Турската полиция щурмува и разчисти площад ”Таксим”

Стотици турски полицаи от силите за борба с безредиците щурмуваха протестиращите на площад „Таксим” в Истанбул и се стигна до сблъсъци. Багери разрушиха барикадите на демонстрантите. И в Анкара напрежението ескалира отново.

Обратно в новината

Коментари - Турската полиция щурмува и разчисти площад ”Таксим” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турците се вдигнаха, а ние кога?

Както се казваше: "Дойде гоския и ги изгони". Нали се сещате за оня виц с разказа на един партизанин пред пионерчетата. Цял ден водили много тежък бой. Жандармерията настъпва, партизаните се отбраняват. после партизаните атакуват и т.н., и т.н. до вечерта. Накрая едно пионерче става и пита:"А накрая какво страна?" "Ами какво, какво", дойде горския и ни изгони. Такива са били верните народни синове. Ама после 45 години полуучаваха народни пенсии.

глупак съм и глупак-гербераст ще си остана.една дума на кръст не мога да напиша,а пък за две и дума да не става.

Всичко е мръсна инсценировка за пред световните медии - сблъсъците не бяха между демонстранти и спецотряда,а м/у цивилни ченгета и спецотряда. Ако сравните видеоматериалите от първите сблъсъци и тази сутрешните,ще се запитате как два часа и нещо 5-6 човека мотаят полицията. Между другото,с професионални газови маски,метални щитове и уоки-токи(!). На някои фотографии им личат даже пищовите на задниците. Браво на хората тук,че не се поддадоха на провокациите, а направиха жива верига и спряха целия театър. А що се отнася до медиите,световни или не - всички да го духат,всеки излъчва това,което му изнася. В началото на събитията,когато запалиха палатките със спящите вътре хора,къде бяха медиите. А тази сутрин всички са на линия на площада в 7:00 часа. И то при положение,че губернаторът от снощи насам повтаря,че няма да има интервенция. Затова тук от десетина дни вече хората използват само Тweeter и Facebook и казаха сиктир на гнилите конвенционални медии.

Ще се отървем от комунизма когато дадем цялата власт на БСП.

за пет дървета са готови за битка.........ние унищожихме стотици километри плажна ивица.....не се намери един човек да протестира....един съдия да осъди алчните.....какво ни оставиха бащите ни? ....какво ще оставим на децата си ?.....една деградирала и мутро-тероризирана държава.........БЪЛГАРИ - СРАМ И ПОЗОР ЗА ДЕДИТЕ ВИ, ЗА ВАС, ЗА ДЕЦАТА ВИ ..........ние сме векове след турците - защото не сме общество а СТАДО !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дърветата са повод. Битката в Турция е на религиозна основа и е между светски настроените граждани и консервативните селяни, които поддържат ислямистката партия на Ердоган. И престанете с това българохулство с повод и без повод! То, бива права и свободи, ама прекалявате!

а 37120ние толкова ли сме овчедуши че нямаме дори един едничък повод

*Коментарът е скрит, защото се повтаря Моля да ми посочите къде е "повторението" !

Моля link ,след като очевидно не може да открие повторението, да измисли някое друго оправдание за премахването на коментарът ми ! С надежда и любов : А.С.

ЕХХ ЕХ !!! ДА ИМ ИМАХМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА ТУРЦИЯ !!! ЕДНА ШЕПА ЛУМПЕНИ СЕ ПАЛЯТ И ПЛЮЯТ ТУКА - КОЛКО БИЛИ СТРАШНИ И ЛОШИ ТУРЦИТЕ !!! НЕ СА - ТЕ ВЪПРЕКИ , ЧЕ НЕ СА ЖЕЛАНИ В ЕВРОСЪЮЗА - СА СРЕД 5-ТЕ НАЙ-СИЛНО РАЗВИВАЩИ СЕ ИКОНОМИКИ В СВЕТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3-ГОДИНИ... ИМАТ СИ ВСИЧКО- НА , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- ТУРЦИТЕ..И ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА- МЕЖДУ- ТУРЦИ И ДПС.. ДПС- ПРОСТО Е ЕДНА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ЕТНИЧЕСКА ПРОТУРСКА ПАРТИЯ , ОТ САМИТЕ КОМУНИСТИ..- ВОДАЧИ СА ИМ РАЗНИ КАДЕСАРСКИ И ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ... -ТЯ Е ТУРСКАТА БКП-БСП В БЪЛГАРИЯ.. ТЕ - САМИТЕ СА ДОСТА НАЗАД , ДАЛЕЧЕ И ВСТРАНИ -И ОТ САМАТА ТУРЦИЯ... - А ЗА ТЕМАТА- ЕХХ- ДА ИК ИМАХМЕ ПРОБЛЕМИТЕ ...- ДОСТА ДРЪПНАХА ХОРАТА- ДОБРЕ , ЧЕ СИ ИМАХА ЕДИН КЕМАЛ АТАТЮРК !!! КОГА ЛИ ЩЕ СИ ИМАМЕ И НИЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ -КЕМАЛ АТАТЮРК !?!?!?- Е ВИЖТЕ- НАРОДА- КАК СИ ГО ОБИЧА И В НЕГОВА ПАМЕТ- Е ГОТОВ ДА ЯДЕ "ПОЛИЦЕЙСКИ ПАЛКИ"... А БЕ- ИМАТ СИ ХОРАТА-И МОРАЛ И ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ..-И УМ В ГЛАВАТА..- БЪРЗО СЕ ОКОПИТИХА И СИ СТЪПИХА НА КРАКАТА СИ - ОСВОБОДИХА СЕ ОТ ОТ СТАРИЯ СИ И СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ.- ФУНДАМЕНТАЛНИЯ ИСЛЯМИЗЪМ ...- А НИЕ -КОГА ЩЕ СЕ ОКОПИТИМ -И ЩЕ СЕ ОТЪРСИМ ОТ КОМУНИЗМА ??? КОГА ??? КОГА ЩЕ ИМА И ЗА БЪЛГАРИЯ ЕДНА НОРМАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ??- КОГА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЩЕ ИМА -КАТО И ЗА ТУРЦИЯ - МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО ??? АЗ БИХ ОТГОВОРИЛ- С ТАЯ БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА , И ДОКАТО МИСЛИМ НА ДРЕБНО КАТО ДОСЕГА - ДЕЛИМ СЕ НА ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ И ПРОСТИ ГЕРБЕРИ ..( малко хора осъзнават , че ние -народа - сме просто едни обикновени данъкоплатци -които изкарваме заплатите и милионите на всички ония които не работят и заради които сме така ...- ние няма да се оправи, докато се делим и и постоянно връщаме тези на власт ..) ТОЧНО -НИКОГА !!!

Всички са комунисти, само че едни не се крият, а други се правят че не са били. Даже партийните книжки не са сдали още. Те са по- отвратителни, защото и тогава не са били истински комунисти и сега не са истински демократи, ами са все "бояджии"

Няма спор, че по Тошово време икономиката на България беше много напред. Но! Тук могат да се изредят безброй доказателства, че това е бил тоталитарен, милиционерски, недемократичен режим. А първи ще писнат тези с майчините имена и езици, че не са имали права и свободи, въпреки развитата лека и тежка индустрия, селско стопанство и не са знаели, какво е това "безработица". Ситуацията в Турция е аналогична. Там хората изобщо не са освободени от фундаменталния ислямизъм. В момента се опитват да му се противопоставят. Въпреки 5-тото място в класацията на световните икономики, очевидно ислямисткият режим на Ердоган не им харесва! Сега правителството ще ги натъпче в затворите, а медиите ще им избият от главите спомена за неправоверния Ататюрк. Както постъпват у нас със спомена, славата и паметта на нашите възрожденци и български символи. Комунизъм, социализъм, капитализъм нямат никакво значение за новия световен ред. Важното е, правителствата "демократично" да се подчиняват на световните господари.

америка и европа няма ли да вземат да се задеистват нещо.....,да пратят подкрепление на протестиращите или това ще е на по-късен етап. засега си гледат сеира и се радват че и турците ги хвана "кризата"

А кой ги излъга рязаните че са силна държава и че имат икономика? Те са подлоги на САЩ и не е далече моментът в който балонът ще се спука.

много си прав. както стана с гърция.преди 20 години,когато демокрацията в източна европа настъпи,гърците вече бяха ненужни и уса им спря парите , резултата го виждаме сега

На времето по история се учеше за отбраната на Плевен по времето на Освободителната война. Отоманските сили тогава са командвани от Осман паша, който после получава и званието ГАЗИ. На негово име има и район в Истанбул - Газиосманпаша, който няма връзка с парка Гези.

Верният приятел на БокоТиквата ще го последва!!! Рано или късно така се случва на неудачниците!!!

ТАКА СЕ ПОЧВА!

Скоро и у нас....!

Най-будната социална прослойка на обществото са футболните хулигани. Щом те се намесят значи проблемът е нетърпим. Дори и в изостанала Турция е така.

Не е точно така. Футболните агитки имат добре развито чувство за справедливост и за разлика от всички други имат организация и не ги е страх да влизат в бой с полицията. Който ги подцени ще бере ядове.

футболните олигофрени са най-безмозъчната прослойка, това ни е добреизвестно!

Ако са български агитките, минават за "екстремисти" и "лумпени". Ако са чужди - "будни граждани".

какво ни интересуват циганята в Анадола? стига сте ни занимавали с тези пушкала, които имат къса цев!

Ердоган ще падне, както всеки тиранин.

Искаш да кажеш: "...както всеки турчин"

Ако е само за да се защитят дървета и да се пази свободата и аз съм готов да дишам полицейски газ разбира се заради България.

Да види Бойко как се прави. А не да бяга, когато 30-40 платени лумпени правят каквото си искат. Ако им беше пуснал една водна струя през февруари, нямаше да се стига до ново турско-комунистическо робство...

Боце плати на лумпените да му осигурят повод за оствка. Ако не беше го направил, за времето до края на мандата щеше да падне на изборите до около 5 %.

Лумпените ги манипулира москва, като отмъщение за Белене и опита на България да се измъкне от мечешката и прегръдка.

Тиквата нали затова си купи водни оръдия, защото знаеше какво ще стане. ама е шубелия и не му стискаше да ги изкара. щеше да тане по-лошо, а и тук протестите бяха в пъти по-големи от тези при циганята сега. затова той предпочете да действа хитро, но пак издуха супата. мястото на Тиквата е при Картова и Репата - на онзи свят.

"Циганята" е патент на такива като теб, на където се обърнеш, все цигански мурафети по български.

Всички са комунисти, само че едни не се крият, а други се правят че не са били. Даже партийните книжки не са сдали още. Те са по- отвратителни, защото и тогава не са били истински комунисти и сега не са истински демократи, ами са все "бояджии"

Армията като изкара танковете ще гледаме тия полицейски мекерета как ще се сбутат кой по-първо да избяга по сокаците.

ердоган се взе на сериозно,да не забрави как наш боко се взе на сериозно и падна по лице в калта.

днес ги биеш ,утре преговаря6 с ,,битите,,!!!стар,,анадолски трик,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ердоган така и не прие съветите на Банкянския мюдюрин Боку Борисоглу.

ДАЛИ?

Ало дире, не съм убеден, че парка Гези се казва ГЕЗИ, а не ГАЗИ както е по-правилно, май. Моля проверете транскрипцията, няма нужда всички думи да минават през английска транскрипция, ние с турците от векове си имаме директна комуникация. :) Дразнещо е!

Има квартал на име "Гази"- което означава почетна титла - "Борец за Вяра- Победител ! А "Гези - разходка, място за излет- каквото място е паркът "Гези"

Може и за 'Гъзи парк' да става дума.

Благодаря за разясненията! Незнанието на турски ме е заблудило. Значи тревогата е фалшива. отбой! :)

Гези=произлиза от думата Гезме=разходка!

парка се казва гези ,означава разходка ,еkскурзия а гази -герои оцелял във воината

Във Варна му викат "гезме" ;-)

а бе това да не е някаква балканска болест,всеки които е бил поне 3 годининачело на власта се превръща или в алах или в бог или в зевс.може би това е някакъв балкански вирус.и все се чудя защо този вирус не зарази меркел. ,олан,камерон,обама.

И тях ги заразява, но германци, французи и англичани не чакат 3 години за да излязат на улицата и затова изброените от теб не смеят да покажат истинското си отношение към плебса. Управляващите в Западна Европа помнят какво се е случило на Мария-Антоанета и внимават. В България разни Боковци си разиграват коня, защото народът е уникално прост и смазан от 500 години робство.

Не е смазан народа ни толкова много от 500 години турско робство, колкото от 45 години съветско-руско комунистическо робство.

Ами южняшки вирус ще да е - и Италия е поразена от него: Берлускони преди да го свалят от власт се беше оприличил на Аполон!

"Дойдох тази нощ тук, за да чета книги на хората, които бранят дърветата. Всеки мъж и всяка жена тук са свободни и независими като дървета, роднини като гората. Разтворени обятия, дълбоки корени... Всеки мъж и всяка жена са разголени като дърво, беззащитни като дърво. Всичко, което искат, е да се хранят от почвата и да дишат въздух. Всеки може да мисли различно, да харесва различни хора, да гласува за различни партии, да подкрепя различни отбори. Но всички обичат своята земя, искат да дишат въздух, не искат сълзотворен газ, потисничество и мрак. Къде по света хората бранят дървета посред голям град? Къде по света хората окупират парка, който искат да защитят? Не виждат ли добрите намерения? Не виждат ли тази чистота? Не виждат ли голотата и беззащитността? Евала! link

Много искрено и красиво казано. Споделям и заставам до теб. Успех!

Буда ти се явиЕрдогане и ти каза да даваш оставката.Той е твоя бог.

Помнете ми думата - Рано или късно, Ердоган ще увисне на бесилото...

Абсолютно си прав . И цялото му мафиотско семейство също .А партията без главатаря ще се разпадне .

а дано след ердоган тази зараза да зарази и българските управляващи.ако искаме да потъваме самички не ни трябва помоща на родните политици.

дано и нашите политици ги последва съдбата която прдсказваш на ердоган.

Там където религията се изпозлва за дивашки цели, реултата е трагедия. Когато турците разберат това, когато осъзнаят злото което дедите им са сторили на арменци и българи, тогава щше имат шанса да се подобрят, а и да бъдат признати. Иначе ще си остана за подигравка и посмешище. От самолет се вижда, че те няма индустрия, и земеделието им е "особено". Ако не са им другари американците и не седяха и седят зад тях активно, друго щеше да е там сега. Но те ги избраха за острие насочено към Европа. И сега всеки ръга део свари. Его и резултата. Само с добрина и акъл, може да се спшре насилието. Но кой властник, още повече и религиозен (или поне приказващ за това) ще се откаже от властта си!?

Грешиш!Там парите се наливат от Саудитска арабия и Катар,а не от САЩ.Сега те искат своето,за което са платили!Искат ислямска република!Това е всичко.

Те отдавна са го разбрали това и затова Ататюрк ги е гонил тия с фесовете и им е забранявал да се забраждат .А хората на Ердоан искат да върнат старото положение на нещата но не времето отдавна им е минало.То до преди 20-25 години в Турция забрадена жена в града не можеше да се види бяха голяма рядкост а сега тоя им плаща за да се забраждат и на държавните служби само забрадени назначава .

За геноцида си прав. И до там. Смешно е да кажеш, че Турция нямала индустрия. И че нямала земеделие. Това значи, че никога не си стъпвал там, че никога не си срещал турчин и че никога не си чел някакъв бизнес доклад за тази страна. Да, турците започнаха с капитал от наема за американските военни бази. Но още през 80-те години на миналия век произвеждаха изтребители (можеха да вадят по 4 F16 на несец). Турция е един от най-големите производители на памук. Всички сушени кайсии и смокини в българия идват от там, както и много от ядките, които ядем. Най-евтините оранжерийни домати през зимата пак идват от там, както и голяма част от фъстъците и маслото, добивано от тях. Турското земеделие работи с технологии, които нашите селяни не са и сънували, всяка уважаваща се фирма за дънки има фабрика там (защото труда е евтин и не плащат за транспорт на суровината. Турция са едни от най-големите производители на кожи и кожени изделия. Турците имат собствено производство на коли, камиони и автобуси, които чудесно покриват нуждата на икономиката и от такива. Турция има чудесна инфраструктура, един от най-бързо разрастващите се туристически сектори в света, много развита лека индустрия и т.н, и т.н. - мога до утре да разказвам за неща, които там има, а у нас няма. Но най-важното е психиката на турците - те уважават по-старшите от тях и работят много. Наистина много. Да, имат противоречия, базирани на културно-религиозно-исторически обстоятелства. Но в социално-политическата им система има корекционни механизми, които сработват, ако развитието им се отклони в една, или друга посока. Ще се справят е сега.

Евалларката, брато. Много си прав.

Анализа ти е повече от шизофреничен!!!Индустрия базирана на наем от бази???Селско стопанство от фъстъци и домати???Ало съветските другари!!!4 ф16 за месец значи 48 на година.за10 години 480.Ама те имат само 53 самолета общо.

Гастарбайтерите носят голяма част от парите на Турция. Само в Германия са към 4 000 000. Още по Европа, Африка, Азия - главно строители. Работят при абсолютна мизерия. Турция е капиталистическа страна с много дълбоко разделение на бедни и богати. Особено мизерни са районите с кюрди. Затова там има гражданска война, със стотици хиляди жертви. Проблем е и неграмотността. Само социализъм може да ги измъкне от тресавището. Както и България, впрочем.

Болшинството от турския народ не е петимен за ислям, като арабите, и затова турците не одобряват безразборното строене на джамии, финансирани от Сауди Арабелата и не хранят красиви чувства към арабите. Но явно, че Ердоган се взе твърде на сериозно, а и тази му изцепка в публичното медия, че Ататюрк бил пияница, ще му струва главата. Интересно, няма вид на глупаво човек, но в случая нещата не са в негова полза, или някой яко го зомбира за собствени цели, т.е. ще бъде употребен.

Точно така Ердогане, таковай им онаковата щото после те ще ти онаковат таковата.

и боко мазното мислеше по този начиn,по пжарникарски гасеше пожара с бензин,и стигна до дъното.ножичките му ръждясаха.

Ислямската партия в турция арогантна срещу протестиращите като нашите червени комуняги. Пак се показа че комунизма и исляма са двете страни на една монета.антидемократични

Да ти припомням ли кой е приятелчето на Ердуган в България

Всеки знае - Доган, Станишев и Сидеров

Тече Балканската лумпениада. Този път игрите са в Турция. Шампион е някой си Реджеп.

евалла на протестиращите младежи то ердоан се мисли за падишах вече трети мандат е на влас нека се посъвземе малко ,дано няма повече убити щото до сега има трима, двама от протестиращите и един полицаи,има и четирима полицаи които се самоубиха които психически не издъряха на натиска на правителството ,от събота задържаните по затворите военни започнаха гладна стачка в подкрепа на протестиращите ,подкупената медия не споменава за това разбира се ,по голямата част от медията работи за ердоан но и на тях ще им приседне скоро ,ялко само че тое на влас с гласовете от анадола с гласовете на простите хора които му вярват иначе умее да приказва и да убеждава простите хора ,дарба няма как

но като съдържание -донякъде "вярно".

съжалявам но не съм по неграмотен от тебе проблема е при транслитерацията приятел спокоино хахаха

Според последните социологически проучвания подкрепата за Ердоган спада. Явно плана му е довечера като свършат работа младите хора и отидат на площада полицията да ги чака там и да не допусне да правят барикади. Толкова е лесно да отмени ислямиските закони да се извини, да уволни шефовете на полицията и всичко ще е ок.

Така трябваше да направи и ББ

Ами ББ нали му беше слуга на Ердоган!

Боко дори да го беше нааравил щяхме да излезем още повече и целия гняв за 23 години лъжи щеше да ги плати той. Ердоган има подкрепата на 35% от народа в момента, докато тиквата само на 15%.Не си мисли, че Ердоган няма да плати за това. Дори да загуби властта ще е наказание за енго.

Кои щяхте да излезете, бе лумпенче? Ако Борисов беше казал на полицията да ви удари по два шамара щяхте да напълните гащите.

Защо мълчат "развититите демокрации" за това какво прави Ердоган? Мясото му е в затвора.

Меркел само го предупреди да намали силата, но той не я послуша. САЩ също зад кулисите му дават акъл, но явно е доста голям инат.

Зависи какъв акъл му дават...

Нека сега Ердоган изпита истинският ужас на войната която той подкрепяше през изминалите години в Сирия. Разобличителя

Уви, да знаеш само колко близко си до ИСТИНАТА! Но и на нас НЯМА да ни се РАЗМИНЕ, вервайте ми!

сценарят е маде ин грееце.там работи по сащят механизам на провокаця даргавата!!!моге би дпс трябва да отиди в турця!!!да ,,помогне,, за ,,демократизирането,, на ердоган!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В час съм си, просто гледам по - напред... . Познавам Турция (и турците), и ще ти кажа, че там Ататюрк е кумир! И още нешо - в Турция военните (не полицията!) винаги са били на страната на прогреса (а и няма как да е иначе - там трябват технологии, а не забрадки:). Ердоган смени генералитета, но не може да смени всички... . Въобще - там предстоят Събития... .

Знае ли някой тук или където и да е, какво е експертното мнение на експертното програмно правителство(което няма програма), на другаря Орешарски, за събитията в Турция? Разбирам добре, че това е работа на самите турци, но Турция никога вече няма да бъде същата и е интересно да знаем какво мислят експертите и как подготвят България за бъдещата Турция?

С исляма никога нее било лесно!!!Трудни времена ни чакат...

Тикво, не ни занимавай с глупости. Знам, че Орешарски няма да вдига тока, а майчинските, заплати и пенсии и това ми стига. Позицията му за Турция не ме касае, а това, което става там си е вътрешна работа.

Драги мутро, минимизирали сте се. Сигурно ще оцелеете.

Прос народ-слаба държава!!!Те са ти съседи-ако не си забелязал...Може скоро и да усетиш!!!

Няма как цената на тока да не се вдигне от това правителство защото парите на комунистите в енергетиката са много и трябва да им носят печалба. Заплати и пенсии ще му е малко трудно да вдигне, защото трябват пари, а той ги няма и няма как да ги направи. Не може.

Дреме му на др. Орешарски какво става в Турция. При това наследство няма време. Гробарите се готвят за преврат. Може да питате Буда.Той е човекът на Турция и ЦРУ.Дава акъл на Ердоган да абдикира, да напечата фалшиви бюлетини и сценарият го знаем.

Много ти е взел акъла Бойко. Все той ти е в езика и акъла като на папагал. Виж кой прави тук правителство с турци сякаш сме преди средата на 19 век. Твоите. Кой ще ви търпи, бе, продажници ? Млъкни и бегай в някоя поганска дупка.

Кой си ти, бе Суек? Даже ник не ти стиска да си сложиш. Аман от такива анонимни посерковци!!! Иначе както се криеш зад гърба на "голеия" ще си първа кипра ако назначават свои хора, нали? Бойко не ми е взел акъла, но неговото управление ни накара да мизерстваме, а кога бръкнеш на някого у канчето прошка няма.

Така е накара ви цялата червена боклучава клика да "гладувате". А истината е, че точно вашите хора предизвикаха кризата, защото вече нямаше как да крадат от държавата, а за бизнес не стават.

Движението за права и свободи трябва веднага да излезе с позиция за събитията на Таксим. Причините са две. Първо, за да се обясни на населението какви са правата и совободите на страните воюващи нао Таксим и второ, защото на площада най-вероятно има и техни гласоподаватели. Очакваме позицията на ДПС.

С примитивни мозъци България няма настояще и бъдеще. Ти си мислиш, че ДПС има нещо общо с Турция.Та нали Ердоган газ пикае да ги ликвидира и с отцепници да постави васала на половин свят ББ на власт.

Напълно съм съгласен с това, че - "С примитивни мозъци България няма настояще и бъдеще"

Това което се случва на площад "Таксим", ще се случи и тук при едни бъдещи протести. Причините са две. Комунистите са бетер от башибозук за народа си и Станишев вече е употребявал насилие над протестиращи пред Народното събрание.

Напълно си прав...

СКАРАН ГЕРПЕРАСТ

Изглежда истината и фактите са ви засегнали, за да проявите такова интелектуално усилие и да напишете - "СКАРАН ГЕРПЕРАСТ". Вярваме, че ако се напънете още малко, можете и да родите превод на мисловното си творение постигнато с толкова мъка и усишлие.

Всички са комунисти, само че едни не се крият, а други се пишат бивши. Даже партийните книжки не са здали още. Те са по- отвратителни, защото и тогава не са били истински комунисти и сега не са истински демократи, ами са все "бояджии"

Режима на Ердоган...

Таксим ще стане ли Тян-ън-мън? Демек Търция оставайки в средновековието на шарията ще продължи ли стопснското си развитие по китайски модел? Или Ердоган ще завлече и стопанството на Турция към миналото...

Някой журналист подмокря ли се, като пише в "новината" си тържествено, пълното име на Ердоган? И всички като папагали повтарят трите имена на Ердоган.

В момента на площада се разиграва зле скълъпен сценарий от правителството. Струпаните полицейски сили не са стотици а са хиляди. Цели 15 дена на площада не се появи нито една от слугинажните телевизии но тази сутрин всичси излъчват от там на живо. И като по поръчка отнякъде се появяват провокатори и започват да замерят полицията с коктейли "Молотов" и камъни. Продажните турски медии ще покажат на света че протестиращите са вандали, това което твърди диктатора. Дори и сега да разчистят площада Турция вече няма да бъде същата. Светски настроените хора няма да се откажат от борбата си.

И на Бойко паша сега мехлем ми пада на сърцето заради Ердоган баш аркадаш...

сценарят е маде ин грееце.там работи по сащят механизам на провокаця даргавата!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

. Светски настроените хора няма да се откажат от борбата си.това означава ли че у нас няма светски хора ?