Комисар: ЕС има нужда от енергиен алианс с Турция

Европейският съюз има нужда от нов стратегически енергиен алианс с Турция, тъй като в бъдеще тя ще стане ключова страна за транзит на газ.

Обратно в новината

Коментари - Комисар: ЕС има нужда от енергиен алианс с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

С финес ни изтеглиха килимчето изпод краката, а Вие, още си се делете на фили и фоби, ама докато се усетите, и стигнете до еднна позиция за благото на страната ни , ще е вече много късно, за каквото и да е. Това се очертава да е крайният резултат от вашето мислене, и прилагане в действие на манипулиращите политически решения, които взехте в ощърб на всички. Човек без морал и чест на власт, и който се слага на тоя или оня, то никой не го уважава та, камо ли да го брой за човек. Късно е вече да се направи, каквото и да е от Боко, Станишката, Орешарски, Президента и т.н.. Е, до какво доведе многото говорене без покритие, и вземането на неправилни тактически, и стратегически политически решения основно наложени ни от ЕС против просперитета на страната ни и ЕС... Много е вероятно оттук нататък въртопа да ни засмуче, и измъкване няма, но което зависи само, ако не се направят структурни, финансови, икономически, инвестиционни и военни реформи в ЕС. Вие как мислите дали ще сатанат до близките 5 години? Големите потупвания по рамото свършиха голяма работа за егото, но само за нашите управници, а народа и държавата, като цяло потъна поради липса на стабилни политици и инвестиции.....Засега, държавате е със затихващи функции, а служи само за използване на територията ни за чужди цели и интереси.....те затова няма никъкъв шлем, а в бъдеще и коз. Яко ни натикаха в блатото, и там може би, ще ни държат доста години ако не се случат.....

е каква стана тя бе борци за демокрация

EO има нужда от TR, като знаем че съединението прави силата. Cтара Eвропа трябва да се освободи от всички негативни предразсъдъци спрямо турците.

Смешници! Спряхте Южен поток и сега ще трябва да се мазните на Турция. Да, Турция ще удовлетвори нуждите ви, но ще ви се наложи да обуете шалвари и да си наденете фереджета. На този пич от снимката много ще му отива едно фередже! Марош Шевчович ще го пременят и с фередже и с шалвари!

Стига сте ревали за тази газ, златото, което го добиват, колко % остава за бюджета. В момента реват наивниците и тези, които крадат!

къде са нашите енергийни експерти да обясняват какви загуби ще претърпи България от Южен поток? Постоянно да се въртят в интернет всичките техни изказвания, за да не се забравя кои са и да бъдат съдени като народни предатели!!!!

ТОВА Е МНОГО МАНИПУЛАТИВНО ПРЕДСТАВЕНА ИНФОРМАЦИЯ, типично за работата на КОМУНИСТИТЕ! 1. Първо в статията се говори за това, че "...Русия смята да транспортира газ през границата на Турция и Гърция" към Европа и за "Турски поток" 2. А след това се преминава директно към находището "Шахдениз" в Азербайджан, от където "се планира да се транспортира газ през Турция и Гърция за Европа" Така човек остава с впечатлението, че Европа смята да заобиколи България с руския газ през Турция и Гърция! НО в статията не се споменава, че "Шахдениз" в Азербайджан НЕ Е руско газово находище и че този проект го има много отдавна и се казва НАБУКО!

И с какво не е точна новината? Баку -> Тбилиси -> Джейхан -> Гърция Кое точно не е така? Турция става енергиен център точно защото всички газови потоци от Русия и Близкия Изток ще минават през нея. Ако Европа искаше диверсификация щеше да иска Южен поток да мине през България, което щеше да е огромна конкуренция на Турските енергийни потоци. Сега Турция ще стане монополист.

А, що се отнася до НАБУКО, НАБУКО е закрит проект. Азерите продадоха газта си на TAP/TANAP. И всички тръби вече подминават България.

Мигел Ариас Канете е безсрамен купен лобист. Извинявам се! Къде беше в момента, когато България трябваше да разпише за Южен?! Хме по-евтино, хем България е стабилна държава и лоялна част от ЕС! Сега този кьопек подкупен твърди, че ердоганова размирна Турция, която е на границата на размрна Сирия, заедно с провалена и подиграваща се на ЕС Гърция - са идеалният и надежден център за разпределение на газ! Време е хората да възприемат ясно такива послания и да казват на подобни подкупни джуджета истината. Дждже, Мигел, ти си подкупно джудже и мястото ти не е в управлението на ЕС! Ти си неспособен. Не напразно стана този енергиен на ЕС, но имаше акции е нефтени дружества, даже беше в управлението им, а това е незаконо, като си на такъв пост в ЕС. Джуджето е подкупно! Вън от поста! Отказваме да плащаме заплата на подкупник!!!

България трябва да вземе в собствени ръце довършването на сондажите в Черно Море, като вземе заеми за това, а не само за любимите на Боко магистрали. Няма начин да няма газ в Черно море след като под 200м. има толкова много сероводород че няма живи организми. Тогава руския газ да си остане за руснаците и за турците.

Напълно за. Ако вземем един 20 млрд. еврака заем тази година и залеем пазара с български газ до 2019 г. и станем най-големият доставчик на газ за света, най-накрая икономиката ще живне. Подкрепям.

"Той припомни, че Русия смята да не транспортира синьо гориво за ЕС през Украйна, а да го транспортира през границата на Турция и Гърция, визирайки проекта "Турски поток". Колкото и ЗАКЛЕТ ЕВРОПЕЕЦ ДА СЪМ, няма как това решение да не ме ВБЕСИ! Значи България трябваше по нареждане на Европа да се откаже от руския Южен Поток, щото руския газ не бил добър за Европа, за да реши Европа, че руския газ е добър, ако мине през Турция и Гърция и заобиколи България! Бойко Борисов моментално трябва да иска обяснение от Европа за думите на този европейски комисар- куц петел!

Пичът е получил пари за лобизъм. Тези рпактики трябва да се обявят за подсъдими, защото са последният писък на корупцията из Европа. Станишев наля така сума пари на бъдещата си жена, нещо като мъжка зестра. А самия лобист, комуто плати с наши пари, вече е в затвора. Но не и Станишев! Сега виждаме този от статията да рекламира нестабилни региони за газов доставчик. При това на много по-висока цена, понеже преносът се оскъпява от повече граници, през които минава до консуматорите. И с по-голямо разстояние. Това е корупция!

И други неща ще видиш и полека, лека ще станеш само европеец, а по-натам и това няма да искашЕдинствено не трябва да забравяш да мислиш и забелязваш!През България голяма тръба НЯМА да мине, без значение кой какво дърдори, обещава или бръщолеви!И хъб за Европа НЯМА да има!Може да ни замажат очите с нещо за района-да получаваме от Гърция и да захранваме примерно Македония.Това може и да стане:))))

Ха, ха, простата Русия добре ви подреди, Великият ЕС да зависи от Турция! Браво, некадърници, воглаве с нашите прости маши Орешарски и Борисов и разбира се, Човекън оркестър от Скалистите планини Роско Офшорков!!!

Защо не България другарю евреин???Мазни подкупни подлогииии!

Това е най-красноречивото доказателство за двуличието на управляващите ЕС специално към България.След такава проява на двойни стандарти, оставането ни в ЕС и НАТО само ще потвърди че не ставаме за нищо от България и всеки ще ни нагъзва за каквото му хрумне!

България може и ще съществува и без газ. Само трябва да намериме своето място на тази планета.Патриоти,родолюбци и хора с висок български дух ни трябват в управлението на държавата.

Може би искаше да кажеш: България може и ще съществува и без гащи"???!!!...

Боко, американо-масонска подлого, питай в понеделник господарите си от ЕС, дали ще прилагат "Трети енергиен пакет" за Турция и Гърция, като ще правят Турски поток за Европа!!! Ципрас върна достойнството на гърците, ами ти с какви очи се появяваш пред българския народ, който стъпка и унижи, така както не е унижаван от времето на Берлинския конгрес и Ньойския договор!!! Спря Бургас-Александруполис, спря Белене, подари на турците и гърците Южен поток!!! Ти и твоето протеже Роско, плюхте и храчихте по Русия, приватизирахте на едро, слагахте се на куп войнолюбци-шарлатани и натовски акули, после Путин ви виновен! И продължавате да сте перде и да хвърляте прах в очите на българите с разни хъбове, мечти за газови находища и газови тръби, които заобиколиха България като прокажена!!!! Ако в теб, Тикво, е останала капка съвест, омитай се незабавно с все вересиите си и освободете България от наглата си некадърност!!! Че идва Видовден!

Даже и да сеоткажем от ЕС и НАТо и се обърнем към Русия сега, тя няма да ни иска след курвенската политика на нашите управници!Може би ако ги изринем от властта, премахнем някои като Чаушеско, може би, но надали.Защото гавазите от НАТО не биха позволили малка България с голямото стратегическо положение на Балканите да се измъкне от тях.Ще ни изтрепят всички само и само територията да е тяхна!

Забравяш всички величия от бившето правителство начело с бившия БСП главен мозък Станишко? Нали Стойнев и Орешарски де факто го спряха. Само се чудя защо сегашните мълчат, сигурно заради РБ, нали и те плюха като пръскачки против проекта. Така че всички са виновни, ама кво им пука, ще помърмори и ще си легнем пак. Такива сме си, затова и ЕС не ни зачита.

Колега този тимерут ТИКВАТА няма да се омете той ни е натресен от евроатлантическит е пройдохи

"Европейският съюз има нужда от нов стратегически енергиен алианс с Турция" г-н комисарю,а турция има ли нужда от този алианс след като държи ЕС за гушата? Май няма.Ердоган не е наш Хъбчо Кратунков.

Скоро и земята ще си дадем ,даже няма да я продадем. А ЕС няма да го бъде ,също и НАТО ,само че дотогава много ще патим.Една шепа върхушка ни вкара и в НАТО и в ЕС БЕЗ ДА СЕ ДОПИТА ДО НАРОДА .ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ СЕГА!

онова кукуригу Маккейн обеща да кара газ от Монтана? За кво ви е руска газ? И освен това тя Турция ще отговаря ли на европейското законодателство? Ае сега яжте го, хем голям, хем горчив и лютив.

Е, това дето го пиша тук от почти година накрая го потвърдиха и боклуците от ЕС, като този от снимката.Не разбрахте ли че ЕС не може да допусне голяма тръба за газ да влезе в България или каквато и де голяма енергийна структура от която да зависят икономиките на Германия, Франция, Италия и т.н.Те не считат България за надеждна държава, за партньор още по-малко.Защото са двулични, защото т.нер. демокрация ражда двуличници и идиоти, такива са по удобни за управление и оттам по доходни.Не мога да си представя че само за 25г преход, от народ който не можеше да бъде излъган за нищо, се стигна да има толкова идиоти които да хвалят САЩ и ЕС и политиката която те провеждат.Да се продадат за малко лъскави играчки и за "свободата"да пътуват.Всичките страни от Изтока на Европа бяха "поканени в ЕС да споделят "великите ценности" само за да бъдат евтина работна ръка, целта на която е да подбие цената на местните и да ги направи по сговорчиви.Рецептата работи перфектно в Америка не от вчера, нищо ново под слънцето за съжаление.

ЕС подиграва ли се с нас??Аз така го чувствам.Руската газ е по-демократична през Турция?Европа сега ще се нареди на опашчица защото през Турция може.Кой провали проекта ?Орешарски или Борисов? И за какво ни е такъв ЕС ? Сега при кризата в Украйна по същия начин не защитаваме нашите интереси.

Aха пак ще се кланят на г-н Eрдоган

С България не можахте ли, дееебИли от ЕС ???

Ето един Eврокомисар, който разсъждава много реално, като казва че EO се нуждае от TR, която ще стане енергиен център на Южна Европа.

казах ви че остaнките на костов барабар с евреичетата от герб ще довършат започантото от доган.

сега боико ги събира на симпозюми да хврълят по едно белотче а пък народа въшките да го ядат, този път маи герб не ще падат ами направо ще бъдат изритани от власта с камъни и павета.

много лошо господин борисов сега чии маде ще ли...еш, на путин или на някои брадат европеиски чиновник, борисов ти направо преизпълни плана на европа и евреите до 2016 да не остане нито един българин в тази страна, е то след като няма да имаме нито един енергиен проект то кво да правим тук ?

Много правилно и точно казано, поздравления!

Какъв енергиен алианс , какви пет лева - нали от сащ вече са тръгнали големите кораби с безплатен шистов газ и аха всеки момент ще акустират във всички европейски пристанища?

и какво излиза че европа не искаше газта от русия да минава през нас а искат това да стане през турците................и ние пак с пръс в гъс, мерси бат боико.

Това "Събиране на високо равнище" ми напомня на симпозиум на производителите на капути, а ползвателите им отдавна са се разбрали...

нищо не става от нас българите Та сега видяхте ли хахаха На всяка табела в БГ то трябва да пише БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ ПРОСТИТЕ ХОРА В СВЕТА.

Има ли някой който да не е разбрал как ни предаде ЕС?Има ли още някой ,който да не е разбрал как искат да ни откъснат и противопоставят на Русия?Има ли някой,който да не е разбрал ,че от 15 г.насам България се управлява от платени слуги, лакеи и предатели- Иван Костов и шайката му,Кунева,Местан,Соломон Паси,Станишев,Бойко,Плевнелие,по-дребни лекета като Митов,Ник.Младенов и Мартин Димитров.,фльорци и въртиопашки като Бориславова и Поптодорова и т.н!При такъв елит просто няма как нещо да се оправи,ние сме пълни глупаци!

Родоотстъпници,в затвора всички!Идва Видовден!

Я пак да чуя как ни обича Европа? Значи България не може, а Турция може? Къде сте бе, тия с европейските ценности? За управниците предатели няма да говоря.

глупаци, 100000000000000% глупаци и как да кажа скоро и земята ще си дадете хахаха глупациииииииииииии

ДРугарите от ЕС си харесват Турция а не ПОДЛОГИ КАТО НАС. СТАРАТА ЛЮБОВ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И ТУРЦИЯ И АНГЛИЯ И ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ УМИРА. ХАХАХА А НИЕ ПРЕЦАКАХА НИ НАЛИ БЯХА НАШИ ПРИЯТЕЛИ БЕ БОЙКООООООООО.

Кои и какви са от ГЕРБ? БОЙКО БОРИСОВ И ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИЙ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ. РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО ДПС УДАРИ КЪЧА НА БСП? И ква стана тя Турция ни изигра хахаха майсторски. НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ЕС ХЕХЕХЕ ТУРНАХА ЛИ НИ ГО БОЙКОООООООООООО ПРЕДАТЕЛ МРЪСЕН СИ ТИ.

БСП също отказа да подпише за Южен. Правиш се на ударен ли?

БСП не отказа, отказа другаря Станишев и неговото правителство. Ако си спомняш Станишев размени България заради Моника.

все пак ще трябва да изучаваме турска история...

Ами след като българските политици не създават наша,по-точно създават СРАМНА история.

На кучето в г---а сме!

Ако това го направят...ясно е къде сме ние отново!!!!Ами като сме дупедавци-хак ни е!Но има и положителна страна-антиевропейските настроения в България ще избуеят рязко!

тъп народ=тъпи политици=тъпа държава!!! Боли ме да го кажа ама е така мама му мръсна..:(

не бе ьовиги, човешката популация е скапана, не сме само ние, не виждаш ли, че вс ички хуманоиди сме еднакви.. можем само да нахраним извънземните

НЕ,не са тъпи.Те добре се вписват в рамките на съвременната идеология.Основното и направление е ,,ДА СИ АЛЧЕН И ЕГОИСТ Е ДОБРО И ЦЕННОСТ,,.Ако не си ГАДНЯР не можеш да прогресираш./филмът ,,КАПИТАЛ,,/.

Тъжно ми е от факта, че цяла Западна Европа и САЩ , възприемат българите, като наследствено обременени от Даун!

Вие сте мои деца. Аз ви обичам. Когато изчезнете ще плача, но какво да се прави. Такъв е животът.

САЩ ще контролират доставките на газ за ЕС чрез Турция.Голяма далновидност проявяват в ЕС.Само" глупавите"германци получават директно от производител.До сега не се оплакаха от некоректни доставки от страна на РФ.Нашите политици са срам за народа и образец за продажни некадърници.

не само Турция а целия свят, за да има що годе справедливост за нормалните люде, а не да се роби за разни локални гаулайтерчета.

и това вече няма как да стане... те не могат да контролират себе си и собствените си граждани, че света... абсурд, щатите са въздух под налягане, но малко по-малко от всички останали... това е глобализацията - една осрана планета от интереси и алчност!

глупости, турците искат да стават велика сила, какви контроли алабала... Европа се натриса на Турция след Русия точно като "от трън та на глог...."

Е как стана така че през Турция и Гърция може Руски газов поток за Европата,а през България неможе???Гадни политици!!!!

едва ли могат се разхождат зелени човечета, и Турция не е в ЕС за третия енергиен пакет, а и турците едва ли биха допуснали путлеристански монопол и суровинно беззаконие.

не търси под вола теле ако обичаш...

хаха, а те турците как мислиш, дали няма да разиграват газовата карта и докато украинците сме им стъпили на врата - сега на турците кой може да им каже копче? те ще си ползват за икономиката колкото им трябва а квот остане ще си го търгуват кой даде повече, сещаш ли се... чакай от умрял писмо... накрая ще излезе, че пак нашата верност към украйна и европа си е само за наша сметка и глупост.. натам отиват нещата... къде е наща компенсация, че дадохме отпор на руснаците питам??? в това време гърчовете потриват ръце..нали, може и да ни продадат руски газ през конекторните връзки на двойна цен...

В ЕС нещо не са осъзнали какво им се е задало от Турция. Явно не са прозрели, че Турция вече не е светска държава и всеки аванс, който 'и се дава е аванс за мракобесието на Ердоган и неговите копои.

Е сега да видя как Ердоган безплатно ще им докара руски газ до хъбовете и ще изпълнява трети енергиен пакет.

Пак никакво оръжие на границата-пак съвет от САЩ и ЕС. Сега като дойде и натовския център с хляб и сол на границата. Още 100000 ще ни набутат. Американците ще ни ги бомбят от страните им и ще ги подкарват през Турция към Европа. Ние пак ще драпаме за добри отношения с турците, защото гледам петлето от ДПС се ежи. Сигурно има и кой да му подсказва. Иначе..... Европа вече си слага квоти и ние ще ги дондуркаме. Ако някой се докопа до тях, ще ни го връщат. И а не сме се грижили, както подобава. Ами то българи няма много да останат, а сегашните ни управници с милионите и по белия свят. Територията България ще става за шистов газ, ако има или за настаняване на чужденците. Кеф.

Много неразбираеми коментари пишеш ма бабо.Поне научи български.

А този комисар дали си спомня, че благодарение на натиска от Европа и САЩ, България загуби един важен икономически проект, който сега ще преминава през Турция? Или това не се брои, важното е България да не е на входа на газта за Европа.

България само е спечелила от спирането на заеобващ и мъгляво формулиран проект.Освен това турски поток няма да има.По ред причини.Главната е, че путин няма пари.

Путин нямал пари и затуй нямало да има турски поток, божееее събери си вересиите......

Kalin

Какъв парадокс.Това което е добре за Турция нас ни убеждаваха че е зле за България.Европа и САЩ ги прецакаха нашите продажни политици и сега.....ще сме пак аут от всичко.като не ходим на избори или си избираме боклуци да ни управляват така ще сме.