Част от ”Турски поток” ще е по маршрута на ”Южен поток”

Русия и Турция планират да подпишат междуправителствено споразумение за "Турски поток" до средата на 2015 г., а първите доставки да започнат в края на 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Част от ”Турски поток” ще е по маршрута на ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да са не занимава с Путини мераци, а да финансира една разумна, но и неощетяваща южните държави обща газопроводна мрежа. да купува на едро за всички, па кой за колкото продаде от де си ще. наште па да варжат цената на газа за нас с пътни такси или с кьорави митничари. айди де... и да пристанат да тепат хората в Украйна, де да знаем кой бъдещ лекар или откривател са утепали и вече дори. или половинката за на некой друг половинка в света. лажата и варварството до ниде не водят по пътя на човечеството към симбиоза съ единствената ни и най-красива ни обща майка -Земята. само бавят работата, так как и животно не прави..

"Турски поток" до средата на 2015 г., а първите доставки да започнат в края на 2016 г." И на кого ще доставят газ? Гледам на картата газопровода стига до европейската част на Турция и там си и спира! Та на кого "Турския пАток" ще доставя газ до 2016, след като Европа не го иска или насила ще пръскат газ от границата на Турция посока Европа?

Накрая Руснаците ще духат супата и сами ще се натиснат да продават газ на Европа. Турците, каквито и да са - са членове на Нато и Американците си имат влияние там. Южен поток пак ще тръгне, а дори и Турски поток да тръгне, пак ще трябва да мине през БГ.

С тази подробност, че Турция ще ни продава на нас този газ,защото от своя страна тя ще го купува от Русия. Досещаме с какви ще са цените... България ще духа супата,ако има на какво да си я сготви - иначе ще караме на таратор без крастивици и без мляко.

колкото стана южен поток , толкоз ще стане и тоя още по южен поток .

тuпаци.

Не ни трябва техен газ, колкото сме по-далече от тях, толкова по-добре.

Ръшите вече са "затупали тупаня"! Ма, май хорото ще помине и без наш Петко??! Толкова милиарди са похачени, тръбите са платени...работата не може да спре!! Сега хамериканците ще започнат да атакуват турчолята!...

Плевенчани имат голям лаф!: През "Кайлъка" -за гарата!

За нашите абдали.. вместо въпроса Кой?..Кой?? , да се задава Куй??..Куй??..щото винаги до там я докарваме!?

Тоо за ръшите на юг- значима е само Туркия!? С Падишахът се водят войни, ма може да се прави и алъш-верш!?!? Историята го е доказала...

само БГ е губеща по натрапената воля САЩ и ЕС

Голяма загуба , най-скъпия газ ни продават.

Това,което ни сервира Путин е в пълно противоречие с вечната българо-руска дружба!Имперски интерес помете всичко казано през вековете!

И тов. Милер не сте прави - ша знайш, дето така отсвирихте наш БиБко-Будето, хем ви дължи поне 500,000,000 лв. за порутения проект ...

Със заобикалянето на България за доставките на руски газ за Европа, Русия практически се присъедини към оценката на САЩ. ЕС и агенциите определящи кредитните рейтинги, че България е "боклук"! Актуален е въпроса - как да се отърве света от този боклук!!

и такъв ще си остана! Но от всяка подобна ситуация трябва да си вземаме поуки! И да се стремим да се променяме! Иначе все ще ни смятат за боклуци. Със сигурност е неприятно, но е вярно.

Някой от спецовете по на газовите доставки може ли да ми посочи алтернативен източник на газ за България, че нещо не си спомням да има някой друг освен Русия. Нали не става дума за алтернативен маршрут за доставка на руски газ.

Ще стигне до Турция и от там до Луната ....в ЕС рушка газ , която не отговаря на 3 тия пякет няма да влезе

Ха ха! Само дето руските компресори Ладога и изградените за тях площадки стигат само за местната употреба на газ от Южен КОРИДОР, който няма общо с Южен Потоп.

Братушки, само Южен поток може да пстроите и то под върпос, щото нямате кинти. Всяко отклонение е супер скъпо, а вие за това пари нямате. Стига тъпизми и увъртания, а и чичо Ердоган е доста по сложен от послушните нашенци. Както се вика, като посторите нещо тогава говорете.

Гледай българската картинка- нито кинти, нито газ!

Гол г.з ама свободен не с съветски окови .Свободата драги ми Санчо е най великото благо на света !

Гледайте какви неща се случват по белия свят , но ние сме над тези събития и сме заели позата на наблюдател,критик и на махленския всезнайко."По резултатите от срещата на ръководителя на Газпром Алексей Милер с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз се посочва, че руската газова компания самостоятелно ще се заеме със строителството на газопровода Турски поток с мощност 63 млрд. куб.м. газ годишно. Планира се първият газ по новия тръпровод да бъде доставен през декември 2016 година. Маршрутът на Турски поток вече е определен. В близко време документите за провеждане на изследователските работищ е бъдат изпратени в Турция. Газотранспортните мощности на турска територия ще се саздават съвместно. Дяловете на участие на страните ще бъдат определени по време на по-нататъшните преговори. Всичко това говори, че мястото, което България можеше да заеме като първи разпределителен център на газовите доставки за Балканите и Южна Европа, ще се падне на Турция."Толкова за бленувания от Бриджит Бардо/Б.Б./ хъб

Сега разбрах. Ще станем енергийно независими когато започнем да внасяме от Гърция и Турция газ който те са поръчали от Русия. На това му се вика голям шлем.

Не, нито голям, нито малък шлем, нарича се диверсификация по български с просташки акцент...

И какво излиза, че през 2016г ще загубим транзитите за Турция и Гърция. Чудно какво дреме Цацаров? Обезпечаването на енергетиката с нужните суровини е част от националната сигурност на България. С работата си Президент, Служебни министри и Премиер както и Борисов директно навредиха на националната сигурност на България. За това в една законова държава тези хора влизат в затвора.

ПО принцип ако се абстрахираме от емоции и престанем да мислим, че всички хора от една нация са добри, а от друга лоши , проумеем, че политиката е временно явление, а географията е постоянно се вижда следното - природен газ има в Ирак и той е по-близо от Сибир, има и в Иран , има и в каспийския регион. Друго основно правило е, че доставчиците трябва да се стремят да осъществят монопол, а потребителите да се противопоставят. От горното следва, че за България е добре да може да купува газ от Русия, Иран, Ирак, Азербайджан и във всеки момент да може да замества доставките на когото и да било от тях с другите. Проблемът в момента е, че има война в Ирак, Иран пък търпи санкции и никой не иска да инвестира в газопровод. Значи на нас приоритет ни е в Ирак да има мир НА ВСЯКА ЦЕНА и трябва нашата дипломация да се бори приоритетно да се оправят отношенията с ИРАН. Това е нашия интерес.

БРАВО ГОСПОДИН ПРЕМИЕР!!! ВСИЧКИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМЕ ЗА ПЕРФЕКНАТА АРГУМЕНТАЦИЯ И ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ КОЕТО ВЗЕМАХТЕ!!! РЕЯЛНО ПОГЛЕДНАТО СЕГАШНИЯ ПРЕМИЕР Е НАЙ-ДОБРИЯ ОБЕКТИВЕН И ПОДДЪРЖАН ПО-ВЕЧЕ ОТ 2/3 ОТ НАРОДА! НЕ СЕ СТРАХУВА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ НА КОМУНЯЦИТЕ И НЕ ИМ ДАВА ОТЧЕТ! УМЕН И КОМПЕТЕНТЕН, ИМА ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА НА ЕДНА ЛИЧНОСТ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР !!! БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ПРЕМИЕР ЗА МЪДРИТЕ БЕЗПРИСТРАСНИ И АРГУМЕНТИРАНИ РЕШЕНИЯ КОИТО ВЗЕМАТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ТУРСКИЯ НАРОД Е С ВАС И ВИ ПОДДЪРЖА!!!

Турците са имали винаги мъдри управници . Ердоган е един от тях ,вероятно с ранга на Кемал Ататюрк. В сюблимни моменти България е издигала най-калпавите на власт. Такъв е случая с Мутрата която си избрахме. Няма друг държавник в света който да е спрял три големи проекта за народа си! Белене, Бургас - Александропулис, Ю. поток - това направи само ББ! Това е национална катастрофа!

да бъдем малко обективни. Южен поток се спря при кабинета на Орешарски и окончателно се провали при служебния кабинет. Единствено защото се опитаха да спазят правилата, които ЕК настояваше че важат преди да са влезли в сила. И ни гледаше с влажните си рибешки погледи, както ни гледа и сега, докато пише доклади. Не че ако беше Боко щеше да е по-различно.

По времето на Орешарски бяха спрени тръжните процедури, а работата продължи. Проекта Южен поток беше спрян официално от служебният кабинет на ГЕРБ. Изпратеното от писмо от служебният кабинет беше капката от която чашата преля.

"След реализацията на проекта за морски газопровод към Турция, тези пари ще преминават през(3 млрд. евро )Турция, а не през България", каза още ръководителят на Газпром. По думите му Турция става голяма транзитна държава и през нейна територия ще се пренасят над 50 млрд. куб метра руски газ. Това без съмнение повишава геополитическия й статут в ре. Драги сънародници от цялата работа с "Южен поток" ще спечелят Турция и Гърция а ние па ще бършем сополи.гиона.

... разликата е в това, че ако ЮП беше реализиран през българска територия, дълги години щеше да плаща целокупния български народ, а през турска територия Рашка ще плаща на Турция...

Щели да подписват,а?До колкото разбрах,на 36-ти ноември,май?По случай светлата годишнина от ВОСР!

. Най глупавите политици са българските, такава възможност да излязат на далавера я осраха. Можеха или от едната или от другата страна да издърпат парички за държавата ама на кого му пука за нас ,,, Ето пак за народа няма пари защото некъдърни политици храним

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от 7 с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

Ти ли си,бе?!

?? По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

.. Земята на България отдавна е лелеяна мечта за руските имперски кръгове, към които очевидно принадлежи и м-р Путин... за такива като днешните руско-поклонници дедите ни написаха Един Завет... Деца пазете си земите! Само че, на днешната бг територия се раждат и такива, които се чудят, как да тласнат България към азиатска Рассия, за "губерния" ... Бог да ги съди!

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "

=Това е част от пакетна сделка в областта на отбраната, строителството, други отрасли. Енергетиката е също част от нея, каза той. По думите на експерта, Турция има повече амбиции, тя иска да бъде не транзитна страна, а именно център за продажба на газ.

За свга може би най верното е, че от 2016г. България няма да получава транзитни такси от Турция (за трасето през Украйна). И на това сме доволни като се има в предвит как ще пропаднат и Русия и Турция.

В този форум Атака е спечелила изборите, а Южен поток ще обиколи България още преди Рогозин да е изстрелял междуконтинеталната си ракета и САЩ да са изчезнали от картата. Откачен народ. Да живеят православието, КГБ и лично др. Путин!

Ами,как няма,да ги спечели,след като,тук във форума се чувства у дома си,по чехли,имам предвид!

Вапцахме я ! Къде Бойко ще строи хъб ? В Гърция ли ще реже лентичката ? Както едно време се казваше ,че не било домати , а празни щайги за домати.Днес пак не било строеж на хъб в България , а ирландски пъб в Банкя.

Българските политици проспаха в името на западните интереси, НАШИТЕ - БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ ( НЕ РУСКИТЕ) като облизаха задниците на ЕС- политици и американските господари и умишлено продължиха агонията на бедния български народ

Не, не ги проспаха, а ги продадоха, или по-точно харизаха срещу външна подкрепа за да дойдат/останат на власт...Нищо ново всъщност те играят една и съща игра от 25 години насам. Играта е проста - пълно послушание и слугинаж в замяна на известна предимно политическа и медийна подкрепа за да са на власт...И да не забравяме друг важен момент - става въпрос основно за ДЕСНИТЕ партии в България.

Между другото, след две години новите технологии, които засега остават покрити, няма как да не излязат на открито - вече има автобуси с водородно гориво и може би много скоро технологията ще започне да добива масовост. Да не се окаже в един момент, че потокът няма да е така ефективен, както го предвиждат. За нас какво беше - не знам колко си години да сме транзитни и да ИЗПЛАЩАМЕ ЗАЕМ ЗА СТРОЕЖА НА ПОТОКА.

Газта не се използува само за автомобилни двигатели.

След 2. доставчиците на евтин газ ще са толкова много,та руския ще бъде излишен,като ръждясалите запорожци и москвичи!

Айде бе, сериозно...Я кажи кои точно са тези "доставчици на ЕВТИН газ" че не се сещам...Или е тайна???

Ако,това стане,наистина комшиите,ще гледат ЕС през потока/кривия/!

Не знам защо плачеш на чужди гробища. Турците си знаят интереса и никой (дори и САЩ) не могат да им попречат да го следват. Прочети внимателно - те само частично ще финансират наземното си трасе. А ние ще трябва сами да си го градим (ако изобщо искаме газ). Нека да видя сега коя западна компания ще ни построи тръбата - че ще ни плаща и транзитните такси?

favn56@abv.bg

Напротив, турците драпат със зъби и нокти за ЕС. Така че този поток в момента ги поставя в напрегната гама. Но да сме живи да видим.

Путкоядите още ли ядат Путин?

КОЯ ЕВРОПЕСКА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА ХВЪРЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КОЕТО И ДАВАТ ЕДИН ПЪТ И ТО ОТ БОГА КОЕТО ЩЕШЕ ДА НИ ПОПРАВИ ИКОНОМИКАТА ДА КУПУВАШ ЗА 500 ЕВРО ГАЗ И ДА ПОЛУЧАВАШ 400 000 000 ГОДИШНО ЗА ТРАНЗИТ ! А СЕГА И ТО АКО СТАНЕ ЩЕ КУПУВАМЕ ПО 6ОО И ЗАРАНЗИТ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ 000 000 000 ! Е КЪДЕ Е КИРО НА КИРИЯ ! КАТО ОТКРАДНЕМ ЧУВАЛ С КАРТОФИ ОТ РДЪЖАВАТА ЩЕТЕ СЪДИ 5 ГОДИНИ ЗАТВОР А ТУКА 400 000 000 ТЮ ТЮ

Ако не знаеш, такива меморандуми Русия подписа с Китай на кило, мога да ти ги пратя от една статия на руски, като я прочетеш - капата ще ти фръкне. Само че от меморандум до реализация знаеш ли колко голяма е разликата.

Тая песен я пееше дълго още Иван Костов за Син поток. След това десните у нас я пееха за Северен поток, но малко по-тихо, да не разсърдят немските си спонсори....Как нямала Русия пари, пък нямала технологиите, пък било неизгодно, пък нямало смисъл...За това как това нямало да стане, защото не можело да стане. ..дрън, дрън, дрън. И Син поток и Северен поток си работят вече от години и държавите участници печелят, в икономически и геополитически план.

мисля, че понякога много строго съдим нашите политици, не че са стока де, но да си кажем нещата каквито са. генералната идея да се спре участието на русия в инфраструктурни проекти в ес започна да се реализира много отдавна -- неиното медиино прикритие е че русия е само производител на суровини. третия енергиен пакет е само едно от многото звена, ликвидирането на икономическите връзки между русия и украина беше още едно звено в реализирането на тази идея. при това положение "южен поток" трябваше да се закопае, без значение дали за българия тои е изгоден или не. и понеже сме малки и слаби, правим това, което ни казват. българите просто не четат, когато нещата им се казват в открит техт. не помните ли, че орешарски каза, че не приема критиките че неговото правителство е зсгробило "южен поток" защото ясно им е било дадено да разберат че въпросане е от нашата компетентност?

Горе долу си прав, НО България се пише винаги с главна буква.

руснаците искаха от нас 30 години да им връщаме с петорни лихви вложените пари в изграждането от турция нищо не искат даже путин ще им плаща за транзита и наем на газов път......... после били ви братушки - 30 плащене без приходи за булгаристан

Кой е този риж "руснак" на снимката?

... етнически "чистия" руснак Милер, приятелче на другите руснаци Абрамович, Дерипаска и т.н.

Стига сме дигали мъртвите от земята(ЮП)..ха..ха Рубладжиите да направят един помен и опело за ЮП с парите които са взимали под масата и да нахранят с тях цееееееелия български народ.Стига сте го оплаквали.....Време е да мислите за Русия и ГАЗсрам че и те потъват в миналото..ха.ха

още лапат от разни измислени сдружения като южен поток българия ад - справка търговски регистър

Много обичам идиотската способност на българските медии да се самодезинформират и да стават жертва на собствената си пропагандаи въображение... Ако прочетете внимателно информацията, ще видите че варианта за отклонение към България Е САМО ХИПОТЕЗА В РУСКО ИЗДАНИЕ, впрочем известно с прозападните си позиции, на практика една от малкото прозападни, проамерикански медии в Русия и Комерсант и Ведомости са меко казано, съмнителни източници, когато става въпрос за реалната позиция на Русия. Те просто пишат това което смятат, че се харесва в Брюксел и Вашингтон. В най-добрия случай те изразяват какво ИМ СЕ ИСКА на въпросните. Стойността на подобни хипотези, от гледна тоака на реалността и фактите в Руската политика е НУЛА. Никой от официалните източници в Москава и Анкара изобщо не споменава подобни "планова". Важна е официалната позициа на руското и турското правителства, а не фантазиите и хипотезите на някъкъв журналист. Но в България тези фантазии се представят за факт и започват свободни същинения и строеж на къщички от карти. Не знам какъв е смисъла на подобни упражнения по фантазиране - да се съхранява колкото може по-дълго изюзията, че от нас нещо зависи, че не сме се зачеркнали от картата на енергийните доставки сами, че още съществуват печеливши варианти за нас след тоталното геополитическоо фиаско което си спретнаха нашите курво-политици... Реалността обаче е много жестока и тепърва нашите, пък и ЕС тарикати ще сърбат последиците от идиотизма и русофобския си фанатизъм. За България всичко в свършено и и остава да предъвкваме лозунги и кухи фантазии като кон на празна ясла.

Ще дойде до България, и после ще завие към Турция ли ??!!! Хе хе ... ще ме уморят от смях тия... ама не е ли късно "ЛИБЕ ЗА КИТКА" вече, а ?

подписа три пъти за "Южен поток" 2010-2012 г., а не е виждал договора? Борисов подари на Путин куче, а Би Би Си пусна новината със заглавие "Кученце подпечата газова сделка с руския премиер Путин"... И в началото на ЮНИ м.г. каза от ВАШИНГТОН: Когато ГРОБ дойде на власт, веднага късам договора за строеж на ЮП на българска територия......"

Стига с тоя поток.Каква полза ще има за народа от него?Никаква!Само който налапа комисионните ще има полза.Това е.За Бг и обикновения гражданин полза -НУЛА!

В Бългaрия простотия до шия сaмо дупки и тръни всичко хубaво тукa стaвa сaмо в съня ни !

Русия даде 6% отстъпка в цената на газа на Турция при посещението на Путин през декември. На следващи преговори тя е поискала 15% и постави ултиматум на ЕС за приемане. И Газпром сега пусна новото трасе на потока. Ако на Бойко му стиска - той е на ход.