ни ги измъкват изпод носа.

"Наш си пазар" дори е вторичното. Аз съм 100% сигурен, че нито една ПВО система произведена от САЩ не е в състояние да стреля по самолети на САЩ. Палиш фитила, въртиш манивелата, натискаш копчето, системата ти казва "Ниц бе, самолета е американски". Тоест, щатите могат да си те бомбардират абсолютно безопасно. Понеже не искаш, да стане така, слушкаш!

Те за това и искат да ни пробутат скраба от миналото - F16. Валери Симеонов си го каза. Нямат доверие на пилотите в един конфликт срещу кой ще застанат. Та поне технически да се подсигурят.

Когато Турция пожела комплексите, янките си помислиха, че това е блъф, да накара Америка, да се съобразява повече с Турция. И казаха "няма проблем, това си е вътрешна работа на Турция". Малко късно разбраха, че намерението на Турция си е съвсем сериозно. А защо е сериозно - защото ако Турция има само американски системи за защита, те могат по команда да бъдат ослепени, ако Америка реши да възпитава Турция. С покупката им Турция става неуязвима за американска въздушна атака.

Генерала... Те не искат да ги интегрират в НАТО ( САШ) , а да се пазят от вас. И те я знаят тази поговорка за добрите приятели...

как може хора които нямат военно оброзование и дори 1 ден нямат в армията и неса държали уръжие дават съвети и мнение! Вие изобщо наясно ли сте що е то ПВО ? Изобщо знаете ли как се управляват тия ракети и как намират целта и координатите по които да летят ? Знаете грънци! А генералчето от нато просто дипломатично е казало на Турция че НАТО не е съгласно.

планшетистките ги чертаеха на стъклото, пък ас предавах координатите по радиото. Ама сега и самолетите и ракетите си имат по няколко следящи системи на различен принцип. освен това получават информация от външни източници. Например вече изстреляната ракета: от самолет, от собствената си станция, от съседната станция, от радар за ранно предупреждение и др..

Ти като ходи войник да беше научил първо, че се пише Оръжие. Не че нещо, ама така някак не си убедителен

За пореден път се възхищавам от гениалността на Хашек, защото описаните от него военни с нищо не са се променили за един век. Турците купуват С 400 не за да ги интегрират в ПВО на алианса а за да се пазят от същият този алианс.

Под едната новина плюем гадните резаци и плашим Задунайска Губерния с инвазия на турците. Под другата славим мъдрата и далновидна политика на Реджеп - да си купи най-качествените руски ракети.

Опитвам се ,но не мога да си "спомня" в коя световна война е участвала Турция !!! Да ,били са британска "подлога" срещу Русия , но за да се "докопат" до технологии, оръжия и пари, проливите са боли разменени !!!

Vinetou

Ами да ти припомня - в Първата световна война, заедно с България на страната на Централните сили (Германия и Австро-Унгария) срещу Антантата (Великобритания, Франция и Русия).

Абе днес падна ли някой руски сандък с груз 200 или още се държат?

Днес, не. Но има четирима намушкани във Виена и една застреляна в америка ;)

Всичко е въпрос за пари. Американската ПРО трябваше да се дислоцира в Турция (като турците се платят) защото врагът беше Иран и там е най-удобно да се монтира. Турция не се съгласи и врагът стана Русия затова я монтираха в Европа (всеки си плати). С-400 е по евтина и по ефективна и затова турците я предпочетоха. Не смесвайте икономическите интереси с идеологически. Тръмп го каза достатъчно ясно - вдигайте разходите за отбрана иначе майната ви на прословутия чл.5.

Ние в България нали си нарязахме ракетие С 300 и закрихме ракетните войски с добавка и работищи блскове на АЕЦ Козлодуй",за да сме в НАТО и ЕС.В Турция,Сърбия и Гърция политиците не са се навели ,като наште политически прфундери доземи ,обслужеайки чужди политически и икономически интереси.

балистичните ракети Р-300 /известни като Скъд/. С-300 са зенитни ракети и си ги имаме. Друг е въпросът до колко има песонал обучен да работи ефективно с тях и в какво състояние се поддържат.

Съветофилите пак се радват на ортак Ердоган...Нищо ново, тези продажници са готови пак за коалиция с ДъПъСъ..Всъщност, покупката на руски кюнци, само потвърждава тъпотията на турския диктатор

Шило

Глупости. Натовците говорят за Ердоган, не руснаците. Кой ли вече не се изказа за тези С-400? Има пари, търси нещо добро, намерил е, купува. Пазар.

свободно движение на стоки,пари и хора, това искаха от НАТО,ЕС и САЩ.Сега ги стягат кубинките ,заради свободният пазар и загубата от продажбите им на оръжие.

са кюнци защо евреите ореваха орталъка, че Русия ще продава на Сирия и Иран С-300 /предходната модификация/ още от съветско време? Евреите са тъпи и не знат, че са кюнци, евреите просто обичат да си реват, съветските кюнци са по успешни от руските? Кое от трите? Ако не можеш избра - четвърто - говориш глупости щот си тъп.

Ген. се напрегнал излишно, руснаците отдавна знаят тайните на НАТО!!! :))

С амер., френска или друга непроизведена в Турция натовска система не може да бъде свален натовски самолет. Помним как френските състеми бяха умишлено блокирани и се оказаха купчина скраб- затова и никой не ще да ги купува. Руската система е в пъти по-добра, а и рути всичко де-що лети.

глупости

видяхме в Сирия как я орутиха, казаха, че С-400 много хубаво гори

аз обичам нато

Според мен, султана се стреми към ядрено оръжие. Не е случайно строителството на руски реактори + мерак за руски ракетни технологии.

Шило

А дали искат да ги синхронизират с натовските?

че в бургас и варна пак има дефицит на памперси заради поредното тенеке на краваристан влязло в черно море

След като Турция, каза на Москва, че тръбите на Турецкия паток ще излезнат на сушата само след предоговаряне на условията по него.

боли за турския паток,тебе те боли от него

Путлер и Султана ще получат дедовия. За много хитри се имат май?

европа и сащ се държат здраво навъъх 8и март,това да ви говори нещо

Тавариш Путин тъкмо се похвали, че имал супер-мупер оръжия и на другия ден, една бракма рухна..Е, голяма работа..Тъпите овци не обръщат внимание. Да не им сефте ?

коя бръка? ф-16 ли? или хеликоптера апачи.То не е като да играеш на видеоигра на село.

Не може краварите да не се плашат от рисуваните оръжия на Матушка. Не може.

две бракми, един самолет и един хеликоптер в рашанистан, но те в рашата всеки месец падат, та даже вече не ги броят

От НАТО да не се притесняват, руснаците вече имат съответните бази данни...

фъшкии

го знаеме че имат,затова ползват често памперси

За Турция е от голямо значение да може да сваля (при необходимост) американски самолети. На времето Аржентина разчиташе на френските Екзосет срещу британския флот по време на фолклендската криза. Франчулята дадоха на ингилизите едни кодове и ракетите престанаха да работят. Та така...

колко самолета ще свали?

80, но едва ли ще му се наложи да използва всички. Според Тръмп в УСА няма кой знае колко самолети годни да летят.

верно. Аржентина успешно използва такива ракети и потопява разрушителя Шефилд, контейнеровоза Атлантик Конвеър и сереиозно е повреден друг разрушител Гламорган. Но са имали само 5 такива ракети. Има и две атаки срещу английския самолетоносач, но са неуспешни.

Не е точно така. Имали са достатъчно ракети, но аржентинските ВВС са използвали грешна тактика. Стрелят прекалено отблизо по целите (най-вече кораби) и затова ракетите не се взривяват. Един британски генерал заявява - ако две ракети още се бяха взривили- губехме войната

нато бавно се превръща в мато

за това Ердоган купи С400. Да се пази от янките. Техните системи не допускат да се стреля по техни самолети.

Само да питам, щото тази тема ми е много далечна. ОТ написаното разбирам, че всяка ракетна система на който и да е член на НАТО разполага с база данни за ВСИЧКИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, на останалите членове и съюзници на НАТО. Правилно ли съм разбрал? Ако е така, при евентуален конфликт, ако враг залови която и да е ракетна система където и да е по света, ще разполага с цялата база данни... хипотетично. Ама може и да бъркам, де :)

Руснаците задължително ще имат достъп до управлението на C400, както французите имаха такъв до ПВО системите на Кадафи. Няма как да допуснат турците да свалят техни самолети с C400.

Оръжията на Кадафи си бяха основно съветски/руски. Имали са някакви френски зенитни ракети Кротал, модел началото на 70-те. Заради финансови проблеми, въоръжението на Либия беше доста остаряло за да се противопостави ефективно на НАТО.

Рисковете са си за Турция. Решат да стрелят по кюрди, а калпавите руски бракми, вземат да ударят Анкара..Ама, нека да пазаруват руски тенекета, тяхна си работа

удрят те ама на баба ти курника ,като великите холивудски оръжия на спуканият катун Нато, дето и Буркина фасо им се смее.Щото са 20 години назад.

няма да е никакво чудо, ако се окаже, че руснаците отдавна са откраднали тези бази с данни. САЩ и още една държава (мисля беше Израел) отказаха на Турция да и продадат съвременни ракети за ПВО. Опасенията са, че Турция ще ги изкопира и ще започне да произвежда свои, както е правила и преди. Така на Турция и остават 2 възможности - Русия и Китай. Китайците също не са прости, а на Русия и трябват пари. С-400 не са нищо повече от С-300. Само дето са с руски компоненти, вместо украински и западни и уж са с малко по-разширени възможности. За надежноста на руската електроника не си струва да се говори. След анексията на Крим САЩ правят всичко възможно да отрежат достъпа на Русия до пазари и пари.

,,За руската електроника не си струва да се говори,, пишеш. Затова днес по норвежкия интернет има статия, че руски джаджи са изключили ГПС- ите на норвежците. Айде стига сте се правили на специалисти всичко знаещи.

така, че според самите генерали от САЩ -сащиниците изостават от руснаците с едни 20 години в тези области на високотехнологично оръжие.За ядреното няма да говорим -тами изоставането на САЩ е 40години.

Най-новата история на Турция е низ от военни преврати, организирани от американски офицери и ЦРУ-агенти по линия на НАТО. При Ердоган се взеха спешни мерки да се укроти продажната на атлантическите тайни служби турска военщина и тя да остане лоялна на политическото ръководство на страната. С-400 са гарант за националната сигурност на Турция срещу дежурния вечен сценарий с удобните проамерикански преврати. Такава е работата, Минке, джендерната организацийка от Бръксел да свиква!

просто лъжи. Те щото турците вчера слязоха от клона и не знаят, че щяло било Русия да получила достъп до всичките "ресурси и системи" на НАТО. А що не обратното, НАТО няма ли да получи достъп до руската технология, което ще му позволи да и противодейства? То пък щото руснаците са толкова малоумни, че не са се сетили, че основната им зенитна система по този начин ще стане уязвима. Значи ни едното, ни второто са верни. Просто САЩ ги сърби, че пропускат пазар за "Патриота".

Цялата работа е, че руската зенитна технология е толкова сложна за атлантическия мозък, че даже и с години да я проучват, ще продължават да гледат тъпо. То това да не им е ширпотребната китайска електроника, тука става дума за електронен мозък за откриване, насочване и стрелба, която Западът и да се убие не може да изобрети и внедри.

Абе пропуснал ли съм нещо или не съм разбрал- Кой им е казал на тези че Турция ще остане в НАТО?Виждаме Брекзит, а сега НАТОекзит или?

Няма нищо лошо Москва да получи секретни данни за империалистическия блок НАТО, тъкмо така ще бъде гарантиран мирът. А що се отнася до Турция и нейния избор за С-400, това си е нормална процедура свързана с диверсификацията на националната сигурност на Турция. Впрочем, тая последната думичка Западът много си я обича, когато трябва да натрапва на източноевропейските си васали политика на рязко разграничаване от Русия и особено в областта на енергоснабдяването. Хак да им е сега!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

а що не погледнете сделката като чисто търговска ... надали тези ракети ще гърмият ...но : турски поток се строи , атомна централа им се строи , курортите им пълни с руски туристи ,и алъш вериша с доматки им върви ... а всичко това беше наш пазар , само че нас ни продадоха барабар с народа ...

Преди войната в залива Саддам Хюсейн имаше френски противокорабни ракети "Екзосет". Когато американците го напднаха нито една от тези ракети не излетя. Просто бяха изключени дистанционно. Турците искат да са сигурни, че ако стане нещо, поне ще имат някакви ракети които ще летят. Това е.

хAмериканската колонизация на Cвета трябва да бъде спряна!!!!!!!!!!!! Aнатема!!!!!

Явно, нови СУ, които изпратиха онзи ден в Сирия са свършили бая работа. Яко мучане настана

На таралежи с гол задник.

Частната американска компанийка SpaceX отпразнува 50тото изстрелване на ракета в Космоса. Но ние сме спокойни. Шефа на Роскосмос най-отговорно заяви, че те могат да са достоен конкурент на Мъск. Евентуално.

съмняаам се...руските ватници до сега са изстреляли не повече от около 39 000 изстрелвания, а мъстита цели 50...нема начин руснаците да са им конкуренция, ич даже

От зададените за този програмен период 52 милиарда рубли приходи, Роскосмос е изкарал ... 9.