Турция осъди изказването на Путин за арменския геноцид

Турция осъди изказването на руския президент Владимир Путин, че масовото избиване на арменци в Османската империя през Първата световна война е геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Турция осъди изказването на Путин за арменския геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега за арменския геноцид после за геноцида над индианците.

Забравяш за българския,тролски!Не ти плащат достатъчно ли,че пренебрегваш страната си?

Ами браво и на Путин. Само на генерал майор Б.Борисов не му стиска да признае.

Масово изтребление и геноцит са синоними,а Турция не прави разлика коя дума е употребена!

Време е САЩ и РУСИЯ да обявяват война на Турция вместо да се карат да я превземат и да си я разделим ние и Гърците. Никой няма нужда от тия талибани мохамедани да им взимаме всичко и 1000 години робство да им налагаме.

Хайде нареди ги точно в този момент Русия и САЩ!Преди това Русия трябва да си признае много неща и да се разграничи,но там има проблем с обожествяването на Сталин и т.н. "антифашизъм", като се прескача съзнателно сталинизма и деянията!

Хайде сега Турция да си признае, какво точно е вършила в пределите на Османската империя 500 години и да не се прави на интересна! В това число и на територията на днешна БГ.

Няма искане,форума не важи!

Че защо Турция осъжда само изказването на Путин? Или се подмазва на американските си господари! Защо не споменават и останалите държави?

Тролове ,защо спите бе??? Да защитим нашият работодател!!!

Що ми се струва,че турският пАток се отече , както и южния...

Оттече се операта НАБУКО еврогейчо.

О,Путю "мъжкарски " се обади,на гърнето мирудията!Явно има директна тролска връзка с величието!

100ход. след геноцида над арменците истотията се повтаря за арменската общност в сев. Сирия.Защо ли ?

100ход. след геноцида над арменците истотията се повтаря за арменската общност в сев. Сирия.Защо ли ?

А какво е избиването на стотици хиляди индианци в САЩ .ТОВА ,ЧЕ СА ПЛАЩАЛИ ЗА СКАЛПА НА ИНДИАНЦИ какво е .

Американците го признаха,ти от Марс ли падаш!Това са събития от 18-19век!Никой не казва че не са избивани,никой не го отрича,но в Европа има държави които не признават техните геноците и ,нито се разграничават,нито си взимат поука!Перспнално Турция и Русия!

Геноцит е правен термин въведен през 1930 г.и признат за международно престъпление,като отговорността се приписва, не на държавата,а на властта!Геноцита включва освен целенасочено убийство на членовете на определена група хора,пълно или частично,също и създаването на каквито и да е тежки условия на живот с цел унищожаването на пълно или частично на тази група,както и насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга група!Така че и на Путин му предстои,ако изобщо го мисли да признае и за жертвите на Сталинизма,депортациите и на кримските българи и татари,Гладомора в Украйна/1932_33г./,насилственота промяна на произхода на българите в Татарстан/Волжска България/,на българите в Македония и ред други!За Турция остава еничерството и кланетата по нашите земи,но всичко това не става лесно и е въпрос на цивилизационно мислене!

Геноцид е!Разликата между нас и Руснаците е че Путин може да си позволи да казва истината а наш Боко послушно навежда глава и дава гъ-а!Понеже Боко не може да си го позволи!

Дали са на арменците територия в Руската империя,това е жест наистина,но на територията на днешен Азърбейжан,който от своя страна още не може да се примири че живеят на негова територия,особено столицата Ереван.

Избиването на 1 500 000 човешки същества , от Турската държава ..Е Геноцид !! ... Същият Геноцид който Германската държава извърши през 2 Световна Война ... когато Умъртви Милиони Славяни и Евреи !! Няма разлика в извършеното , няма Разлика в Термина !! Геноцид !!

Не може да се отрече,че Путин владее политиката на моркова и тоягата! С една ръка подава на османлиите-газ,и атомни централи,а с крак натиска чалмите в калта да си знаят,че са клани от руснаци и победени в една честна война за освобождаване на българските християни!

"Баш "за християните се е водела руско турската война и това е била мисълта на руския цар!Затова ли в Сан Стефанския договор сме Балканска област,преиначена на Княжество България и Източна Румелия,автономна на Османската империя с плащане на данък!Но не може да се отрече че това е дало тласък да се доосвободим впоследствие,не цялата територия,но основната част,да постигнем независимост,,благодарение на армията ни и силния дух за свобода!

Вземи малко прочети история. Договорът от Сан-Стефано дава всички земи, с българско население на България. Но тонва не се харесва на Западна Европа и на конгрес в Берлин Бългория е разпокъсана. Македония се връща на турция, южна България става Източна Румелия, васална на султана и само Северна българия получава свобода.

Дали е геноцид или масово изтребление какво значение?И в двата случая жертвите са много!Спекулира се с терминологията и това е!Ако се хванем за думата геноцид е планомерно унищожение на целия род мъже ,жени ,деца.Но преносно казано,геноцид са всички масови убийства ,независимо от причинитеполитически ,етнически ,религиозни.Така че и Турция ,и Русия имат повече от богат опит.Във всеки случай браво на Бойко!Щом най голямата и велика страна се съобразява с един от най ценните си съюзници защо малка България да не се съобрази с националните чувства на един нужен и ценен съсед?Във всеки случай по _ценен от Русия!Още повече ,че СССР е в основата на вменяваната ни вина като съюзникна Германия през Втората световна война.А трябва да отбележим ,че нито един изстрелне е даден срещу Руските военни,нито един Български войник не е воювал на Източния фронт!България е единствената страна ,която не е участвала "сс"формированията!Но България трябва да бъде унизена и унищожена !За това и е изпратен Вишински ,обвинителят за Нюрнбергския процес,да ръководи изтреблението на всичко прогресивно в страната ни!Ето такава е "майка Русия",неграмотни младежи!

bira_more

Майка Русия си гледа интереса. Но, през 1877 - 1878 - измират руски войници, които мрат с вярата че ни помагат. А това какво е искал руския цар е отделен въпрос. Както и това че ние сме чакали безкористно някой да дойде и да загуби стотици хиляди войници, кинти ресурси и да ни подари свобода. За сметка на това би ли посочил поне една държава да ни е "дала" нещо? Да, руснаците на практика ни контролират 45 години, ама пак питам - някой нещо да ни е дал, или дори обменил относително честно? Те, виж англичаните - без ни една жертва, окастрят Сан Стефанска България. А днес идват да ни обясняват как ние (българите) ще ходим да спираме руснаците!

Турците провеждат аматьорски геноцид в сравнение с руснаците.....Колко държави затриха от лицето на земята и колко народи. Ако не бяха руснаците щеше да има Волжка България със столица Казан....

Хапчетата...

Уж "диктатор" бил Путин, а осъжда геноцида над арменци от турците! Още повече, че много от бягащите арменци намират убежища точно в Русия по това време! А защо още мълчат гузно по въпроса гОУемите "демократи" - ингилизи и кравари? Че и уж най-пострадалите от геноцид в света - Израел също си траят! За да не разсърдят вечния си съюзник Турция ли?

Израел също си траят! За да не разсърдят вечния си съюзник Турция ли? -точно евреите намират защита в османската империя. Соломон Паша който запалва Стара Загора и коли там е евреин.-

Путин осъжда чуждия геноцид, но си трае за руския. Русия е убила повече славяни и от турците и от германците. И продължава да убива славяни.

Като човек чете какво казал Путин, какво му отговорил Ердоган, какво рекли зигхайлерите, наполеоновците и пр., започва да си мисли, че през последните 600 години в Европа, Мала Азия и Кавказ с човешки права са се ползвали единствено... българите.

"Имайки предвид масовите убийства, изселванията, които Русия извърши в Кавказ, Централна Азия и Източна Европа през миналия век, смятаме, че тя трябва да е страната, която знае най-добре какво е геноцид и какви са неговите правни измерения" Това е добре! Путин има неблагоразумието да изказва мнение по темата.От желание да "се чува думата им"навсякъде и за всичко.Отговорът е добър за нас.Русия и Турция са една стока.Нашите политици да говорят каквото искат,но дипломатите по места и разузнаването ни трябва да работят така че да не се допуска приятелство между Русия и Турция.Това са изконните врагове на България! А че е било геноцид,геноцид е било!

А ти каква стока си,г-н ЕвроГейски?

В моята страна,в България никога не са извършвани насилия над други етноси.Никога!От 1300 години.Аз съм прашинка от този велик народ.И се гордея!

Не може да се признава нещо, което не е потвърдено с никакви доказателства. А доказателства има в архивите на редица страни, Германия, Русия, Турция, но арменската страна е категорически против по такъв начин да се издирва истината, защото лъжата им ще стане достояние на цял свят. Събитията са протичали в условията на Първата световна война и арменците предизвикали вътрешна съпротива и избивали местното мюсюлманско население. Все едно представете си циганите днес да започнат да избиват масово българи, какво ще предприеме държавата, нима ще остане безучастна. Освен това силно е завишен броя на жертвите, в те времена арменското население в империята по френски източници е 1.2 млн. а жертвите 1.5 млн. въобще нищо общо с Холокоста срещу евреите, който е признат за геноцид.

много точен коментар,кратко и ясно казаноi

ТРЕНД е Турчин ,също като теб Мурат. Затова и коментарът му е в Защита на Геноцида срещу Арменците !

Има доказателства, има и снимки. Що лъжете?...

Доказателствата отдавна са прочетени и Геноцидът е от ясен по-ясен. С тази простотия Турция иска да отмести въпроса като исторически, но това е неприемливо за света, защото тази уж"модерна държава", е наследила Османската империя по територии, но не и е платила борчовете. Така че въпросът не е исторически, а политически. Докато си платите на нас, на арменците, на гърците, асирийците и т.н. След това си отваряйте архивите и си пишете учебници.

Не са прави турците-да си признаят, толкова ли е трудно? Немците си признават грешките и вървят напред. Инак добре са го казали на агресивните полупримати от тайгата.

става дума за пари, немците мисля че още плащат, Турция просто не ще да плаща

Браво, Вова, браво! Хайде сега научно обосновано квалифицирай какво точно е извършила комунистическата върхушка начело с другаря Джугашвили над собствения си народ в собствената си страна. А след това определи и какво извършихте вие в Украина. Иначе за Турция си прав. Но преди да хвърлиш камък по грешника, отговори си на въпроса доколко ти самият си безгрешен.

Имайки предвид масовите убийства, изселванията, които Русия извърши в Кавказ, Централна Азия и Източна Европа през миналия век, смятам, че в случая е приложима българската поговорка: "Присмял се гърбел на щърбел"! И в миналото империите и сега диктаторите на Турция и Русия си приличат, ако щете и по това, че са наши бивши поробители и че изпитват неприкрита омраза към България и българите, че се стремят да ни претопят и т.н.

Тези дето пишат минуси са неуки или руски троли.

Само на мен ли ми се струва, че на мазният русолявко на снимката му липсват едни малки мустачки. Без майтап толкова много Влади ми напомня на Адолф, че ми се струва че са един и същи човек!

Не си прав, това е само едно ботукс джудже, ха хе ха

Кой държавен ръководителв в света може и изказва свободно мнението си освен Путин?

Ким Чен ИР

Да, но него никой не го "бръсне на Запад", докъто ВП го канят на срещи и треперят какво ще каже, а после се натискат да се снимат с него, въпреки , че не го обичат.

Дреме му на 4екиста кой какво е осъдил... НО го е казал то4но! А това нашто - друг вариант няма е на принципа И да паднем и да пием... Срам и за БГ арменци, дето викат и крещят, 4е било успех и голям пробив...мирише на подлоги на властта!

турция осъжда путин а ние заради южен поток даже не може да гъгнем защо ли

как така турция е успяла да намери такава войска след войната в чанакале нещо не ми се връзва това с милиони нещо се озапечават нещата май нещо цифрите не са както трябва помислете турция е водила война с целия свят в чанакале и има стотици хиляди жертви а после с тия останали войници вместо да са още в южна турция омръзнала им е войната да идат с тях в южна турция те дали са успели след овйнта в 1915г в чанакале да се посъвземат и защо име да отиват в южна турция да воюват още с арменците тука нещо не се пише както трябва или като видяха че губят позици във войната в чанакале западняците са накарали арченците да нападат турците от юг или това е самата истина

Не ти трябва много войска да избиваш жени и деца...

Турците не са воювали с целия свят през ПСВ. Централните сили са били в съю; с Турция. България през тази война също е съюзник на Турция. При блестящите победи при Тутракан и Силистра на Българската армия над румънските и руски нашественици на наша старана се бият (доста храбро) турски военни части.

Не ти се връзва това, явно защото си не много грамотен и си пропуснал много уроци по история в училище. Иначе браво, много 'логично' мислене имаш!

целия свят през 1915г е тръгнал да се бие срещу турция но турците ги побеждават в чанакале с хиляди жертви това какво е и четет в турската история какво пише тия войници като са били в тази война какво са правили арменските главорези с жените и децата в източна турция изнасилвания и убийства и като са се върнали тези войници които от парвата светавна война в чанакале като са видяли ужаса са направили това с арченците четет преди да пишете каквито и коментари в историята

Зверствата на Турция трябва да бъдат осъдени от целия свят но и огромните престъпления на Русия трябва да получат такава оценка! А иначе Ердоган и Путин са си като две капки вода - вземи единия та удари другия.

те са трети братовчед

Сега ще има арменски поток..ха..ха

А сегааа! Турция ще спре проекта турски поток и Путин ще се моли пак на България да подновим Южен.Но вече ще е Български поток. Ха ха ха! Да ама Путин не е мишок, като нашите!

Питанко,защото се навършват 100 години от убииството на 1,5 МИЛИОНА християни в Османската Империя.Ограмоти се малко и не питай елементарни неща

генозид ли е това което се направи с индянзите? генозид ли е масовото горене на вестизи и исбиване по наж жесток начин на невярвасти от католическата зарква? засто,засто,засто сега се повдигат тези вапроси за генозиди? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

защото атака са на каишка на путин а армения е в руската зона на влияние иначе в русия са извършени много геноциди ама атака си мълчи! а защо не повдигат въпроса за геноцида над българите в югославия?????? националистите ?!

а аз питам ти що за гарга си?

Научи се да пишеш, неграмотник.

те турците и сега потискат кюрдите ама списъка при русия е много по-дълъг! включително и волжките българи! а чеченци грузинци украинци направо си ги избиват и в момента... само русия и турция май не разбраха че времето на империите отмина! ама май турците са по-ориентирани в момента с реалностите

Присмял се хърбел (Царя) на щърбел (Султана) и мерят кой бил по-лош към раята

Тия пък какво се дебнат сега? Нали уж станаха приятели?

Русите ще видят ' Турски поток' нанай!

да продават въглеводороди дори и на дявола, само и само да имат приходи от омразните ви "зелени хартийки". Дори пиздин се беше засилил да прави газопровод до ЩАТИТЕ, та да подобри бедното положение на прогресивния и угнетен американски пролетариат.

ПИПО

Написа си постовете, сега лягай да спинкаш, че утре вечер пак си нощна.

А нашия "генерал", дето си изкриви пак устата и подаде дупе, дали ще види поне едно аферим? Иначе задминава оперетните герои, дето идват в решителния последен миг, на бял кон и разсича гордевия възел. Ма квато публиката, такива и хероите.

Ами сравнявайте - улавите арменци през 1915-та по незнайни причини са решили масово да отидат в пустинята, а сега за това обвиняват турското правителство вместо криминални кюрдски банди. За разлика от тях рашистанците съвсем съзнателно и целенасочено са избивали масово украинци, поляци, дори и собствените си да не говорим за нелегалните депортации. Тази путлеристанска декларация е пример за безочие и наглост

И освен това"по незнайни причини" арменците правят най-голямото самоубийство в историята.Приятелю реформатор отивай да си изпиеш кафенцето в сараите и недей да пишеш глупости.1 200 000 човека не са избити от банди а от една държава.Факт който трябва да се признае.

"Нелегалните" рашистки депортации са си били съвсем легални, със съответните писмени партийни заповеди и наредби, има цял том с документи "Сталинские депортации" издаден от поредицата "Россия ХХ век", може да си я поръчате заедно с "Дети ГУЛАГа", където пък са описани издевателствата върху деца.

_

Логично! Като всички престъпници турските, и руските поредни управляващи знаят много добре какво са вършили "колегите" им, а сега се представят за най-големите хуманисти...:-( Логично!

Ердоган, ти мене уважаваш ли ма? Хлъц!

В България има турско малцинство и сме длъжни да намерим най-коректния начин за изразяване и отразяване на тези събития. Но Турция от своя страна се държи съвсем първобитно, като ревнува признаването на геноцида. Това е все едно Германия да се сърди за осъждането на нацизма. И накрая искам да попитам гледахте ли гостуването на българския национален отбор по футбол в Армения и усетихте ли злобата, с която ни посрещнаха и изпратиха арменците? След този случай арменците не са ми симпатични.