ПКК са свалили турски изтребител над Ирак

Бойци за забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) свалиха турски изтребител "Ф-16, докато нанасял въздушни удари по техни бази в Северен Ирак.

Обратно в новината

Коментари - ПКК са свалили турски изтребител над Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спорът тук се върти около това какви били кюрдите, с какво свалили самолета. Не е това важното за нас - за нас е много по-важно начина на мислене и действие на Ердоган - в чужда страна да праща войска, че и да казва какви да живеят и какви не в чужд град. Утре може и да каже, че в Кърджали не трябва да живеят българи, че и войска и самолети да прати. Е това е важното!

Как са го свалили ? Ами те са очаквали цяло денонощия, после той се снижил на 500 метра, после увиснал неподвижно над тях, после помахал с криле за да ги дразни. После тия долу се ядосали, най-силния метнал един камък по него и го свалил. Те така сигурно ще да е било.

С кюрдите сме братовчеди по прабългарска линия. Казват мама, къща, татко, тояга и пр. и пр.Тук един простак-соросоид пише ,че са цигани. Абе гьотверен, плюеши по себе си. Тургут Йозал беше кюрд. Е, циганин управляваше най-добре Турция. Нали така бе американска проститутке ?

Гоше, ще извиняваш, но генетичните изследвания показват, че българите сме местна европейска популация, най-близка до хървати и унгарци.

Една кюрдска жена ще те пляска както си поиска. Ти си инфантилен и слаб човек. Сигурно имаш комплекси и са те пляскали редовно?

ДО НЕ ПИЛОТ : ТУРЦИТЕ БОМБАРДИРАТ ОТ ВИСОЧИНА 6000 МЕТРА ИДИ И ГИ СВАЛИ С ИГЛА НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ !!! ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСНАЦИТЕ ТУРЦИТЕ БОМБАРДИРАТ С ПРЕЦИЗНИ БОМБИ И ТО ПРЕЗ НОЩТА !!!АКО ЦИГАНИТЕ БЯХА СВАЛИЛИ ИЗТРЕБИТЕЛ ОТ Ф 16 ТО КЪДЕ СА СНИМКИТЕ !!! ТРЯБВА ДА ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ИНАЧЕ ТЕ ЦИГАНИТЕ МОГАТ ДА ТВЪРДЯТ,ЧЕ СА СВАЛИЛИ И ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ -ЩЕ ГО ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ ???ТЕЗИ ЦИГАНИ НЕ МОГАТ ДА РАЗЛИЧАТ ХЕЛИКОПТЕР ОТ ИЗТРЕБИТЕЛ -ЗАПОЗНАТ СЪМ С ИНТЕЛЕКТА НА КЮРДИТЕ (ТОВА СА НАШИТЕ ЦИГАНИ) НО В ТУРЦИЯ !!!

Личи си,че си кръгла нула. системата "Игла" има максимална поразяваща сисочона со 6000м /в зависимост от модела/. наистина си плямпаш ей така!

Прецизни бомби...ха-ха-ха, стига, ще ме спукаш от смях!

Я дай номенклатурата на прецизните бомби, с които турците бомбардират през нощта от 6000 м. и уточни кога точно американците им ги дадоха? Щото нали се сещаш, че от както не им дадоха Инджирлик за втората Персийска криза, прецизни оръжия Йок...

ПКК е забранена в Турция, но не и в Ирак, що ще ходят да ги тепат там. В същото време те воюват с/у ИДИЛ, значи турците помагат така на джихадистите.

Интересно с кво са го свалили. Я си мислим че е некво съоражение доставено от Русия на кюрдите, преди ходенето на ердоган до Москва да се извини.

Нали кюрдите са съюзници с американците и те ги учат и снабдяват с оръжие.

ДНЕС ПАК СЕ ИЗЛОЖИ !!! НА КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ Е ПРОСТЕНО ДА НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е Ф- 16 И ДА ПОКАЗВАТ ЧАСТИ ОТ УПРАВЛЯЕМА БОМБА ПОПЕЙ (ИЗРАЕЛСКА РАЗРАБОТКА) !!! ТАЗИ БОМБА ВЕРОЯТНО Е ИЗПАРИЛА ДОСТА КЮРДСКИ ЦИГАНИ И ТЕ ОТ БЕЗСИЛИЕ СА РЕШИЛИ ДА ИМПРОВИЗИРАТ ,НО ДА ПАДНЕТЕ ДО НИВОТО НА ТЕЗИ ЦИГАНИ !!! НАЛИ НЕ ВЯРВАТЕ ЧЕ ЦИГАНИН С АК 47 МОЖЕ ДА СВАЛИ СВРЪХЗВУКОВ ИЗТРЕБИТЕЛ ? АКО ГО ВЯРВАТЕ ЗНАЧИ СТЕ МНОГО ПРОСТИ ЦЪРВУЛИ !!!

А да ти говори нещо ПЗРК "Игла"?

Абе, цървуле, аз се съмнявам, че могат да се намерят цървули, които да са по-прости от ТЕБЕ!

Щом плямпаш такива глупости, личи си какъв псевдо пилот си. Пилотирал си най-много надуваемата кукла вкъщи!

се едно да тръгна по центъра с винкел в ръка у Перник и да няма кандидати за дуел..... евала на свалилите самолет аз примерно никога не съм свалял самолет.... най много някой мутреса да съм свалил нищо повече :(

ПЗТРУК се появиха и при кюрдите.Чий са е въпроса.

Америкааа кюрдите бият Турция в Ирак. Какво ще правиш сега? Подкрепяш едновременно и Ирак и Турция, но тия независими и проруски кюрди мътят водата на лешояда.

Закъсняха. Турците са гадове като евреите и срещу тях трябва да се използват най-съвременни преносими с-ми за ПВО.

Браво това са хубави и приятни новини , дано четем такива по-често.

à la guerre comme à la guerre, или каквото повикало - такова се обадило. Чий го търсят турците в Ирак, има ли покана от Ирак, има ли санкция от ООН или тази организация е вече пръдня в гащи. А България и борисовщината са царе на газоотделянето, пардон, на газопровдите през задни хъбчета.

може за парлама да разправят, че са го свалили, а всъщност пилота да е духнал, като тия дези, избягаха в Гърция с хеликоптера

браво и тези имат С 400 да опитат пак:) новината е балсам за очите и ушите оооххх баня оооох кеф....

Когато свалят Ердоган ситуацията ще се върви към подобрение.

и путин ще остане сам

Аз не знам и като не знам - питам. Самолет не се сваля с прашка, нали? С какво са го свалили кюрдите? Щото като вземе някой брадат идиот автомат в ръка, новинарите не забравят да кажат по три пъти, че е "руски автомат Калашников". Помня, че Турция и Щатите се гледат лошо, откак Последните обявиха, че ще подкрепят кюрдите срещу Идил. Да вземат да ни осветлят за произхода на кюрдското ПВО, а?

Ако лети на под около 3500 м може да се свали и с преносима установка.

Появява се нова държава.Въпроса е дали турците ще я приемат?

видимо се подобрява. Уверено вървим към унищожението си.

На война , като на война. Едните стрелят срещу другите, другите правят същото.

Че какво правят турците в Ирак ?

Крадат нефт

Бомбардировач се сваля много по лесно от изтребител така, че браво!!!

.....ха сега пак сваляйте СУ-та........сега блядовете ще свалят 10 самолета на НАТО заради техния.........

Всичко което е лошо за радикалният ислям идващ от Турция е добре за България. Създаването на независим Кюрдистан ще отслаби натиска за ислямизация на Балканите.

И тук плачкат за ПУТИН. Честит Рожден Ден ! Здраве и живот.Светът има нужда от теб!

Затова ли е плаката Миротворец? Който е гледал филма, за Е. Сноудън го е поставил навярно.

Някой страничен играч е започнал да въоръжава групировките на терена с ПВО. Големите не биха го направили щото ще си патят самите те от това. Там никога не се знае нещо при кой и кога ще попадне.

Дано да не е последният свален турски самолет!!! Сега ще почнат едни съмнения, дали не е отговор от Русия за сваления неин самолет. Но щом кюрдите имат оръжие да свалят турски изтребители, това е още една крачка за тяхната независимост!!!

В Тубата има няколко клипа как бойци от ПКК свалят хеликоптери на турската армия с ПЗРК. Интересното е, че на един от тях глас зад кадър говори на фарси, а не на кюрдски;-). Иран действа активно в региона.

Дали пък и Ирак няма да поиска военна помощ от Русия? Турция сега е необходим неудобен партньор за Русия. Просто за да стигат лесно до Сирия. Но ако Русия може да мине през Ирак, Турция става излишна.