Джихадистите от ИДИЛ унищожават антики (снимки+видео)

Терористичната групировка „Ислямска държава“ се опитва да унищожи историческото наследство и култура на ислямската цивилизация, каза турският президент.

Обратно в новината

Коментари - Джихадистите от ИДИЛ унищожават антики (снимки+видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези чукове не са случайни. Голями хубави... чудя се от къде ли ги имат... най-вероятно внос.... хм.....

....това са последователи и отговор на една политика на една голяма държава, която десетки години си разрешава да унищожава държави, традиции и власт, държали юздите на първобитното мислене, но без подобни мащабни опити за насаждане на нов ред и съсипване на историята на тези държави; Ирак, Йемен, Сирия, Ливан, Либия и още много други, които родиха ИДИЛ. Ха сега ООН, Юнеско и всички надправителствени организации да се занимаят и оценят "положителната роля" на една идиотска политика на самозвани политици, които кабинетно вземат решения, къде и кого да ударят за да насаждат нов ред.......В страни и народи, в които се живее с традициите от преди 300-400 години, следваше да се ходи "бос и на пръсти" и да се прави култура а не да се изживяват като нови месии с огън и меч. Първобитното -отговаря първосигнално ...жалко за историята. Светът тръгна назад и в следващите 50 години резултатите от тази колониална политика ще бъдат катастрофални. А месиите се крият по кабинетите и си чоплят носовете изненадани от резултата на собствените си глупости. Нека се оцени колко е болна демокрацията на лудите и идиотите(видяхме Хитлер) и новия хитлеризъм в действие. Връщане назад няма има спирала надолу...не се знае къде ще доведе това света, културата хиените са я яли.......

Чухте ли на Бокова френския? Е баси селанката, дето са я научили да говори френски за наша сметка! Говори френски точно като некадърна селянка. Типично за простия човек е да не може да научи произношение. Всякак доказват комунистите некадърността си, а тази е доказала вече и вредността си.

Това е невежеството. Целта на сащ/нарочно с малко/ е постигната. Невежите се манипулират лесно. Натам вървим и ние................ Не може да има по-древни култури от американската...........Да се унищожат доказателствата !

Е защо от Сърбия,Украйна и Чехия неможели от България с първоначална всноска и лихва по остатака. Кога и ние ще изкараме пари от нещо не само да даваме?

съвсем е загубил връзка с главния си мозък. Изглежда това е характерно и за двамата, ако имат въобще мозъци.

че ердоган не е ли приятер на путин ?

Имам съмнения, че това което трошат са гипсови и други реплики и имитации, както и не толкова ценни експонати, с което имитират унищожение. Материалът изглежда прекалено крехък и чуплив. Вероятно всичко ценно и истинско от музеите е изнесено и отпътувало към частни колекции.

В кои ли държави са тези частни колекции? Не вярвам да са Израел или САЩ.

ядрено обезаразяване на тези територии !!!

УСА сътворителите на ИДИЛ виждат опасност за Християнството в Месопотамската култура сътворена от Анунаките , не случайно тази култура се държи в тъмнина и не присъства на страниците на световната история. Другото важно нещо е че на ИДИЛ са им спуснали задачата да търсят изчезналия Кивот, не случайно просто не чупят статуите, а ги раздробяват на малки парчета.

Монголите били виновни...

Какво правят Ислямска държава? Същото като руска държава с украинските книги и паметниците в Крим - изгаряне на историята и разрушаване

Какви Украински паметници. Такива няма. Ти си типичен пример за това, че хора с лоботомия не трябва да дращят в нета.

А стига с тези глупости бе.

Ирина Бокова какво прави? Само медиен шум около нея! Като не става за тази работа стига е слугинствала на САЩ! Никоя култура не трябва да бъде осквернявана, дори и тази!

Още утре Ирина Бокова ще се качи на един боен хеликоптер и ще им даде да се разберат на тези! И не разбрах защо е това "дори и тази" Там са едни от най древните и ценни културни паметници на човешката цивилизация...

благодарение на тях ли стигнахме до тук ?

Унищожаването на културните ценности от идилци е новина от миналата седмица, но пък ми напомни друга новина от преди години когато талибаните разрушиха 100 метровите статуи на Буда в Афганистан, пък после някой разправят че учителите им не били едни и същи.

Тази култура, която унищожават чалмите, няма нищо общо с исляма. Кутурата, доколкото я има, се дължи изцяло на предислямските корени на местните народи. Исляма е най ретроградната религия, която изобщо някога е съществувала. Погледнете древен Египет, древен Шумер, древна Сирия, древна Персия.....началото на човешката цивилизация. И ги вижте сега какво представляват. А ердоган е само един потомък на катунари и обирджии.

Еми прав си...

Абе това което унищожават май е преди исляма.

Oт историята знаем че тези градове, Mусул и Kеркук ,са с все още неразрешено статукво. Dа припомним че през 1924година в İSTANBUL се състоя конференция между новосъздадената Tурска република и Aнглия, на която трябваше да се реши на кого да се оставят тези два града Mусул и Kеркук. Aнгли-ската страна отхвърли предложенията да се проведе реферандум , т.е. населението да направи избора , така или иначе англичаните напуснаха тази конференция и по този начин този проблем все още не е разрешен. Mусул и Kеркук имат коренна, историческа връзка с Tурската република.

Единствената връзка между турци и кюрди е религията и нищо друго. В генетично, езиково и културно отношение нямат допирателни. На вас османистите много ви се иска, но няма да ви се получи.

Hе съм османист, за турците си прав , но да не забравяме че през 1924гд. две трети от населението е със турски произход. Aко тези земи бяха дали на законният и собственик, сегашна TR , демографското положение там, нямаше да е сегашното, и там щеше да има мир и благоденствие.

А като ги подкрепяше и тайно им помагаше срещу кюрдите не бяха лоши, а?! Б*клук.

Американските изчадия биват нормални само когато унищожават и убиват. Така, че нищо ненормално няма в тези "джихадисти"!

те са нормални колкото тебе

На какви доводи почива това определение? Защото за американските изчадия има писано доста и само е нужно човек да се зачете! Достатъчно е да се каже че 201 от 248 конфликта по света след ВСВ са дело на САЩ!

чакаш...запали им задниците! И без тва турската армия е единствената годна да свърши тва !

идил са исляма !

Украйна нали имаше нужда от оръжия според САЩ, как сега може да изнася за Либия.

Когато през 2004 година частично свалиха емабргото над Либия първата държава която се сети че либийците са поръчали резервни части и боеприпаси за армията си беше... Украйна и започна доставката на специалната продукция от Октябърск, малко пристанище до китния украински град Миколаив.

Сега тъпанарите американци да възстановят библиотеката! Защо ги няма там да се бият с ИД!

"TE" sa tam be samo 4e otzad zad IDIL